• Η Τρ. Πειραιώς καταλύτης εξαγορών τεχνολογικών start ups, τι συνέβη με τον ΜΜ και την Τράπεζα Αττικής και τα νέα του Θόδωρου Φέσσα

    H εξαγορά της Accusonus από το Facebook δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως.Αντιθέτως η αμερικανική Prodege με τζίρο που πλησιάζει στα 350 εκατ. δολ. βρήκε 80 εκατ. δολάρια για την εξαγορά της ελληνικής Pollfish, η οποία όμως φρόντισε, παράλληλα με τα γραφεία της στο κέντρο της Αθήνας, να έχει έδρα τη Νέα Υόρκη…

    image

    Λευκός καπνός στην Attica Bank χωρίς όμως Μωυσή…

    Η στήλη αναγνωρίζει τα λάθη της.

    Χωρίς περιστροφές και χωρίς δικαιολογίες οφείλω να ζητήσω συγνώμη από τους πιστούς αναγνώστες.

    Στην Τράπεζα Αττικής, σήμερα θα βγει λευκός καπνός.

    Habemus Papam !!

    Δεν θα είναι όμως ο Μίνως Μωυσής (ΜΜ) που πρώτη η στήλη είχε αποκαλύψει.

    Δεν έχει σημασία τι προηγήθηκε και τι υπόγειες διεργασίες πραγματοποιήθηκαν από την στιγμή που τέθηκε το όνομα του κ. Μωυσή στο τραπέζι των συζητήσεων.

    Έγιναν πολλά.

    Στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.

    Σήμερα θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου CEO της Attica Bank και ταυτόχρονα θα αποκαλυφθεί ποιος κάνει κουμάντο σ’ αυτή την νέα περίοδο της Τράπεζας.

    Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε αύριο…

     

    Η Τρ. Πειραιώς καταλύτης εξαγορών τεχνολογικών start ups

    Έχουν μύτη και οσφραίνονται τις ευκαιρίες στο PJ Tech Catalyst Fund, το venture capital με επενδυτές την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 και το European Investment Fund (EIF).

    To fund είναι μέσα και στις δύο εξαγορές από αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας αιχμής των ισάριθμων ελληνικών start up εταιρειών, που ανακοινώθηκαν ή πρόκειται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

    H εξαγορά της Accusonus από το Facebook δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως.

    Αντιθέτως η αμερικανική Prodege με τζίρο που πλησιάζει στα 350 εκατ. δολ. βρήκε 80 εκατ. δολάρια για την εξαγορά της ελληνικής Pollfish, η οποία όμως φρόντισε, παράλληλα με τα γραφεία της στο κέντρο της Αθήνας, να έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.

    Κοινός  παρονομαστής, πραγματικός καταλύτης και των δύο εξαγορών ωστόσο δεν είναι η τεχνολογία αλλά η Τράπεζα Πειραιώς.

    Στο μακρινό, σκοτεινό και δύσκολο 2012, η Τράπεζα Πειραιώς ίδρυσε το Piraeus JEREMIE Technology Catalyst Fund («PJ Tech Catalyst») ένα δυναμικό και πολύ αισιόδοξο τότε venture capital fund που είχε στόχο να επενδύσει μετοχικά σε νεοσύστατες (τότε) καινοτομικές εταιρείες στον χώρο του Information Technolοgy Communications (ICT) στην Ελλάδα.

    Πρόεδρος του fund τότε ήταν ο Δρ. Βασ. Θεοχαράκης συνιδρυτής της ΝanoPhos SA ο οποίος εκπροσωπούσε το PJ Tech Catalyst στο διοικητικό συμβούλιο της Pollfish.

    Διευθύνων Σύμβουλος του fund ήταν τότε ο Λουκάς Πηλίτσης. 

    Ακολούθησε για 5 χρόνια ο Ιων Τσάκωνας ο οποίος παρέδωσε αργότερα τη σκυτάλη στον Νίκο Αντωνίου που σήμερα καρπώνεται τα κέρδη και από τις δύο εξαγορές.

    Το PJ Tech συμμετέχει στην Pollfish από την ίδρυσή της το 2013 και συμμετείχε στην συνέχεια σε όλους τους γύρους κεφαλαιακής ενίσχυσης.

    Υπολογίζεται ότι έχει ποσοστό της τάξεως του 15% και η απόδοση στα κεφάλαια του αναμένεται να ξεπεράσει το 600%!

    Not bad!

    Όσον αφορά την Accusonus που ιδρύθηκε και αυτή το 2013 και ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης για την επεξεργασία ήχου, το PJ Tech συμμετέχει από το 2016, με ποσοστό σήμερα της τάξης του 7%.

    Με απλά λόγια αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι η απόδοση των προσπαθειών του πρώτου ελληνικού κύματος start up εταιρειών που ξεκίνησα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και σήμερα δρέπουν καρπούς στη διεθνή αγορά…

     

    Οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με βουλευτές της ΝΔ ξεκίνησαν

    Σημαντικό ρόλο στην πρωτοβουλία αυτή διαδραματίζει η Ντόρα Μπακογιάννη που έχει αναλάβει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας με την Κυβέρνηση.

    Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκινήσει έναν μεγάλο κύκλο συναντήσεων με τους βουλευτές του κόμματος του για να πετύχει έναν διπλό πολιτικό στόχο:

    1ον. Να κατεβάσει τον προεκλογικό τους πυρετό αφού διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι για λόγους θεσμικούς, πολιτικούς και οικονομικούς οι εκλογές θα γίνουν το 2023.

    2ον. Να περιορίσει τον κυβερνητικό τους οίστρο με τη διαβεβαίωση ότι αξιολογεί διαρκώς τους υπουργούς του και ότι δεν θα διαστάσει να κάνει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προκειμένου να αυξήσει την αποτελεσματικότητα.

