• The Wiseman

    Ποια ονόματα της παλαιάς ελίτ βρίσκονται στο στόχαστρο τραπεζών και δικαστών

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Η Folli Follie 

    Διεθνείς εταιρίες απαντούν με διεθνείς πρακτικές. Προφανώς τον μήνυμα αυτό δεν το έχει πάρει ακόμα η οικογένεια Κουτσολιουτσου η οποία είδε την προηγούμενη εβδομάδα τους συνεταίρους της της Fosun να τους επιτίθενται με σκληρές ανακοινώσεις. Πάντως στην συνεδρίαση της Παρασκευής η μετοχή της Folli Follie πήρε μεγάλη ανάσα καθώς σημείωσε μεγάλη άνοδο κατά 8,03%. Πάντως η εταιρία ακόμα δεν έχει απαντήσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τα διαθέσιμα της. Δηλαδή πόσα λεφτά έχει στο ταμείο και σε ποιες τράπεζες. Πράγμα που βάζει πολλούς σε σκέψεις. 

    Οι πιέσεις από τράπεζες και δικαστές 

    Ένα ωραίο ΣΚ θα περάσουν οι τραπεζίτες καθώς ξεπέρασαν τα stress test. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με κάποια ονόματα της παλιάς ελίτ, τα οποία αυτήν την περίοδο είναι σε στενό κλοιό πιέσεων από τις τράπεζες και τις δικαστικές αρχές; Οι οικογένειες Μαρινόπουλου και Σταύρου Ψυχάρη. Λέγεται ακόμα και για την οικογένεια Θεοχαράκη. Πάντως ο διαγωνισμός για την SIXT ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς  η οικογένεια Θεοχαράκη απαιτεί να βρίσκεται μετοχικά στο νέο σχήμα που θα αγοράσει το Brand. 

    Έτοιμη η Praxia και η Παγκρήτια 

    Είτε επειδή οι μικρές τράπεζες είναι αυτό το διάστημα μόδα στον κόσμο των επενδύσεων -που είναι και το πιθανότερο- είτε επειδή φοβούνται ότι οι τέσσερις συστημικές είναι ενδεχόμενο να σαρώσουν την αγορά με αιφνιδιαστικές αυξήσεις κεφαλαίου, οι μικρές τράπεζες προχωρούν σε ενίσχυση των κεφαλαίων τους.

    Πρώτο τρίμηνο 2019 θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει με πλήρη ανάπτυξη συστημάτων, οργάνωσης κλπ, τη δραστηριότητα της η Praxia Bank. 

    Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου των 250 εκατ. παραμένει στο τέλος Μαΐου.

    Σε αύξηση 30 εκατ. ευρώ προχωρεί και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. 

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