• Η σοφή ατάκα του Γέρου της Δημοκρατίας, ο μεγάλος εκνευρισμός του Μαξίμου με τον Ολλανδό της Ελλάκτωρ, οι νέες δουλειές του Πέτρου Μαχά, η νέα και ωραία Βιλδιρίδη και το εξώδικο του Ξηρουχάκη

    Όπως όλα δείχνουν αντίπαλοι για την προεδρεία της Ένωσης Εφοπλιστών θα είναι η κ. Μελίνα Τραυλού και ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος.  

    image

    Αυτόν βρήκες να βγάλεις Γιώργο; 

    Κυκλοφορεί ως αστικός μύθος. Βρισκόμαστε περίπου στις αρχές του 1960.

    Στο Καστρί  ο  Γέρος της Δημοκρατίας συνομιλεί  με τον γιο του Ανδρέα Παπανδρέου σε μια γωνία του σαλονιού της οικίας τους.

    Σε λίγα μέτρα απόσταση ο εγγονός  του Γέρου,  κάνει κάποιο ιδιαίτερο μάθημα.

    Ο Γεώργιος Παπανδρέου γυρνάει κάποια στιγμή στον Ανδρέα και με σκωπτικό ύφος του λέει. «Αυτόν βρήκες να βγάλεις Γιώργο…»

    9 Δεκεμβρίου 2021: O αστικός μύθος επιβεβαιώνεται.

    Πόσο δίκιο είχε ο Γέρος…

     

    Οι εκνευρισμοί του Μαξίμου με τις διαρροές

    Μία …ανεξιχνίαστη(;) διαρροή από την πλευρά του Χένρι Χόλτερμαν, διευθύνοντος συμβούλου της Ολλανδικής Reggeborgh, μετόχου κατά 30% του ομίλου Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,31% 2,54 , εκνεύρισε δυσάρεστα το Μέγαρο Μαξίμου και  έναν κορυφαίο υπουργό.

    Λογικό.

    Την ώρα που το επικοινωνιακό επιτελείο προωθούσε στα ΜΜΕ τα συμπεράσματα της σημαντικής για την αναμόρφωση του οικονομικού κλίματος της χώρας, συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία της γαλλικής Γερουσίας, καλείτο να «επιβεβαιώσει», ή «διαψεύσει» μία άλλη συνάντηση.

    Αυτή που δόθηκε σε sites από συνεργάτες του Ολλανδού, Χένρυ Χόλτερμαν.

    Οι διαρροές έφεραν τον επιχειρηματία να θέτει στην συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το συνολικό πακέτο επενδύσεων ύψους 200 εκατ. ευρώ που έχει υλοποιήσει στην Ελλάδα η Reggeborgh (μεταξύ αυτών στην Ελλάκτωρ και στην Alpha Bank).

    Στην Ελλάκτωρ κατέχει το 30% και το management ενώ στην Alpha κατέχει το 2% των μετοχών της τράπεζας σαν  «παθητικός»  επενδυτής.

    Στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,63 πακέτα μετοχών έως 2% κατέχουν και άλλοι πολλοί ξένοι επενδυτές.

    Και μόνο το γεγονός ότι η διαρροή έγινε στον απόηχο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και των στοιχείων που φέρεται να έχει συγκεντρώσει η εποπτική Αρχή για συντονισμένη δράση μεταξύ Reggeborgh και Atlas Invest, αλλά και των διαδοχικών εξωδίκων που έχει στείλει η Ολλανδική εταιρεία στα μέλη της Ε.Κ, κάνει σαφή την αιτία του εκνευρισμού του Μαξίμου.

    Ο Ολλανδός θυμίζει την υπόθεση Ανδρέα Βγενόπουλου που μια εποχή που έστελνε εξώδικα στις ανεξάρτητες αρχές και μήνυε σχεδόν όποιον μιλούσε Ελληνικά.

    Εποπτικές αρχές, πολιτικούς και άλλους επιχειρηματίες, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού.

