array(0) {
}
        
    
Menu
0.44%
Τζίρος: 173.44 εκατ.

Πετρέλαιο: Σε χαμηλό πέντε μηνών ενόψει των εντάσεων ΗΠΑ – Κίνα

            
The Wiseman
the wise man

Μύλος με Fosun και Folli Follie

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 19.05.2018
Ποια ονόματα της παλαιάς ελίτ βρίσκονται στο στόχαστρο τραπεζών και δικαστών
ΕΠΟΜΕΝΟ • 22.05.2018
Πώς ο Δ. Σπυρίδης με θόρυβο εξελίσσεται σε επιχειρηματία της χρονιάς και γιατί στην Folli δεν πατάνε το enter; 

Μύλος με τους Κινέζους

Είναι πλέον εμφανές ότι υπάρχει ζήτημα μεταξύ της Fosun και της οικογένειας Κουτσολιούτσού γύρω από την υπόθεση και τους χειρισμούς της τελευταίες στην υπόθεση FFG – QCM.

Ο κινεζικός όμιλος έσπευσε να κινηθεί ώστε να είναι καλυμμένος τόσο σε περίπτωση που κατηγορηθεί για inside trading, λόγω των αγορών που πραγματοποίησε (πλέον έχει το 16,37%), όσο και έναντι των ευθυνών που μπορεί να αποδοθούν στο μάνατζμεντ.

Η δήλωση του αντιπρόεδρου της κινεζικής εταιρείας, Qian Jiannong, ότι «ως επενδυτές δεν εμπλεκόμαστε στην εσωτερική λειτουργία της Folli Follie και δεν έχουμε στην κατοχή μας εσωτερική πληροφόρηση», δεν είναι τυχαία. 

Και δεν είναι τυχαία διότι ο Qian κατέχει θέση μη εκτελεστικού μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της FFG, κοινώς είναι ο άνθρωπος των Κινέζων στο δ.σ. της ελληνικής εταιρείας και αυτός που παρέδωσε την «επιστολή ερωτημάτων» της Fosun προς την FFG, με την οποία ζητούνται εξηγήσεις για τα ερωτήματα που έχει θέσει το QCM.

Τώρα, το QCM τηρεί σιγή ιχθύος. Καμία τοποθέτηση στα social media του fund ούτε του Gabriele Grego, ο οποίος στις τελευταίες δηλώσεις του στο Mononews κράτησε ήπιους τόνους. Μήπως στενοχωρήθηκε από την άνοδο της μετοχής και περιορίστηκαν τα κέρδη από το short; Ρωτάμε γιατί λέγεται πως δεν υπάρχουν θέσεις short του QCM.

Δεν προσλάβαμε την κ. Τζούλη 

Λίγο νωρίτερα ο wise man έγραψε ότι η Folli Follie , σύμφωνα με πηγές της αγοράς, προσέλαβε την νομικό  κ. Έλενα Τζούλη -Καμμένου προκειμένου να χειριστεί κάποια λεπτά νομικά θέματα της εταιρίας. Όμως η συγκεκριμένη είδηση διαψεύστηκε από την εταιρία σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το mononews.gr.

Τα σενάρια για Fosun

Ποιοι και γιατί επιμένουν ότι ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών επιθυμεί να έχει ως σύμμαχο τη Fosun στη μάχη διεκδίκησης του Ντυνάν και, γιατί όχι, του Υγεία; 

Το σενάριο είναι ευφάνταστο, από τη στιγμή που ο κινεζικός όμιλος στην παρούσα φάση δείχνει να έχει άλλες προτεραιότητες στην ελληνική αγορά, με αιχμή την Εθνική Ασφαλιστική. 

Κι όμως, λένε όσοι επιμένουν, οι συνέργειες της μεγαλύτερης ασφαλιστικής της χώρας με τους δύο μεγαλύτερους ομίλους στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας, εάν δηλαδή προκύψουν όλες αυτές οι ικανές και αναγκαίες συνθήκες, είναι τεράστιες. 

