• Η νέα αποστολή Γεραπετρίτη, ο εφοπλιστής και η Παγκρήτια, η αλήθεια για το μέρισμα σε Εθνική – Eurobank, οι ειδικές αποστολές του Πωλ Κυπριανού και δυο hot κουιζ για τον μικροχρηματιστή και τον Σάββα τον Α΄

    Ο Ρώσσος Συγγραφέας (Πόλεμος και Ειρήνη κλπ) Λέων Τολστοι έλεγε ότι, « άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του.  Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστής διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν.»

    the wiseman
    image
    the wiseman

    Η νέα αποστολή του Γεραπετρίτη

    Στον υπουργό και έμπειρο νομικό κ. Γιώργο Γεραπετρίτη έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός την κατάρτιση νομοθετικής ρύθμισης για το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει μετά την απόφαση-«βόμβα» του Αρείου Πάγου που ουσιαστικά παγώνει και αμφισβητεί όλες  πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης των servicers (DoValue, Intrum, Cepal) για λογαριασμό των  funds που έχουν αγοράσει τα κόκκινα δάνεια.

    Όπως διαβάσατε ήδη στο mononews, το Ανώτατο Δικαστήριο σε πρόσφατη απόφασή του έκρινε πως οι servicers δεν νομιμοποιούνται να προχωρούν σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης για λογαριασμό των funds όταν η μεταβίβαση των δανειακών απαιτήσεων έχει πραγματοποιηθεί με τον παλαιότερο νόμο του 2003, καθώς η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται μόνον με τον νόμο του 2015 για τα «κόκκινα» δάνεια.

    Η  νομοθετική παρέμβαση, είτε θα ακυρώσει  έναν από τους δύο νόμους, μιας και πρόκειται για αντικρουόμενα πλαίσια, είτε θα τους συμπληρώσει όπερ και το πιθανότερο.

    Αυτό  το δικαστικό μπλόκο θα έχει επιπτώσεις αφενός, στη ροή των πλειστηριασμών που ειδικά για τους servicers είναι η δύναμή τους για να πάρουν λεφτά και αφετέρου, στα ίδια τα business plans.

    Αν δεν γίνει γρήγορα η ρύθμιση, τότε θα καταπέσουν εγγυήσεις του Δημοσίου, ύψους 18,7 δισ. ευρώ και θα επιβαρύνει το Δημόσιο Χρέος.

    Αλλά και οι τράπεζες, ως κάτοχοι των senior ομολόγων, θα βρεθούν με άμεσες κεφαλαιακές ανάγκες γύρω στα 16 δισ. ευρώ.

     

    Εκτός Ηρακλή  οι τιτλοποιήσεις του Frontier II της ΕΤΕ  και Sunrise της Πειραιώς

    Σας είχα προειδοποιήσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι δύο τιτλοποιήσεις που είχαν σχεδιάσει Μυλωνάς και Μεγάλου (τα δύο Μ) να μπουν στον ΗΡΑΚΛΗ, δεν πάνε και τόσο καλά.

    Πρόκειται για την ττιλοποίηση κόκκινων δανείων περίπου 1 δισ. ευρώ Frontier II το οποίο πωλήθηκε από την Εθνική Τράπεζα στο Hedge Fund Βracebridge Capital και το Sunrise III της Πειραιώς.

    Απ΄ ότι μαθαίνω τουλάχιστον στην Εθνική δεν φαίνεται να προσδοκούν ότι το πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων (ο γνωστός ΗΡΑΚΛΗΣ) θα λάβει παράταση μετά το τέλος Οκτωβρίου που λήγει.

    Άλλωστε  με την πίεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή από τους γραφειοκράτες της Eurostat να γραφούν οι εγγυήσεις στο Δημόσιο Χρέος, είναι αμφίβολο αν η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ζητήσει την παράταση του προγράμματος.

    Ο εφοπλιστής και η Παγκρήτια

    Θετικά φαίνεται να είναι τα μηνύματα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την λήξη της σχετικής προθεσμίας, καθώς υπάρχει έντονη κινητικότητα και ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς και εφοπλιστικούς κύκλους.

    Ήδη, μαθαίνουμε ότι εφοπλιστική εταιρεία έχει αποκτήσει σημαντικό ποσοστό τις τελευταίες μέρες, και μάλλον δεν είναι η μόνη.

    Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, μιλούμε για ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης προς το στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης όπως αποτυπώνεται και στο Επιχειρηματικό της Πλάνο που βρίσκεται ήδη στα χέρια του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εντός των επόμενων 48 ωρών, από τον ίδιο τον εφοπλιστή.

