• The Wiseman

    Η Τζια, η προκλητική συμπεριφορά του «ελικοπτερούχου» Βακάκη και ο ήσυχος Γρηγόρης Δημητριάδης

    • The Wise Man
    the wise man

    the wise man


    Το ελικόπτερο του Βακάκη

    Οι δημοσιογράφοι της στήλης είπαν να ξεκουραστούν μερικές ημέρες αλλά τα γεγονότα δεν τους αφήνουν. Πολύ περισσότερο δε, όταν οι ειδήσεις είναι “πιπεράτες”.

    Η ζωή είναι πάρα πολύ ωραία όταν έχεις ελικόπτερο. Φωνάζεις τον πιλότο σου, έρχεται σε παίρνει και σε 10-15 λεπτά βρίσκεσαι στα ωραιότερα νησιά του Αιγαίου. Το θέμα είναι να μην ενοχλείς και τους κατοίκους της περιοχής όπου προσγειώνεται το ελικόπτερό σου και πολύ περισσότερο να μη δημιουργείς κινδύνους από το πουθενά.

    Όπως είναι λοιπόν γνωστό ο επικεφαλής των JUMBO κ. Απόστολος Βακάκης έχει στην κατοχή του ένα ελικόπτερο. Ο Απόστολος για όσους δεν το γνωρίζουν έγινε προσφάτως και παππούς. 

    Την Παρασκευή που μας πέρασε το ελικόπτερο του επιχειρηματία προσγειώθηκε, νωρίς το πρωί σε ένα χωράφι σχεδόν 100 μέτρα από την βίλα του ιδιοκτήτη των καταστημάτων παιδικών ρούχων LAPIN κ. Σταύρου Παπαϊωάννου, ο οποίος τον φιλοξενούσε. Το νησί είναι η ΤΖΙΑ (ΚΕΑ). 

    Το ελικόπτερο δημιούργησε τέτοιο θόρυβο και πανικό που οι κάτοικοι (μικροί και μεγάλοι) της περιοχής τρόμαξαν. 

    Το ωραίο είναι, ότι πολύ κοντά (περίπου 10 λεπτά) στην περιοχή όπου βρίσκεται η βίλα Παπαγεωργίου των 700 τετραγωνικών μέτρων, έχει δημιουργηθεί ελικοδρόμιο.

    Η περιοχή λέγεται Γιαλισκάρι και ο Δήμος Κέας (ΤΖΙΑ) εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει ένα ειδικό χώρο για να προσγειώνονται τα ελικόπτερα. 

    Όμως ο “πολύς” Απόστολος προτιμά να βάζει σε κίνδυνο και να ενοχλεί τους 100 -200 κατοίκους της περιοχής που βρίσκεται η βίλα του mr LAPIN, παρά να κουραστεί με τις μετακινήσεις.

    Τρόπος του λέγειν να κουραστεί αφου ούτως η άλλως και απο το χωράφι που προσγειώνεται τον παραλαμβάνει ενα θηριώδες τζιπ με οδηγό τον ιδιοκτήτη της βίλας. 

    Η ευθύνη φυσικά βαραίνει και τον Σταύρο Παπαιωάννου που δεν έχει πει στον φίλο του, οτι πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες της σωστής συμπεριφοράς. 

    Ο ήσυχος Δημητριάδης

    Σε αντίθεση με τον προκλητικό Βακάκη, ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, ο προσωπάρχης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρέθηκε, επίσης, στην Τζια, πέρασε σχεδόν απαρατήρητος. 

    Ο άνθρωπος έκανε τις βουτιές του στο ωραίο Σπαθί με την οικογένεια του και έφυγε χωρίς να τον καταλάβει σχεδόν κανείς. 

    Άλλα ήθη…

    Έχει λεφτά το White Oak Merchants Partners; 

    Τις τελευταίες ώρες μαθαίνω οτι ένα αμερικάνικο fund με την ονομασία White Oak Merchants Partners θέλει να κάνει δουλειές στην Ελλάδα. Προσοχή όμως. Μου λένε ότι οι τύποι είναι όπως το δίδυμο Κάλαμος και Κουδούνης  που ήθελαν να αγοράσουν την Εθνική Ασφαλιστική. Δηλαδή πρώτα βρίσκω το deal και μετά τα λεφτά. Έτσι το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής τινάχτηκε στον αέρα. Γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν τα λεφτά.

    Όσον αφορά το White Oak Merchants Partners, το Βloomberg στο σημείο που αναφέρει πόσους υπαλλήλους απασχολεί δείχνει κενό.

    Για αυτό χρειάζεται προσοχή ειδικά τώρα που ανοίγουν οι business. Το σωστό είναι ότι ο ενδιαφερόμενος πάει με τα λεφτά εκεί που θέλει να αγοράσει. Cash is the King!!!



    ΣΧΟΛΙΑ