• Ποιους τσαντίζει ο Σκυλακάκης, τα ραντεβού Μεγάλου-Μυλωνά και τα βάσανα ενός διαζυγίου για την Νίκη Λυμπεράκη

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, τεντώνει τα νεύρα πολλών…

    image

    Σκυλακάκης: ο έμπιστος που τσιτώνει τα νεύρα των υπουργών

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, τεντώνει τα νεύρα πολλών τόσο στο ευρύτερο υπουργικό σχήμα όσο και στο περιβάλλον -άντε λίγα μέτρα πιο μακριά- του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Ο Θόδωρος όμως εδώ και πολλές δεκαετίες είναι έμπιστος φίλος της οικογένειας και ανέπτυξε όλα αυτά τα χρόνια μια πολύ δυνατή σχέση με τον Κυριάκο, ο οποίος τον εμπιστεύεται αρκετά κάτι που τσαντίζει τους νεόκοπους του Μεγάρου Μαξίμου.

    Τσαντίζει, όμως, και τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Μπορεί η σχέση τους μπροστά στις κάμερες να είναι καλή, ωστόσο μαθαίνω ότι ο ένας λέει «τα καλύτερα» για τον άλλον…

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Θόδωρος στον επικείμενο ανασχηματισμό θα αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. Που σημαίνει ότι θα αποκτήσει το δικαίωμα της υπογραφής…

    Οι μισοί τραπεζίτες διακοπές, οι άλλοι μισοί στην Αθήνα

    Παραδοσιακά από την 1η Αυγούστου, άντε στις 4-5, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών αφήνουν για λίγο το γραφείο και πάνε διακοπές.

    Φέτος, δύο εξ αυτών, ο Χρήστος Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς και ο Παύλος Μυλωνάς της Εθνικής θα μείνουν την πρώτη εβδομάδα του μήνα στην Αθήνα και από το Σαββατοκύριακο θα κάνουν χρήση της άδειάς τους.

    Ο λόγος της παραμονής στο Κλεινόν Αστυ είναι τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου. Η Πειραιώς θα τα ανακοινώσει αύριο και η Εθνική την Πέμπτη. Θα έχουμε, λοιπόν, την ευκαιρία να ακούσουμε από τον Μεγάλου πού βρίσκεται η διαδικασία της τιτλοποίησης των Phoenix και Vega, 2 δισ. και 5 δισ. ευρώ αντίστοιχα, και από τον Μυλωνά για την τιτλοποίηση των 6 δισ. ευρώ.

    Οι άλλοι δύο CEOs, Καραβίας και Ψάλτης, θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου προς τα τέλη Αυγούστου.

    Βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων για τις τράπεζες θα είναι οι μικρότερες προβλέψεις.

    Οι απολήψεις των Δομαζάκηδων

    Όποιος διάβασε στο mononews.gr το πόρισμα της Deloitte για τα έργα και τις ημέρες των Μανώλη και Κωνσταντίνου Δομαζάκη, πρώην ιδιοκτητών της κρητικής βιομηχανίας, προφανώς και θα έφριξε… Πόσω μάλλον οι πρώην μικρομέτοχοι της εταιρείας.

    Η στήλη εντόπισε όμως πώς γίνεται η κομπίνα: με την τακτική των απολήψεων! Μαθαίνω δε ότι πολλοί Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν δοκιμάσει επανειλημμένα την τακτική αυτή…

    Όποτε ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για την Βασιλική Λαζαρίδου, την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ). Αφού η ΕΚ θα υπογράφει τους ισολογισμούς, ας ψάξει και προηγούμενες οικονομικής χρήσεις, διότι εφεξής οι επιτήδειοι θα προσέχουν…

    Το δύσκολο καλοκαίρι της Νίκης Λυμπεράκη: Η αποχώρηση από το Open και το διαζύγιο

    Την ώρα που περιμένει να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί και θα έπρεπε να πλέει σε πελάγη ευτυχίας, η Νίκη Λυμπεράκη ζει ένα δύσκολο καλοκαίρι.

    Ο διευθυντής ενημέρωσης του OPEN, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει πλέον αναλάβει τα ηνία του καναλιού, της έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα είναι η κεντρική παρουσιάστρια την επόμενη χρονιά.

    Τα μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης τα οποία δεν ξεπερνούσαν το 6%, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η παρουσιάστρια δεν έχει το προφίλ και τη δυναμική που θα ήθελε ο νέος διευθυντής του ΟPEN, έκαναν το Χρήστο Παναγιωτόπουλο να αναζητήσει νέο παρουσιαστή που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας δύσκολης τηλεοπτικής χρονιάς.

    Η αντικατάσταση της Νίκης Λυμπεράκη είναι θέμα που απασχολεί εδώ και καιρό τους ιθύνοντες του καναλιού καθώς η ίδια απεδείχθη «λίγη» για να σηκώσει στους ώμους της το βάρος ενός κεντρικού δελτίου. Η εγκυμοσύνη της όμως είχε βάλει φρένο στην απομάκρυνσή της από το κανάλι.

    Η ίδια πάντως προσπάθησε να βρει ισορροπίες και να καλλιεργήσει προσωπική σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη.

    Για τον λόγο αυτό ξεκίνησε από πέρυσι την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας, όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό για να συνεχίσει ως η κεντρική παρουσιάστρια του καναλιού.

    Την ίδια ώρα και το μέτωπο στην προσωπική της ζωή φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ταραχώδες, καθώς ο σύντροφός της, Αλέξανδρος Χατζόπουλος, διευθυντής του ΣΕΒ, βρίσκεται εν μέσω σκληρής δικαστικής διαμάχης με την πρώην σύζυγο του.

    Τα εξώδικα που φτάνουν στο σπίτι της παρουσιάστριας την έχουν κάνει να έχει χάσει τον ύπνο της, καθώς το πρώην ζευγάρι χωρίζουν σοβαρά οικονομικά θέματα που αφορούν την περιουσία του ανήλικου τέκνου τους.

    Η διάσταση που έχει πάρει η δικαστική διαμάχη η οποία φαίνεται ότι δεν θα έχει σύντομα τέλος φαίνεται ότι έχει θορυβήσει και την ηγεσία του ΣΕΒ που σε καμία περίπτωση δεν θέλει τα στελέχη του να εμπλέκονται σε τέτοιου είδους δικαστικές διαμάχες.

    Μάλιστα και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο οποίος είναι family friend έχει ενημερωθεί για τα καμώματα του διευθυντή του που μάλιστα δεν αποτελεί και επιλογή του.

    Ο κ. Χατζόπουλος ήταν επιλογή του τέως προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα. Είναι δε φίλος του Άκη Σκέρτσου ο οποίος τον πρότεινε στον κ. Φέσσα για την θέση του διευθυντή…