• Πόσα λεφτά χάνει η Μαριάννα Λάτση, το νέο fund του ΑΕΚτζη Θανόπουλου, ο Μεγάλου και τα υψηλά κέρδη και ποιος είναι ο επιχειρηματίας που συνεχώς τρακάρει  

    Δυο παίκτες που την ξέρουν την δουλειά αποφάσισαν να στήσουν ένα νέο fund.To fund, θα επενδύει στην αναδιάρθρωση υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.

    the wise man

    the wise man

    Το νέο Fund, o Θανόπουλος, ο Νικόλαος και ο Ρεμος

    Δυο παίκτες που την ξέρουν την δουλειά αποφάσισαν να στήσουν ένα νέο fund.

    To fund, θα επενδύει στην αναδιάρθρωση υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.

    Μέτοχοι θα είναι οι κ. Νάσος Θανόπουλος (πρώην Morgan Stanley) και κ. Σπύρος Αβραμόπουλος (πρώην Apollo) και δηλώνουν ότι έχουν ήδη έχουν κλειδώσει κεφάλαια για 200 εκατ. ευρώ.

    O 53 χρονος Νάσος Θανόπουλος περιτριγυρίζεται από γαλαζοαίματους: είναι νονός του Οδυσσέα-Κίμωνα, γιου του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, ενώ κουμπάρος έγινε και με τον αδερφό του Παύλου, Νικόλαο, μιας και ο πρίγκιπας Νικόλαος τον πάντρεψε με την Νάσια Παναγιωτάκη, το 2010, λίγες εβδομάδες πριν ανέβει και ο ίδιος ο πρίγκιπας τα σκαλιά της εκκλησίας με την Τατιάνα Μπλάτνικ εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, στο Καβούρι.

    Κρύβεται «πίσω» από την απόφαση του Νικόλαου και της Τατιάνας να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα, για τους οποίους τότε – στις 12 Οκτωβρίου του 2013 – είχε ετοιμάζει και ένα  μεγάλο welcome party στο σπίτι του στα βόρεια προάστια.

    Ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος και εκπρόσωπος του χρηματοοικονομικού οργανισμού Morgan Stanley στην Ελλάδα, ενώ περιγράφεται από ανθρώπους της τραπεζικής αγοράς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ως «εξαιρετικά ικανός και αποτελεσματικός» .

    Ζει στο Λονδίνο και πηγαινοέρχεται στην Αθήνα, ενώ στο παρελθόν έχει εμπλακεί και με το χώρο του ποδοσφαίρου όταν μετείχε στην διοίκηση της «παλιάς» ΑΕΚ.

    Τον Δεκέμβριο του 2014 ειχε βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής σε νυχτερινό κέντρο της πρωτεύουσας, όταν με μια κίνησή του έκανε το πρόγραμμα του Διογένη να σταματήσει, τους υπόλοιπους θαμώνες να «παγώσουν» και τον Αντώνη Ρέμο να διακόψει την ερμηνεία του.

    Ο Νάσος Θανόπουλος είναι ο άντρας που καθόταν σε ένα από τα πρώτα τραπέζια και «αναστάτωσε«» τον Διογένη, όταν αποφάσισε να πετάξει στην πίστα και δίπλα στον καλλιτέχνη που ερμήνευε μια από τις επιτυχίες του το τραπέζι που είχε μπροστά του.

    Ο κ. Θανόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του στη Μorgan Stanley όταν σε αυτή εργαζόταν ο κ. Γιώργος Παπαμαρκάκης, της Νorth Αsset Μanagement, γνωστός από την υπόθεση των δομημένων ομολόγων της JΡ Μorgan.

    Ορισμένες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο κ. Παπαμαρκάκης ήταν αυτός που προσέλαβε τον κ. Θανόπουλο στη Μοrgan Stanley και στη συνέχεια αυτός αποχώρησε για να ασχοληθεί με τα hedge funds και τα επενδυτικά κεφάλαια που συνέστησε.

    Η αποχώρηση του Παπαμαρκάκη άνοιξε τον δρόμο στον κ. Θανόπουλο για να γίνει ο άνθρωπος της τράπεζας που κάνει δουλειές στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

    Στενές σχέσεις με τον κ. Θανόπουλο λέγεται ότι είχε στο παρελθόν και ο κ. Θόδωρος Πρινιωτάκης, αντιπρόεδρος της εταιρείας Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, που είχε εμπλακεί στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων και ο οποίος αποφυλακίστηκε το 2011.

