• Η παραίτηση Τσιάρα, η ντροπή και τα ανθρωπάκια, η αμαρτωλή Εύα και ο ταλαντούχος κ. Σουγιουτζόγλου, τα 3 πρόσωπα της Mytilineos, το κακό όνειρο με τον Κούτρα και τα άλλα κόλπα του Μαρακάκη της Χανίων

    Όσο περισσότερο «ανοίγει» ο φάκελος για την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και την οικογένειά της, τόσο περισσότερες λεπτομέρειες γίνονται γνωστές για τις πολυσχιδείς δραστηριότητες και τα πλοκάμια που είχαν απλώσει ώστε να βγάζουν χρήμα, πολύ χρήμα.

    image

    Η παραίτηση του κ. Τσιάρα, η ντροπή και τα ανθρωπάκια

    Και τώρα θα παραιτηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας και οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλογών; Προφανώς όχι.

    Ακόμα και μετά την αναβολή της δίκης για τους Κουτσολιούτσους της Folli Follie, το πιο εμβληματικό σκάνδαλο των τελευταίων 50 ετών στην Ελλάδα είναι βέβαιο δεν θα παραιτηθεί κανένας.

    Αυτά είναι απλά λεπτομέρειες…

    Η δίκη  λοιπόν της Αγίας Οικογένειας του Δημήτρη , της Καίτης και του Τζώρτζη αναβλήθηκε.

    Και θα αρχίσει από την αρχή τον ερχόμενο Ιούνιο!

    Αιτία η πολύμηνη αποχή των δικηγόρων από την εκδίκαση πρωτόδικων υποθέσεων με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση. Μία αποχή που οδήγησε σε αδιέξοδο τους δικαστές.

    Με μία μακροσκελή απόφαση κι ένα σκεπτικό κόλαφο για την αδράνεια Πολιτείας και θεσμικών φορέων να επιλύσουν το μείζον πρόβλημα, το δικαστήριο ανακοίνωσε την “αναγκαστική αναβολή ” της δίκης για τις 19 Ιουνίου του 2023.

    Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με πρόεδρο την Μαρία Ανδρεοπούλου και μέλη τον Γιώργο Γρίβα και την Αναστασία Σιώμου κατέδειξε με την απόφαση του, που ανακοινώθηκε από έδρας, την ασυνεννοησία των αρμόδιων φορέων να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα για το οποίο είχε καιρό τώρα προαναγγελθεί νομοθετική ρύθμιση.

    Έτσι “τινάχθηκε στον αέρα” μία πολυπρόσωπη δίκη και δικαστές και δικαστικές αίθουσες παρέμειναν επί μήνες υπό ομηρεία.

    Θέλω να θυμίσω την φράση της βασίλισσάς του real estate στην Νέα Υόρκη, Leona Helmsley, της γυναίκας που έγινε σύμβολο της αλαζονείας  και της απληστίας.

    Στη δεκαετία του 1980 είχε πει την περίφημη φράση: «Εμείς δεν πληρώνουμε φόρους.

    Μόνο τα ανθρωπάκια πληρώνουν φόρους».

    Βέβαια αυτή είχε καταδικαστεί  σε 4 χρόνια φυλακής, 750 ώρες κοινωνικής εργασίας και πρόστιμο 7,1 εκατ. δολαρίων για φορολογική απάτη.

    Εάν ζούσε σήμερα στην Ελλάδα η HELMSLEY θα έλεγε «εμείς δεν δικαζόμαστε, μόνο τα ανθρωπάκια δικάζονται».

    Μεγάλες αλήθειες για το Μέγαρο Μαξίμου!!!

     

     Οι άγνωστες business της αμαρτωλής Εύας 

    Όσο περισσότερο «ανοίγει» ο φάκελος για την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και την οικογένειά της, τόσο περισσότερες λεπτομέρειες γίνονται γνωστές για τις πολυσχιδείς δραστηριότητες και τα πλοκάμια που είχαν απλώσει ώστε να βγάζουν χρήμα, πολύ χρήμα.

    Τώρα για παράδειγμα προέκυψε η ανάδειξη σε …συμπρωταγωνιστή, της αδελφής της Εύας, της κας Μανταλένας Καϊλή, που τυγχάνει σύζυγος του τραπεζίτη Στέργιου Σουγιουτζόγλου πρώην UBS και νυν μεγαλοστελέχους της  Αναπτυξιακής τράπεζας!

    Το σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι η εμπλοκή μίας κυπριακής εταιρείας που φέρεται να εξαγοράζει τις μετοχές μιας νεοσύστατης ΙΚΕ συμφερόντων της οικογένειας, στην οποία ως διαχειρίστρια φαίνεται να είναι η αδελφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες , η ελληνική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει εξαντλητικούς  ελέγχους των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας.