    Το Μαξίμου πάντως, ούτε ανήγγειλε την εν λόγω συνάντηση, ούτε ενημέρωσε σχετικά τα ΜΜΕ μετά τις διαρροές του επιχειρηματία.

    Και γιατί, άλλωστε…

    Από την πλευρά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,31% 2,54 με διαβεβαίωσαν αντιθέτως ότι ο Henry Holterman έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης με τον Πρωθυπουργό το συνολικό πακέτο επενδύσεων ύψους 200 εκατ. ευρώ που έχει υλοποιήσει στην Ελλάδα η Reggeborgh διοχετεύοντας κεφάλαια στην Ελλάκτωρ και στην Alpha Bank.

    «Δεν μιλήσαμε καθόλου για τα θέματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των εξωδίκων που έχει αποστείλει η Reggeborgh.

    Τα θέματα της εταιρικής μειοψηφίας δεν πρέπει να απασχολούν τον Πρωθυπουργό» μου επεσήμαναν αυστηρά πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του Ομίλου.

    Δυσκολεύτηκα να τους πιστέψω.

    Υπάρχει κάποιος που κάτι θέλει να κρύψει;

    Υπάρχει κάποιος άλλος που επείγεται κάτι να αποκαλύψει;

    Οι επόμενες μέρες θα το δείξουν…

     

    Στρατηγικές κινήσεις στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών πριν τις εκλογές…

    Η Δημοκρατία είναι κορυφαίο πολίτευμα, υποφέρει άσχημα από τους τακτικισμούς.

    Στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ετοιμάζονται για τις περιβόητες αρχαιρεσίες του Φεβρουαρίου που θα σηματοδοτήσουν την αποχώρηση του Θεόδωρου Βενιάμη ο οποίος μετά από 4 διαδοχικές τριετείς θητείες δεν έχει δικαίωμα επανεκλογής.

    Φαίνεται όμως πως «τα κουκιά δεν βγαίνουν» για τους σχεδιασμούς κάποιων που επιθυμούν διακαώς να αναλάβουν τα ηνία της Ένωσης.

    Γι’ αυτό κάποιοι προωθούν την ιδέα και την πρόταση για περαιτέρω «δημοκρατικοποίηση» της ΕΕΕ.

    Θέλουν δηλαδή να μειώσουν σημαντικά την ετήσια συνδρομή κάθε πλοίου-μέλους της Ένωσης, στοχεύοντας να προσελκύσουν έστω και την τελευταία στιγμή, την εγγραφή περισσότερων πλοίων άρα και περισσότερων ψήφων.

    Στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών κάθε πλοίο είναι μια ψήφος.

    Προφανώς όποιος εφοπλιστής έχει εγγράψει περισσότερα πλοία του στην Ένωση, δικαιούται περισσότερων ψήφων.

    Με τη μείωση της ετήσιας συνδρομής, πολλοί μικρο-εφοπλιστές (και τα πλοία τους) θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν και με τον τρόπο αυτό να αλλάξουν την σημερινό συσχετισμών δυνάμεων…

    Όπως όλα δείχνουν αντίπαλοι για την προεδρεία της Ένωσης Εφοπλιστών θα είναι η κ. Μελίνα Τραυλού και ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος.

     

    Το παρασκήνιο της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου και ο Μητσοτάκης

    Είναι σπάνιο αν όχι πρωτοφανές να δούμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να συμμετέχει στις εργασίες της έκτακτης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

    Είναι μια έκτακτη συνεδρίαση που ζήτησε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για «να ακούσει με τα ίδια του τα αυτιά» τις θέσεις όλης της ιεραρχίας στο θέμα του εμβολιασμού και της διαχείρισης της πανδημίας.

    Στη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου, ξέρουμε πολύ καλά τι θα πει ο Πρωθυπουργός.

    Το ερώτημα είναι τι ακριβώς θα απαντήσει ο Αρχιεπίσκοπος.

    Έρχονται Χριστούγεννα, οι εκκλησίες θα γεμίσουν από πιστούς, ιδιαίτερα πιστούς ηλικίας άνω των 60 και το μήνυμα που θα εκπέμψει η Εκκλησία από άμβωνος εκτιμάται ως ιδιαίτερα σημαντικό.

