• Ο Στέγγος μπαίνει στα NPLs, τα ραντεβού Δημητριάδη, η σύγχυση του Τζούρντα και γιατί είναι hot ΔΕΗ, ΤΕΝΕΡΓΑ και ΜΥΤΙΛ

    Το κουμάντο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της (νέας), μετά την πώληση του Πόρτο Καρράς, Τεχνικής Ολυμπιακής το έχει αναλάβει ο υιός του Κ. Στέγγου, Γιώργος

    the wise man
    image
    the wise man

    Ο Στέγγος μπαίνει μέσω Κύπρου στα NPLs!

    Το κουμάντο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της (νέας), μετά την πώληση του Πόρτο Καρράς, Τεχνικής Ολυμπιακής το έχει αναλάβει ο υιός του Κ. Στέγγου, Γιώργος.

    Μετά το άνοιγμα στην ναυτιλία, ο Γιώργος Στέγγος μέσω Κύπρου ετοιμάζεται να αποκτήσει ποσοστό σε αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων με στόχο την αγορά underlying assets/collaterals.

    Η οικογένεια δεν αφήνει τις business και ετοιμάζει άνοιγμα, όπως πληροφορούμαι και στην «πράσινη» ενέργεια.

    Αλλά ας επιστρέψω στα των «κόκκινων» δανείων όπου η στήλη πληροφορείται ότι οι Στέγγοι θέλουν μέσα από την εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων να αγοράζουν ξενοδοχεία.

    Και για του λόγου του αληθές σας παραθέτω το σχετικό κείμενο από το ενημερωτικό δελτίο για τις νέες δραστηριότητες της Τεχνικής Ολυμπιακής: «H σύσταση της εταιρείας PFC PREMIER FINANCE CORPORATION LTD ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου 2021.

    Η εταιρεία αυτή, σχεδιάζει να αποκτήσει συμμετοχή σε ήδη αδειοδοτημένη εταιρεία στην Ελλάδα στην αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Σχετικά αναφέρεται ότι, το ενδιαφέρον του Ομίλου για την αγορά αυτή θα αφορά κυρίως τα underlying assets / collaterals.

    Απώτερος στόχος με την ίδρυση της ανωτέρω εταιρείας και της σχεδιαζόμενης απόκτησης συμμετοχής, ως ανωτέρω, αποτελεί η εκμετάλλευση τυχόν ευκαιριών στην αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία θα συνδέονται με περιουσιακά στοιχεία ξενοδοχειακών εταιρειών ή/και συναφούς αντικειμένου εταιρειών καθώς επίσης και άλλων κατηγοριών ακινήτων (κτίρια γραφείων, εμπορικά ακίνητα, οικιστικά ακίνητα, εγκαταστάσεις logistics, κα.)».

    Τα ραντεβού Δημητριάδη

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, γενικός διευθυντής και εξάδελφος Γρηγόρης Δημητριάδης έχει αρχίσει να βλέπει κόσμο…

    Και εξηγούμαι: Μαθαίνω πως έχει αρχίσει να συνομιλεί με υποψήφιους που θέλουν να εμπλακούν στην πολιτική και να κατέβουν στις επόμενες εκλογές – όποτε αυτές γίνουν – με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

    Τώρα, εγώ φταίω και το πονηρό μυαλό μου όταν ακούω αυτά να σκέπτομαι ότι οι εκλογές δεν θα αργήσουν και πολύ;

    Ή τουλάχιστον βρίσκονται στις εναλλακτικές που εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου;

    Η σύγχυση(;) του Τζούρντα

    «Φωτιές» άναψαν οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας βάσει των οποίων η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Πειραιώς θα γίνει τον Μάρτιο (αν τα είπε έτσι)…

    Όπως ήταν αναμενόμενο έσπασαν τα τηλέφωνα προς την Πειραιώς, την κυβέρνηση, το ΤΧΣ και η στήλη τσέκαρε ότι όλοι εργάζονται με στόχο να γίνει η αύξηση τον Απρίλιο.

    Τώρα τι έγινε με τις δηλώσεις στο Bloomberg θα σας γελάσω και δεν το θέλω…

    Στους final-4 η Αννούλα

    Τσούκου-τσούκου η Άννα Διαμαντοπούλου βρέθηκε στην τελική τετράδα των υποψηφίων για την θέση του επικεφαλής του ΟΟΣΑ.

    Η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της Άννας και μαθαίνω ότι κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου φουσκώνουν από υπερηφάνεια…

    Άλλοι πάλι όχι καθώς η Άννα αποτελεί «παιδί» του Σημιτικού μπλοκ και αυτό δεν τους αρέσει ιδιαίτερα. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις κάποιων το γεγονός και μόνο ότι η ελληνίδα υποψήφια «τρέχει» με ιδιαίτερη δυναμική στην κούρσα της διεκδίκησης θα πρέπει να μας χαροποιεί.

    The Νew Green Order (ΔΕΗ,ΤΕΝΕΡΓΑ,ΜΥΤΙΛ) … αλλά ελληνικά

    Οι Financial Times του σαββατοκύριακου που πέρασε, είχαν ένα εκπληκτικό άρθρο με τίτλο «The new green order» που κατά την ταπεινή μας γνώμη πρέπει να το διαβάσουν όλοι.

    Συγχρόνως ο κ. Larry Fink, το αφεντικό της BlackRock με 8,6 τρισ. δολάρια υπό διαχείριση, πιστεύει ότι το ESG Investing είναι το μέλλον.

