• Ο πόλεμος Καραμήτσου με τις i-μαϊμούδες εκδότες, η γενναία ανακοίνωση της Μαρίας Αγγελικούση και ο νέος CEO της Vivartia

    Μέχρι στιγμής πάντως «κάνει το i-κουνέλι» ενώ είναι βέβαιο ότι εάν η επίθεση ερχόταν από τον Βαξεβάνη θα είχε απαντήσει αμέσως.

    the wise man
    image
    the wise man

    Οι i-μαιμούδες και το i-κουνέλι

    Ένα  άρθρο με ένα αποδέκτη δημοσιεύθηκε στο ΠΘ της Κυριακής.

    Το άρθρο δεν ήταν στο κύριο σώμα της εφημερίδας αλλά μέσα σε ένα ένθετο.

    Το άρθρο με τίτλο “Εσείς μας πάτε ακόμα πιο ψηλά” υπογράφεται  από τον εκδότη και μέτοχο της εταιρείας Τάσο Καραμήτσο.

    Ο τίτλος βέβαια ήταν ψιλο-άσχετος με τα βασικά μηνύματα που ήθελε να περάσει ο εκδότης.

    Ένας κανονικός τίτλος θα ήταν για παράδειγμα “To ΘΕΜΑ και οι i-maimoudes”.

    Τέλος πάντων.

    Ο Καραμήτσος λοιπόν, κάνει λόγο για ενημερωτικά sites i-μαϊμούδες, όπως τα ονομάζει,  τα οποία, όπως υποστηρίζει,  αρπάζουν τα ρεπορτάζ των άλλων media και μέσα σε χρόνο dt τα αντιγράφουν.

    Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Tάσος “κυκλοφορούν πλέον στο διαδίκτυο οι “i-μαϊμούδες” και μάλιστα κάνουν κανονική καριέρα βασιζόμενες στην πνευματική ιδιοκτησία άλλων, ενώ ανταμείβονται αδρά αρπάζοντας ουσιαστικά διαφημιστικούς πόρους που δεν αντιστοιχούν στην δική τους δουλειά και επένδυση.

    Εκεί μέσα σε αυτά τα sites οι αξιόπιστες – πλην κλεμμένες – ειδήσεις (ακόμα και άρθρα και συνεντεύξεις πολλές φορές) αναμειγνύονται με ψεύτικα νέα από μη έγκυρες πήγες , με αποτέλεσμα οι αναγνώστες να λαμβάνουν τελικώς μια παραπλανητική εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους.»

    Επί της ουσίας ο Καραμήτσος (ο οποίος την ξέρει καλά την δουλειά του κανονικού πολέμου) «κάνει» ευθεία επίθεση σε ένα συγκεκριμένο media, το οποίο το κατηγορεί για κλοπή ρεπορτάζ και  το ονομάζει αφερέγγυο καθώς δημοσιεύει fake ρεπορτάζ.

    Οι κατηγορίες βαριές και ασήκωτες.

    Το ξεκάθαρο ζήτημα που τίθεται είναι εάν θα απαντήσει ο i-εκδότης του ενημερωτικού site, το οποίο σύμφωνα με τον Καραμήτσο παραπλανά τους αναγνώστες του.

    Μέχρι στιγμής πάντως «κάνει το i-κουνέλι» ενώ είναι βέβαιο ότι εάν η επίθεση ερχόταν από τον Βαξεβάνη θα είχε απαντήσει αμέσως.

    Οι λόγοι που δεν απαντάει, ο συνήθως λαλίστατος i-εκδότης, ο οποίος επίσης την ξέρει την τέχνη του πολέμου, είναι πολλοί.

    Κάποιοι από αυτούς που μπορώ να σκεφτώ:

    i)Περιμένει να δει εάν θα συνεχιστεί ο πόλεμος, καθώς στην δημοσιογραφία ένα δημοσίευμα στην ουσία ισούται με κανένα.

    ii)Περιμένει να δει εάν θα τον κατονομάσει

    iii)Έχει βάλει λυτούς και δεμένους να του μιλήσουν (άν και αυτό δεν παίζει ως ενδεχόμενο)

    iv)Δεν τον “παίρνει” να τα βάλει με τον Καραμήτσο, καθώς φοβάται…

    Βέβαια όσοι ξέρουν τον Καραμήτσο, λένε ότι ετοιμάζει και «κανονικά» ρεπορτάζ για τον αντίπαλο i-εκδότη…

    Άλλωστε δεν είναι του χαρακτήρα του να μένει στο ένα άρθρο…

    Αυτό ήταν το πρώτο, το εναρκτήριο λάκτισμα…

    Πάντως σε κάθε περίπτωση ο i-εκδότης πρέπει να απαντήσει…Να σηκώσει το γάντι…

    Γιατί σε αυτή την ζωή πρέπει να απαντάς στις προκλήσεις…

    Ειδικά όταν σε κατηγορούν ευθέως και πλήττουν την αξιοπιστία του media που είσαι μέτοχος.

    Κρίσιμο 48ωρο για το ΜΜ. Η εντολή Μητσοτάκη

    Τα σημερινά και τα αυριανά στοιχεία για τα κρούσματα, κυρίως όμως για τους νοσούντες στις ΜΕΘ, θα αποτελέσουν βαρόμετρο για τις επόμενες κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

    Δεν το κρύβουν άλλωστε όπως είπε και στις δηλώσεις του ο Άκης Σκέρτσος.

