• Ποιος χάλασε το ύποπτο παιχνίδι του Ξηρουχάκη του ΤΧΣ, πόσα έδωσε ο Χατζηπαύλου της DK για το DORY, όλη η αλήθεια για τον Ισραηλινό επιχειρηματία Μπένυ Στάινμετζ και ο αποφασιστικός Γιάννης Στουρνάρας

    Ο Ξηρουχάκης λοιπόν με δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα πουληθεί το 20% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, μέσω placement, άρχισε να δικά του παιχνίδια. Επαφές με επιχειρηματίες και εφοπλιστές.

    The wise man
    image
    The wise man

    Ο Dealer Ξηρουχάκης,  η μουχρίτσα  και τα βραδινά όνειρα

    O CEO του ΤΧΣ Ηλίας Ξηρουχάκης γνωρίζει ότι η τωρινή του θέση είναι επισφαλής.

    Η θέση μπορεί να μην υπάρχει σε λίγα χρόνια καθώς είναι δεδομένο ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε 2-3 χρόνια θα καταργηθεί αφού δεν θα έχει νόημα ύπαρξης.

    Ήδη το ΤΧΣ έχει μειώσει το ποσοστό του σε Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank.

    Το ίδιο θα γίνει ,εκτός απροόπτου και το 2022 στην Εθνική Τράπεζα,  καθώς σήμερα το ΤΧΣ κατέχει το 40% των μετοχών της.

    Αφήστε που στην κυβέρνησή του μιλάνε μετά δυσκολίας καθώς όπως λένε “προσπαθεί να κάνει τα δικά του βρώμικα παιχνίδια”.

    Μάλιστα λέγεται ότι για να μην έχει αντίπαλο ούτε εντός του ΤΧΣ αποφάσισε να επιλέξει για την θέση του αναπληρωτή CEO , ένα πρόσωπο παντελώς άγνωστο στο ελληνικό σύστημα.

    Κάποιον Νικόλα Βαλάνταση.

    Τι έκανε πριν ή ποιο είναι το βιογραφικό του Βαλάνταση, θα σας γελάσω.

    Όσο και εάν έψαξα στο διαδίκτυο δεν έχει γραφεί ούτε λέξη…

    Ούτε καν LinkedIn δεν έχει.

    Η “μουχρίτσα” όπως τον αποκαλούν στα Χανιά οι φίλοι του (μάλιστα λέει δεξιά αριστερά ότι είναι και κουμπάρος του Μητσοτάκη) όμως δεν σταματά εδώ.

    Ο Ξηρουχάκης (η μουχρίτσα κατά τους φίλους του) έχει όνειρα να γίνει CEO συστημικής τράπεζας.

    Στην κυβέρνηση τον έχουν καταλάβει.

    Δεν είναι τυχαίο το τηλεφώνημα που δέχτηκε κορυφαίος Έλληνας τραπεζίτης.

    Και όταν λέμε κορυφαίο εννοούμε κορυφαίο.

    Δηλαδή έναν εκ των 4 CEO των ελληνικών τραπεζών.

    Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο συνομιλητής του ρώτησε: «Καλά ο Ξηρουχάκης θέλει να σου φάει την θέση;»

    Ο Ξηρουχάκης λοιπόν με δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα πουληθεί το 20% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, μέσω placement, άρχισε να δικά του παιχνίδια.

    Επαφές με επιχειρηματίες και εφοπλιστές.

    Λέγεται στο παρασκήνιο ότι «με κάποιους άρχισε να παζαρεύει ένα ποσοστό ίσο με το 10%».

    Κανονικός Dealer δηλαδή!!!

    Μετά από αυτή την εξέλιξη φυσικά έχουν κλείσει όλες οι πόρτες στην κυβέρνηση.

    Κανονικός νταραβερτζής o Χανιώτης manager !!!

     

    Όλη η αλήθεια για τον Ισραηλινό επιχειρηματία Μπένυ Στάινμετζ

    Είναι πολιτικά υποκινούμενη η δίωξη και παραβιάζει τα δικαιώματα της υπεράσπισης.

    Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα του πορίσματος της Interpol για την υπόθεση του Μπένυ Στάινμετζ.

    Ο Μπένυ  Στάινμετζ  (Beny Steinmetz) κυκλοφορεί ελεύθερα στην Ελλάδα αλλά του απαγορεύεται να φύγει από τη χώρα μέχρι το τέλος της έρευνας και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν θα υπάρξει θέμα έκδοσής του στη Ρουμανία.

