• Ο Συριζαίος και Βοναπάρτης κ. Μαλλούχος της Τειρεσίας, η Kamala Harris της Εθνικής Τράπεζας και τα €50 εκατ. της Κ. Παναγοπούλου και ο δικηγόρος

    Κάποιοι τα χώνουν και μάλιστα έντονα  στον δικηγόρο της κ. Παναγοπούλου, ο οποίος έχει γνώμη για τα πάντα. 

    the wise man
    image
    the wise man

    Τειρεσίας Ι: Η ανύπαρκτη ηγεσία και η παράκρουση μεγαλείου

    Αλήθεια τι κάνουν εκεί στον Τειρεσία; 

    Με τι ασχολούνται δηλαδή; 

    Διότι μαθαίνω ότι το μόνο που έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης είναι να ταλαιπωρούν τους πολίτες. 

    Ακόμη κι όταν κάποιος δανειολήπτης – φυσικό πρόσωπο ή επιχειρηματίας – έχει καθαρίσει με την τράπεζα, δηλαδή έχει τακτοποιήσει το δάνειό του, δεν μπορεί να πάρει το πολύτιμο «πιστοποιητικό φρονημάτων» – η ταλαιπωρία είναι απίστευτη – από την εταιρεία Τειρεσίας διότι οι κύριοι που διοικούν το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν τις καρέκλες… και δεν ασχολούνται στο παραμικρό με την εξυπηρέτηση των πελατών τους… 

    Το δίδυμο Νικόλαος Μαλλούχος και Σολομών Μπεράχας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αντίστοιχα της Τειρεσίας, είναι βιδωμένοι στις πλουσιοπάροχες καρέκλες τους με τις ευλογίες βέβαια των μετόχων τους…

    Αλλά, πρόκειται για δύο στελέχη που επί χρόνια ήταν τριτοκλασσσάτοι στην ιεραρχία των τραπεζών που εργάζονταν και οι μέτοχοί τους τους αξιοποίησαν βάζοντας τους στον Τειρεσία καθώς γνωρίζουν ότι δεν θα τους φέρουν καμία αντίρρηση, όπως κάνει ένα πειθήνιο «τσικό»… 

    Ο πρόεδρος της Τειρεσίας Νικόλαος Μαλλούχος, ο οποίος μου μετέφεραν ότι έχει πάθει παράκρουση μεγαλείου όπως ο Μέγας Ναπολέων,  προέρχεται επαγγελματικά από την Εθνική Τράπεζα ενώ ο CEO Σολομών Μπεράχας από την Eurobank.

    Τειρεσίας ΙΙ: Έξαλλοι με τον κ. πρόεδρο, Μαξίμου και κορυφαίος υπουργός

    Η θητεία των διδύμου Μαλλούχου-Μπεράχα λήγει στις 11 Ιουνίου 2021 και τα παράπονα από την αγορά και συγκεκριμένα από τα Επιμελητήρια της χώρας, υπό την σκέπη των οποίων βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις που βρέθηκαν στην δίνη της δυσκολίας πληρωμής των δανείων και μπήκαν στα «κόκκινα» του Τειρεσία, έχουν φθάσει στην πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, οι επιτελείς του οποίου ακούω πως έχουν βάλει στο μικροσκόπιο το θέμα και παρακολουθούν στενά την συμπεριφορά ειδικά του παντός πολιτικού καιρού προέδρου Νικόλαου Μαλλούχου… ενώ κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης είναι έξαλλος με τον κ. πρόεδρο. 

    Διότι ο πρόεδρος της Τειρεσίας έχει καταφέρει το αδιανόητο: οι κυβερνήσεις πέφτουνε, κι εκείνος παραμένει στην θέση από την κυβέρνηση Παπανδρέου μέχρι και σήμερα. 

    Μαθαίνω δε ότι είναι πολιτικός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου να τον παρακολουθεί πιο στενά… και να προωθεί με τον τρόπο του την απομάκρυνσή του. 

    Τούμπα στην τούμπα ο πρόεδρος. 

    Από Πασόκος, έγινε ΝΔ, και μετά φουλ Συριζαίος ο mr Τειρεσίας. 