    Ο Μεγάλου και οι υψηλή κερδοφορία της Τράπεζας Πειραιώς

    O CEO της Πειραιώς ήταν σαφής στην Γενική Συνέλευση της Τράπεζας  που έγινε την εβδομάδα που μας πέρασε: Ο Χρήστος Μεγάλου είπε ότι η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,00% 3,92 θα εχει υψηλότερη κερδοφορία το 2022.

    Μάλιστα η γενική Συνέλευση αποφάσισε τo carve-out της Phoenix Vega Mezz Ltd και εξουσιοδότησε το Δ.Σ για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

    Η εισηγμένη αποδίδει δωρεάν στους μετόχους της το 99,99% των μετοχών της προαναφερόμενης κυπριακής εταιρείας, η οποία κατέχει το 65% των mezzanine notes των τιτλοποιήσεων Phoenix και Vega.

    Οι mezzanine notes φέρουν κουπόνι 7%, το οποίο καταβάλλεται, στη σειρά προτεραιότητας, αμέσως μετά από το κουπόνι των senior notes και πριν την αποπληρωμή κεφαλαίου των τελευταίων.

    Αυτό σημαίνει ότι για μια διετία οι μέτοχοι της Πειραιώς, που θα πάρουν και διακρατήσουν τις μετοχές της Phoenix Vega Mezz Ltd θα εισπράξουν… μέρισμα από τα έσοδα που θα έχει η εταιρεία.

    Ο CEO του ομίλου επιβεβαίωσε ότι ο όμιλος στοχεύει στην ολοκλήρωση του clean-up φέτος, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για χαμηλότερο Cost of Risk και υψηλότερη κερδοφορία το 2022.

    Επίσης ξεκινούν οι διαγωνισμοί για την τιτλοποίηση Sunrise II και την πώληση χαρτοφυλακίου με ναυτιλιακά δάνεια.

    Τα bonuses στον ΟΠΑΠ

    Bonuses 2,5 εκατ. ευρώ από τα καθαρά κέρδη χρήσης 2020 σε 50 στελέχη και υπαλλήλους της μητρικής (εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ, ανώτερα διοικητικά στελέχη), αποφάσισε η διοίκηση του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -1,81% 16,28.

     Ο Νάτσης, οι χρυσές υπεραξίες της Lamda και η Μαριάννα Λάτση

    Όλα είναι θέμα timing.

    Αν οι αγορές ή οι πωλήσεις μετοχές γίνουν στον σωστό ή τον λάθος χρόνο, τότε μεταφράζονται αντίστοιχα είτε σε κέρδη, είτε σε ζημιές.

    Ο Τρύφων Νάτσης, καθώς επίσης και μια σειρά από διεθνή funds, φαίνεται ότι έκαναν διάνα όταν πέρσι τον Ιούλιο απορρόφησαν την προσφορά των 14.892.760 μετοχών της Lamda Development, που έγινε από την Μαριάννα Λάτση.

    Η μέση τιμή πώλησης έγινε στα 5,65237 ευρώ, με την βαθύπλουτη κληρονόμο να εισπράττει τότε 84.179.450 ευρώ.

    Χθες η μετοχή της Lamda ΛΑΜΔΑ -1,45% 6,82 έκανε πράξεις στην περιοχή των 7,835 ευρώ.

    Που σημαίνει ότι οι αγοραστές των ‘’πακέτων’’ μετράνε κέρδη 38,6%, καθώς η τιμή της μετοχής έχει πάει μέσα σε 11 μήνες περίπου 2,18 ευρώ πιο πάνω.

    Αποδίδοντας συνολικές υπεραξίες 32,2 εκατ. ευρώ στους αγοραστές.

    Σχεδόν τις μισές από αυτές τις καρπώνεται ο Τρύφων Νάτσης και το Brevan Howard στο οποίο ο ίδιος είναι συνιδρυτής.

    Η πλευρά Νάτση είχε ήδη μετοχική θέση στην Lamda και την ενίσχυσε με τις περσινές αγορές.

    Τα υπόλοιπα μισά από τα κέρδη, κατανέμονται σε διάφορα ξένα χαρτοφυλάκια, που πήραν μερίδια από τις πωλήσεις της Μαριάννας Λάτση.

    Σε αυτά τα χαρτοφυλάκια δεν συγκαταλέγεται το πολυσυζητημένο Helicon.

    Oι ‘’χρυσές’’ για Νάτση κι όλους τους άλλους, ισοδυναμούν με τα…διαφυγόντα κέρδη της Μαριάννας Λάτση που εκποίησε το 8,4265% των μετοχών της Lamda.

