• The Wiseman

    Οι 1.000 γενναίοι του Καλαντώνη, γιατί οι Γερμανοί αγοράζουν ελληνικές μετοχές και τα μυστήρια της Ελλάκτωρ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Το φάντασμα των ιδεών Σόιμπλε επιστρέφει στην Γερμανία

    Τρόμαξαν οι δημοσιογράφοι και οι οικονομικοί αναλυτές όταν άκουσαν και διάβασαν προσεκτικά τις ιδέες και την οικονομική σκέψη του διαδόχου της Άνγκελα Μέρκελ στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ο οποίος θα είναι -πιθανότατα- ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας. Ακόμη και το πρακτορείο Bloomberg, που δεν φημίζεται για τις… σοσιαλιστικές του απόψεις, επισήμανε ότι το οικονομικό πρόγραμμα του Άρμιν Λάσετ θυμίζει έντονα τον… αξέχαστο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην νεότερη και νεαρότερη εκδοχή του!

    Ο Armin Laschet πιστεύει ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης είναι χρήσιμο μεν αλλά μόνο για μια φορά και τέλος. Δεν πρέπει να υπάρξει συνέχεια.

    «Όταν τελειώσει αυτή η κρίση, όταν τελειώσουν οι επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία, η Γερμανική και η Ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να επιστρέψουν στις πολιτικές δημοσιοονομικής σταθερότητας όπως ορίζονται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ» δήλωσε με σαφήνεια ο πιθανότερος υποψήφιος για τη γερμανική Καγκελαρία μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

    Ακόμη και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, υποχρεώθηκε να καθησυχάσει τις αγορές ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες της ζώνης του ευρώ δεν μπορούν να επιστρέψουν στην προ δημοσιονομικής κρίσης κατάσταση.

    Ενδεχομένως ο Λάσετ να είχε στο μυαλό του τα προβλήματα της Deutsche Bank που ψάχνει απεγνωσμένα να συγκεντρώσει -χωρίς μεγάλη επιτυχία- τα ελάχιστα ίδια κεφάλαια που απαιτούν οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Οι 1.000 γενναίοι που ακολουθούν πιστά τον Θόδωρο Καλαντώνη

    Πέρασε ήδη ένας χρόνος από τότε που ο Θόδωρος Καλαντώνης μαζί με τον Τάσο Πανούση έπεισαν ούτε 10 ούτε 20 αλλά 1.000 εργαζόμενους της Εurobank να εγκαταλείψουν την ασφάλεια του τραπεζοϋπαλλήλου και να τους ακολουθήσουν στα αχαρτογράφητα νερά της διαχείρισης κόκκινων δανείων. Στην οδό Κύπρου και Αρχιμήδους στο Μοσχάτο στεγάστηκαν τα όνειρα της doValue, να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος και αποδοτικότερος διαχειριστής του μεγαλύτερου προβλήματος του τραπεζικού συστήματος. Οι περισσότεροι ακολούθησαν και εμπιστεύτηκαν προσωπικά τον Θόδωρο Καλαντώνη και εκείνος χθες έκανε έναν πρώτο απολογισμό της πορείας.

    Μέχρι χθες η doValue είχε ρυθμίσει δάνεια ύψους 5 δισ. ευρώ. Σε λίγο καιρό θα ενσωματωθούν και οι 250 εργαζόμενοι της doValue Hellas και θα ξεκινήσει ένας μεγάλος αγώνας ρύθμισης, διευθέτησης οφειλών και ανάκτησης περιουσιακών στοιχείων.

    Καλαντώνης και Πανούσης έχουν πετύχει να λειτουργεί αποτελεσματικά η εταιρεία με 45% τηλεργασία η οποία συνεχίζεται και σήμερα παρά την άρση των περιορισμών που είχε επιβάλει η κυβέρνηση.

    Είναι κι αυτή μια από τις επιτυχίες της διοίκησης doValue.

    Μετά την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Mexico o Θόδωρος Καλαντώνης έχει βάλει πλώρη για την κατάκτηση του πακέτου FRONTIER της Εθνικής Τράπεζας που θα αλλάξει τα δεδομένα όχι μόνον για τον Όμιλο αλλά για το σύνολο της Ελληνικής Τραπεζικής αγοράς.

