• Ο 4ος μνηστήρας του Galaxy, τα μυστικά των πάρτι στη Μύκονο και ο εφιάλτης του Covid που «ταράζει» τις αγορές

    Η στήλη πληροφορείται ότι τo Davidson Kempner είναι ο… τέταρτος επενδυτής που συμπληρώνει τη short list των ενδιαφερόμενων για την τιτλοποίηση Galaxy

    image

    Alpha Bank: Ποιο είναι το 4ο fund στη short list

    Η στήλη πληροφορείται ότι τo αμερικανικό fund Davidson Kempner, που έχει έδρα στην Νέα Υόρκη, είναι ο… μυστήριος τέταρτος επενδυτής που συμπληρώνει τη short list των ενδιαφερόμενων για την τιτλοποίηση Galaxy και την εξαγορά ποσοστό τουλάχιστον 80% της Cepal. Οι Αμερικανοί δεν είναι άγνωστοι στην ελληνική αγορά καθώς έχουν συμμετάσχει σε διάφορα projects, είχαν δει, μάλιστα και, την περίπτωση της Attica Συμμετοχών… Οι υπόλοιποι τρεις ενδιαφερόμενοι όπως είναι γνωστό είναι οι: Pimco, Elliot-Credito Fondiario και Cerved. Στο επιτελείο της Alpha Bank συνεχίζουν με αδιάκοπο ρυθμό τις συζητήσεις με τους τέσσερις και για το θέμα αναμένεται να τοποθετηθεί – μην περιμένετε να πει και πολλά καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη – ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Βασίλης Ψάλτης κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

    Κακά τα μαντάτα για την Covid-19

    Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται σε καθημερινή βάση και έχει σημάνει συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου. Μαθαίνω ότι μετά την ενημέρωση από τους επιστήμονες ο Κυριάκος είναι έτοιμος να λάβει όποιο μέτρο χρειασθεί υπό τον όρο να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να μην πάμε σε δύο-τρεις μήνες σε νέο lockdown, κάτι που δεν αντέχει στο παραμικρό η οικονομία.

    Στο ρυθμό του Covid τα χρηματιστήρια

    Στο κόκκινο βρέθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει ήδη ξεκινήσει και πλήττει την μία μετά την άλλη τις ευρωπαϊκές χώρες… Εξέλιξη που δεν αφήνει ανέπαφο το Χρηματιστήριο της Αθήνας, το οποίο δεν μπορεί να βρει πατήματα. Για μια ακόμη φορά εχθές όμως με μεγαλύτερη σφοδρότητα, πρωταγωνίστριες της πτώσης ήταν οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες κατέγραψαν απώλειες 5,35% οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη στο -2,14%.

    Εκρηκτικό κοκτέιλ στις αγορές και από τις ΗΠΑ

    Είχε δεν είχε το έκανε πάλι το θαύμα του. Ο λόγος για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζητά αναβολή των προεδρικών εκλογών λόγω της αναταραχής που έχει προκαλέσει η πανδημία. Ας έρθουμε τώρα στα σοβαρά: το ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών το δεύτερο τρίμηνο του 2020 κατέγραψε βουτιά 32,9% γεγονός που σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων προκαλεί παραλήρημα στις διεθνείς αγορές.

    Μύκονος: Από 150 ευρώ έως 1.000 το κεφάλι στα πάρτι

    Πέραν του σοβαρού ζητήματος με τον κίνδυνο του συνωστισμού η στήλη μπαίνει στο πειρασμό και θα ασχοληθεί λίγο με τα της Μυκόνου. Κάθε εβδομάδα γίνονται σε βίλες του νησιού 4-5 πάρτι. Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι το εύρος της ταρίφας – δηλαδή της τιμής εισόδου – έχει χάσμα καθώς ξεκινά από τα 150 ευρώ και φθάνει έως τα 1.000 το άτομο. Το ύψος προκύπτει μετά από έρευνα του προφίλ του πελάτη στα social media αλλά και με βάση το κοινωνικό του status. Άντε, τώρα να βγάλει άκρη ο Χαρδαλιάς.

    Οι αλλαγές του υπουργικού

    Σήμερα στις 11.00 το πρωί θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο. Ο Άκης Σκέρτσος θα παρουσιάσει στους υπουργούς τα ευρήματα του Παρατηρητηρίου Covid-19 θα τις επιπτώσεις από την άρση της καραντίνας. Κάποιοι υπουργοί από την επόμενη εβδομάδα θα βρεθούν σε άλλες θέσεις οπότε το σημερινό υπουργικό είναι κάτι σαν το τελευταίο για ορισμένους…