• Ποιοι έβγαλαν προμήθειες 83 εκατ. ευρώ σε ένα μήνα, τα πούρα της HSBC και οι κακίες του πρόεδρου Μιχαηλίδη

    Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ήδη αποκτήσει το 1,98% στο μετοχικό κεφάλαιο της Τέρνα Ενεργειακής (2,3 εκατ. μετοχές στα 13 ευρώ), αυξάνοντας πλέον το ποσοστό του στο 3,58% έναντι 54,6 εκατ. ευρώ.

    the wise man
    image
    the wise man

    Η εγκληματική οργάνωση και τα ΚΑΕ

    Η στήλη τόσες ημέρες έχει μια απορία και είπε να την εκφράσει.

    Εκεί στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών δεν έχουν πάρει είδηση την πρόταση της εισαγγελέως για την παραπομπή σε δίκη κορυφαίου στελέχους της εταιρείας τους;

    Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση της Folli Follie που η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη της  “Αγίας οικογένειας”  των Κουτσολιούτσων και άλλων 20 στελεχών της Folli Follie και μελών προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων.

    Και το κορυφαίο αυτό στέλεχος, τα προηγούμενα χρόνια ήταν ταυτόχρονα στα ΚΑΕ και μέλος ΔΣ της Folli Follie.

    Δηλαδή σύμφωνα με την εισαγγελέα το στέλεχος αυτό είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

    Δηλαδή να είσαι, σύμφωνα με την εισαγγελέα μέλος εγκληματικής οργάνωσης και να παραμένεις σε κορυφαία θέση στα ΚΑΕ, ε αυτό δεν το λες και εταιρική διακυβέρνηση!!!

    Απορώ που ακόμα δεν έχει παραιτηθεί.

    Τράπεζα Πειραιώς Ι: Στα 3 δισ. η προσφορά στο βιβλίο εξωτερικού

    Μπορεί το βιβλίο προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την Τράπεζα Πειραιώς να παραμείνει ανοικτό μέχρι αύριο, το project ολοκληρώθηκε ήδη με μεγάλη επιτυχία όσον αφορά τις προσφορές από τους ξένους επενδυτές.

    Η Τράπεζα Πειραιώς ζητούσε 1,17 δισ. ευρώ από τους ξένους και έφθασε να μετρά, όπως πληροφορείται η στήλη, πάνω από 3 δισ. ευρώ προσφορές μόνο στο ξένο βιβλίο…

    Not bad αν σκεφθεί κανείς ότι το όλο εγχείρημα πέρασε από σαράντα κύματα.

    Πέραν των corner investors, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της αύξησης είναι η είσοδος στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 των: BlackRock, Fidelity και Norges Investment, με ικανοποιητικά ποσοστά!

    Πρόκειται για μεσοπρόθεσμου και long χαρακτήρα επενδυτές και η τοποθέτηση στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας αποτελεί εγγύηση και ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο εξυγίανσης…

    Όσο για τον Πόλσον πρέπει κάποια στιγμή να βγάλει τα λεφτά του…

    Τράπεζα  Πειραιώς ΙΙ: Και τώρα το A Tier I των 600 εκατ. ευρώ

    Με δεδομένο ότι η αύξηση έχει επί της ουσίας ολοκληρωθεί, στην Τράπεζα Πειραιώς ετοιμάζονται για τα δύο άμεσου ενδιαφέροντος projects: Την υποβολή της αίτησης στον Ηρακλή ΙΙ για την τιτλοποίηση Sunrise I ύψους 7 δισ. ευρώ αλλά και για την έκδοση ομολόγου ATier I ύψους 600 εκατ. ευρώ.

    Η στήλη πληροφορείται ότι για την έκδοση του ομολόγου έχουν γίνει οι επαφές με τους επενδυτές και όλοι είναι στημένοι…

    Το μόνο που απομένει είναι να πατήσει η διοίκηση Χρήστου Μεγάλου κι αυτό το κουμπί.

    Στο μέτωπο τώρα της μείωσης των κόκκινων δανείων μετά το μεγάλο πακέτο των 7 δις ευρώ σειρά θα πάρει μέχρι το τέλος του έτους το Sunrise II των 5 δις ευρώ με απώτερο στόχο την Άνοιξη του 2022 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της τράπεζας να περιοριστούν στα 3,6 δις ευρώ.