    Προφανώς για να γίνονται ανακοινώσεις από τον αγοραστή σημαίνει ότι το συνηθίζει  να δημοσιοποιεί τις εταιρικές του πράξεις.

    Παράλληλα, θετική είναι η ανταπόκριση και στην τηλεοπτική καμπάνια της τράπεζας, όπως τουλάχιστον την εισπράττουν τα καταστήματα του δικτύου στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

    Η αλήθεια για τα τραπεζικά μερίσματα

    Αν δεν τολμήσουν να μοιράσουν μέρισμα Ευρωπαϊκοί τραπεζικοί κολοσσοί όπως BNP Paribas SA, Deutsche Bank, UniCredit, άντε μετά να πάρουν την άδεια του επόπτη η Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,49% 1,99 με την  Εθνική ΕΤΕ -1,31% 7,56.

    Όπως όλα δείχνουν οι Ευρωπαίος Επόπτης των Τραπεζών Andrea Enria θέλει να «σφίξει τα λουριά στις τράπεζες» καθώς ο ορίζοντας κλείνει.

    Όμως για λόγους κυρίως ψυχολογικούς θέλει να αποφύγει μία γενική ρύθμιση με την οποία θα απαγορεύσει για μία ακόμη χρονιά στις Ευρωπαϊκές τράπεζες να μοιράσουν μέρισμα.

    Ας μην ξεχνάμε ότι κάτι τέτοιο θα επιδείνωνε δραματικά τη θέση των Ευρωπαϊκών τραπεζών στις αγορές έναντι των Αμερικανικών.

    Η αλήθεια είναι ότι τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους στη Φρανκφούρτη δείχνουν ότι ο χειμώνας δεν θα είναι εύκολος ούτε για τις Τράπεζες,  καθώς ήδη έχουν καταγραφεί τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια.

    Για παράδειγμα το ποσοστό των δανείων τα οποία βρίσκονται στο στάδιο ΙΙ (σαν να λέμε δηλαδή στη ζώνη του λυκόφωτος μεταξύ εξυπηρετούμενων και μη δανείων) αυξήθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους στο 9,7% από 9,3%.

    Όμως στην Αθήνα πώς να πείσεις τους μετόχους να μην πάρουν για μία ακόμη χρονιά μέρισμα,  τη στιγμή που οι ίδιοι οι τραπεζίτες καλλιεργούν ένα κλίμα αισιοδοξίας και εφησυχασμού, καθώς απ΄ό,τι λένε δεν προβλέπουν πίεση στα κόκκινα δάνεια κλπ.

    Αν αναρωτηθείτε κατά πόσο αυτό  είναι εφικτό, δηλαδή οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν μία επενδυτική όαση, όταν, όλα τριγύρω γκρεμίζονται, θα σας απαντήσω με την αγαπημένη φράση της Κυβέρνησης Καραμανλή λίγο πριν σκάσει η μεγάλη παγκόσμια κρίση το 2008.

    «Η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη», αν το ανάγουμε στην τραπεζική αγορά.

     

    Η “γκαντεμιά” που έχει πέσει στο ΧΑ στην Κοντόπουλου εποχή

    Μου γκρίνιαζε τις προάλλες φίλος Χρηματιστής για τον απελπιστικά χαμηλό τζίρο που κάνει τις τελευταίες ημέρες το Χρηματιστήριο.

    Όμως επειδή οι άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά με τις αγορές και δη με το καθημερινό trading – σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους που καταναλώνουν εκατοντάδες εργατοώρες στη συγγραφή εκθέσεων και αναλύσεων – είναι ολίγον  προληπτικοί, ο ίδιος επιμένει ότι η κακή αυτή εικόνα συνδέεται “συμπωματικώς”  και  με ένα αδιόρατο τρόπο με τον Γιάννο Κοντόπουλο.

    Πριν αναλάβει λοιπόν επικεφαλής  στην ΕΧΑΕ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο συνομιλητής μου, ο ημερήσιος  τζίρος στο ΧΑ  κυμαίνονταν στα 100 εκατ. ευρώ.

    Λίγους μήνες αργότερα υποχώρησε στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον τις τελευταίες ημέρες έχει πέσει στα …. “τάρταρα” φθάνοντας τα 30 εκατ. ευρώ.

    Τυχαίο;

    O Wiseman δεν είναι προληπτικός “αλλά καλού -κακού δεν αποχωρίζεται τη μπλε χάντρα του”.