    Οι βουλευτές πληροφορούνται τα σχέδια της κυβέρνησης για την ενίσχυση του κατώτατου μισθού, τις αναπτυξιακές πολιτικές και τις φορολογικές ελαφρύνσεις.

    Οι εκλογές θα γίνουν σ’ ένα κλίμα εντελώς διαφορετικό από αυτό που επικρατεί σήμερα, διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης….

     

    Το ραντεβού της Σίας Κοσιώνη με τον Νίκο Ανδρουλάκη…

    Παρών δεν ήμουν.

    Οι αυτόπτες μάρτυρες με διαβεβαιώνουν ότι εκτός από τους δύο συμμετείχαν στη συνάντηση και άλλα στελέχη του Ομίλου ΣΚΑΙ.

    Το ραντεβού του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη Νίκου Ανδρουλάκη, με τα στελέχη του Ομίλου ΣΚΑΙ πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τον χιονιά, στο Κολωνάκι.

    Το κλίμα ήταν θερμό κι ιδιαίτερα φιλικό.

    Συζητήθηκαν τα δημοσκοπικά ευρήματα για την εμβέλεια του ΚΙΝΑΛ στην κοινωνία και φυσικά οι προβλέψεις για τις εκλογές.

    Οι πιο ψύχραιμοι ωτακουστές με διαβεβαίωσαν ότι η προσέγγιση του Ομίλου με την Χαριλάου Τρικούπη είναι προσεκτικά σχεδιασμένη και με ιδιαίτερη προσοχή.

    Άλλωστε ποιος μπορεί να πει όχι στα ωραία μάτια της Σίας…

     

    Ο Θεόδωρος Φέσσας κερδίζει και από τα logistics

    Την περασμένη Δευτέρα, μόλις τελείωσε η καταστροφική πορεία του χιονιά, η κατασκευαστική εταιρεία ΙΣΤΟΣ, παρέδωσε στην BriQ ΑΕΕΑΠ την πρώτη εγκατάσταση Logistiscs στον Ασπρόπυργο.

    Η BriQ με τη σειρά της παρέδωσε τους χώρους περιποιημένους και καθαρούς, στον πρώτο της μισθωτή που είναι η Info Quest.

    Όποιος έχει επισκεφτεί τον χώρο, διαπιστώνει ότι πρόκειται για την πλέον σύγχρονη εγκατάσταση logistics στην Ελλάδα με επιφάνεια 20.800τμ και προδιαγραφές υψηλών απαιτήσεων σε αυτοματοποιήσεις και πρωτόκολλα ασφαλείας.

    Δίπλα ακριβώς έχει ξεκινήσει η κατασκευή «δίδυμης» εγκατάστασης.

    Χθες η Radisson ανακοίνωσε τη συμφωνία με BriQ και Hotel Brain για την ενοικίαση της ξενοδοχειακής μονάδας που απέκτησε και ανακαίνισε η ΒriQ στη Σκιάθο.

    Και τα νέα του Θεόδωρου Φέσσα θα συνεχιστούν δυναμικά με ισχυρό αναπτυξιακό πλάνο μέσα στο 2022.

     

    Στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ το πάρτι θα ξεκινήσει μετά την αύξηση κεφαλαίου

    Διαβάσατε χθες το πολύ αναλυτικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Κόκκορη για την -δεδομένη- απόλυτη επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου της ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΙΝΚΑΤ 1,61% 5,05.

    Όλες οι αδιάθετες μετοχές των παλαιών μετόχων που δεν θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου έχουν ήδη διατεθεί.

    Όμως ο κρυφός στόχος αυτής της διαδικασίας ΔΕΝ είναι η συγκέντρωση των 51 εκατομμυρίων Ευρώ.

    Στόχος είναι οι incremental buyers της μετοχής.

    Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ έμαθε από το λάθος της ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48 και δεν γέμισε την αγορά με χαρτιά.

    Δεν ικανοποιεί την ζήτηση για την μετοχή και περιμένει αυτή η ζήτηση να εκδηλωθεί με πάθος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου.

    Στόχος είναι να οδηγηθεί η μετοχή σε νέα επίπεδα που θα αυξήσουν όχι μόνο την αξία της εταιρείας αλλά και την εμβέλεια της στην διεκδίκηση νέων έργων….

     

    Στις Τράπεζες οι τιμές θα φέρουν την είδηση…

    Τώρα πια είναι σίγουρο ότι αυτοί που αγοράζουν μανιωδώς τραπεζικές μετοχές έχουν συγκεκριμένα σχέδια στο μυαλό τους.

    Ήδη η χρηματιστηριακή αξία της Εθνικής ξεπέρασε την κεφαλαιοποίηση της Αlpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 και υπολείπεται «μόλις» 500 εκατ. Ευρώ της Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02.

    Όσοι πιστεύουν ότι ο Jamie Dimon ήρθε στην Ελλάδα κι έκανε όλα αυτά τα ραντεβού μόνο για να υπογράψει την εξαγορά της Viva Wallet μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στην πραγματική οικονομία της χώρας μας.

    Όπως λέει και η Deutsche Bank ο Ιανουάριος του 2022 ήταν «ιστορικός» για την ελληνική αγορά μετοχών.

    Το Χρηματιστήριο Αθηνών ξεπέρασε σε κέρδη τους μεγαλύτερους δείκτες του κόσμου, με την απόδοσή του, σύμφωνα με την Deutsche Bank, να αγγίζει το +5%, την ίδια στιγμή που ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 και ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκαν στο -5% και στο -9%, αντίστοιχα.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές