• The Wiseman

    Τα κέρδη του Private banking της Eurobank και ο διαγωνισμός του Υπερταμείου 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Κέρδη για το private banking της Eurobank: Ιδιαίτερη βαρύτητα στο Private Banking θα δώσει η Eurobank και το 2018. Η ομάδα του Private Banking της τράπεζας υπό τον έμπειρο Δήμο Αρχοντίδη έφερε  σημαντικά κέρδη (10 εκατ. ευρώ) στoν όμιλο το 2017. Προ εβδομάδων αποφασίστηκε  όλη η ομάδα της τράπεζας να  συγκεντρωθεί στο Κολωνάκι στην οδό Ομήρου σε ένα νεοκλασικό κτίριο το οποίο θα ανακαινιστεί από την αρχή. Στόχος των ανθρώπων της Eurobank είναι να συνεχίζουν να παρέχουν στους πελάτες τους υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα λειτουργούσαν επιπλέον δυο κέντρα το ένα στο Κεφαλάρι και δεύτερο στο Φάληρο.

    Πίνακες ζωγραφικής, πιστόλια και άλλα συλλεκτικά πωλεί η PQH

    Η διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων των 16 υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικών ιδρυμάτων πάει με τον αραμπά από την PQH. Ανάμεσα στα ακίνητα (ελάχιστα φαίνονται της προκοπής…) βρίσκει κάποιος και κάποια άλλα αντικείμενα που έχει βγάλει στο σφυρί η PQH. Στην πλειοψηφία τους είναι γκραβούρες των 20–50 ευρώ, αλλά όποιος ψάξει θα βρει και πιο αξιόλογα αντικείμενα.

    Για παράδειγμα πωλείται πίνακας ζωγραφικής του διεθνούς Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Κόττη («Ποδήλατο») που είχε η υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου με τιμή 8.500 ευρώ. Ο Γιάννης Κόττης, γεννημένος στο Κοκκώνι Κορινθίας το 1949, από το 1987 μέχρι σήμερα εκθέτει στη Γκαλερί Samy Kinge του Παρισιού.

    Η επίσης υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας είχε στην κατοχή της και πωλείται από την PQH, μια ιστορική συλλογή όπλων (πρόκειται για πιστόλια). Οι συλλέκτες μπορούν να την αποκτήσουν (αν δεν έχει ήδη πωληθεί) στην τιμή των 3.000 ευρώ. Αλλά και όσοι συλλέγετε γκραβούρες θα τις βρείτε σε πολύ καλές τιμές που ξεκινούν από τα 20 ευρώ.

    Ο ΟΛΘ και το νέο Κίνημα Εθνικής Αμύνης

    Ως νέος Νικόλαος Πλαστήρας ο πρόεδρος του ΟΛΘ Κώστας Μέλλιος όρθωσε χθες το ανάστημά του και κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού αρνήθηκε να παραλάβει εξώδικο που είχε στείλει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος. Ο Ξενόφος ζητούσε να μπει στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την αντικατάσταση του Κ. Μέλλιου και άλλων μελών της διοίκησης του ΟΛΘ.

    Σε αντίθεση με το Κίνημα της Εθνικής Αμύνης, τον Αύγουστο του 1916, η υπό εκπαραθύρωση διοίκηση του ΟΛΘ δεν είχε τη στήριξη των Γαλλικών στρατευμάτων!

    Βλέπετε, ένας γαλλικός όμιλος (η CMA CGM μέσω της θυγατρικής Terminal Link) συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα που αγόρασε τον οργανισμό. Γι’ αυτό και σήμερα θα ξανασυνεδριάσει το Δ.Σ. του ΟΛΘ για για προχωρήσει η έκτακτη γενική συνέλευση!

    Ο ανθεκτικός Άγγελος Βλάχος

    Ο ήρωας της χθεσινής ημέρας ήταν, όμως, άλλος. Ήταν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ (και του ΟΛΘ) Άγγελος Βλάχος ο οποίος όρθωσε το ανάστημά του κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ.  Ο άνθρωπος που εγκατέλειψε την ακαδημαϊκή του καριέρα για να αφοσιωθεί στις ιδιωτικοποιήσεις, έχει αντέξει πολλές τρικλοποδιές τόσα χρόνια στο ΤΑΙΠΕΔ.

    Χθες, όμως, δεν άντεξε την επίθεση των φίλων του Στέργιου Πιτσιόρλα που έχουν τοποθετηθεί στη διοίκηση του ΟΛΘ και τώρα ξηλώνονται. Δεν τον άφησαν να μιλήσει! Ο Άγγελος Βλάχος είναι, όμως, σκληρό καρύδι όπως γνωρίζουν όσοι προσπαθούν τόσα χρόνια να τον διώξουν από το Ταμείο.

    Διαφάνεια τύπου Υπερταμείου!

    Στα πατώματα κυλιούνται στην αγορά επικοινωνίας καθώς εντόπισαν, με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου (!) και προθεσμία κατάθεσης προσφοράς την 15η Ιανουαρίου, διαγωνισμό του Υπερταμείου για την πρόσληψη εταιρείας δημοσίων σχέσεων. «Τέτοια διαφάνεια;» αναρωτιούνται. «Γιατί δεν άφηναν να προκηρύξουν το διαγωνισμό ανήμερα την Πρωτοχρονιά ώστε να μείνουν ακόμα λιγότερες εργάσιμες ημέρες σε όσους ενδιαφέρονται;». Μάλλον τέτοιο επίπεδο διαφάνειας θέλει η διοίκηση του Υπερταμείου υπό την κα Αικατερινάρη η οποία με κάθε ευκαιρία μας υπενθυμίζει πως θα εξυγιάνει τις ΔΕΚΟ. Με διαγωνισμούς – αστραπή!

    Η ΕΒΖ, η Πειραιώς και ο Αλέξης Χαρίτσης

    Ο αγαπημένος της στήλης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης πιστεύει σίγουρα πως για να βγάλεις λεφτά, αρκεί να πεταχτείς μέχρι το κοντινότερο ΑΤΜ! Πως αλλιώς μπορεί κάποιος να εξηγήσει τη χθεσινή επίθεση στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς η οποία δεν δέχεται να δίνει άλλα θαλασσοδάνεια στην ΕΒΖ;

    Κατά τον κ. Χαρίτση «αυτές τις μέρες, χιλιάδες τευτλοπαραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι για την παραγωγή του 2017 με αποκλειστική ευθύνη της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία αρνείται να παράσχει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης την απαραίτητη κεφαλαιακή διευκόλυνση παρά την πλήρη κάλυψή της από την διοίκηση της επιχείρησης».

    Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που είχε αναλάβει την να προχωρήσει την πώληση των θυγατρικών της ΕΒΖ στη Σερβία και τορπίλισε τη διαδικασία. Τώρα κρύβονται από τους τευτλοπαραγωγούς και τα φορτώνουν σε άλλους.



    ΣΧΟΛΙΑ