     

    «Στοκάρει» ακίνητα η Intrum

    Ούτε ένα, ούτε δύο, 8.000 ακίνητα έχει μαζέψει η Intrum τα οποία πρόκειται προφανώς σταδιακά να τα βγάλει στην αγορά.

    Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει στην Ιntrum Hellas REO Solutions περί τα 8.000 ακίνητα αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ τα οποία, όπως προέβλεψε ο γενικός διευθυντής της, Κωνσταντίνος Γεωργιάκος, πρόκειται ν’ αυξηθούν τα επόμενα χρόνια.

    Λογικό μου ακούγεται αν «δουλέψουν φουλ οι μηχανές των πλειστηριασμών».

    Πάντως για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, συνεργάζεται με επενδυτές και επενδύει στη δική της πλατφόρμα διαχείρισης Property Base και σε custom-made εργαλεία prop-tech, ενώ τον Οκτώβριο θα λανσάρει και το δικό της web ιστοσελίδα .

    Και τούτο διότι πρόσφατα παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών για απόκτηση ακινήτων μέσω πλειστηριασμών και η τάση αυτή αναμένεται να ενισχυθεί.

    Στην αγορά αυτή που δημιουργείται οι  εταιρείες διαχείρισης ακινήτων που προέρχονται από servicers, όπως εμείς στην Intrum REO Solutions, μπορούν να ανταποκριθούν σε ζήτηση καθώς διαχειριζόμαστε μια μεγάλη δεξαμενή ακινήτων, όλων των κατηγοριών».

    Ο Πωλ Κυπριανού, ο Έλληνας του ιταλικού ομίλου Γκριμάλντι

    Ένα από τα στελέχη του ιταλικού ναυτιλιακού ομίλου Grimaldi, που ίδρυσε ο Ντον Ντιέγκο Γκριμάλντι το 1947 και σήμερα διευθύνεται από τον Εμμανουέλε Γκριμάλντι, τον Τζιανλούκα Γκριμάλντι και τον Ντιέγκο Πατσέλα, είναι ο Πωλ Κυπριανού.

    Ο Πωλ Κυπριανού είναι Κυπριακής καταγωγής και προέρχεται από την οικογένεια του αείμνηστου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σπύρου Κυπριανού.

    Ζει μόνιμα, με την ιταλίδα γυναίκα του στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου και οι δύο εργάζονται ως στελέχη του ναυτιλιακού κολοσσού.

    Ο Πωλ Κυπριανού έχει σπουδάσει νομικές επιστήμες.

    Με τον ερχομό του ομίλου Γκριμάλντι το 2008 στην Ελλάδα, με αφορμή την είσοδο του Ναπολιτάνικου ομίλου, στις Μινωικές Γραμμές, ο Πωλ Κυπριανού εμφανίστηκε στην Ακτή Μιαούλη και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός φιλικού δικτύου προς τους ιταλούς επενδυτές.

    Ό,τι δεν κατάφερε ο Ρομάνο Αρτιόλι, που ήταν ο πρώτος ιταλός εφοπλιστής που επιχείρησε να εξασφαλίσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην ηρακλειώτικη, τότε πολυμετοχική εταιρεία, το κατόρθωσε ο όμιλος Γκριμάλντι.

    Ο ρόλος του Πωλ Κυπριανού ήταν καταλυτικός, δεδομένου ότι ανέλυσε τα λάθη του Ρομάνο Αρτιόλι και έτσι χάραξε μαζί με τον Αντώνη Μανιαδάκη μια αποτελεσματική και νικηφόρα τακτική και στρατηγική.

    Ο Πωλ Κυπριανού αποτελεί στέλεχος του ομίλου Γκριμάλντι από το 1995, αρχικά ως υπεύθυνος του γραφείου στο Λονδίνο και αργότερα μετακόμισε στη Νάπολη, όπου σταδιακά ανέλαβε διάφορες διευθύνσεις και αποστολές.

    Σημαντικές ήταν επίσης και οι παρεμβάσεις του στο θέμα της εισόδου του ομίλου Γκριμάλντι στην Hellenic Seaways, που έφτασε κοντά στην εξασφάλιση της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρείας, αλλά και της κερδοφόρας αποχώρησης του ομίλου.