    O κ. Fink πιστεύει ακράδαντα ότι το νέο Mantra της Wall Street πρέπει να είναι: το Green is Good.

    Επί της ουσίας , η ξένη θεσμική κοινότητα, άμεσα έβαλε σε εφαρμογή τη νέα πράσινη τάξη πραγμάτων στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

    Με το που ανακοίνωσε επίσημα η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,43% 11,32 , ότι θα φτιάξει 2.000 MW ΑΠΕ με τη γερμανική RWE, το χαρτί ανέβηκε κατά 5,41% και έκλεισε στα 7.80 ευρώ με τζίρο 8,7 εκατ. ευρώ.

    Το απίστευτο είναι ότι στη συγκεκριμένη συνεργασία η ΔΕΗ θα έχει το 49% μόνο, δηλαδή οι Γερμανοί που θα έχουν το 51%. Δηλαδή στον ισολογισμό τους θα ενοποιούν οι Γερμανοί και όχι η ΔΕΗ.

    Παρά τούτα, η δίψα για πράσινη ανάπτυξη παρέβλεψε αυτή τη λεπτομέρεια.

    Φανταστείτε δηλαδή, τα 2.000 MW να ήταν κατά 100% της ΔΕΗ, τι θα γινόταν.

    Συγχρόνως χθες έβγαλε report Piraeus Securities για την ΤΕΝΕΡΓΑ ΤΕΝΕΡΓ 0,38% 18,40 με τιμή στόχο τα 17,5 ευρώ.

    Το απόλυτο αιολικό play του Ελληνικού Χρηματιστηρίου η ΤΕΝΕΡΓΑ έκλεισε χθες με άνοδο 2,73% στα 14,32 ευρώ, έχοντας πια μια κεφαλαιοποίηση της τάξης του 1.659 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αναλυτή το 2022 η ΤΕΝΕΡΓΑ θα έχει 217,8 εκατ. ευρώ EBITDA και με καθαρό δανεισμό στο τέλος του 2022, 1.010,5 δισ. ευρώ, χωρίς τους Tax Equity Investors.

    Αυτό σημαίνει ότι η ΤΕΝΕΡΓΑ τώρα παίζει με ένα εκτιμώμενο EV/EBITDA 2022 e= 12,25, και με ένα PE 2022 e= 24,57.

    Η τρίτη εταιρία που ετοιμάζεται να μπει πολύ δυνατά στην πράσινη ανάπτυξη είναι η Mytilineos.

    Στις 18 Φεβρουαρίου η Mytilineos έχει το πρώτο ESG event στην Ελλάδα.

    Εκτός από πολλές πολιτικές προσωπικότητες, εκπροσώπους της κεφαλαιαγοράς, του Χρηματιστηρίου και παραγόντων από τον κλάδο των ΑΠΕ, το παρόν θα δώσει και η επενδυτική κοινότητα.

    Ομιλητής θα είναι ο κ. Patrick Drouot, Equity Research Analyst and Portfolio Manager της Fidelity με 15 χρόνια προϋπηρεσία στη Fidelity και εξειδίκευση στα International Small Cup με έδρα το Λονδίνο, και η Valerie Smith, Managing Director Chief Sustainability Officer του Citigroup, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

    Να θυμάστε ότι στο Ελληνικό Χρηματιστήριο τα επόμενα χρόνια η νέα τάξη πραγμάτων θα είναι «πράσινη».

    Η νέα στήλη του mononews.gr και το Healthstories.gr 

    Από χθες το mononews.gr καθιέρωσε μια νέα στήλη που θα λειτουργεί 24/7.  Το Live-mononewsmarkets. Μετοχές, crypto και forex για την πιο σωστή ενημέρωση σας.

    Με μπόλικο παρασκήνιο κυρίως για τις ελληνικές μετοχές την ώρα της συνεδρίασης στην Αθήνα και ότι συμβαίνει  στο χάος των κρυπτονομισμάτων.

    Η στήλη είναι έτσι δομημένη  που εάν την ανεβάσετε στο timeline του κινητού σας θα ανανεώνεται αυτόματα.

    Επίσης σε λίγες εβδομάδες σε συνεργασία με ένα από τα κορυφαία media στην Ελλάδα το NewsBeast.gr θα “βγάλουμε” στο αέρα ένα νέο media το healthstories.gr με επικεφαλής την έμπειρη δημοσιογράφο Δέσποινα Κουκλάκη.

    Και εκεί θα υπάρξουν εκπλήξεις καθώς φιλοδοξούμε σε λίγο καιρό να γίνει το πιο επιδραστικό media στον χώρο της υγείας.

    Και προς το τέλος του 2021 θα σας έχουμε και άλλες “green” εκπλήξεις.

    Αλλά για αυτά θα μιλήσουμε από τον Σεπτέμβριο.  Όπως γράψαμε παραπάνω τα επόμενα χρόνια η νέα τάξη πραγμάτων θα είναι «πράσινη».

    Κουίζ

    Ποιο στέλεχος περί των χρηματοπιστωτικών, με καλές σπουδές στο εξωτερικό, με καλό βιογραφικό όσον αφορά την επαγγελματική του πορεία, με ζηλευτή τωρινή θέση που δεν αποκλείεται αργότερα να γίνει καλύτερη, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Μεγάρου Μαξίμου και για λόγους συναισθηματικούς καθώς ο νονός του ήταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης;

    Πρόκειται για άνθρωπο χαμηλών τόνων, ευγενικό που δεν φωνάζει την σχέση του με την οικογένεια Μητσοτάκη…

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. 

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.