• Σε έξι μήνες οι… καρέκλες της Εθνικής Ασφαλιστικής, η επιβεβαίωση του Wiseman στο ταμπλό και η αιχμή του Θ. Τζούρου (Intrum)

    ΧΑ: Τα χρυσά «χαρτιά» και η επιβεβαίωση του Wiseman Δεν πρόλαβε να αλλάξει το 24ωρο και η στήλη επιβεβαιώθηκε στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών από την πορεία των μετοχών του ΟΤΕ, της ΓΕΚΤΕΡΝΑ και της Mytilineos. Τι να κάνουμε κι εμείς, ας ευλογήσουμε και τα γένια μας καμιά φορά (συμβαίνει συχνά αλλά έχουμε συνηθίσει)… Λοιπόν, […]

    the wise man
    image
    the wise man

    ΧΑ: Τα χρυσά «χαρτιά» και η επιβεβαίωση του Wiseman

    Δεν πρόλαβε να αλλάξει το 24ωρο και η στήλη επιβεβαιώθηκε στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών από την πορεία των μετοχών του ΟΤΕ, της ΓΕΚΤΕΡΝΑ και της Mytilineos.

    Τι να κάνουμε κι εμείς, ας ευλογήσουμε και τα γένια μας καμιά φορά (συμβαίνει συχνά αλλά έχουμε συνηθίσει)…

    Λοιπόν, η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε εχθές με άνοδο 2,81%, η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο +1,97% και της Mytilineos με κέρδη +3,23%.

    Και εδώ η στήλη θα σας υπενθυμίσει τι έγραφε εχθές:

    «Τρεις είναι οι μετοχές που έχουν σοβαρή τεχνική εικόνα

    1. Ο ΟΤΕ ΟΤΕ 2,27% 14,42 που θα δώσει μεγάλο μέρισμα 1 ευρώ.
    2. Στην Mytilineos ΜΥΤΙΛ 2,54% 38,80 μετά από σχεδόν 45 ημέρες ξεκίνησε και πάλι το buy back. Χθες αγοράστηκαν περίπου 20.000 μετοχές από την Piraeus SEC.
    3. Τέλος όσον αφορά την ΓΕΚΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,34% 16,60 στην περιοχή των  8,10 ως 8,20 ευρώ μαζεύεται και λέγεται ότι έχει απορροφηθεί  η δυνητική προσφορά. Μάλιστα εάν προσέξατε η μετοχή βρίσκεται στα επίπεδα της προηγούμενης Πέμπτης δηλαδή στα 8,12 ευρώ.

    Φυσικά όλα αυτά μένει να επιβεβαιωθούν και στο χρηματιστηριακό ταμπλό.»

    Και επιβεβαιωθήκαμε!

    Να σημειώσουμε επίσης ότι σήμερα ο ΟΤΕ θα ανακοινώνει ότι θα δώσει μέρισμα 0,60 ευρώ από 0,55 ευρώ πέρυσι ενώ θα δώσει μέσα στο 2021 επιπλέον μέρισμα 0,40 έως 0,45 ευρώ από τα έσοδα της πώλησης της θυγατρικής στην Ρουμανία.

    Εθνική Τράπεζα: Στο τέλος θα δώσει και το 100%

    Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η πληροφορία ότι εν τέλει η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ 4,02% 7,51 θα πουλήσει το 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής και όχι το 80% όπως έχει δεσμευτεί.

    Το τέλος αν πιέσει ακόμη περισσότερο το CVC και η DG Comp ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς θα δώσει και το 100% αρκεί να υπάρξει deal.

    Όχι ότι θέλουν να την πουλήσουν αλλά η πίεση από τις Βρυξέλλες είναι τέτοια που δεν σηκώνει νέα παράταση και νέα σχέδια…

    Από την αρχή ο CEO της Εθνικής ήθελε το τίμημα να ξεκινά με το 5 μπροστά καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν αξιοπρεπές και θα μετρίαζε τις πιθανές αντιδράσεις. Οπότε μάλλον επιστρατεύονται όλα αυτά τα μέσα για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

    Εθνική Ασφαλιστική: Σε 6 μήνες οι καρέκλες

    Εφόσον όλα πάνε καλά και κλείσει το deal με το CVC η Εθνική Ασφαλιστική θα περάσει στον έλεγχο του αμερικανικού fund, δηλαδή αφού δοθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις, στα τέλη Αυγούστου.

    Άρα, όσοι έχουν ράψει κουστούμια για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της (νέας) Εθνικής Ασφαλιστικής θα πρέπει να περιμένουν άλλους 6 μήνες.

    Η στήλη τους προτείνει να έως τότε να ακολουθούν υγιεινή διατροφή προκειμένου να χωράνε στα κουστούμια που έραψαν…

    Η «πρωτιά» της Eurobank

    Σιγά-σιγά οι τράπεζες και εταιρείες θα ξεκινήσουν να ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020.

    Η Eurobank πιστή στο ραντεβού της με την… πρωτιά θα ανοίξει τον χορό των ανακοινώσεων στις 10 Μαρτίου.

    Οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των τραπεζών καθώς η χρονιά που πέρασε δεν ήταν καλή – για τους γνωστούς λόγους – και από τις απαντήσεις των CEOs θα φανεί και η τάση αλλά και οι προτεραιότητες για το 2021.

    Ο Θοδωρής και τα κοινοπρακτικά που δεν λύνονται

    Η αναδιάρθρωση των μεγάλων κοινοπρακτικών επιχειρηματικών δανείων αποτελεί χωρίς αμφισβήτηση – εκ του αποτελέσματος – την μεγάλη πληγή των τραπεζών στο μέτωπο της ενεργής διαχείρισης και αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες δεν έχουν καταφέρει να συνεννοηθούν στο συγκεκριμένο κομμάτι, πλην ελαχίστων περιπτώσεων και στο τέλος η καθεμιά τραβά το δικό της δρόμο και τα μεγάλα «κόκκινα» δάνεια παραμένουν βαλτωμένα.

    Η στήλη άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του γενικού διευθυντή της Intrum Hellas Θοδωρή Τζούρου, ο οποίος είπε ότι ο «Ηρακλής ΙΙ» θα αποτελέσει ένα αξιόλογο εργαλείο για την επίλυση κι αυτού του προβλήματος. Άντε να δούμε…

    Ο Σαββίδης, το Πάσχα και η κρουαζιέρα

    Πάσχα στο Porto Carras φαίνεται ότι θέλει να κάνει ο Ιβάν Σαββίδης γι` αυτό θα ανοίξει το εμβληματικό ξενοδοχείο στις 29 Απριλίου.

    Το deal με τους Στέγγους ολοκληρώθηκε και στην τελευταία λεπτομέρειά του, το τίμημα των 205 εκατ. ευρώ πιστώθηκε και πλέον ξεκινά μια νέα εποχή για το ξενοδοχείο στο οποίο έκαναν διακοπές από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι άλλους σοσιαλιστές ηγέτες της Γηραίας Ηπείρου.

    Πληροφορούμαι ότι επόμενος σταθμός για τον Σαββίδη είναι η Κρήτη στα ξενοδοχεία και η Ηγουμενίτσα για το λιμάνι με σκοπό την εμπλοκή του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία στην κρουαζιέρα!

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. 

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.