    Κάπου αλλού το πάνε οι Ολλανδοί του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ

    Eίναι ωραίο, είναι συναρπαστικό να το παρακολουθεί κανείς, αλλά σιγά-σιγά γίνεται κουραστικό το σίριαλ των εσωτερικών αντιπαραθέσεων του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ. Ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος.

    Η ολλανδική συμμαχία Reggeborgh-Atlas Invest Holding είναι οικονομικά πανίσχυρη και τεχνικά υπερ-επαρκής.

    Η επόμενη μέρα στον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ δεν μπορεί παρά να έχει την κατεύθυνση που θα δώσουν οι οικογένειες Wessel και Van Poecke.

    To μοναδικό ερώτημα που προκύπτει από τις μέχρι σήμερα κινήσεις των δύο οικογενειών είναι ο τελικός τους στόχος.

    Έχουν βάλει περισσότερα από 33 εκατ. ευρώ στον τεχνικό Όμιλο.

    Σε τι απόδοση προσδοκούν; Με ποιο χρονικό ορίζοντα; Με τι τρόπους και μεθόδους;

    Η Αττική Οδός και η νέα γραμμή του Μετρό δεν φτάνουν για να φέρουν τέτοιες αποδόσεις…

    Ποιος κλάδος δεν απολαμβάνει τις μειώσεις φόρων;

    Υπάρχει ένας κλάδος που δεν χαίρεται κάθε φορά που η κυβέρνηση ανακοινώνει μείωση των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη των επιχειρήσεων. Οι Τράπεζες. Από τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος της κεφαλαιακής τους επάρκειας στηρίζεται στην αναβαλλόμενη φορολογία, κάθε μείωση φορολογίας στα επιχειρηματικά κέρδη, αυτομάτως εντείνει τις πιέσεις την κεφαλαιακή διάρθρωση των τραπεζικών ομίλων.

    Γι’ αυτό οι τράπεζες οφείλουν να επαναπροσανατολίσουν γρήγορα τους στόχους και τον τρόπο παραγωγής κερδών.

    Πρέπει να πάρουν περισσότερο ρίσκο, να συμμετάσχουν ενεργότερα στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας -ολόκληρης της οικονομίας και όχι μόνο των 25.000-30.000 ΑΦΜ- για να μην αντιμετωπίσουν σύντομα …

    Οι Γερμανοί αγοράζουν, οι Έλληνες πωλούν στο Ελληνικό Χρηματιστήριο…

    Είναι ενδιαφέροντα τα στατιστικά που έδωσε το Χρηματιστήριο της Αθήνας για τις συναλλαγές του Μαΐου. Την πρώτη θέση στις χρηματιστηριακές συναλλαγές έχουν οι… Γερμανοί με μερίδιο περίπου 30%. Το Brexit έφερε τους Βρετανικής προέλευσης επενδυτές στη δεύτερη θέση με 28,19%, ακολουθούν οι… Ιρλανδοί (όσο πιο κοντά το Λονδίνο γίνεται) με 13,7% κι αμέσως μετά οι Γάλλοι με 9,8%.

    Τον Μάιο οι Έλληνες πούλησαν περισσότερα από τους αλλοδαπούς επενδυτές, για πρώτη φορά μετά από 4 μήνες. Υπήρχε βέβαια και η έντονη δραστηριότητα των Ολλανδών που όλοι γνωρίζουμε το πώς και το γιατί…

    Κέρδη και μερίσματα που επενεπενδύονται…

    Το καλό με την ελληνική αγορά είναι ότι όσοι συμμετείχαν στις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου, ομολογιακές εκδόσεις και άλλες κεφαλαιακές κινήσεις (Τρ. Πειραιώς, Aegean, Ομόλογο, ΔΕΗ κλπ.) φέτος, όχι μόνον πήραν τα λεφτά τους πίσω αλλά κέρδισαν πολλά. Έρχονται και τα καλά μερίσματα των μεγάλων Ομίλων κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχει άφθονη καύσιμη ύλη για την επόμενη ανοδική κίνηση στο ελληνικό χρηματιστήριο. Επιπλέον όλοι αυτοί που διαχειρίστηκαν τα κεφάλαια θα έχουν να επιδείξουν κέρδη στο 6μηνο για να διεκδικήσουν ένα καλό bonus για να γιορτάσουν ευτυχείς την παραδοσιακή 4th of July….

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές



    ΣΧΟΛΙΑ