    Ο Μπένυ Στάινμετζ  παραμένει επί ελληνικού εδάφους από τις 24 Νοεμβρίου, παρόλο που η «ερυθρά αγγελία»  σε βάρος του έχει αρθεί από την Interpol και του δίνει τη δυνατότητα να μετακινείται ελεύθερα χωρίς φόβο σύλληψης.

    Σημειώνεται οτι η εντολή της Interpol που διέταζε την διαγραφή της «ερυθράς αγγελίας»  σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εστάλει πριν από την πτήση του Στάινμετζ  στην Ελλάδα και αφού ο Στάινμετζ  είχε εν τω μεταξύ ταξιδέψει σε διάφορες χώρες.

    Η υποχρέωση παραμονής του Ισραηλινού επιχειρηματία στην Ελλάδα, οφείλεται σε καθυστέρηση αφαίρεσης της προειδοποίησης από τα συστήματα συνοριακού ελέγχου στην Ευρώπη.

    Ο Στάινμετζ  κυκλοφορεί ελεύθερα στην Ελλάδα αλλά του απαγορεύεται να φύγει από τη χώρα μέχρι το τέλος της έρευνας και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν θα υπάρξει θέμα έκδοσής του στη Ρουμανία.

    Η εν λόγω η «ερυθρά αγγελία» αρχικά εκδόθηκε από την Interpol μετά από αίτημα των ρουμανικών αρχών για την καταδίκη του Μπένυ Στάινμετζ  -παρά την ομόφωνη πρωτόδικη αθώωσή του στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας- που αφορούσε σε υπόθεση φερόμενης απάτης σχετικά με εκτάσεις γης που κρατικοποιήθηκαν κατά την κομμουνιστική περίοδο.

     

    Ο Στάινμετζ και η Interpol

    Όμως  η Interpol στις 29 Οκτωβρίου όχι μόνο διέγραψε την αγγελία που είχε εκδώσει για τον Μπένυ Στάινμετζ  από το διεθνές σύστημα συναγερμού, αλλά και συνόδευσε την απόφαση αυτή με  πόρισμα κόλαφο σε βάρος της Ρουμανίας.

    Ανάμεσα στους λόγους που παραθέτει η Επιτροπή Ελέγχου Φακέλων της Interpol (CCF) παρατίθενται στοιχεία εντοπισμού σωρείας παραβάσεων και ισχυρών ενδείξεων για δίωξη και καταδίκη του Μπένυ Στάινμετζ που είναι πολιτικά υποκινούμενη παραβιάζοντας τα δικαιώματα της υπεράσπισης του.

    Η απόφαση του CCF αναφέρει ότι ο Στάινμετζ  ενεπλάκη στην πραγματικότητα σε πολιτική και εμπορική σύγκρουση μεταξύ ενός απογόνου του βασιλικού οίκου της Ρουμανίας και της ρουμανικής κυβέρνησης.

    Η επιτροπή έκρινε περαιτέρω ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας στη Ρουμανία, λήφθηκαν παράνομα ανακριτικά μέτρα κατά του Στάινμετζ κατά κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του.

    Η επιτροπή προβληματίστηκε ιδιαίτερα από το γεγονός ότι η Ρουμανική Υπηρεσία Πληροφοριών (SRI) είχε «ελεύθερα χέρια» για να διευθετήσει τα προϊόντα της ανάκρισης ως μέρος της έρευνας και να «επιλέξει» τις κλήσεις που θα εξεταστούν από το δικαστήριο , χωρίς κανέναν έλεγχο, ενώ στον ίδιο τον κατηγορούμενο Στάινμετζ  δεν επετράπη πρόσβαση στα υλικά.

    Ο περιορισμός της πρόσβασης του Στάινμετζ  στο υλικό της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένων των εντολών υποκλοπής και των προϊόντων τους, έχει διαβρώσει, σύμφωνα με την απόφαση του CCF, τις αρχές του νόμου και τα δικαιώματα του Στάινμετζ  για δίκαιη δίκη και αποτελεσματική διαχείριση της υπεράσπισής του.

    Το CCF επεσήμανε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι η καταδικαστική απόφαση είναι φαινομενικά οριστική, οι αρχές του διεθνούς δικαίου υποστηρίζουν τη χορήγηση δικαιώματος έφεσης σε τέτοιες περιπτώσεις.