    Δεν θα είναι δύσκολο αρκεί να ζητήσουν το κυτίο παραπόνων όπου θα δουν ότι ο αποκλεισμός εκατοντάδων επιχειρήσεων από τη χρηματοδότηση μέσω τραπεζών για αρρυθμίες που έγιναν πριν ένα ή ακόμη και δύο χρόνια στην εξυπηρέτηση του δανεισμού τους ή προέκυψε παλαιότερα ένα πρόβλημα με μια επιταγή οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στο γεγονός ότι ο υπάλληλος μια τράπεζας όταν ανοίγει τον φάκελο χορήγηση του σκάει το μήνυμα από τον Τειρεσία. 

    Η στήλη αναφέρεται σε περιπτώσεις δανειοληπτών που έχουν επιστρέψει στην κανονική πληρωμή των υποχρεώσεων τους και όχι στους μπαταχτσήδες… 

    Μήπως λοιπόν το επόμενο αφεντικό της Τειρεσίας να προτείνει στους μετόχους του μια μεταρρύθμιση εξυγίανση της λίστας που εποπτεύουν; 

    Επίσης η συνταξιοδότηση του 80χρονου κ. Μαλλούχου θα τού δώσει την ευκαιρία να ασχοληθεί περισσότερο με το αγαπημένο του χόμπι καθώς είναι και πρόεδρος  της «Ένωσης Ελλήνων Συλλεκτών Καρτών Μάξιμουμ» (www.maximaphilia.gr).

    Σκοπός της ένωσης είναι η ανάπτυξη της «Μαξιμαφιλίας» στην Ελλάδα.

    Εγώ δεν το ήξερα αλλά σας το μεταφέρω γιατί μου το έλεγε υπουργός.

    Η Κάρτα Μάξιμουμ αποτελείται από ένα γραμματόσημο κολλημένο στην εικονογραφημένη πλευρά μιας καρτ – ποστάλ, η οποία πρέπει να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη δυνατή ομοιότητα με την εικόνα του γραμματοσήμου.

    Επιπλέον το γραμματόσημο πρέπει να είναι σφραγισμένο πάνω στην κάρτα και στο ταχυδρομικό γραφείο του τόπου που έχει άμεση σχέση με το εικονιζόμενο θέμα.

    Είναι επίσης μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής των Φίλων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

    Εθνική: Η Χαρά Νταλέκου, η Kamala Harris και οι… γέροντες 

    Σε πονοκέφαλο (και μάλιστα) ισχυρό μαθαίνω ότι τείνει να εξελιχθεί για τον διευθύνοντα σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλο Μυλωνά η συμπεριφορά και ο τρόπος management της διευθύντριας της τράπεζας Χαράς -Χαρίκλειας – Νταλέκου. 

    Η ιπτάμενη Χαρά Νταλέκου (Χαρίκλεια) -προέρχεται από την Aegean από όπου αποχώρησε με περίεργο όσο και οδυνηρό για την ίδια τρόπο αλλά την βόλεψε ο φίλος της… headhunter- έχει ανοίξει πολύ, όπως λένε οι κακές γλώσσες, τα φτερά της και κοντεύει να φθάσει τον ήλιο, με τα γνωστά αποτελέσματα που δεν είναι άλλα από το να καεί… 

    Η διευθύντρια, λοιπόν, Χαρά Νταλέκου πληροφορούμαι ότι έχει προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα στις σχέσεις της στο εσωτερικό της τράπεζας καθώς συμπεριφέρεται όπως ψιθυρίζεται στους διαδρόμους σαν να είναι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris (τουλάχιστον)… 

    Τα υπόλοιπα στελέχη της τράπεζας μαθαίνω ότι δεν θέλουν και πολλά-πολλά μαζί της διότι επιδεικνύει μια σκληρότητα και ένα ύφος που δεν αφήνει πολλά περιθώρια έκφρασης… 

    Τα παράπονα έχουν φθάσει σίγουρα στα αυτιά του Μυλωνά καθώς σε λίγο θα τα μάθουν και οι περαστικοί της πλατείας Κοτζιά. 