    Επίκεντρο των ερευνών η  VALBERRY ENTERPRISES LIMITED με έδρα τη Λευκωσία, που θα γίνει όπως λένε «φύλλο και φτερό».

    Ο ταλαντούχος κ. Σουγιουτζόγλου

    Να θυμίσουμε πως ο  Στέργιος Σουγιουτζόγλου επιλέχθηκε την 24 Μαΐου 2021 από την κα Αθηνά Χατζηπέτρου, δηλαδή τη  CEO της Αναπτυξιακής Τράπεζας ως «ένα …εξαιρετικό στέλεχος» και έλαβε την θέση του Γενικού Διευθυντή Χρηματοδοτικών Προϊόντων.

    Στο μήνυμα της,  η κα Χατζηπέτρου  της κρατικής Αναπτυξιακής Τράπεζας χρησιμοποιεί πολύ  κολακευτικά λόγια για το βιογραφικό του.

    Όμως ο … εξαιρετικός κύριος Σουγιουτζόγλου είχε προλάβει και συνέστησε  εταιρεία μαζί με άλλους δύο εταίρους η οποία ονομάζεται KSK CAPITAL Ι.Κ.Ε. μόλις την 2η Φεβρουαρίου 2021 (3 μήνες πριν προσληφθεί στην Αναπτυξιακή).

    Το καταστατικό της έχει αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ και μπορεί εύκολα όποιος ενδιαφέρεται να βρει τις σχετικές πληροφορίες στο site του ΓΕΜΗ.

    Την 23η Ιουνίου 2022 όπως προκύπτει από ανακοίνωση του ΓΕΜΗ μεταβιβάζεται το σύνολο των εταιρικών μεριδίων στην κυπριακή εταιρεία με την ονομασία VALBERRY ENTERPRISES LIMITED και μόλις την 26η Αυγούστου 2022 πάλι από την ανακοίνωση του ΓΕΜΗ ότι εκπρόσωπος της κυπριακής εταιρείας είναι ο κος Σουγιουτζόγλου και διαχειριστής η γυναίκα του κα Μανταλένα Καϊλή.

    Κύκλοι της πολιτικής και επιχειρηματικής αγοράς ρωτούν: μπορεί  κάποιος που ανήκει στην υψηλότερη ιεραρχική πυραμίδα της Αναπτυξιακής Τράπεζας να απασχολείται και σε διπλανά εταιρικά σχήματα;

    «Προφανέστατα υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος γιατί η Αναπτυξιακή Τράπεζα λειτουργεί και ως χρηματοδοτικό εργαλείο και οι σχέσεις αυτές δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι επιτρεπτές» απαντούν γνωστοί νομικοί.

    Σημειωτέων ότι η KSK Capital IKE έχει λάβει άδεια από την ΡΑΕ για υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούνιο του 2021 ενώ αν και δηλώνει web site αυτό είναι ανύπαρκτο.

    Ο Σουγιουτζόγλου και η Μαντελένα

    Η αδελφή της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή κυρία Μανταλένα Καϊλή (και σύζυγος του κου Σουγιουτζόγλου) με ποσοστό 90% και η συνεργάτιδα της Ματίνα Κανάκη με 10% έχουν ιδρύσει την Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρία «MADE GROUP» !

    Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως η εταιρία αυτή  έχει χρηματοδοτηθεί και επιδοτηθεί από Υπουργεία και Οργανισμούς του Κράτους.

    Άγνωστο εάν αληθεύει αλλά εάν είναι έτσι, ποιοι διοικητές έβαλαν την υπογραφή τους στην χρηματοδότηση των εταιρικών δραστηριοτήτων  της οικογένειας Καϊλή;

    Άλλη ενδιαφέρουσα πληροφορία πως  η Μανταλένα Καϊλή κατέχει το 20% στην «Αγιορείτικη Παράδοση» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (ΙΚΕ) που έχει πάρε δώσε με το Άγιον Όρος αν και η ίδια δεν μπορεί να μεταβεί φυσικά αυτοπροσώπως εκεί.

    Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η κα Εύα Καϊλή τώρα, διατηρεί προνομιακή σχέση δανειοδότησης με συστημική Τράπεζα για τις δουλειές της στο real estate.

    Μάλιστα  δανείστηκε από την συγκεκριμένη τράπεζα για να αγοράσει την κατοικία της στην Αθήνα.