    Είμαι περίεργος να δω τα επιχειρήματα που θα παρουσιάσουν στον Πρωθυπουργό της χώρας που πληρώνει το μισθό τους, οι αντι-εμβολιαστές ιεράρχες ή εκείνοι που κρατούν αποστάσεις ασφαλείας για να μην χάσουν επαφή με το ποίμνιο τους…

    Εγώ πάλι ως άνθρωπος της πίστης, προσεύχομαι, Μητσοτάκης και Ιερώνυμος να βρουν τρόπο να πείσουν τους ελάχιστους αλλά επιδραστικούς θερμοκέφαλους ιεράρχες να ανακαλύψουν τον δρόμο της σοφίας και της αρετής…

     

    To ξενοδοχείο της Χούντας και η αλήθεια για τον νέο αγοραστή…

    Θέμα χρόνου και μάλιστα πολύ λίγου χρόνου (νομίζω θα έχουμε ανακοινώσεις εντός των επόμενων 10 ημερών) είναι η υπογραφή της συμφωνίας για τη μεταβίβαση του ημιτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος (γνωστό ως ξενοδοχείο της χούντας) που χρόνια τώρα παραμένει γιαπί στην Αθηνών – Σουνίου, σε έκταση 65 στρεμμάτων.

    Το μισό οικόπεδο βρίσκεται κάτω από τον δρόμο και ακουμπά στη θάλασσα και το υπόλοιπο είναι πάνω από τον δρόμο.

    O Άγιος Ηγούμενος με διαβεβαίωσε ότι αυτό το μοναδικό οικόπεδο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, δεν ανήκει στην Grivalia αλλά απευθείας στην Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,49% 1,99 .

    Οι υπεύθυνοι της τράπεζας έχουν κάθε λόγο να επιθυμούν και να επιδιώκουν να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή μεταβίβασης εντός τους έτους.

    Ο ηγούμενος μου αποκάλυψε κάτι πολύ σημαντικό: Το ίδιο βιάζεται και ο επενδυτής που θα αγοράσει το τεράστιο οικόπεδο.

    Μόνο που αγοραστής δεν είναι όπως πολλοί πιστεύουν,  η κοινοπραξία Brown – Ελλάκτωρ.

    Άλλος τελικά θα τους πάρει το φιλέτο μέσα από το στόμα…..

     

    Η διαπραγμάτευση του ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στις 15 Δεκεμβρίου

    Το Χρηματιστήριο της Αθήνας ετοιμάζεται να υποδεχθεί στο 25ο διαπραγματεύσιμο της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, από τον Ιούλιο του 2016 που εγκαινιάσθηκε ο θεσμός.

    Σε ειδική τελετή η διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,09% 16,26 στις 15 Δεκεμβρίου θα κτυπήσει το κουδούνι της έναρξης της χρηματιστηριακής συνεδρίασης που θα σημάνει και την έναρξη διαπραγμάτευσης του νέου ομολόγου των 300 εκατ. Ευρώ. με την περιβόητη ρήτρα αειφορίας που αφήνει ένα ενδεχόμενο υψηλότερης κατά 0,20% απόδοσης.

    Από τα 25 ομόλογα που έχουν εκδοθεί, από το 2016, σήμερα διαπραγματεύονται τα 17 (μαζί με αυτό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ).

    Μαθαίνω ότι μέσα στον Ιανουάριο τα διαπραγματεύσιμα ομόλογα θα είναι τουλάχιστον 20, αφού το ενδιαφέρον είναι μεγάλο …σε στεριά και θάλασσα.

    Ταυτόχρονα ετοιμάζονται μετά από καιρό και νέες εισαγωγές εταιρειών στη Κύρια αλλά και την Εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου.

    Μαθαίνω τρέχουν οι διαδικασίες για την εισαγωγή της πολύ καλής εταιρείας «Ευρωχαρτική» (τζίρος 57 εκατ. Ευρώ ετησίως) που ενόψει Χρηματιστηριακής πορείας έχει μετονομαστεί σε Endless Ec.