    Πολύ μάλιστα διερωτώνται πως η κα Χαρά Νταλέκου που είναι υπεύθυνη για το προφίλ της τράπεζας δεν έχει κάνει αρκετά ώστε να καταφέρει να επικοινωνήσει το σύγχρονο προφίλ της τράπεζας στα πιο νεανικά κοινά; 

    Διότι μέχρι και σήμερα η Εθνική συνεχίζει να είναι η αγαπημένη τράπεζα των γερόντων… 

    Ελλάκτωρ: «Είναι να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο»

    Αν υπάρχει μια εταιρεία που ισχύει η δημοφιλής ατάκα «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», αυτή την είναι άλλη από την Ελλάκτωρ. Κερδίζει επάξια τον τίτλο: «ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο». 

    Η στήλη πληροφορείται ότι η διοίκηση της εταιρείας γίνεται σε καθημερινή σχεδόν βάση κοινωνός καραμπινάτων περιστατικών σπατάλης, ατασθαλιών κ.ά πιπεράτων που έγιναν τα τελευταία χρόνια. 

    Μάλιστα, κορυφαίος στέλεχος της διοίκησης μου έλεγε πρόσφατα ότι με αυτά που βλέπει στα οικονομικά πεπραγμένα είναι για να βαράει το κεφάλι του στον τοίχο… 

    Την Τετάρτη κληρώνει για την Ναυτεμπορική – Με 6-7 εκατ. χρέη προς το Δημόσιο

    Η στήλη σας έχει φρέσκα κουλούρια για το μέλλον της Ναυτεμπορικής. Λοιπόν, στις 7 Απριλίου θα ανοίξουν οι 3 προσφορές: Του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Δημήτρη Μελισανίδη (γνωστός και ως Τίγρης) και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

    Ο Αλαφούζος πληροφορούμαι ότι δεν το πήγε μέχρι τέλους.

    Όσο για τις αδελφές Αθανασιάδη προσπάθησαν ανεπιτυχώς – κάτι σαν το τελευταίο σκίρτημα – να εμφανίσουν έναν δήθεν επενδυτή. 

    Πήγε, λοιπόν, όπως μαθαίνω ο δικηγόρος τους στην Eurobank τους είπε ότι έχει έναν επενδυτή που θα βάλει 4 εκατ ευρώ και η τράπεζα ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να μπει σε διάλογο… 

    Και κάπως έτσι οι κυρίες της Μυκόνου θα βρεθούν αντιμέτωπες πλέον με το χρέος των 6-7 εκατ ευρώ που έχει η εταιρεία προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. 

    Φρόντισαν όπως έμαθα να μεταβιβάσουν την περιουσία τους (ακίνητα κυρίως) προς τα παιδιά τους αλλά το βλέπω το έργο σύντομα θα τους χτυπήσει την πόρτα η εφορία και το ΚΕΑΟ. 

    Τα 50 εκατ. ευρώ της Παναγοπούλου, το σπίτι στο Καβούρι και ο δικηγόρος

    Ο αείμνηστος εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος το 2018 λίγο πριν “φύγει” από την ζωή ετούτη (Φεβρουάριος του 2019),  είχε προνοήσει για τα πάντα. 

    Είχε μοιράσει την περιουσία του όπως εκείνος θεωρούσε οτι ήταν το σωστό και δίκαιο. 

    Ο Παναγόπουλος όπως είναι γνωστό είχε δύο παιδιά τον Αλέξανδρο και την Ειρήνη Παναγοπούλου που τους άφησε μεγάλο κομμάτι της περιουσίας του. 

    Οπως για παράδειγμα το σκάφος που ταξίδεψε ο Τσίπρας των πούρων, μία ολόκληρη εβδομάδα το 2018 λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι και ξέσπασε το σκάνδαλο πρώτου μεγέθους,  το κληρονόμησε η κ. Ειρήνη Παναγοπούλου. 

    Ομως πολλά λεφτά και ακίνητα άφησε ο Περικλής και στην σύζυγό του Κατερίνα Παναγοπούλου. 

    Μεταξύ άλλων περίπου 50 με 60 εκατ. ευρώ (τα οποία έχουν δηλωθεί στην εφορία και έχει πληρωθεί φόρος κληρονομιάς), δύο μαγευτικά σπίτια στο Καβούρι πάνω στην Θάλασσα κλπ. 

    Τώρα λοιπόν τι μαθαίνω. 

    Καταρχήν λέγεται έντονα οτι το ένα θεσπέσιο σπίτι στο Καβούρι (το οποίο φυσικά είναι δύσκολο να εκτιμηθεί καθώς είναι πράγματι μοναδικό ακίνητο σε πανελλαδικό επίπεδο) το πουλάει πέριξ των 150 εκατ. ευρώ.  