Ενδεχομένως και να είναι έτσι. Όμως συνήθως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από τα σχέδια επί χάρτου.

Ο διαγωνισμός του Ντυνάν, πάντως, ξεκινά με πολλούς ενδιαφερόμενους, ως συνήθως. 

Στην ώρα του show me the money μετρά ποιοι θα μείνουν.

Η Sixt και τα ακίνητα Θεοχαράκη

Τα νεότερα από το διαγωνισμό για την πώληση της Sixt λένε ότι το κουβάρι έχει μπερδευτεί με τις απαιτήσεις της πλευράς Θεοχαράκη και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να ξεμπλέξει. Επίσης, η πώληση ακινήτων του επιχειρηματία ως μέρος της επίλυσης του ζητήματος των τεράστιων δανείων ύψους 300 εκατ.ευρώ που αντιμετωπίζει ο όμιλος, παραμένει σε καλό δρόμο;

Και ο Άνεμος φύσηξε στην Ελλάκτωρ

Η πώληση της ΕΛΤΕΧ Άνεμος αποτελούσε μια από τις κύριες πηγές διαφωνιών μεταξύ των δύο αντιμαχόμενες πόλους στον όμιλο Ελλάκτωρ, τους κυρίους Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα, διευθύνοντα σύμβουλο και αντιπρόεδρο αντίστοιχα, από την μια πλευρά και τους αδελφούς Καλλιτσάντση Αναστάσιο (πρόεδρο) και Δημήτριο (αντιπρόεδρο).

Η πλευρά Καλλιτσάντση διαφωνούσε στην πρόταση της πώλησης ως λύση για να ενδυναμωθεί η οικονομική θέση του ομίλου, καθώς θεωρούσε πως πρόκειται για ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο που δεν γινόταν να παραχωρηθεί έναντι τιμήματος που δεν αντιπροσώπευε την αξία του.

Η πρώτη πρόταση που συζητήθηκε ήταν του ομίλου Λογοθέτη, η οποία απερρίφθη με συνοπτικές διαδικασίες. Ακολούθησε η πρόταση από το fund ΙCON που περιελάμβανε πέραν του τιμήματος, την ανάληψη του συνόλου των δανείων της ΕΛΤΕΧ. Σε όρους enterprise value ανέβαινε δηλαδή στα επίπεδα των 340 εκατ. ευρώ.

Στην πορεία, εάν όχι… άμεσα, προέκυψε ενδιαφέρον και από άλλες πλευρές πέραν του ICON, οδηγώντας τελικά στην απόφαση να δοθεί το «πράσινο φως» για την πώληση του 64,5 της  ΕΛΤΕΧ Άνεμος (ποσοστό που ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενώ το 7,096% στον Α. Καλλιτσάντση) που θα «τρέξουν» οι ΕΤΕ και Axia.

Η έκθεση της Euroxx για την ΕΛΤΕΧ-Ανεμος που τοποθετεί την τιμή-στόχο στα 2,3 ευρώ αποτελεί benchmark στη διαδικασία, ανεβάζοντας το EV κοντά στα 400 εκατ.ευρώ και σημαντικά υψηλό πολλαπλασιαστή κερδών. Πολύ σημαντική είναι εκτίμηση της Euroxx που προβλέπει ότι η εταιρεία θα καταγράψει μέση ετήσια άνοδο της κερδοφορίας της κατά 39% έως το 2020.

Από το χρόνο πώλησης της ΕΛΤΕΧ Ανεμος θα εξαρτηθεί και ο χρόνος πραγματοποίησης της, κρίσιμης για τις μετοχικές ισορροπίες της Ελλάκτωρ, γενικής συνέλευσης. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο μετάθεσης.

Κάηκε η συμμετοχή της ΕΥΔΑΠ στην Αττικής

Η διοίκηση Μπενίση αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής. Λογικό ακούγεται. Όταν έχουν καεί όλα σχεδόν τα 20 εκατ. ευρώ που έβαλες στην προηγούμενη αύξηση, το ξανασκέφτεσαι και μαζί και οι υπουργοί που είχαν στηρίξει τότε την επιλογή.

Τώρα όλα τα λεφτά (στην κυριολεξία) είναι τι θα γίνει με τα αδιάθετα της αύξησης. Μεγάλο το στοίχημα για το δίδυμο Πανταλάκη – Ρουμελιώτη και υψηλού ρίσκου.

the wise man
the wise man
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προσοχή στις τράπεζες και τι θα γίνει τώρα σε Metlen και ΟΠΑΠ, η βουτιά της Βιοϊατρικής, η κρίσιμη ημέρα για Μυστακίδη – Ιβάν, οι «αρχιτέκτονες» Πιέρ – Παπασταύρου, το μυστικό γκάλοπ του ΜΜ και ο Άδωνις με τα μπότοξ
Όταν βροντούν τα κανόνια, η μάχη Metlen και ΟΠΑΠ, οι φήμες για Μυτιληναίο, οι φωτό του Τσιάρα, η νίκη της Κεραμέως, τι απαντά ο Άδωνις στις φήμες για facelift, η Παπαδοπούλου στο My story, και το Baglietto των 400.000
Γιατί είναι happy o ΚΜ, τα μαθηματικά του ΟΠΑΠ, η super Intralot, ο Στάσσης και τα Data Centers, η φωτιά στο ΕΒΕΑ και ο Μπρατάκος, η διπλή δωρεά του Μαρτίνου και οι απίθανες κρέμες του Άδωνι
Γιατί βούτηξαν ΟΠΑΠ και τράπεζες, όλο το hot παρασκήνιο με την Metlen, o καπνός στο ΕΒΕΑ, η έκπληξη του Μάκη Σκλαβενίτη, που πήγε ο Παμπούκης, οι νέες business του Βαφειά και ένα QUIZ για το διαζύγιο επιχειρηματία
Τι φέρνει το big deal του ΟΠΑΠ, μετρ των εξαγορών o Καραβίας, οι νέες εκπλήξεις Εξάρχου, το κέρδος της Intralot, το beef Κούστα – Φραγγιά, οι φήμες για Τσιάρα και το θέατρο της Σίας Κοσιώνη
Τα media στο απόσπασμα των τραμπούκων, ποιο big deal έρχεται και ποιο χάλασε, τα νέα πρόσωπα της Metlen, ποιος έβγαλε 90 εκατ. δολάρια κέρδη σε 6 ώρες, τι έγινε στο ΜΜ με τον Σκλαβενίτη, οι συμμαχίες του Πιέρ και έρχεται ο Μυστακίδης
Το σκληρό ροκ των τραπεζών, το πάρτι της Πληροφορικής, η λάμψη της Intralot, οι φανατικοί σε ΑΕΜ και ΔΕΗ, οι συμβουλές του Προκοπίου, η ηγετική εμφάνιση Τσάκου Junior και η ωραία δημοσιογράφος με Cartier και Van Cleef
Ο θρίαμβος των τραπεζών, τι θα κάνει ΤΩΡΑ η Intralot, τα νέα πρόσωπα της METLEN, τα μυστήρια της ΕΧΑΕ, τα λάθη της Εθνικής με την Παυλίδης, η νέα επένδυση της Τραυλού, το ράλι της THEON, τα παρασκήνια του Ωδείου και η νίκη Κούστα στις Σπέτσες
Το ράλι σε AEM και Qualco, τι συμβαίνει με τις εταιρείες κατάρτισης, ο Τσίπρας και ο εφοπλιστής, ο Greg και οι Λήσταρχοι, το adios του Ζούλα, τα 102 εκατ. δολ. του Πατέρα και η αγωνία του Κούστα
Στο 33% το ποσοστό της UniCredit στην Alpha, η επιτυχία Μεγάλου, έρχονται deals από τον Π. Μυλωνά, η μεγάλη μάχη AEM-Qualco, το δίδυμο Πιέρ – Πετραλιά, οι έξαλλοι εφοπλιστές και οι νέες περιπέτειες της συλλογής Γουλανδρή