    Η αγορά, λιανεμπόριο κυρίως, όχι τόσο η εστίαση πιέζουν την κυβέρνηση να τους επιτρέψει το άνοιγμα, το Μέγαρο έχει δώσει λίγο χρονικό τράτο στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων να δουν τα στοιχεία day by day και όλοι περιμένουν τις ανακοινώσεις της Παρασκευής…

    Πληροφορούμαι, ωστόσο, ότι η εντολή του Μητσοτάκη προς τους συνεργάτες του και προς την επιτροπή είναι του στυλ «άντε να τελειώνουμε» γιατί η οικονομία πρέπει να ανοίξει.

    Λογικό από την μία (οικονομικά) καθώς πρέπει να αποφευχθεί η συνέχιση της ύφεσης και το δεύτερο τρίμηνο του έτους και με δεδομένο ότι το καλοκαίρι δεν αναμένουμε ξέφρενους ρυθμούς στα έσοδα από τον τουρισμό.

    Αν δεν με γελά η μνήμη μου όλοι εκτιμούν ότι θα είναι διπλάσια από πέρσι, δηλαδή κοντά στα 7,5-8 δις ευρώ.

    Σκέρτσος: Μπήκε δυναμικά στον ρόλο

    Η στήλη σας έχει ενημερώσει ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η σκέψη, όταν ξεμπερδέψουμε με το ακορντεόν του lockdown να γίνει αλλαγή στην θέση του κυβερνητικού προσώπου με τον Άκη Σκέρτσο να παίζει δυναμικά.

    Ο άνθρωπός μου στο Μαξίμου που έλεγε ότι η εμφάνιση του Σκέρτσου στις ανακοινώσεις των επιστημόνων την προηγούμενη Παρασκευή ήταν ένα βήμα ενίσχυσης του προφίλ του…

    Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε λίγες εβδομάδες.

    Πειραιώς: οι επενδυτές είναι έτοιμοι, το λιανοπούλι ξεπούλησε

    Πληροφορούμαι ότι αναζητούνται τρόποι να «γλυκάνει» το discount, με την κυβέρνηση να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση όλους όσους εμπλέκονται με το project Πειραιώς…

    Δεν είναι και πολύ εύκολο το… γλύκισμα να έχει μεγάλη ένταση καθώς οι συμφωνίες με το trust των ξένων επενδυτών έχουν γίνει και προέχει η διατήρησή τους σε θερμό και «αγαπησιάρικο» περιβάλλον.

    Διότι δεν γίνεται μετά από τόσες επαφές, συνεννοήσεις, μασάζ κλπ κλπ η μία πλευρά του τραπεζιού να μετακινεί σημαντικά το goal post.

    Άντε λίγο αντέχεται…

    Όσο για τους μικροεπενδυτές οι περισσότεροι λάκισαν ήδη.

     Alpha Bank: Business as usual

    Σήμερα η Alpha Bank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2020 και μετά η διοίκησή της θα απαντήσεις στις ερωτήσεις των ξένων αναλυτών, στο καθιερωμένο conference call, το οποίο θα γίνει μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Ο CEO της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης, μαθαίνω ότι αυτήν την περίοδο αναμένει την ψήφιση του Ηρακλή 2 για να προχωρήσει – πιο νωρίς από τον αρχικό προγραμματισμό – σε νέα τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).

    Διότι το Galaxy πήρε το δρόμο του και η στρατηγική της επόμενης ημέρας είναι η επιτάχυνση του clean-up του ισολογισμού.

    Δεν έχουν το Θεό τους στο λιμάνι

    Τελικά, ο αλληλοσπαραγμός είναι στο DNA μας και διαπερνά όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας: από την πολιτική μέχρι την επιχειρηματικότητα.

    Θα μου πείτε γιατί σας γράφω αυτές τις φιλοσοφικού τύπου σκέψεις…

    Διότι από εχθές μαθαίνω ότι σε μεγάλα ναυτιλιακά γραφεία του Πειραιά υπάρχει μια γκρίνια – άκυρη νομίζω – για την τοποθέτηση της Μαρίας Αγγελικούση στην θέση της active CEO στον Angelicoussis Shipping Group.

    Μου μετέφεραν ότι ενοχλήθηκαν κάποιοι από την ανακοίνωση της κ. Αγγελικούση.

    Λοιπόν, οι σοβαρές επιχειρήσεις ανά την υφήλιο όταν προκύπτει ένα κενό εξουσίας το καλύπτουν άμεσα διότι η εταιρείες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι – ανεξάρτητα από τα στενάχωρα γεγονότα – έχουν συνέχεια, κυρίως πρέπει να την αποδεικνύουν έμπρακτα, χωρίς καμία καθυστέρηση.

    Παιδιά (του Πειραιά) πρόκειται για βασικές λειτουργίες του management…

    Πάει πίσω η Ναυτεμπορική

    Η στήλη πληροφορείται ότι η δικαστική απόφαση για την Ναυτεμπορική – ήταν προγραμματισμένη για αύριο – πάει πίσω λόγω του συνεχιζόμενου lockdown στα δικαστήρια…

    Όσο για τους ενδιαφερόμενους από αυτή τη στήλη μάθατε πρώτοι ότι ο Μαρινάκης και ο Μελισσανίδης – και ένας στοιχηματζής – συνεχίζουν να θέλουν το μαγαζί.

    Αντίθετα, έχει φθίνει το ενδιαφέρον του Αλαφούζου.

    Ο νέος CEO της Vivartia

    Τραπεζίτης με τον οποίο μιλούσα χθες το απόγευμα μου επιβεβαίωσε, αυτό που η στήλη είχε γράψει προ μηνών.

    Ότι ο νέος CEO της Vivartia θα προέρχεται από την MIG. To κορυφαίο στέλεχος που θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος και τη ξέρει την δουλειά και είναι και άνθρωπος ειδικών αποστολών. Tο ονομα του το φαντάζεστε όλοι. Είναι ο πολύπειρος Θανάσης Παπανικολάου.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.  Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.