• The Wiseman

    Μια χαρά περνάει εκεί στα Νότια Προάστια ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Oι αγωνίες της Αναστασίας Σακελλαρίου 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Η αγωνία…του Mr Folli Follie 

    Σάββατο βράδυ και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος των Folli Follie κατηφόριζε προς τα Νότια  Προάστια. Κάπου εκεί στο Καβούρι έγινε αντιληπτός από φίλο της στήλης ο οποίος παραξενεύτηκε. Άλλωστε τώρα πια τον αναγνωρίζουν οι μισοί Έλληνες. Τόσες φορές έχει δημοσιευτεί η φωτό του, κυρίως στα οικονομικά Sites !!! Αποφάσισε να τον ακολουθήσει. Σου λέει μήπως πάει σε “κρυφό” επιχειρηματικό ραντεβού; Πράγματι λοιπόν μπήκε σε γνωστό resto που όμως δεν είχε κάποιο επιχειρηματικό ραντεβού. Απλά ήταν με φίλους. Ο επιχειρηματίας πέρασε μια χαρά. Κρασιά, σαμπάνιες, γέλια , φαγητά κλπ. Τι κι αν η εταιρία του είναι μαύρο πανί για την Ελλάδα. Τι κι αν “ίπταται” πάνω από το κεφάλι του η σπάθη του οικονομικού εισαγγελέα. Μια χαρά περνάει ο κ. Δημήτρης, σιγοψιθύρισε ο φίλος της στήλης φεύγοντας θλιμμένος από το εστιατόριο…

    Στηρίζουν την Αναστασία 

    Στην αρχή έλεγαν οτι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 250 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2018. Στην συνέχεια αναβλήθηκε για τον Ιούλιο και τώρα φαίνεται ότι πάει για τα τέλη του έτους. Η Praxia Bank φαίνεται ότι έπεσε, μεταξύ άλλων, θύμα του σκανδάλου της Folli Follie καθώς οι διεθνείς επενδυτές ειδικά απο την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση έγιναν περισσότερο επιφυλακτικοί με την Ελλάδα. 

    Παντως την προηγούμενη εβδομάδα ήλθαν στην Αθήνα τα αφεντικά της PRAXIA. O βασικός μέτοχος και επικεφαλής του fund Atlas Merchant Capital, Bob Diamond,  πήρε μέρος στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας στην Αθήνα.

    Παρών στο διοικητικό συμβούλιο ήταν και ο πρόεδρος της Praxia Bank, Corrado Passera, τραπεζίτης ο οποίος έχει διατελέσει CEO στην Banca Intesa και Γενικός Διευθυντής στα ιταλικά ταχυδρομεία (Poste Italiane). 

    Οι δύο άνδρες δήλωσαν ότι θα στηρίξουν εμπράκτως την Praxia Bank και τη διοικητική της ομάδα με επικεφαλής την έμπειρη Αναστασία Σακελλαρίου για την υλοποίηση των σχεδίων μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου.

    Εντός των επόμενων 60 ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν στοιχεία για την αύξηση κεφαλαίου (ΑΜΚ) για την οποία ο Bob Diamond δήλωσε αισιόδοξος.

    Η ζημιά της Black Rock στην Alpha Bank 

    Περίπου 49 εκατ ευρώ λογιστική ζημία εμφανίζει η Blackrock από την επένδυση της στην Alpha Bank.  Τα 89 εκατ μετοχές που κατέχει στην Alpha ή 5,82% έχουν αγοραστεί μέσω της ΑΜΚ και αγορών από το χρηματιστήριο με κόστος 174 εκατ. ευρώ και η τρέχουσα αξία είναι 125 εκατ ευρώ.

    Η Blackrock στηρίζει την μετοχή της Alpha bank επειδή θέλει να μετριάσει τη λογιστική ζημία. 

    Μάλιστα, στις 6 Σεπτεμβρίου 2018, έγινε γνωστό ότι το σύνολο των μετοχών που κατέχει έμμεσα στην Alpha Bank είναι της τάξεως του 5,82%.  

    Οι αλλαγές 

    Αλλαγές στη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου προβλέπονται στο νέο σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών. Κατ΄αρχάς οι τύποι αδείας για το διαδικτυακό στοίχημα θα είναι δύο:

    1άδεια για διεξαγωγή στοιχηματικών παιγνίων, ήτοι αθλητικών και μη στοιχημάτων και

    2άδεια λοιπών διαδικτυακών παιγνίων».

    To σχέδιο νόμου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.

    Σε κάθε υποψήφιο μπορεί να χορηγηθούν και οι δύο τύποι αδειών οι οποίες θα είναι προσωποπαγείς και δεν επιτρέπεται να μεταβιβαστούν.

    Οι σχετικές αποφάσεις για τη χορήγηση άδειας θα λαμβάνονται από την Επιτροπή Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), εντός δύο μηνών από την υποβολή αίτησης

    Με την αίτηση συνυποβάλλονται τα δικαιολογητικά του άρθρου 46 του παρόντος και καταβάλλεται παράβολο ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για τη συμμετοχή στη διαδικασία.

    Το αντίτιμο για τη χορήγηση άδειας διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου ορίζεται:

    α) σε 4.000.000 € για την άδεια διεξαγωγής στοιχηματικών παιγνίων και

    β) σε 1.000.000 € για την άδεια διεξαγωγής λοιπών διαδικτυακών παιγνίων.

    Η άδεια διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου έχει διάρκεια πέντε έτη από την έκδοση της πράξης χορήγησης από την Ε.Ε.Ε.Π.



    ΣΧΟΛΙΑ