    Ο Μπένυ Στάινμετζ αποτελεί «παράπλευρη απώλεια» στην αντιδικία της ρουμανικής Κυβέρνησης με τον διάδοχο του πρώην Βασιλέα.

     

    Ποιος είναι ο σκληρός διαπραγματευτής Μιχάλης Χατζηπαύλου

    Στην DK (Davidson Kempner) η οποία στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Μιχάλη Χατζηπαύλου δόθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς, όπως όλα δείχνουν το πακέτο DORY, το οποίο περιλαμβάνει ναυτιλιακά δάνεια, που είχαν σταματήσει να αποπληρώνονται.

    Η προσφορά του DK ήταν σαφώς καλύτερη της 2η εταιρείας που χτύπησε το πακέτο δηλαδή της Fortress.

    Λέγεται ότι η Fortress έδωσε περίπου 190 εκατ. ευρώ και η DK περίπου 199 εκατ. ευρώ.

    Η οικονομική διαφορά των δυο μονομάχων για το DORY, είχε να κάνει με την αποτίμηση κυρίως στο δάνειο ενός συγκεκριμένου εφοπλιστή. Δηλαδή του Γιώργου Γιαλόζογλου.

    Δηλαδή τι εγγυήσεις έχει δώσει, τα collaterals, η αξία των πλοίων κλπ.

    Ο συγκεκριμένος εφοπλιστής είχε εμπλακεί με τα πετρέλαια της Βενεζουέλας προ ετών.

    Μεγάλα δάνεια στο πακέτο DORY  έχουν ο εφοπλιστής Κροντηράς, ο Πέτρος Παππάς  της StAR BALK CARRIERS κλπ.

    Για να ξέρετε πάντως η DK είχε αγοράσει από την Τράπεζα Πειραιώς προ μηνών,  το project Nemo με ναυτιλιακά δάνεια αξίας 803 εκατ. ευρώ.

    Νικητής του διαγωνισμού ήταν τότε η Davidson Kempner με ένα τίμημα, που κατά πληροφορίες της αγοράς κινήθηκε στα επίπεδα του 40% της ονομαστικής αξίας των δανείων. Επίσης έχει αγοράσει και τα δάνεια του Γιώργου Λογοθέτη.

    Για όσους δεν τον ξέρετε ο Μιχάλης Χατζηπαύλου ήταν εκ των ιδρυτών της Delloite Ελλάδος αλλά αποχώρησε προ ολίγων ετών για να κάνει δικιές του δουλειές.

    Στην αγορά έχει την φήμη του σκληρού διαπραγματευτή.

     

    Στην Attica Bank ὤδινεν ὄρος κα ἔτεκεν μῦν

    Έχουν χάσει την μπάλα.

    Κατάλαβαν ότι η αναβλητικότητα δεν τους οδηγεί πουθενά.

    Οι καταστάσεις πιέζουν και οι αποφάσεις πρέπει να υλοποιηθούν. Τελεία.

    Τώρα όμως πρέπει να συμφωνήσουν και στη διαδικασία.

    Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στη διαδικασία αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου της Attica Bank. Δόθηκε 10ήμερη παράταση στην περίοδο άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, ακριβώς την ημέρα που έληγε η προθεσμία.

    Επί μία εβδομάδα, διοίκηση, ΤΧΣ και σύμβουλοι  δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν αν πρέπει να βγει νέο Ενημερωτικό Δελτίο και να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Τελικά τον Γόρδιο Δεσμό έλυσε και πάλι η αποφασιστικότητα του Γιάννη Στουρνάρα: «Εκδώστε γρήγορα ένα Συμπληρωματικό Ενημερωτικό Δελτίο, ενημερώστε το επενδυτικό κοινό και -επιτέλους- τελειώνετε !» …

    Οι φωνές από την οδό Πανεπιστημίου ακούστηκαν μέχρι στο Μέγαρο Μαξίμου που πρέπει να βάλει τέλος στην απάθεια ορισμένων καρδιναλίων….

     

    Ο Γιώργος Κορμάς -με μουστάκι- άναψε τα φώτα του City Link….

    O κ. Γιώργος Κορμάς είναι Ανώτερος Γενικός Διευθυντής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας Πειραιώς. Ηγείται του τομέα Real Estate.

    Είναι όμως και πρόεδρος του City Link.