    Η  σχέση με τη συστημική τράπεζα  κρατάει χρόνια και διευρύνθηκε, αφού η κ. Καϊλή επεκτάθηκε στον τομέα του real estate.

    Τα σπίτια της «αμαρτωλής Εύας»

    Τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καϊλή, των μελών της οικογενείας της και του συζύγου της διέταξε το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας  ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

    Το 2018 φαίνεται ότι  πουλήθηκε από την ευρωβουλευτή   μονοκατοικία  250 τ.μ. στην περιοχή της Άνοιξης (αυτή που είχε αγοράσει με το δάνειο της συστημικής)  σε αλλοδαπό αγοραστή με αντίτιμο 340 χιλιάδες ευρώ και αντικειμενική αξία τις 211 χιλιάδες ευρώ.

    Αλλαγή σκηνικού  το 2019, όταν η Εύα Καϊλή  αγόρασε στην περιοχή του Φάρου Ψυχικού  μία …μεζονέτα   169 τ.μ.  με 270 χιλιάδες ευρώ, και αντικειμενική αξία 670 χιλιάδων ευρώ, αλλά και με εμπορική αξία που μπορεί να φθάνει και τα 900 χιλιάδες ευρώ.

    Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν πώς η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κατάφερε να αγοράσει ένα σπίτι στο 30% της αντικειμενικής του αξίας σε μία περιοχή-φιλέτο της Αττικής.

    Τα χρήματα για την αγορά του συγκεκριμένου ακίνητου στο Φάρο Ψυχικού, προέρχονται από  την πώληση της μονοκατοικίας στην Άνοιξη στον αλλοδαπό αγοραστή.

    Τα μπινελίκια τραπεζιτών- Σταικούρα

    Είναι δεδομένο ότι η σύγκρουση κυβέρνησης και τραπεζιτών έχει φτάσει στα άκρα, παρά  το γεγονός ότι φαίνεται να βρέθηκε κάποια άκρη.

    Το παρασκήνιο από τη συνάντηση που είχε με τους τραπεζίτες μέχρι να βρεθεί δίαυλος επικοινωνίας περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

    «Δύο ώρες μπινελικονόμασταν» είπε χαρακτηριστικά δίνοντας τη διάσταση της έντονης διαπραγμάτευσης που όπως φαίνεται απέδωσε καρπούς.

    «Είμαι ικανοποιημένος στο βαθμό που οι τράπεζες έφτασαν στα όρια τους.

    Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά απέχουμε ακόμη», υποστήριξε ο κ Σταικούρας αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλα περιθώρια.

    «Σώζουμε κάποιους, δεν μπορώ να σώσω παραπάνω.

    Είναι λύση για αρκετούς δανειολήπτες, περίπου 30.000», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε αναφορικά με την πορεία της συζήτησης

    Μετά τις δηλώσεις του Σταϊκούρα στη Βουλή τραπεζίτης σχολίασε χαρακτηριστικά «Οι τράπεζες/ οι τραπεζίτες αξιολογούνται και ψηφίζονται από τους μετόχους τους με βάση το έργο τους.

    Οι πολιτικοί αξιολογούνται και ψηφίζονται από τους πολίτες με βάση τις υποσχέσεις τους.»

    Τα μυστικά του μετασχηματισμού της Mytilineos

    Από τον δομικό μετασχηματισμό που ανακοίνωσε ο CEO και βασικός μέτοχος της Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,95% 38,08 , Ευάγγελος Μυτιλιναίος, εσείς κρατήστε τα εξής πολύ πολύ σημαντικά.

    Δυο είναι τα πρόσωπα που από εδώ και στο εξής θα αναδείξουν το προφίλ της εταιρείας στους ξένους θεσμικούς επενδυτές που αποτελεί και το μεγάλο ζητούμενο.

    Ο Χ. Γαβαλάς ως Chief Treasury & IR Officer και η  Ε. Κοντογιάννη ως Chief Finance Officer.

    Η κ.Κοντογιάννη είναι ένας  άνθρωπος σεμνός που παίζει στα δάχτυλα τα νούμερα της Μυτιλιναίος και με την αναβάθμιση αυτή αναγνωρίζεται η δουλειά που έχει κάνει  όλα τα χρόνια.

    Αυτά είναι τα δυο πρόσωπα τα  οποία θα συνομιλούν και με τους ξένους θεσμικούς και θα έχουν την πλήρη ευθύνη για την καλή εικόνα της εταιρείας.

    Επίσης όπως θα θυμάστε το mononewsgr ήταν μοναδικό ΜΜΕ που σας είχε προαναγγείλει ότι ο όμιλος στην επόμενη ημέρα θα ξεκινήσει με νέο IR και νέο CFO και θα προχωρήσει σε spin off (απόσχιση) του κλάδο των κατασκευών.