    Συμμετέχει επίσης και στο διοικητικό συμβούλιο των Μινωϊκών Γραμμών, ενώ διερευνά συνεχώς τις δυνατότητες επέκτασης του ομίλου. Με άλλα λόγια: “είναι το μάτι και το αυτί του Εμμανουέλε Γκριμάλντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο” και όχι μόνο …

     

    Κι άλλες απώλειες για την οικογένεια Πατρώνη

    Μακραίνει ολοένα η λίστα των εκπλειστηριαζόμενων ακινήτων της οικογένειας Πατρώνη, γνωστή από τη δραστηριότητά της στο real estate, η οποία βέβαια εξέπεσε.

    Μετά τα 100 στρέμματα της Ρόδον Ελλάς στη Μύκονο, που εκποιήθηκαν από την Intrum στις 29 Σεπτεμβρίου, ακολουθεί έκταση της ΜΙΚΟ στο Φανάρι Μυκόνου, επιφάνειας 4.176 τ.μ..

    Σε αντίθεση με την προηγούμενη περίπτωση, η περιοχή είναι από τις προνομιούχες του νησιού γιατί εξακολουθεί να επιτρέπεται η χρήση της κατοικίας αλλά και σε τουριστικές χρήσεις σε ακίνητα που πληρούν τις προϋποθέσεις.

    Οι επιχειρήσεις των Πατρώνη αποτελούν μόνιμους θαμώνες της πλατφόρμας πλειστηριασμών.

    Μόνο φέτος έχουν βγει στο σφυρί κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες και χώροι στάθμευσης σε Μύκονο, Σύρο και Πειραιά.

     

     

    Πατάνε γκάζι για Εγνατία προκειμένου ν΄ αποφύγουν τα πρόστιμα

    Πολύ ζεστά έχει πάρει το  Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τα projects των μεγάλων έργων  ιδιωτικοποιήσεων τα οποία  τρέχει το ΤΑΙΠΕΔ και πιο συγκεκριμένα τις παραχωρήσεις οδικών αξόνων, όπως η Εγνατία Οδός.

    Μαθαίνω πως στελέχη του Υπουργείου συναντήθηκαν την Τρίτη με τον Αντιπρόεδρο της Εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., Ιωάννη Χατζόπουλο, στη Γενική Γραμματεία Υποδομών  για να εξετάσουν την πρόοδο της παραχώρησης.

    Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη την καλύτερη προσφορά για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού έδωσε πέρυσι το καλοκαίρι το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,09% 16,26 -Egis, η οποία και έσπασε το ρεκόρ του 1,5 δισ. Ευρώ ανοίγοντας μάλιστα την όρεξη του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη, για το τελικό τίμημα του διαγωνισμού για την παραχώρηση της Αττικής Οδού,  ο οποίος τρέχει αυτή την περίοδο.

    Οι άνθρωποι του Υπουργείου Υποδομών έχουν κάθε λόγο να εξετάζουν την πορεία της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και πιο συγκεκριμένα του οικονομικού της κλεισίματος, το οποίο από τα τέλη του 2022 μεταφέρθηκε στις αρχές του 2023.

    Η καθυστέρηση αυτή, η οποία ενημερώνομαι πως αφορά το ΤΑΙΠΕΔ και το σχήμα που πλειοδότησε, δημιουργεί έναν μικρό πονοκέφαλο κυρίως στο πρώτο. Αυτό συμβαίνει διότι  η Κομισιόν του έχει ήδη κτυπήσει το καμπανάκι.

    Όπως αναφέρει  στη  14η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για τη χώρα μας,  εάν υπογραφεί η σύμβαση εντός του 2023, τότε το Δημόσιο  θα πρέπει να αποζημιώνει την Κοινοπραξία καθώς αυτή θα πρέπει να αναλάβει την ολοκλήρωση των μελετών για τις σήραγγες και τα κατασκευαστικά έργα που αφορούν τους σταθμούς διοδίων.

    Γιώργος Στάσσης: Οι επιλογές για την νέα μονάδα της ΔΕΗ

    Στη φάση του commissioning, όπως άλλωστε όφειλε,  έχει βάλει ο Γιώργος Στάσσης τη  νέα υπερσύγχρονη λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ Πτολεμαΐδα 5, με το συγχρονισμό της στο δίκτυο να προβλέπεται να γίνει το διάστημα μέχρι αρχές Νοεμβρίου  και την πλήρη  εμπορική λειτουργία ένα-δύο μήνες αργότερα.

    Καθώς λοιπόν η μονάδα είναι σχεδόν έτοιμη να λειτουργήσει, απομένει το πώς θα αποφασίσει ο Γιώργος Στάσσης την αξιοποίησή της.

