• The Wiseman

    Η σειρά της Eurobank για έκδοση ομολόγου, το χρυσό deal Βιντζηλαίου και τα 4 εκατ. ευρώ του Παπαευαγγέλου

    • The Wiseman


    Η σειρά της Eurobank για έκδοση ομολόγου, το χρυσό deal Βιντζηλαίου και τα 4 εκατ. ευρώ του Παπαευαγγέλου

    Ανοίγουν σαμπάνιες στην Alpha Bank

    Η στήλη σας είχε ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι το επιτόκιο της έκδοσης του ομολόγου Tier II της Alpha Bank θα έγραφε 4 μπροστά… Όπερ και εγένετο. Ο Βασίλης Ψάλτης και η ομάδα του κατάφεραν να πείσουν τους επενδυτές για το success story που έχει η τράπεζα μπροστά της και η έκδοση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η προσφορά έφθασε τα 5,5 δισ. ευρώ – δεν το λες και λίγο όταν ζητάς 500 εκατ. ευρώ – και το επιτόκιο κλείδωσε στο 4,25%. Τώρα λοιπόν θα σας αποκαλύψω ότι μετά την ολοκλήρωση του project Galaxy, η τράπεζα θα βγει εκ νέου στις αγορές με στόχο να σηκώσει άλλα 300 εκατ ευρώ. Βέβαια, θα ήθελε να βγει με άλλου τύπου ομόλογο.

    Ετοιμάζει ομόλογο η Eurobank;

    Η στήλη μαθαίνει ότι στην Eurobank έχουν αρχίσει και το σκέφτονται να προχωρήσουν στην έκδοση ομολόγου, η οποία ήταν πάντα στον σχεδιασμό της τράπεζας το τελευταίο έτος. Η συγκυρία είναι ιδανική και η επίδοση της Alpha Bank δείχνει ότι οι επενδυτές αγοράσουν τα ελληνικά assets που υπόσχονται αποδόσεις. Κι ένα τέτοιο είναι και η Eurobank.

    Καλά μας τα ‘πε ο Πάολο

    Ήρθε λοιπόν ο επίτροπος επί των οικονομικών υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι και όπως μαθαίνω η συνάντηση με τον Μητσοτάκη πήγε καλά. Ο Πάολο έκλεισε το μάτι στον πρωθυπουργό για το αίτημα της μείωσης του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα ωστόσο του μετέφερε ότι πρέπει να πεισθεί η Γερμανία και οι χώρες δορυφόροι αυτής… Ξέρετε, οι Ολλανδοί, οι Αυστριακοί, οι Σλοβένοι κλπ. Οι κολλητοί του Σόιμπλε.

     Χρυσό το deal για τον Βιντζηλαίο

    Κεφάλαια 20 εκατ. ευρώ θα βάλει ο νέος ιδιοκτήτης της Creta Farms, Δ. Βιντζηλαίος, προκειμένου η εταιρεία να πάρει τα πάνω της και να ξαναβρεί – αν τα καταφέρει την θέση που είχε στην αγορά. Το χρυσό όμως deal του Βιντζηλαίου αφορά το κούρεμα των δανείων που πέτυχε: ανήλθε στο 64%! Με τέτοιο κούρεμα, σιγά μην δεν βάλει 20 εκατ. ευρώ…

    Τα έχουν πάρει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

    Μαθαίνω ότι μετά το θράσος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει σημάνει συναγερμός, διότι η διοίκηση δεν ανέχεται το τρολάρισμα που κάνει ο επιχειρηματίας σε όλη την αγορά. Βέβαια, η Επιτροπή έχει πράξει τα δέοντα και περιμένει τη Δικαιοσύνη.

    Με 4 εκατ. ευρώ καθάρισε ο Παπαευαγγέλου

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, πρώην αντιπρόεδρος της Jumbo και επιχειρηματίας στην αγορά ακινήτων καθάρισε με την δικαιοσύνη. Το αδίκημα ήταν η φοροδιαφυγή και όπως μαθαίνω πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ και το θέμα έληξε.



    ΣΧΟΛΙΑ