• Ο Θ. Μπουλούτας, η ντροπή και τα υπερκέρδη της Αττικής Οδού, ο ιδιόρρυθμος Καρώνης με τον μισθό του 1 εκατ. ευρώ και οι απίθανες ρήτρες με τις αγωγές στους συνεταίρους του

    Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την JP Morgan που απέκτησε το 47% της Viva Wallet πληρώνοντας χωρίς δυσκολία 700 εκατ. Ευρώ.

    image

    Ο Μπουλούτας και η λέξη ντροπή

    Ντροπή.

    Έως τώρα έχει παραιτηθεί μόνο ο επικεφαλής της Αττικής Οδού.

    Το ΔΣ παραμένει ακόμα στην θέση του. Φυσικά.

    Αφού θα μοιραστούν τους υπερμισθούς τους, εξαιτίας των σούπερ κερδών του 2021.

    Χαζοί είναι να φύγουν.

    Απλά διαβάστε τα παρακάτω.

    H Αττική Οδός αποτελεί μία «κότα που γεννά χρυσά αυγά» ή, αλλιώς, όπως λέγεται στις αγορές, μία «cash cow».

    “Σε ό,τι αφορά το ίδιο το προμέρισμα, η διοίκηση της Αττικής Οδού ανακοίνωσε στις 29 Οκτωβρίου του 2021 ότι θα διανείμει ποσό συνολικού ύψους 39,3 εκατ. ευρώ.

    Η αξία του προμερίσματος για το 2021 κινείται σε προ πανδημίας επίπεδα και μάλιστα απέχει ελάχιστα από εκείνο του 2019 (40 εκατ. ευρώ), χρονιά κατά την οποία δεν υπήρχαν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις που έφερε εν συνεχεία η πανδημία.

    Γεγονός που σημαίνει πως το μέρισμα του 2021 μπορεί να ξεπεράσει εκείνο του 2019 (92,6 εκατ. ευρώ), «κλείνοντας» στη δεύτερη υψηλότερη θέση μεταξύ των μερισματικών καταβολών της εταιρείας, με το μέρισμα του 2014 να κρατά τα ηνία με 114,9 εκατ. ευρώ.”

    Μπορεί η Αττική Οδός να παρουσίασε σούπερ κέρδη το 2021, όμως οι ευθύνες της διοίκησης και του ΔΣ για ότι έγινε τις προηγούμενες ημέρες, είναι τεράστιες.

    Και μπορεί ο κ. Μπουλούτας να διορίστηκε προ ημέρων πρόεδρος στην Αττική ΟΔΟ ΑΕ,  και να μην φταίει, όμως πρέπει να απολύσει άμεσα ολόκληρο το ΔΣ.

    Αιδώς…

     

    H έκπληξη που ετοιμάζει ο Οδυσσέας Αθανασίου

    Για τον επόμενο μήνα, η Lamda σχεδιάζει ένα ακόμη webinar με το οποίο θα δείξει στο ελληνικό κοινό -και στους επενδυτές- το πανέμορφο πάρκο που σχεδιάζουν οι Αμερικανοί αρχιτέκτονες που έχει προσλάβει κι έχουν από καιρό εγκατασταθεί στην Αθήνα.

    Οι ρυθμοί εξέλιξης του έργου είναι καταιγιστικοί.

    Τα μεγάλα διαμερίσματα του πρώτου ουρανοξύστη (για την ακρίβεια οι πρώτοι 41 όροφοι) έχουν ήδη πουληθεί.  Αγοραστές είναι κυρίως (σε ποσοστό 96%) Έλληνες.

    Από αυτούς το 20% είναι Έλληνες του εξωτερικού.

    Έχουν όλοι καταβάλει την προκαταβολή (από 150.000€ έως 500.000€), θα εξοφλήσουν το 20% της αξίας τον Οκτώβριο του 2022 και τα υπόλοιπα στο τέλος.

    Οι τελευταίοι 3 όροφοι του ουρανοξύστη με την μοναδική θέα, ποιότητα κατασκευής και τα υπέροχα penthouse, θα πωληθούν αφού έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, το οικοδόμημα και ο περιβάλλων χώρος.