    Ο επιχειρηματίας που τρακάρει συνεχώς

    Συγκρατήστε ένα όνομα. Παναγιώτης Σολδάτος.

    Όπως λένε οι ειδικοί του αυτοκίνητου «εάν τον δείτε στον δρόμο να οδηγεί πατήστε φρένο, κάντε το αυτοκίνητο σας στην άκρη και περιμένετε να εξαφανιστεί.»

    Ο Παναγιώτης Σολδάτος  έχει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας κρασιών στη Σουηδία, ενώ διαθέτει και ένα από τα υπερσύγχρονα οινοποιεία στη συγκεκριμένη χώρα (το Nordic Sea Winery) που είναι και τα από τα μεγαλύτερα στη Βόρεια Ευρώπη.

    Μονο που ο άνθρωπος, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί του αυτοκινήτου είναι επικίνδυνος. «Επικίνδυνος για την δημόσια υγεία καθώς είχε χόμπι… να τρακάρει συνεχώς.»

    Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

    Τον Δεκέμβριο του 2017 δημοσιεύεται στα media η εξής είδηση:

    “Άσχημη κατάληξη είχε η αγωνιστική… κόντρα δύο οδηγών που συμμετείχαν στον πρόσφατο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας αυτοκινήτων στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων.

    Από τη σύγκρουση υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές…πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας αυτοκινήτων στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων.

    Συγκεκριμένα οι Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης και Παναγιώτης Σολδάτος με Audi A3 και Alfa Romeo αντίστοιχα, είχαν επαφή με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του δεύτερου να τουμπάρει και να υποστεί μεγάλες ζημιές, όπως και το A3 του Ζυγογιάννη.

    Όλα συνέβησαν όταν ο Σολδάτος προσπάθησε να προσπεράσει στην Κ9 από την εσωτερική τον συναθλητή του.

    Ο χώρος δεν ήταν αρκετός με αποτέλεσμα να ακουμπήσουν τα δύο αγωνιστικά και στη συνέχεια το ιταλικό αυτοκίνητο να τουμπάρει.

    Ευτυχώς και οι δύο οδηγοί δεν τραυματίστηκαν, αλλά τα αυτοκίνητά τους έπαθαν μεγάλες υλικές ζημιές.»

    Μόλις προ ημερών δημοσιεύεται η εξής είδηση στο newsauto.gr:

    “Έξοδο με το αγωνιστικό του αυτοκίνητο είχε σήμερα το μεσημέρι το αγωνιστικό Ford Fiesta το οποίο ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους Ελληνες επιχειρηματίες οίνου και ποτών, Παναγιώτη Σολδάτο ο οποίος σύμφωνα με τις -ανεπιβεβαίωτες ακόμα- πληροφορίες ήταν και ο οδηγός του.

    Το ατύχημα έγινε στην παλαιά εθνική οδό Άργους – Τριπόλεως (περιοχή Κολοσούρτης).

    Σύμφωνα μάλιστα με τις τοπικές ιστοσελίδες drt915.gr και argolikeseidhseis.gr, ο γνωστός οδηγός, πραγματοποιούσε δοκιμές με υψηλές ταχύτητες σε έναν δρόμο που έχει χρησιμοποιηθεί (έως και πέρυσι) ως ειδική διαδρομή του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων (ανάβαση Αχλαδόκαμπου).

    Παρά την άσχημη έξοδο ο οδηγός βγήκε από το αγωνιστικό Ford Fiesta 2.0 turbo χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά, ωστόσο μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Άργους για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, είναι καλά στην υγεία του…

    Χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας

    Το συγκεκριμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο το οποίο φέρει αγωνιστικό εξοπλισμό έχει ισχύς που ξεπερνά τους 600 ίππους και είναι το ίδιο με το οποίο συμμετέχει ο οδηγός στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων.

    Μάλιστα από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου ο Παναγιώτης Σολδάτος μετρά μία νίκη και μία δεύτερη θέση σε ισάριθμους αγώνες.

    Το περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες πριν από την ανάβαση Ριτσώνας που είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιουνίου.

    Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο αγωνιστικό όχημα δεν έφερε καθόλου πινακίδες κυκλοφορίας (ούτε αγωνιστικές) ενώ έχουν βεβαιωθεί σωρεία παραβάσεων.

    Σε επικοινωνία που είχε το Newsauto με το τμήμα Τροχαίας Άργους και σε ερώτηση, αν είχε δοθεί σχετική άδεια για δοκιμές, η απάντηση που λάβαμε ήταν αρνητική

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές