• The Wiseman

    Παρασκήνιο: Το dinner του sir Stelios Χατζηιωάννου με κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ο Χρυσικός, ο Καρυτινός και ο πόλεμος για την ηγετική θέση

    Στο παρασκήνιο μαίνεται ένας ανομολόγητος πόλεμος, μεταξύ της Εθνικής Πανγαία και της Grivalia όσον αφορά τις δουλειές που παίρνουν. Η στήλη πληροφορείται ότι κονταροχτυπιούνται μέχρι τέλους και δεν μένει ούτε κοκαλάκι για τις υπόλοιπες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Πανγαία Αρης (Αριστείδης) Καρυτινός περιμένει να αποκτήσει σύντομα η Invel το ποσοστό που κατέχει η Εθνική στην εταιρεία προκειμένου να μπει πρόσθετο χρήμα και να αρχίσουν οι αγορές… Από την άλλη ο ισχυρός manager της Grivalia Γιώργος Χρυσικός – μετά το χρυσό deal – ετοιμάζει, όπως πληροφορούμαι, εκπλήξεις… 

    Το όχι του Mr Chipita στον Κυριάκο

    Επί μήνες πληροφορούμαι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούσε να ψήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Chipita Σπύρο Θεοδωρόπουλο να πει ναι στην πρόταση να αναλάβει υπουργός Ανάπτυξης, όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση. Η απάντηση από τον δαιμόνιο επιχειρηματία, ο οποίος ανήκει στον χώρο της ΝΔ, ήταν όπως μαθαίνω από έγκυρη πηγή, αρνητική… Η business φαίνεται ότι κερδίζουν τον ισχυρό επιχειρηματία, μολονότι αμφιταλαντεύθηκε… 

    Το dinner του Χατζηιωάννου με κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ

    Τον τελευταίο μήνα έχουν πυκνώσει τα τραπέζια στις οικίες υψηλών οικονομικών παραγόντων με τη συμμετοχή εκλεκτών φίλων επιχειρηματιών, εφοπλιστών αλλά και κορυφαίων στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

    Το «smart money» ποντάρει ότι οι εκλογές θα γίνουν νωρίτερα (από τον Οκτώβριο) και όπως κάνει πάντοτε στήνει τις πολιτικοοικονομικές συμμαχίες της επόμενης ημέρας. 

    Έτσι, το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης στην κατοικία του Στέλιου Χατζηιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό, ο Mr Easy και η σύζυγός του παρέθεσαν δείπνο σε φίλους (εφοπλιστές και επιχειρηματίες) με επίσημο καλεσμένο ένα κορυφαίο (ποιο κορυφαίο δεν γίνεται) στέλεχος της ΝΔ. 

    Η συζήτηση κύλησε ευχάριστα, μίλησαν για τις επενδύσεις και έδωσαν ραντεβού σύντομα…, εκτός κι αν τους προλάβουν οι πολιτικές εξελίξεις και ο πολιτικός της παρέας δεν θα μπορεί να συμμετέχει τόσο απλά σε dinners των Βορείων Προαστίων λόγω θεσμικού κωλύματος… 

    Όσο για τον Στέλιο η στήλη πληροφορείται ότι είναι έτοιμος να βάλει λεφτά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο real estate. Ήδη, βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση ενός πακέτου ακινήτων. 

    Ο εκδότης και η ΝΔ

    Λυτούς και δεμένους έχει βάλει όπως μαθαίνω από πολύ καλές πηγές γνωστός εκδότης  για να προσελκύσει το ενδιαφέρον της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Ο επιχειρηματίας  ξέρει πότε να το στρίψει – ως γνωστόν στήριξε μέχρι πριν λίγους μήνες τον Αλέξη και ήταν ανερχόμενος εκδότης του ΣΥΡΙΖΑ – ωστόσο αντιμετωπίζει δυσκολίες… τουλάχιστον προς το παρόν. Διότι στην πολιτική όλα επιτρέπονται και όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα! Προς το παρόν συνεχίζει την προσπάθεια κι αν δεν του βγει τότε δεν αποκλείεται να ενεργοποιήσει το plan b και να αποχωρήσει από τα media. 

    Κουίζ No1: Ποιο υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας άφησε εποχή – με την κακή έννοια – σε ένα από τα «κλειστά» parties που έγιναν στο Φόρουμ των Δελφών; Είχε καταναλώσει τόσο αλκοόλ που, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περπατούσε «βάρκα γιαλό»!

    Κουίζ Νο2: Ποιο στέλεχος της Εθνικής τρέμει την επιστροφή της Φωτεινής Ιωάννου σε ανώτατη θέση στην ΕΤΕ; Μάλιστα ήδη βγάζει φήμες οτι η κ. Ιωάννου έφυγε από την Τράπεζα Πειραιώς γιατί δεν τα κατάφερε. Η στήλη είναι σε θέση να ξέρει ότι αυτό δεν ισχύει και ότι η δυναμική κυρία των τραπεζών τα πήγε μια χαρά!!!



    ΣΧΟΛΙΑ