    Εκεί ακριβώς (στον περιβάλλοντα χώρο) θα αποκαλυφθεί η έκπληξη που ετοιμάζει ο Οδυσσέας Αθανασίου.

    Πρώτα θα ξεκινήσουν οι βασικές και ιδιαίτερα απαιτητικές υποδομές, κατόπιν οι αθλητικές υποδομές και στο τέλος η έκπληξη…

     

    O ιδιόρρυθμος Καρώνης θέλει να σύρει στα δικαστήρια αυτούς που θέλουν να τον κάνουν πλούσιο…

    Χάρης Καρώνης είναι ένας ικανότατος και πολύ τυχερός επιχειρηματίας.

    Από χθες είναι ένας πλούσιος, ικανός και τυχερός επιχειρηματίας.

    Άρπαξε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν από τα μαλλιά και κέρδισε τις δύσκολες μάχες.

    Η Viva Wallet άρπαξε μερίδια αγοράς με τις ηλεκτρονικές πληρωμές, την εποχή που όλοι απέφευγαν να δείχνουν τις συναλλαγές τους στην Εφορία.

    Ευνοήθηκε ακαριαία και προκλητικά, από τα capital controls του ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλωσε ως επιχείρηση και χρηματοοικονομική οντότητα. Μπράβο!

    Ο Χάρης Καρώνης είναι μια πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα. Οι επενδυτές που τον στήριξαν όταν ήταν μικρός κι ασήμαντος, κάποια στιγμή όταν μεγάλωσε, κατάλαβαν ότι δεν έπρεπε, δεν μπορούσαν να συνεχίσουν μαζί του.

    Δεν μπορούσαν να τον διαχειριστούν.

    Αναζήτησαν στρατηγικό επενδυτή και βρήκαν τον καλύτερο στον κόσμο.

     

    Ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από την JP Morgan

    Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την JP Morgan που απέκτησε το 47% της Viva Wallet πληρώνοντας χωρίς δυσκολία 700 εκατ. Ευρώ.

    H JP Morgan Chase είναι πολύ μεγάλο μαγαζί.

    Η JP Morgan Payments έχει την τεχνογνωσία, θέλει να επεκταθεί στην Ευρώπη και -κυρίως- έχει τους δικούς της ισχυρούς συνεταίρους.

    Ανάμεσα στους μεγάλους πελάτες της JP Morgan, περιλαμβάνεται και ο Κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός Tencent -με την Ολλανδική εξειδικευμένη θυγατρική του- ο οποίος μόλις πριν από λίγες μέρες, απέκτησε σημαντικό μερίδιο στην Βρετανική neobank, Monzo.

    Η Tencent, είναι ο δημιουργός του WeChat που είναι θεαματικά μεγαλύτερo -σε μέγεθος και βάθος- από το Facebook και ιδιοκτήτης μιας πολύ μεγάλης εταιρείας on line παιχνιδιών.

    Διαθέτει ένα μεγάλο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο FinTech εταιρειών όπως οι Ualá, Qonto, Lydia, Tyme και φυσικά την Viva Wallet.

    Η Viva Wallet θα μπορούσε να είναι ο Δούρειος Ίππος για την κατάκτηση της Ευρώπης.

     

    Αγωγές, απειλές και διαπραγματεύσεις μέχρι την τελευταία στιγμή…

    Ο Χάρης Καρώνης μέχρι χθες, είχε βολευτεί μια χαρά, με τους επενδυτές Hedosophia, Deca και family office Λάτση που έβαλαν τα λεφτά τους αλλά δεν εμπλέκονταν στις δουλειές του.

    Ο ίδιος είχε προβλέψει για τον εαυτό του ένα ελκυστικό πακέτο αποδοχών, της τάξης του 1 εκατ. ευρώ ετησίως συν τα bonus.

    Τώρα θα πρέπει να συνεργάζεται και να συνομιλεί με τα «μεγάλα παιδιά».

    Επί 6 ολόκληρους μήνες «διαπραγματευόταν» προσπαθώντας να αποτρέψει τη συμφωνία.

