• The Wiseman

    Κουίζ για δυνατούς παίκτες: Ποιος θα γίνει πρόεδρος και ποιος CEO στην Αναπτυξιακή Τράπεζα; 

    the wise man

    the wise man


    Με τα μούτρα στο μπουφέ! 

    Η στήλη βρέθηκε στην εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών όπου το παρόν έδωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ένα τσούρμο από πολιτικούς και πολιτικάντηδες… Το μάτι μας όμως έπεσε σε ένα προβεβλημένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, τον πρώην υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Κι αυτό διότι μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλία του Κυριάκου αλλά και του εκ νέου εκλεγέντος προέδρου της Ένωσης Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου ο Βρούτσης έπεσε με τα μούτρα στο μπουφέ, έφαγε χωρίς ανάσα και αμέσως αποχώρησε… Εντυπωσιακή η ταχύτητα με την οποία έκανε όλες αυτές τις δραστηριότητες και ακόμη εντυπωσιακότερο το γεγονός ότι δεν μίλησε με κόσμο. Πήγε, έφαγε και έφυγε… Δεν το λες και πολύ σικ!

    Κουίζ για δυνατούς παίκτες

    Μετά από 4 χρόνια ο Γιάννης Δραγασάκης κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα καθώς όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια η Τρόικα του έβγαζε κόκκινη κάρτα. Τι ήθελε ο άνθρωπος; Μια Αναπτυξιακή Τράπεζα. 

    Χθες, λοιπόν έδωσε σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου. 

    Το ζήτημα έχει πλούσιο παρασκήνιο καθώς «αρκετοί» ράβουν κουστούμι για να αναλάβουν την θέση του προέδρου και του CEO. 

    Για την θέση του προέδρου ετοιμάζεται, όπως πληροφορείται η στήλη, πυρετωδώς ένα «νευρικό» υψηλόβαθμο στέλεχος της (ευρύτερης) τραπεζικής πιάτσας… 

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να γίνει CEO διότι δεν πληροί βασικά κριτήρια… 

    Ετοιμάζεται όμως να γίνει πρόεδρος μόνο που όπως λένε όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις είναι βαθιά νυχτωμένος… 

    Όσο για τον CEO θα γίνει προκήρυξη της θέσης και θα αναλάβει να τον βρει ιδιωτική εταιρεία. 

    Μήπως η εταιρία αυτή θα είναι η Egon Zehnder του Ανδρέα Γαβριηλίδη; 

    Θα σαρώσει τα πάντα ο ομιλος Olayan

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο αραβικών συμφερόντων όμιλος Olayan, που έχε συμμετοχές σε διάφορες ελληνικές εταιρείες (Costa Navarino, Chipita κλπ) ετοιμάζει μεγάλο deal στην Ελλάδα και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Μάλιστα, το deal χαρακτηρίζεται ότι θα είναι μεγατόνων… Μείνετε συντονισμένοι! 

    Sommelier και δικηγόροι

    Την Πέμπτη 14 Μαρτίου στον πολυχώρο TZAFERI, ο φέρελπις δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος µέσω της ιστοσελίδας e-themis, διοργανώνει σεμινάριο µε θέµα “Wine and Law” (Κρασί και Δίκαιο). 

    Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τα μυστικά για τις ποικιλίες κρασιού και για τις τεχνικές δοκιμής και αξιολόγησης, καθώς και νομικές πτυχές της παραγωγής και διάθεσής του. 

    Ο bon viver δικηγόρος, µέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, φημολογείτο έντονα ότι προεκλογικά προσπαθούσε εναγωνίως να λάβει χρίσμα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για την προεδρία του Συλλόγου – εισέπραξε όμως την απόρριψη της Πειραιώς.

    Βέβαια παράλληλα, παρά τις κομματικές του προτιμήσεις, και το ότι δηλώνει φίλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αναστασόπουλος έχει σταθερά την συνεργασία σε συγκεκριμένες υποθέσεις του Ιωάννη Δρόσου, καθηγητή συνταγματικού δικαίου που διατηρεί κάτι παραπάνω από στενές σχέσεις µε την παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

    Ο τελευταίος, Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής ΕΡΤ, είναι και εμπνευστής του νομοθετήματος για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας , διορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ, παλαιότερα, δε,και για σειρά ετών, υπήρξε στενός σύμβουλος και εξ απορρήτων συνεργάτης του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου.

    Αξιοθαύμαστη λοιπόν, η ευελιξία του δραστήριου δικηγόρου, µε το ιδιαίτερο εύρος των θεμάτων µε τα οποία καταπιάνεται, αλλά και των συμμαχιών που αναπτύσσει.

    Κόλαφος η Έκθεση της Κομισιόν

    Όποιος, κυρίως οι επενδυτές, διαβάσει με την δέουσα προσοχή την Έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία θα αισθανθεί ένα σύγκρυο…  

    Η εικόνα δεν δείχνει αναπτυξιακή πρόοδο αλλά μια μπανανία με λύσεις άρπα-κόλλα και μπαλώματα… 

    Όσο για τις τράπεζες το ζήτημα της κωλυσιεργίας  της δικαιοσύνης για υποθέσεις από τον νόμο Κατσέλη μέχρι το πτωχευτικό είναι ίσως το πιο σοβαρό… Αν λυθεί τότε θα μειωθούν γρήγορα και τα κόκκινα δάνεια. 



    ΣΧΟΛΙΑ