     

    Το νέο διεθνές ελληνικό power couple

    Πριν λίγες μέρες, καθόμουν στο κελί μου εκεί ψηλά στο Άγιον Όρος κι έπεσε στα χέρια μου ένα εκτενές άρθρο του Bloomberg με αναφορές στο μέλος του διοικητικού συμβουλίου και της επιτροπής ελέγχου της εισηγμένης στο NASDAQ εταιρείας, Hertz Global Holdings, Inc. της κυρίας Εβελίνα Μαχά, διαχειρίστρια κεφαλαίων από το Μόντε Κάρλο.

    Η Εβελίνα Μαχά δεν είναι όποια κι όποια.

    Την θυμάμαι ως Διευθύντρια Επενδυτικών Σχέσεων της Marfin Investment Group αλλά και ως σύζυγο του πασίγνωστου νομικού και επιχειρηματία Πέτρου Μαχά.

    Αυτό το εξαιρετικά δυναμικό power couple με τα παιδιά του εγκατέλειψε την τραγική ελληνική καθημερινότητα, τις καυτές εκείνες μέρες της περήφανης διαπραγμάτευσης του 2015.

    Μέσα σε λίγα χρόνια με υπομονή κι επιμονή έχτισε τη φωλιά του στον σκληρό κόσμο του Monte Carlo.

    Εκεί στην ξενιτιά του Μονακό, ο Πέτρος Μαχάς ανέλαβε καθήκοντα Προξένου της Ελλάδας αλλά και τις ευθύνες του Προέδρου του Μουσείου της Villa Kérylos.

    Είναι το Μουσείο όπου ο Πρόεδρος Μακρόν υποδέχθηκε επίσημα τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζιπινγκ.

    Για να είμαι ειλικρινής, τότε μπερδεύτηκα λίγο.

    Ο Πέτρος Μαχάς τοποθετήθηκε Πρόξενος από την κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ είναι αδελφικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά.

     Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου….

    Σήμερα το δυναμικό ζευγάρι, αποφεύγει συστηματικά την δημοσιότητα και την προβολή.

    Την ώρα της βραδινής προσευχής έμαθα όμως ότι ετοιμάζουν κάτι καινούργιο κι εντυπωσιακό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού,  στην Αμερική που σύντομα θα μας εκπλήξει.

    Το γραφείο που ίδρυσε ο Πέτρος Μαχάς, η Machas & Partners, διευθύνει η δυναμική Μαρία Αντωνιάδου στην Ελλάδα, από το κτίριο της Κουμπάρη 8 στο Κολωνάκι, μαζί με τον Ελληνο-Καναδό deal maker solicitor Τομ Κυριακόπουλος στο Λονδίνο, από τα γραφεία της εταιρίας στο φτωχικό Mayfair.

    Είναι ένα γραφείο που το συναντούμε σε όλες τις μεγάλες δουλειές εκπροσωπώντας funds και διεθνείς επενδυτές.

    Για παράδειγμα έμαθα ότι η Machas & Partners ήταν σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό, με υπεύθυνο Partner τον Νίκο Κουλοχέρη που μετέπειτα έγινε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών.

    Ως άνθρωπος του Θεού, θεωρώ σημαντικό να υπογραμμίσω ότι η Machas & Partners είναι σύμβουλος της Εκκλησίας για τη μεγάλη επένδυση του Σχιστού που προωθεί η Εκκλησία και όχι μόνο…

    Εντύπωση μου κάνει ότι παρότι λείπουν χρόνια από την Ελλάδα, τελευταία το ζεύγος Μαχά συζητιέται όλο και περισσότερο στα επιχειρηματικά σαλόνια της Αθήνας…

    Μάλλον κάποιοι αναμένουν την επιστροφή τους στην Αθήνα…

    Με αυτά που καταλαβαίνω, εγώ δεν το βλέπω πάντως…

     

    Η ωραία κυρία Βιλδιρίδη δίπλα στην ωραία Μίνα Γκάγκα

    Η Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη, είναι πραγματικά ένα όμορφο κορίτσι, με καλές σπουδές και ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα…

    Με μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά της Υγείας, η Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη, κόρη του Θανάση της γνωστής οικογενείας των κοσμηματοπωλών, άφησε το Λονδίνο όπου σπούδασε, εγκατέλειψε την Θεσσαλονίκη όπου μεγάλωσε και τώρα τρέχει ακατάπαυστα δίπλα στην -πάντα ωραία με την κλασική έννοια του όρου- Υφυπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα σε όλες τις δύσκολες περιστάσεις.

