• Business

    Mανώλης και Όλγα Λαϊνοπούλου: Από τα BIG DEALS στους πλειστηριασμούς

    Λαίνόπουλος

    Μανώλης και Όλγα Λαϊνοπούλου


    Tις εποχές της ευμάρειας και της υπερκατανάλωσης στην Eλλάδα, τις «χρυσές» περιόδους που οι Έλληνες αγόραζαν μετά… μανίας πολυτελή αυτοκίνητα με τη Mercedes να αποτελεί βασικό σύμβολο οικονομικής και κοινωνικής ανέλιξης, η Promot Λαϊνόπουλος βρισκόταν στην… πρώτη γραμμή. Τα αδέλφια Mανώλης και Όλγα Λαϊνοπούλου, που ανέλαβαν το «τιμόνι» της επιχείρησης μετά τον θάνατο του πατέρα τους, κατάφεραν να «μεσουρανήσουν» στην αγορά των τεσσάρων τροχών, καταγράφοντας τζίρους που… ζάλιζαν και έφταναν τα 100 εκατ. ευρώ. Ήταν δε, τα «αγαπημένα παιδιά» των Γερμανών της Mercedes, καθώς επιτυγχάνονταν οι στόχοι των πωλήσεων και με το παραπάνω, ενώ η Όλγα μέσω και της εταιρίας Compact Lain που διέθετε τα «μικρά έξυπνα» Smart, έκανε μια παράλληλη επιτυχία.

    Ήταν οι εποχές που Mανώλης και Όλγα είχαν γίνει talk of the town όχι μόνο λόγω του επιχειρηματικού success story τους, αλλά και του glam lifestyle που είχαν υιοθετήσει. Διακοπές από τη Mύκονο μέχρι και τις… Σεϋχέλλες, βόλτες με ιδιωτικά ελικόπτερα, λαμπερά πάρτι και η ζωή τους κυλούσε με όλα αυτά τα «συστατικά της χρυσόσκονης».

    H πτώση 

    Όμως, η διαδρομή τους… είχε στο τέλος αδιέξοδο. Η οικονομική κρίση περιόρισε τις πωλήσεις IX, τα δανειακά ανοίγματα στα χρόνια της ανάπτυξης, αλλά και η «χαριστική βολή», το… διαζύγιο με τη Mercedes το 2012 -αφήνοντάς τους έπειτα μόνο με το κομμάτι του service και όχι των πωλήσεων και αυτό μέχρι τον Φλεβάρη του 2016 οπότε και ο χωρισμός ήταν οριστικός-, ήταν οι βασικές αιτίες για να ξεκινήσει και να επέλθει το «ξήλωμα» της αυτοκρατορίας. 

    Οι τζίροι μειώνονταν, οι ζημίες συσσωρεύονταν, τα λουκέτα σε μονάδες διαδέχονταν το ένα το άλλο, εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για καθυστερήσεις στις πληρωμές, τα χρέη προς τις τράπεζες διογκώνονταν και κάπως έτσι τα αδέλφια Λαϊνόπουλου βρέθηκαν με την πλάτη στον… τοίχο. 

    Με τη φήμη του ονόματός τους «στραπατσαρισμένη» και τους ίδιους πλέον να έχουν επιλέξει να αποτραβηχτούν από τα φώτα της δημοσιότητας, που κάποτε «αγαπούσαν», διανύοντας μια περίοδο εσωστρέφειας και περισυλλογής. 

    Κάπως έτσι ήρθε και η σημερινή κατάσταση, με τους απανωτούς πλειστηριασμούς ακινήτων που ανήκαν στην Promot Λαϊνόπουλος αρχής γενομένης το 2018 πιστοποιώντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και τη «βαρύγδουπη» πτώση των Λαϊνόπουλων.

    Οι πλειστηριασμοί

    Στις 27 Μαρτίου του 2019 η Alpha Bank έχει προγραμματίσει να βγάλει σε πλειστηριασμό οικόπεδο εκτάσεως 1.474,21 τ.μ., επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης αρ. 107. Το ακίνητο έχει ένα κατάστημα 286 τμ ενω το υπόγειο ειναι επιφάνειας 401,096 τ.μ.  Στο κατάστημα ανήκουν, οι ακάλυπτοι χώροι επιφανείας 360,00 τ.μ..

    Ως τιμή πρώτης προσφοράς έχουν ορισθεί τα κάτωθι ποσά: α) για το Α’ υπόγειο (175.000,00) ευρώ, β) για το κατάστημα με την επ’ αυτού αποκλειστική χρήση 835.000  ευρώ.

    Τονίζεται οτι στις 26 Σεπτεμβρίου του 2018 είχε προγραμματιστεί πλειστηριασμός για ακίνητο της εταιρείας στην Κηφισιά, από την Alpha Bank με τιμή εκκίνησης τα 4,5 εκατ. ευρώ.  Για την ίδια μέρα είχαν προγραμματιστεί δύο ακόμη πλειστηριασμοί για ακίνητα της εταιρείας, μικρότερης αξίας (650 χιλ. και 750 χιλ. ευρώ αντίστοιχα).



    ΣΧΟΛΙΑ