    Θα συμμετέχει καθημερινά στο χρηματιστήριο της ενέργειας προκειμένου να διασφαλίσει τη λειτουργία της ή θα πάει σε  άλλες εναλλακτικές λύσεις που ενδεχομένως να εξασφαλίζουν καλύτερους όρους;

    Μια πρόταση-εισήγηση που μελετάει ο κ. Στάσσης είναι η νέα μονάδα να υπογράψει διμερείς συμβάσεις  με τη βιομηχανία, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την απρόσκοπτη λειτουργία της και την προτεραιότητά της στο σύστημα.

    Να  σημειώσουμε πως  η νέα μονάδα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική σε σχέση με τον υπόλοιπο λιγνιτικό δυναμικό της ΔΕΗ: για κάθε λιγνιτική μεγαβατώρα εμφανίζει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 1 τόνου έναντι 1,5 τόνου που εκπέμπουν οι υφιστάμενες μονάδες της ΔΕΗ.

    Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το τελικό κόστος ανά μεγαβατώρα που προκύπτει για την παραγόμενη ενέργεια είναι εξαιρετικά  ελκυστικό για τη βιομηχανία, η οποία αναζητεί το χαμηλότερο δυνατό κόστος ενέργειας προκειμένου να διασφαλίσει δυναμικούς όρους λειτουργίας.

    Ταυτόχρονα όμως υπάρχει πλεονέκτημα και για την ίδια τη ΔΕΗ η οποία διασφαλίζει την συνεχή λειτουργία της νέας μονάδας, ανεξαρτήτως των συνθηκών που επικρατούν στο ενεργειακό χρηματιστήριο ή των άλλων δεδομένων της αγοράς (πλαφόν στην χονδρεμπορική αγορά για το λιγνίτη).

    Εννοείται πως  η συνεχής λειτουργία της νέας μονάδας βοηθά στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η κυβέρνηση για διπλασιασμό του μεριδίου του λιγνίτη στο 15% του συνολικού μείγματος ηλεκτροπαραγωγής.

    Η  νέα  μονάδα η οποία έχει ισχύ 610 MW είναι η καλύτερη λύση για τη σύναψη διμερούς συμβολαίου με τη βιομηχανία, που  θα μπορούσε να έχει διετή διάρκεια και να διασφαλίζει ικανοποιητική τιμή τόσο για τη βιομηχανία όσο και για την ίδια τη ΔΕΗ.

    Οι καλές επιλογές είναι πολλές και ανοιχτές…

    Κουΐζ Nο 1

    Γιατί αποχώρησε (εκδιώχτηκε;) προ ετών ο μικροχρηματιστής Τάσος Αστυφίδης από την Deutsche Bank Λονδίνου;

    Τι σχέση είχε με την Frigoglass;

    Γιατί όταν αποχώρησε (εκδιώχθηκε νύχτα;) το χαρτοφυλάκιο της γερμανικής τράπεζας είχε 2.000.000 μετοχές της ΦΡΙΓΟ,  ενώ ήταν το απόλυτο σαπάκι;

    Ευθύνεται ο ίδιος  η όχι για την απόφαση να αγοραστούν τα 2 εκατ. χαρτιά της FRIGO;

    Τελικά τα “έφαγε” στο κεφάλι η Deutsche Bank (DB) τα χαρτάκια;

    Γιατί εκείνη την εποχή λεγόταν ότι κάποιοι μέσα στην DB πρώτα αγόραζαν για τον εαυτό τους και μετά για το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας;

    Πολλά και πυκνά τα ερωτήματά για τον εμπνευστή της «περίεργης» Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου  της LAVIPHARM!!!

    Κουΐζ Nο 2

    Ο Ρώσσος Συγγραφέας (Πόλεμος και Ειρήνη κλπ.) Λέων Τολστόι έλεγε ότι, « ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του.  Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρονομαστής διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν.»

    Πάμε τώρα στο κουΐζ μας:

    Ποιος είναι λοιπόν ο πωλητής σπιτιών  ο Σάββας  Α΄ (το κλάσμα που λέγαμε παραπάνω) ο οποίος από τα πούρα,  την Μύκονο και «πολύ» Κολωνάκι άρχισε να φαντασιώνεται τον εαυτό του ως μέγα νταλαβεριτζή και μεγαλοπαράγοντα;

    Ο πωλητής Σάββας ο Α΄ (υπάλληλος σε διεθνή κτηματομεσιτική εταιρεία), είναι η επιτομή της αχαριστίας.

    Ζητάει χάρες για επαφές και στην συνέχεια εξαφανίζεται.

    Ο Σάββας ο Α’ έχει ξεφύγει προς το άπειρο…

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.