    Τράπεζα  Πειραιώς ΙΙΙ: Στα 83 εκατ. ευρώ τα έξοδα της ΑΜΚ

    Στα 1,38 δις ευρώ της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Πειραιώς συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα αυτής, τα οποία ανέρχονται κοντά στα 83 εκατ. ευρώ…

    Η στήλη πληροφορείται ότι την μερίδα του λέοντος θα την πάρει η Goldman Sachs και o χαρισματικός στα deals Χάρης Ηλιάδης, έπεται η UBS και η χρηματιστηριακή Euroxx του ιδιαίτερα δραστήριου και ταλαντούχου Τζουζέπε Τζιάνο.

    Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιώργος Περιστέρης

    Ο εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης αγόρασε όπως όλα δείχνουν το πακέτο των 1,9 εκατομμυρίων μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής ΤΕΝΕΡΓ 0,72% 18,23 που αντιστοιχούν στο 1,6% του μετοχικού της κεφαλαίου και άλλαξε χέρια χθες στην τιμή των 13 ευρώ.

    Η αγοραπωλησία έγινε στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

    Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ήδη αποκτήσει το 1,98% στο μετοχικό κεφάλαιο της Τέρνα Ενεργειακής (2,3 εκατ. μετοχές στα 13 ευρώ), αυξάνοντας πλέον το ποσοστό του στο 3,58% έναντι 54,6 εκατ. ευρώ.

    Πωλητής και στις δυο περιπτώσεις  ο CEO της Τέρνα Ενεργειακής και της ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,48% 16,50 Γιώργος Περιστέρης.

    Η ρευστότητα θα χρησιμοποιηθεί για να ολοκληρώσει τις αγορές μετοχών στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τη Reggeborgh ώστε να φτάσει κοντά στο 33%.

    HSBC: Όσο δεν το πουλά το μαγαζί, τόσο πέφτει το τίμημα

    Τα τσιμάνια της HSBC όταν βγήκαν στην αγορά (περίπου ένα χρόνο πριν) για να πουλήσουν το χαρτοφυλάκιο – δάνεια και καταθέσεις – ζητούσαν το αστρονομικό ποσό των 100 εκατ. ευρώ (μην σας πω και παραπάνω) και όσο περνούν οι μήνες τόσο έρχονται αντιμέτωποι με την πεζή πραγματικότητα και αποκτούν επαφή με τον ρεαλισμό…

    Το τίμημα πλέον έχει κατέβει στην περιοχή των 40 εκατ. ευρώ κι αν δεν πουλήσουν τώρα θα διολισθήσουν ακόμη περισσότερο…

    Κάτι που βολεύει τους εν δυνάμει αγοραστές, μεταξύ των οποίων είναι η Eurobank, το ζήτημα το είχε δει η Alpha Bank ενώ τελευταία κυκλοφορεί ότι στο παιχνίδι έχει μπει και η Optima Bank του Βαρδινογιάννη.

    Πάντως εδώ που τα λέμε η HSBC είτε υπάρχει είτε όχι στην Ελλάδα είναι ακριβώς το ίδιο.

    Οι διοικούντες είναι μόνο για πούρα άντε και να πηγαίνουν στο Ombra και στο Balthazar για ποτά και μπύρες.

    Α και να «βγάζουν» χολή για όποιον τους τα λέει πόσο μικροί και ανύπαρκτοι είναι.

     Η μπηχτή του προέδρου Μιχαηλίδη στον CEO

    Τελικά ο απερχόμενος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης δεν άντεξε και υπέπεσε στον πειρασμό (μην πάει ο νους σας στο πονηρό…) να πετάξει την μπηχτή του για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής…

    Πέραν της πίκας για την μη ανανέωση της θητείας του που είναι ανθρώπινο να νιώθει, ο πρόεδρος Μιχαηλίδης αντιδρούσε εξ αρχής στην πώληση της θυγατρικής σε αυτό το τίμημα…

    Μιλώντας, λοιπόν, εχθές στους μετόχους αφού ανέλυσε όλα τα εμπόδια που βρέθηκαν στο δρόμο της εθνικής οικονομίας (το περιβάλλον δηλαδή που έχει δημιουργηθεί όλα τα χρόνια της πανδημίας, αλλά και το κερασάκι της πανδημικής κρίσης), ανέφερε ότι «η πώληση της ασφαλιστικής με λυπεί… αλλά με ικανοποιεί».

    Μια στο καρφί και μια στο πέταλο!