    Το σπίτι δεν έχει δοθεί σε κτηματομεσιτικό γραφείο στην Ελλάδα. 

    Δεν ξέρω εαν θα βρει αγοραστή σε αυτό το ποσό που ζητάει,  αλλά μου λένε οτι κάποιος ξένος της πρόσφερε 100 εκατ. ευρώ, όμως δεν το πούλησε. 

    Τώρα όσον αφορά τα μετρητά μου λένε πηγές με γνώση οτι “ηδη έχει δαπανήσει το 1/3 (ίσως και παραπάνω) σε πολυτέλειες , σε χλιδές και σε κάτι περίεργες δουλειές και τα έχει χάσει.”

    Για παράδειγμα μου λένε οι ίδιες πηγές οτι “έχει αγοράσει σκάφος αξίας περίπου 6 εκατ. ευρώ”.

    Ταυτόχρονα η στήλη πληροφορείται οτι έχει ένας γνωστός δικηγόρος την έχει προσεγγίσει και έχει αναλάβει τον ρόλο συμβούλου  με αμφιλεγόμενες, όπως υποστηρίζουν πηγές,  προθέσεις”.

    Κάποιοι τα “χώνουν” και μάλιστα έντονα  στον δικηγόρο της κ. Παναγοπούλου, ο οποίος λένε οτι έχει γνώμη για τα πάντα. 

    Θεωρούν οτι παίρνει εξωφρενικά υψηλές αμοιβές; Οτι δίνει κακές συμβουλές; Ποιος ξέρει!!!

    Η φωτογραφική διάταξη και η πώληση

    Υπενθυμίζεται οτι με  φωτογραφική απόφαση τον Νοέμβριο του 2017, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε δώρο τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων στις δύο βίλες της κυρίας Παναγοπούλου, στην ακριβότερη περιοχή της Ελλάδας, στο Μεγάλο Καβούρι.

    Με αυτή την κίνηση αυξήθηκε η αγοραία αξία των συγκεκριμένων ακινήτων.

    Το 2018 η κ. Παναγοπούλου έγινε σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού και το ίδιο καλοκαίρι τού έδωσε το σκάφος του Περικλή Παναγόπουλου (απο το 2019 και μετά ανήκει στην κ. Ειρήνη Παναγοπούλου) για να… ξεκουραστεί στο Ιόνιο.

    Με μια σκανδαλώδη φωτογραφική απόφαση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επαναχάραξε τα όρια του αιγιαλού και τα μετατόπισε σχεδόν μέσα στη θάλασσα, μπροστά από τις βίλες της κυρίας Κατερίνας Παναγοπούλου, ώστε να μπορέσει να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα κτίσματα και τις πισίνες που διαθέτουν τα δύο οικόπεδά της.

    Στις 3/11/2017, εκδόθηκε μια απόφαση με την οποία επανακαθορίστηκε η οριογραμμή του αιγιαλού στη θέση Μεγάλο Καβούρι του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

    Ο επανακαθορισμός του αιγιαλού αφορούσε μερικές δεκάδες μέτρα σε μήκος, όσο και η πρόσοψη δύο οικοπέδων με βίλες και πισίνες, και μετατόπισε ουσιαστικά την οριογραμμή σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

    Μετά τον φωτογραφικό επανακαθορισμό του αιγιαλού που έγινε μπροστά και αποκλειστικά στα δύο συγκεκριμένα οικόπεδα, ο ιδιοκτήτης τους μπορεί να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα και τα ακίνητα να αυξήσουν την αξία τους.

    Αρκεί να αναφερθεί πως η εμπορική αξία στην περιοχή είναι πάνω από 20.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

    Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις μεσιτών, αποτιμάται σε τουλάχιστον 4.000.000 ευρώ, καθώς δίνεται η δυνατότητα νομιμοποίησης για περισσότερα από 200 τ.μ που είναι οι αυθαίρετες κατασκευές στα δύο αυτά οικόπεδα.

    Το σπίτι της κ. Παναγοπουλου στο Καβούρι Αττικής
    Κατερίνα Παναγοπούλου και οι δύο κατοικίες της στο Καβούρι

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.  Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.