    Χθες το βράδυ τον είδαμε χαρούμενο, με κόκκινο φουλάρι και καινούργιο μουστάκι, να ανάβει τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια στο πιο ωραίο σημείο της πρωτεύουσας, στην  Στοά Σπύρου Μήλιου, στον πιο όμορφα διακοσμημένο χώρο της Αθήνας.

    Το City Link κήρυξε την έναρξη της εορταστικής περιόδου, με μια όμορφη αψίδα από λαμπιόνια σε φόντο 2022, με ωραία χρώματα, μουσικές και αρώματα Χριστουγεννιάτικης έμπνευσης.

    Και ο Γιώργος Κορμάς πανευτυχής μας προέτρεπε να χαρούμε το κλίμα των ημερών…

     

    Το Greek House Davos συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον

    Φέτος, για πρώτη φορά,  κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, η Ελλάδα θα έχει και το δικό της Σπίτι.

    Το Greek House Davos (GHD) είναι ο πρώτος Οργανισμός προώθησης της Ελληνικής επιχειρηματικότητας στο Davos, που για μια βδομάδα, κατά τη διάρκεια του World Economic Forum Annual Meeting 2022, θα διοργανώνει συναντήσεις, δείπνα, συζητήσεις και εκδηλώσεις με στόχο την προσέλκυση επενδυτών.

    Πρώτος και καλύτερος σ’ αυτή την πρωτοβουλία που χθες παρουσιάστηκε επισήμως ήταν φυσικά -ποιος άλλος;- ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που μαζί με τον Σίμο Αναστασόπουλο, Πρόεδρο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας  και τον Γιάννη Χαραλαμπάκη, Managing Director, BlackSummit Financial Group, έδωσαν το στίγμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Davos μεταξύ 17-21 Ιανουαρίου 2022….

     

    Ο Θάνος Πλεύρης διαφοροποιήθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών

    Η Ελλάδα αντιμετωπίζει κάποιες ιδιαιτερότητες όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας και τους εμβολιασμούς.

    Το 28% του πληθυσμού στη χώρα, είναι ηλικίας άνω των 60 ετών. Από αυτούς, το 17% (οι περιβόητοι 580.000) είναι ανεμβολίαστοι.

    Την ίδια ώρα 9 στους 10 θανάτους από CoViD αφορούν την ηλικία άνω των 60 αφού 7 στους διασωληνωμένους πολίτες, ανήκουν σ’ αυτή την ηλικιακή ομάδα.

    Με αυτά τα επιχειρήματα, η Ελλάδα δεν συμφώνησε με την παράταση ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 9 μήνες που πρότειναν οι άλλοι Ευρωπαίοι Υπουργοί Υγείας.

    Ο Θάνος Πλεύρης επέμεινε ότι στους 6 μήνες μετά τη 2η δόση, οι Έλληνες πολίτες άνω των 60 ετών οφείλουν, πρέπει και επιβάλλεται να έχουν κάνει και την 3η ενισχυτική δόση εμβολίου…

    Είναι μία από τις περιπτώσεις εκείνες που η διαφοροποίηση ενός Έλληνα Υπουργού στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν προκάλεσε αντιδράσεις ούτε αρνητικά σχόλια.

    Η Ελλάδα οφείλει να προστατεύσει το 28% του πληθυσμού της….

    Ο Θάνος Πλεύρης πήρε την πολιτική θέση ότι η Ελλάδα υποστηρίζει όλα τα μέτρα που θα ενθαρρύνουν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα την ενισχυτική δόση και κατά συνέπεια τη λήξη των Covid Pass για διάφορες δραστηριότητες, στους 6 μήνες.

     

    Δεν θα υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού…

    Σε αντίθεση (;) με όλα τα ανωτέρω, στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι δεν πρέπει σε αυτή την χρονική συγκυρία, να προωθήσουν την ιδέα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

    Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα ο μαζικός εμβολιασμός των πολιτών άνω των 60 ετών και προς το παρόν εκεί θα ρίξει το βάρος της προσπάθειας πειθούς η κυβέρνηση.

    Κάθε άλλη ιδέα για να κατεβεί το όριο υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στα 50 , στα 40 και αλλού, μέχρι το τέλος του έτους δεν συζητείται.

    Για μετά βλέπουμε.

    Οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών έχουν προθεσμία ως τις 16 Ιανουαρίου για να κλείσουν το πρώτο ραντεβού τους σε εμβολιαστικό κέντρο, αλλιώς κινδυνεύουν με πρόστιμο 100 Ευρώ το μήνα…

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.