    Αυτά ακούει ο Παύλος Μυλωνάς και δεν μετανιώνει ούτε λεπτό για την επιλογή να βρει νέο πρόεδρο…

    Εξάλλου, η συγκατοίκηση των δύο ανδρών στο τιμόνι της τράπεζας δεν ήταν ποτέ ρόδινη, ανέφελη και easy…

    Το stock της AstraZeneca

    Είδαν και απόειδαν στην κυβέρνηση και αποφάσισαν να διαθέσουν στο κοινό των 30ρηδων έως και 39 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο μεταξύ μας έχει ξεμείνει καθώς η επικοινωνιακή φρενίτιδα για τα κρούσματα θρομβώσεων του έχει κάνει μεγάλο κακό καθώς έχει φρενάρει τους πολίτες…

    Κοινώς ακούνε AstraZaneca και δεν έχουν ιδιαίτερη ζέση να εμβολιαστούν.

    Βέβαια, τα περιστατικά με τις θρομβώσεις είναι απειροελάχιστα σε σχέση με τον πληθυσμό που έχει εμβολιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο με το συγκεκριμένο εμβόλιο αλλά άντε τώρα να αλλάξεις τον πανικό που έχουν δημιουργήσει τα τηλεοπτικά κανάλια και οι απανταχού αρνητές, οι οποίοι είναι ιδιαίτερη δραστήριοι επί καθημερινής βάσεως στα social media…

    Το θέμα απασχολεί έντονα τις τελευταίες δύο εβδομάδες το Μέγαρο Μαξίμου και φάνηκε και στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος είπε πως οι πιθανότητες ενός car accident είναι μεγαλύτερες από τα δυσάρεστα περιστατικά με τα εμβόλια.

    Το στοίχημα είναι μεγάλο και για να κερδηθεί οι πρώτοι που θα πρέπει να δώσουν το σωστό μήνυμα προς την κοινωνία είναι οι λοιμωξιολόγοι της Επιτροπής, οι οποίοι πρέπει να βγουν συντονισμένα και να μας εξηγήσουν σε απλά ελληνικά τα οφέλη των εμβολισμών και το τι συμβαίνει με ακρίβεια όμως με το εμβόλιο της AstraZeneca.

    Τρέχουν για το κεφάλαιο κίνησης στην εστίαση

    Και αφού ανακοινώθηκε ότι η εστίαση θα ανοίξει με τραπεζάκια έξω την Δευτέρα του Πάσχα στο στρατηγείο της οδού Νίκης – στο υπουργείο Οικονομικών – τρέχουν να ανοίξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, το ιδανικό σενάριο είναι εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, η πλατφόρμα στην οποία οι επιχειρήσεις του κλάδου θα αιτούνται την λήψη του κεφαλαίου κίνησης που φθάνει μέχρι τα 100.000 ευρώ.

    Ο Σταϊκούρας και ο Σκυλακάκης έχουν λάβει εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να τελειώσουν την προεργασία άμεσα προκειμένου οι επιχειρηματίες της εστίασης να ανοίξουν με τα λεφτά στο χέρι…

    Και μιλάμε για ισχυρή οικονομική ένεση καθώς τα λεφτά που θα πάρουν δεν έχουν καμία, μα καμία υποχρέωση να τα επιστρέψουν στο δημόσιο…

    Το αξίζουν όμως γιατί εδώ και περίπου επτά μήνες έχουν κατεβάσει ρολά και το ταμείο είναι μείον…

    O Μπάκος και οι στοιχηματζίδες

    Λοιπόν χθες το site newsbomb δημοσιοποίησε ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο Νίκος  Μπάκος φέρεται να εμπλέκεται με την στοιχηματική εταιρεία Crystal Gaming Limited που λειτουργεί την πλατφόρμα online στοιχήματος Betbiga στη Νιγηρία.

    Μάλιστα κορυφαία στελέχη της συγκεκριμένης στοιχηματικής προ καιρού εργαζόντουσαν σε άλλη εταιρεία που την διοικούσε ο γνωστoς στοιχηματζής των media.

    Ο 44χρονος Νίκος Μπάκος είναι παντρεμένος με την Αφροδίτη Σταθοκωστοπούλου, έχει 2 παιδιά από προηγούμενο γάμο και είναι γιος του Δημήτρη Μπάκου, μεγαλομετόχου της ποδοσφαιρικής ομάδας Αστέρας Τρίπολης και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    Κοίτα να δεις τώρα περίεργες συμπτώσεις. Ο Νίκος Μπάκος αν και κορυφαίο στέλεχος  του Αστέρα Τρίπολης, φέρεται να εμπλέκεται στην στοιχηματική εταιρεία κάτι που απαγορεύεται από τους κανόνες της UEFA….

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.  Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.