• Ο πυρετός συσκέψεων στην Alpha, τα κενά του Μυλωνά, ο ικανός mr ΕΥΔΑΠ και οι κρίσιμες ημέρες για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    Σήμερα ξεκινά η δημόσια εγγραφή για το super ομόλογο της ΓΕΚ Τέρνα και τα πονταρίσματα για την απόδοση λένε πως θα είναι ελκυστική.

    the wise man
    image
    the wise man

    Alpha: Από ραντεβού σε ραντεβού

    Η – λίγων ημερών – καθυστέρηση στην υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών για το project Galaxy η διοίκηση προήλθε από την ανάγκη περαιτέρω ενημέρωσης των ενδιαφερομένων και, έτσι, τα επιφορτισμένα με την υλοποίηση του project στελέχη συνεχίζουν όπως πληροφορείται η στήλη στα ραντεβού και την πληροφόρηση – διαδικτυακά πάντα – των ξένων εταιρειών και funds που έχουν είναι έτοιμα να δηλώνουν «παρών». 

    Πληροφορούμαι ότι τα στελέχη της Pimco δείχνουν ιδιαίτερη ζέση για το πακέτο της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,63  καθώς μετά την οπισθοχώρηση από το πακέτο Cairo της Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,49% 1,99  βλέπουν να μένουν πίσω… 

    Ωστόσο, ισχυρό ενδιαφέρον δείχνει, όπως μαθαίνω και, το Cerberus. 

    Στην λίστα, βέβαια, προστίθεται και άλλα ξένα funds, ωστόσο η Pimco και η Cerberus είναι όπως μου λένε τα πλέον θερμά… 

    Κοντός ψαλμός αλληλούια καθώς την Παρασκευή 3 Ιουλίου θα υποβληθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές. 

    Τα… κενά του Μυλωνά 

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας μετά την αποκάλυψη από την πλευρά του Συλλόγου των Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής ότι αναθερμάνθηκαν οι συζητήσεις με το CVC για την εξαγορά του 80% της εταιρείας θα κληθεί αύριο να δώσει απαντήσεις, όχι μόνο προς τους εργαζόμενους, αλλά κυρίως προς το επενδυτικό κοινό… 

    Διότι επικρατεί ένα θολό τοπίο γύρω από την δέσμευση πώλησης του 80%… 

    Επομένως η τοποθέτηση του Παύλου στην αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την αγορά όπως και επίσης και η δήλωσή του για το «καυτό» θέμα της ατζέντας που είναι η έγκριση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. 

    Η στήλη έψαξε τα περσινά θέματα της γενικής συνέλευσης και δεν υπήρχε θέμα αμκ, όπως ισχυρίζονται στην Εθνική, όταν ερωτώνται για το αν η διοίκηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε αμκ. 

    MLS: Μια ανάσα πριν την καταγγελία (;) από τους ομολογιούχους

    Στο γήπεδο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα περάσει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας το «καυτό» ζήτημα της MLS καθώς τότε θα μας πει η Deloitte το ύψος της… τρύπας στα άυλα πάγια του ενεργητικού. 

    Αμέσως μετά η Επιτροπή θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι. 

    Την ίδια στιγμή και παράλληλα εξελίσσεται ένα δράμα στους ομολογιούχους, οι οποίοι είναι έτοιμοι, όπως μαθαίνει η στήλη, να καταγγείλουν τα δάνεια… 

    Όσο για τον έλεγχο στην εταιρεία μαθαίνω ότι βγάζει λαυράκια για το πως οι μέτοχοι και παράλληλα υψηλόβαθμα στελέχη το διοικητικού συμβουλίου «πλήρωναν» τους εαυτούς τους μέσω θυγατρικής εταιρείας… Αν αληθεύει αυτό θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τις λεπτομέρειες. 

    ΕΥΔΑΠ: Για πρώτη φορά ικανό management

    Οι ΔΕΚΟ σε αυτή τη χώρα είναι γνωστό πως έχουν δεινοπαθήσει από τις εκάστοτε κυβερνήσεις που τις έβλεπαν ως δικό τους τσιφλίκι και το μόνο που έκαναν είναι να διορίζουν τα ανίψια, τα εγγόνια, τους κουμπάρους, τις ερωμένες κλπ κλπ. Πέραν του διορισμού, από έργο μηδέν… 

    Η στήλη ενημερώθηκε για τα σχέδια του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ -0,35% 5,73 , του Χάρη Σαχίνη και ομολογουμένως τα βλέπει θετικά, μέχρι αποδείξεως του εναντίου διότι όταν μπλέκεις με το δημόσιο δεν γίνονται και πολλά… 

    Ο CEO λοιπόν θέλει να βάλει την ΕΥΔΑΠ στην δουλειά του εμφιαλωμένου νερού και σε άλλες δραστηριότητες με έντονο το στοιχείου του σύγχρονου management. 

    Τελικά, οι διοικήσεις της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,53% 11,30 και τις ΕΥΔΑΠ αποδεικνύουν πως εάν θέλει το εκάστοτε γκουβέρνο μπορεί να επιλέξει ικανούς managers ξεφεύγοντας από την πεπατημένη την αποτυχημένων πολιτευτών. 

    Εβδομάδα Περιστέρη, Κοντομέρκου

    Σήμερα ξεκινά η δημόσια εγγραφή για το super ομόλογο της ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,09% 16,26 και τα πονταρίσματα για την απόδοση λένε πως θα είναι ελκυστική, κάτι για το οποίο έχει εργασθεί μεθοδικά το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της προετοιμασίας η διοίκηση Περιστέρη. Τo super ομόλογο θα είναι 500 εκατ. ευρώ και φυσικά εάν όλα πάνε καλά θα είναι μια εξαιρετική επιτυχία για το αφεντικό της εταιρείας Γιώργο Περιστέρη.

    Η δημόσια εγγραφή ολοκληρώνεται την Τετάρτη 1 Ιουλίου ενώ δύο ημέρες αργότερα την Παρασκευή 3 Ιουλίου θα βγει η απόφαση για την προσφυγή που έκανε η Hard Rock. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι η απόφαση θα βάλει τέλος στις δικαστικές διενέξεις και ο Μάριο Κοντομέρκος της Mohegan θα αποκτήσει καθαρό διάδρομο προσγείωσης στο Ελληνικό. 

    Όταν ο πρώην υφιστάμενος «ορκίζει» το πρώην αφεντικό 

    Το Σάββατο με μια απλή τελετή ανανεώθηκε η θητεία του Γιάννη Στουρνάρα στη Τράπεζα της Ελλάδος για ακόμη 6 χρόνια. 

    Η στήλη μαθαίνει ότι περίσσεψαν τα αστεία και τα πειράγματα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του Στουρνάρα, με έμφαση στο γεγονός ότι ο πρώην υφιστάμενος του διοικητή – ο Σταϊκούρας – όταν ήταν υπουργός Οικονομικών «όρκισε» το πρώην αφεντικό… 

    Κουίζ: 

    Δεν είναι της παρούσης στιγμής, αλλά σε λίγες ημέρες θα σας αποκαλύψω ποιος επιχειρηματίας “τα πήρε στην κυριολεξία στο κρανίο” με CEO τράπεζας. Το παρασκήνιο έχει μεγάλο ενδιαφέρον.