• The Wiseman

    Το μυστικό του Έλληνα που αγόρασε την Κορρές. Tι συμβαίνει με το ΝΣ για τον ηλεκτρονικό τζόγο; 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Με φωτογραφικούς διαγωνισμούς αποκομματικοποιούν το κράτος!: Ούτε δέκα, ούτε εκατό, αλλά περίπου 200 υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη θέση του Διοικητικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στον πρώτο διαγωνισμό που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκομματικοποίησης του δημοσίου που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές. Οι νέοι γραμματείς, τετραετούς θητείας, θα αντικαταστήσουν τους σημερινούς (κομματικά διορισμένους) στα υπουργεία και θα αποχωρούν όταν τελειώσει η θητεία τους, ανεξαρτήτως του εκλογικού κύκλου. Για ένα διάστημα, περίπου τριών μηνών, οι δύο γραμματείς (οι νέοι και οι σημερινοί) θα συνυπάρχουν μέχρι να ενημερωθούν αυτοί που θα επιλεγούν μέσα από τη διαδικασία που επιβλέπουν οι «θεσμοί».

    Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που προκήρυξε το διαγωνισμό στις 15 Δεκεμβρίου επέλεξαν να ακολουθήσουν ανοικτή διαδικασία. Στο υπουργείο Υγείας, που ακολούθησε με προκήρυξη στις 19 Δεκεμβρίου για τη θέση του Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας σκέφτηκαν περισσότερο πονηρά: «Γιατί να υπάρχει τόσος συνωστισμός υποψηφίων;» θα αναρωτήθηκαν.

    Οπότε έβαλαν και μια φωτογραφία στην προκήρυξη. Οι υποψήφιοι να έχουν υπηρετήσει για έναν χρόνο ως γενικοί γραμματείς υπουργείου! Κάποιοι πονηροί αναρωτιούνται μήπως η φωτογραφική προκήρυξη συντάχθηκε επί τούτου, δηλαδή για να γίνουν προσφυγές και να καθυστερήσει η αντικατάσταση του σημερινού γραμματέα.

    Η Κορρές, οι άλλες δραστηριότητες του Παύλου Κοντομίχαλου…

    Οι μάχες οπισθοφυλακών για τα οφίτσια στα υπουργεία συμβαίνουν ενώ οι καλές ελληνικές επιχειρήσεις περνούν σιγά – σιγά σε ξένα χέρια, με τελευταία περίπτωση την Κορρές.

    Εκτός από συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Profex Inc. που αποκτά το 14% του μετοχικού κεφαλαίου της Κορρές στο πλαίσιο της ευρύτερης συμφωνίας με κεφάλαια της Morgan Stanley, ο Παύλος Κοντομίχαλος έχει και μια άλλη, λιγότερο γνωστή, ιδιότητα. Είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hellas Group, ενός ομίλου εταιρειών με δραστηριότητα στο χώρο του τουρισμού, της εστίασης, κ.α.

    Για παράδειγμα η Hellas Group ελέγχει τα δύο εστιατόρια MILOS στη Σανγκάη, το συνεδριακό / πολιτιστικό κέντρο Hellas House στην ίδια κινεζική πόλη. Ελέγχει, επίσης, την εταιρεία Amphora που ασχολείται με την προώθηση μεσογειακών προϊόντων στη μεγάλη κινεζική αγορά, αλλά και το EROSANTORINI, ένα κτήμα οκτώ στρεμμάτων με πολυτελείς σουίτες στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης στην Σαντορίνη.

    … και οι νέες business των Κινέζων στα logistics

    Οι Κινέζοι, λοιπόν, σπανίως με Έλληνες συνεργάτες (όπως συμβαίνει στην Κορρές), βάζουν χέρι σε νέους τομείς πέραν των logistics στους οποίους διαθέτουν ισχυρότατη παρουσία μέσω του ΟΛΠ που ελέγχει η Cosco.

    Η τελευταία φαίνεται πως έχει συμφωνήσει με τους Ιταλούς της Ferrovie (ελέγχουν πλέον την ΤΡΑΙΝΟΣΕ) την από κοινού διεκδίκηση του εμπορευματικού συγκροτήματος στο Θριάσιο.

    Πρόκειται για το υπόλοιπο τμήμα της τεράστιας εγκατάστασης καθώς το εμπορευματικό κέντρο ανατίθεται στην κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair. Μόνο που η περίφημη σύμβαση παραχώρησης που θα υπογράψει η τελευταία πάει από εξάμηνο σε εξάμηνο!

    Και ας ανακοινώνει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ότι «υπογράφεται»! Τέλος πάντων, οι Κινέζοι αρχίζουν να μαθαίνουν από ελληνική μπαλίτσα όπως προκύπτει από τη χθεσινή ανακοίνωση του ΟΛΠ για τη νέα διετή συλλογική σύμβαση εργασίας.

    A, και τώρα που κλείνουν δεκαετία στο λιμάνι του Πειραιά ετοιμάζονται για ένα ακόμα: Αυτό της Ελευσίνας!

    Ο Ευκλείδης ξέχασε το σχέδιο νόμου για τον ηλεκτρονικό τζόγο

    Άρον άρον, όπως μαθαίνει η στήλη το μάζεψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το σχέδιο νόμου για το διαδικτυακό στοίχημα που είχε ανακοινώσει πως θα καταθέσει μέχρι το τέλος του χρόνου, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βάλει στο ψυγείο σειρά υποθέσεων, μία από τις οποίες αφορούσε την Ελλάδα.

    Όπως είχαμε γράψει προ ημερών, το σχέδιο νόμου σχεδόν σίγουρα δεν θα κατατεθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ακόμα και αν κατατεθεί θα βρεθεί αντιμέτωπο με σειρά ενστάσεων κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο θα αποτιμηθεί κάθε μία άδεια διαδικτυακού στοιχήματος.

    Που είναι εκείνες οι ωραίες εποχές που ο προκάτοχος του Ευκλείδη, ο Γιάννης Βαρουφάκης προέβλεπε έσοδα μισού δισεκατομμυρίου από την αδειοδότηση εταιρειών Διαδικτυακού Στοιχήματος;



    ΣΧΟΛΙΑ