    H πλήρης επιβεβαίωση λοιπόν.

    Επίσης το τρίτο δυνατό πρόσωπο της Mytilineos, που θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο  είναι η Βίβιαν Μπουζάλη.

    Η Βίβιαν αναβαθμίστηκε σε  Chief Corporate Affairs & Communication Officer.

    Not bad για τα 3 ιδιαίτερα ικανά στελέχη του Βαγγέλη Μυτιλιναίου που τα επιβράβευσε για την ικανότητα τους και την επιρροή τους.

    Το κακό όνειρο με τον φαντασμένο μικρο-κατασκευαστή

    Προχθές τα ξημερώματα ξύπνησα απότομα.

    Έβλεπα ένα παράξενο όνειρο.

    Έβλεπα λοιπόν στον ύπνο μου, ότι ο 82χρονος, μικρομέτοχος της Intrakat Δημήτρης Κούτρας μαζί με κάποιον συνεταίρο του από την Κύπρο, αγόρασαν λέει μια ελληνική εταιρεία και εδωσαν 170 εκατ. ευρώ μαζί με περίπου 60-80  εκατ. ευρώ για τα δάνεια που ειχε.

    Η κατασκευαστική αυτή ήταν θυγατρική, εισηγμένης εταιρείας στο ελληνικό χρηματιστήριο.

    Βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης δεν είναι Έλληνες αλλά Ολλανδοί.

    Ευτυχώς ήταν ένα κακό όνειρο.

    Γιατί στον πραγματικό κόσμο τέτοια πράγματα μάλλον δεν γίνονται.

    Γιατί για να γίνουν χρειάζονται λεφτά.

    Και από ότι ξέρω ο Κούτρας 230 εκατ. ευρώ δεν τα έχει ούτε ζωγραφιστά….

    Αφήστε που δεν τον δανείζει καμμιά τράπεζα…

    Το χανιώτικο «σαπάκι»

    Παρότι κρητικός, δεν γνωρίζω ούτε κατ’ όψη τον πρόεδρο της τράπεζας Χανίων κ. Μιχάλη Μαρακάκη.

    Ευτυχώς δηλαδή γιατί προβλέπω ότι σε λίγο οι κρητικοί θα σηκώσουν τα σκουπόξυλα και θα τον πάρουν στο κυνηγητό.

    Ο Μαρακάκης λοιπόν αφού του είπαν ένα μεγάλο όχι από την Παγκρήτια Τράπεζα για την συγχώνευση με το «σαπάκι» του όπως το αποκαλούν οι Αθηναίοι τραπεζίτες και όχι εγώ, έδωσε μια συνέντευξη που στην ουσία λέει ότι «η Παγκρήτια αφού δεν μας μιλάει τότε και εμείς διαλύουμε τις σχέσεις μαζί της».

    Αυτό που δεν μας λέει ο βαρύς και ασήκωτος Μαρακάκης είναι το εξής:

    • Ισχύει ότι η τράπεζα του έχει φάει 250-300 αγωγές για κάποια περίεργα καταθετικά προϊόντα που πουλούσε; Και εάν κερδηθούν τα δικαστήρια τότε θα αποζημιώσεις θα είναι ιδιαίτερα υψηλές. Ισχύει ;
    • Στη γενική συνέλευση των μεριδιούχων που είχε γίνει τον Μάιο, ο πρόεδρος της Χανίων, Μαρακάκης, είχε πει ότι η θυγατρική εταιρεία Κρητικά Ακίνητα ΑΕ θα περνούσε στη νέα τράπεζα (από τη συγχώνευση Χανίων – Παγκρήτιας). Πριν λίγες ημέρες όμως όμως, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων (με 60%) και η θυγατρική της, Κρητικά Ακίνητα (με 40%), συνέστησαν την ΑΕΕΑΠ Χανίων (με εισφορά ακινήτων αξίας 32,5 εκατ. και μετρητά 0,8 εκατ.), την οποία σκοπεύουν να βάλουν στο Χρηματιστήριο. Ισχύει;
    • H τράπεζα δεν είναι βιώσιμη καθώς εχει υψηλό δείκτη κόκκινων δάνειων που υπερβαίνει το 50%. Ισχύει;
    • Υπό αυτές τις συνθήκες η Τράπεζα της Ελλάδος θα αναγκαστεί να λάβει επειγόντως μέτρα. Ισχύει;
    • Η Χανίων θα αναγκαστεί να πληρώσει στην Παγκρήτια 1 εκατ. ευρώ. Ισχύει;

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.