    Η Μίνα Γκάγκα γνώρισε την Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη την εποχή που εργαζόταν στο γραφείο του Βασίλη Κοντοζαμάνη.

    Η Λίλιαν Βιλδιρίδη είναι ο άνθρωπος που χειρίστηκε από το παρασκήνιο και χωρίς να επιδιώκει τα φώτα της δημοσιότητας, όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του εμβολιαστικού σχεδίου.

    Χαμηλών τόνων, άριστη στη δουλειά της και πολύ εργατική.

    Γι’ αυτό άλλωστε μόλις ανέλαβε η Μίνα Γκάγκα τα καθήκοντα του Β. Κοντοζαμάνη, απαίτησε να μείνει δίπλα της η Λίλιαν  Βιλδιρίδη «γιατί ξέρει καλά τη δουλειά».

    Από τον χρυσό και τα κοσμήματα, στα εμβόλια, μια πανδημία δρόμος…

    Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη
    Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη

     

     

    Η Εξώδικη διαμαρτυρία του κ. Ηλία Ξηρουχάκη

    Εξώδικη διαμαρτυρία με αφορμή δημοσιεύματα του mononews.gr,  εστάλη από το νομικό γραφείο που εκπροσωπεί τον επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,  κ. Ηλία Ξηρουχάκη.

    Ο κ. Ξηρουχάκης, διαμαρτύρεται σχετικά με πληροφορίες που τέθηκαν στην διάθεση του mononews.gr.

    Το mononews.gr έγραψε τις πληροφορίες του,  με την δέουσα προσοχή χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του, όπως η νομοθεσία προστάζει.

    Όπως αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο κ. Ηλίας Ξηρουχάκης:

    “Επειδή για την αποκατάσταση της αλήθειας ενδεικτικώς και μόνον αναφέρω ότι: ουδέποτε επεδίωξα ή συμμετείχα σε εξωθεσμικές επαφές, με επιχειρηματίες ή εφοπλιστές, για την επιδίωξη προσωπικών μου στόχων, ουδέποτε υποσχέθηκα ή διαπραγματεύτηκα οικονομικές συναλλαγές ως μόχλευση για προσωπικές σκοπιμότητες, ουδέποτε λειτούργησα επιβαρυντικά στον θεσμό τον οποίο υπηρετώ.”

     

    Η απάντηση του mononews.gr

    Οι πληροφορίες που δημοσίευσε το mononews.gr ήταν αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας μετά από συνομιλία με κυβερνητικό στέλεχος.

    Το mononews.gr όσον αφορά τις συγκεκριμένες πληροφορίες τις έχει συμπεριλάβει μέσα σε εισαγωγικά καθώς δουλειά ενός ΜΜΕ δεν είναι να υιοθετεί αλλα να καταγράφει απόψεις.

    Ο συνομιλητής μας,  μας μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

    Επιπρόσθετα το mononews.gr συνομίλησε με τον κ. Ηλία Ξηρουχάκη για να του θέσει επίσημα ερωτήματα, πριν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα,  όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

    Τώρα γιατί αρνήθηκε κατηγορηματικά να απαντήσει στα ερωτήματα μας, αυτό το γνωρίζει μόνο ο ίδιος.

    Πάντως οποιαδήποτε στιγμή θέλει μπορεί να συνομιλήσει μαζί μας.

    Εκτός εάν φοβάται τον διάλογο και τα δύσκολα ερωτήματα.

    Η την κυβέρνηση!!!

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.