• The Wiseman

    Γιατί θα μας απασχολήσει το 2019 ο Γιώργος Χρυσικός (της Grivalia)

    the wise man

    the wise man


    Καλή χρονιά…

    Δεν ξέρουμε αν θα είναι καλή ή όχι το μόνο βέβαιο είναι ότι θα είναι ενδιαφέρουσα πολιτικά καθώς θα… πήξουμε στην κάλπη!

    Λάμπει το άστρο του CEO της Grivalia

    Ο τεχνοκράτης Γιώργος Χρυσικός αναμένεται να μας απασχολήσει ιδιαίτερα το 2019. Η στήλη πληροφορείται ότι οι… μετοχές του δυναμικού μάνατζερ έχουν χτυπήσει limit up στον ευρύτερο όμιλο της Eurobank και ο Πρεμ Γουάτσα, το αφεντικό της Fairfax, τον προορίζει για ανώτατα αξιώματα στην νέα Eurobank που θα δημιουργηθεί μετά την συγχώνευση με την Grivalia.

    Ο Γιώργος είναι ο άνθρωπος του Γουάτσα στην Ελλάδα, το μάτι και το αυτί του Καναδού μεγαλοεπενδυτή, εξ ου και τον τοποθετεί στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών, στις οποίες το Fairfax είναι μέτοχος, όπως για παράδειγμα στην Μυτιληναίος. 

    Και άλλος για τα brands της Folli

    Ο αθόρυβος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της εταιρείας Lapin House Στέλιος Παπαϊωάννου, μαθαίνω ότι ετοιμάζεται να διεκδικήσει ένα από τα ισχυρά ξένα brand που έως τώρα εκπροσωπούσε στην Ελλάδα η Folli Follie. Πρόκειται για έναν από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες του εμπορίου με μακρά πορεία και πάνω από όλα είναι αυτοδημιούργητος και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

    Για να δούμε τι θα δούμε

    Η πρώτη χρηματιστηριακή συνεδρίαση του 2019 σήμερα και η αγορά περιμένει με αγωνία να δει τι θα γίνει σήμερα. Θα εμφανισθεί κανένας αγοραστής στο ΧΑ ή θα συνεχισθεί το μαρτύριο της σταγόνας…

    Στις 10 Ιανουαρίου ανακοινώνουν το APS

    Τα κατάφερε η JP Morgan. Έπεισε όπως μαθαίνω τις Βρυξέλλες αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την σοβαρότητα του σχεδίου αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων που είχε προτείνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σχέδιο που στηρίζεται στην τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων με εγγύηση του δημοσίου. Ο σκόπελος της κρατικής στήριξης ξεπεράστηκε και κρατήστε την ημερομηνία 10 Ιανουαρίου… Γιατί; Τότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον κυρ Αλέκο και τον Ευκλείδη.

    Έρχεται η Άνγκελα 

    Τρέμουν στο Μέγαρο Μαξίμου για την συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσαν την Μέρκελ (κολλητή του Αλέξη, πλέον) να τους στηρίξει. Κατακαημένοι, η Μέρκελ θα έρθει στην Ελλάδα για να στηρίξει τα συμφέροντα της χώρας της όσον αφορά το Σκοπιανό και αν φανείτε χρήσιμοι Ok, διαφορετικά θα σας πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων όπως έκανε και με τον Σαμαρά…

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