    Έβαζε ρήτρες στα κείμενα των συμφωνιών ότι θα μπορεί να …μηνύει τους συνεταίρους του.

    Η JP Morgan είχε πολλές φορές απαυδήσει με την συμπεριφορά του και ήθελε να εγκαταλείψει τη συζήτηση.

    Ο Χάρης Καρώνης προσπαθούσε να αυξήσει το τίμημα προσχηματικά (για να μεγαλώσει το σύνολο και την αξία της περιουσίας του).

    Στο τέλος ανακοίνωσε μια μεγάλη αύξηση κεφαλαίου (αλήθεια που θα έβρισκε τα λεφτά;) για να «πιέσει».

    Tον Ιούλιο του 2023 υπάρχει η υποχρέωση μετατροπής του ομολόγου με το οποίο συμμετέχουν στην Viva Wallet οι EBRD, η Tencent αλλά και η Breyer Capital.

    Το αποτέλεσμα το διαβάσατε πρώτοι στο mononews.

    Oι μέχρι χθες συνεταίροι και χρηματοδότες του, απαλλάχθηκαν από το άχθος της συνεννόησης με τον Καρώνη, η JP Morgan αγόρασε ένα Trojan Horse και τώρα το παιχνίδι της Viva Wallet ανέβηκε σε άλλο επίπεδο.

    Μοναδική δυσαρεστημένη από το deal πρέπει να είναι η πρώην σύζυγος του συνεταίρου του Χάρη Καρώνη, η πρώην κυρία Μάκη Αντύπα, μια γνωστή και πολύ πετυχημένη γυναίκα στον ευρύτερο της πληροφορικής και της επικοινωνίας (Wind, V+O) η οποία αφού πέρασε τα δύσκολα, τώρα δεν θα απολαύσει τους καρπούς της επιτυχίας της Viva Wallet…

     

    Η επίθεση των Public

    Διαβάσατε προφανώς την είδηση ότι ο Όμιλος Public εξαγόρασε το 50% της εταιρείας iRepair -του πρώην διεθνούς πολίστα Chris Humbert, συζύγου Αννίτας Ναθαναήλ- η οποία ειδικεύεται στις επισκευές κινητών τηλεφώνων, tablet και ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεταξύ αυτών και των συσκευών της Apple.

    To ενδιαφέρον μυστικό είναι ότι αυτή η εξαγορά δεν μια μοναδική ριπή στον αέρα, είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου που εξυφαίνεται και υλοποιείται από καιρό.

    Τα Public πριν από 10 μήνες είχαν εξαγοράσει τον Douleutaras του Ανδρέα Γραμμάτη, μια scale up επένδυση σε μια εταιρεία που κατάφερε να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κατακερματισμένη αγορά παροχής οικιακών υπηρεσιών, συνδέοντας τον πελάτη με τον καταλληλότερο επαγγελματία σε πραγματικό χρόνο, την ώρα που τον χρειάζεται, μέσω της πλατφόρμας.

    Πριν από ένα μήνα, τα Public έβαλαν λεφτά στην Instacar, άλλη μία ελληνική startup, που εισήγαγε στην Ελληνική αγορά την πρώτη συνδρομητική υπηρεσία αυτοκινήτου.

    Η ψηφιακή πλατφόρμα του instacar προσφέρει πρόσβαση σε ένα σύγχρονο στόλο 1.000 οχημάτων (αυτοκίνητα, e-bikes, e-scooters), εύκολα, γρήγορα και ευέλικτα, χωρίς γραφειοκρατία για όσο καιρό το χρειάζονται.

    Όλα αυτά συνδέονται με την επιλογή του Νίκου Βαρβαδούκα στη θέση του Αντιπροέδρου των Public.

    Ο Νίκος Βαρβαδούκας έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη των καταστημάτων Cosmos Sport κυρίως στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

    Τα Public χτίζουν το νέο market place στο Ελληνικό λιανεμπόριο και οι επόμενες κινήσεις θα είναι εξίσου σημαντικές…

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές