• Tα συνεχόμενα meetings στο Λονδίνο των κ. Ψάλτη και Παπαγαρυφάλου, η περίεργη σιωπή της Fosun και οι «μούφες» του Χαρίτση

    Στο Λονδίνο έχει μεταφερθεί από εχθές το στρατηγείο της Alpha Bank και σήμερα το πρωί η διοίκηση και οι σύμβουλοι θα πατήσουν το κουμπί της έκδοσης του ομολόγου Tier II

    the wise man
    image
    the wise man

    Alpha Bank: Από breakfast meetings σε conference call

    Στο Λονδίνο έχει μεταφερθεί από εχθές το στρατηγείο της Alpha Bank ΑΛΦΑ -2,40% 1,63 και σήμερα το πρωί η διοίκηση και οι σύμβουλοι θα πατήσουν το κουμπί της έκδοσης του ομολόγου Tier II, ύψους 500 εκατ. ευρώ (αν είναι λίγο παραπάνω θα φανεί). Η στήλη πληροφορείται ότι το πρόγραμμα της χθεσινής ημέρας για τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Βασίλη Ψάλτη, τον CFO Λ. Παπαγαρυφάλλου αλλά και την ομάδα των στελεχών ήταν βαρύ.

    Σε breakfast meetings συναντήθηκαν με 4-5 εκπροσώπους ισχυρών χαρτοφυλακίων, άλλους τους είδαν κατά μόνας ενώ υπήρξαν και conference calls με επενδυτές από την Ασία, την Αμερική αλλά και από βόρειες ευρωπαϊκές χώρες.

    Το βιβλίο προσφορών μαθαίνω ότι θα ανοίξει κατά τις 11.00 και θα κλείσει γρήγορα καθώς όλα είναι έτοιμα.

    Folli Follie: Η Fosun γιατί σιωπεί;

    Το θράσος των Κουτσολιούτσων πράγματι δεν έχει όρια… Βέβαια, βρίσκουν και τα κάνουν. Μας είπε, λοιπόν, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ότι θέλει το καλό της εταιρείας ως μεγαλομέτοχος, ο οποίος ελέγχει το 35%. Και μάλιστα θέλει να αλλάξει διοίκηση διότι έχει διακρίνει μια ατονία της εμπορικής δραστηριότητας.

    Σας έχω ξαναπεί αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Η στήλη, όμως, έχει μια απορία: Η κινεζική Fosun που ελέγχει το 16% των μετοχών του ομίλου Folli τι έχει να πει για όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και περίπου δύο χρόνια;

    Γιατί δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση; Δεν ενδιαφέρεται κι αυτή ως μέτοχος για την εταιρεία και την επένδυσή της; Απορίες, προς το παρόν αναπάντητες. Εμείς όμως θα περιμένουμε…

    ΕΣΠΑ: Άλλα μας έλεγε ο Χαρίτσης

    Διαβάζοντας κανείς την μελέτη του ΙΟΒΕ για την απορροφητικότητα των κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ μένει με το στόμα ανοικτό! Χάσαμε όπως μας γράφουν οι αναλυτές του ΙΟΒΕ 6,3 δις ευρώ ανάπτυξη από το 2015 έως και το 2019.

    Από το 2015 έως και το 2018 τιμονιέρης του ΕΣΠΑ και της απορρόφησης των κονδυλίων από την Ελλάδα ήταν ο Αλέξης Χαρίτσης. Το πουλέν του Τσίπρα, που έδινε συνεντεύξεις από `δω και από `κει και μας έλεγε ότι είμαστε οι καλύτεροι σε απορροφητικότητα στην Ευρώπη και ότι κερδάμε.  Τι άλλο θα μάθουμε από εκείνη την ομολογουμένως άπραγη περίοδο…

    CNL Capital: Πόσο τσίπηδες!

    Ο πρόεδρος Παναγιώτης Λέκκας και ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CNL Capital Νίκος Χλωρός και σύσσωμα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αποφάσισαν να ξεκινήσει πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της εταιρείας. Μέχρι εδώ καλά.

    Το χάλασαν όμως διότι το ανώτατο όριο αγοράς ορίσθηκε στις 10.000 μετοχές, με όριο τιμής από 9,50 έως 11 ευρώ. Μόνο γαλαντόμο δεν το λες όλο αυτό. Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2014 και από το 2015 έως σήμερα έχει δώσει χρηματοδοτήσεις σε  μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις 35 εκατ. ευρώ.

    Ζούμε ιστορικές στιγμές

    Μας εγκατέλειψε ο Θύμιος. Ο λόγος για τον συνδικαλιστή-πρότυπο παλαιότερων αλλά και νεότερων κυβερνήσεων τον Θύμιο Λυμπερόπουλο, τον αρχηγό των ταξιτζήδων. Τον άνθρωπο που ήθελε το ταξί να μείνει στην δεκαετία του `80. Που «μίσησε» την ιδιωτική πρωτοβουλία – αναφέρομε στο Beat – όσο κανένας άλλος.

    Και ξεκαθαρίζω αναφέρομαι στην αντίληψη του επαγγελματία. Ο Θύμιος λοιπόν αποχώρησε από την προεδρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί. Τέλος, εποχής και ελπίζουμε τέλος της μονοπωλιακής αντίληψης της αγοράς.

    Ο Γιάνης και τα κόκκινα

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει αποδείξει ότι είναι μια κατηγορία μόνος του. Εχθές λοιπόν κατέβασε πρόταση για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, με αιχμή την προστασία της πρώτης κατοικίας.

    Η στήλη θέλει να θυμίσει στον Γιάνη ότι αυτά που έλεγε εκείνος και ο τότε φίλος του Αλέξης από το 2012 και μετά φούντωσαν τα κόκκινα δάνεια γιατί όσοι τους πίστεψαν περίμεναν την Σεισάχθεια. Τα θυμάται αυτά ο Γιάνης ή όχι;

    Ποια είναι η Ypsilon Group;

    Η Attica Bank ενημέρωσε με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Θεόδωρου Πανταλάκη οτι η Ypsilon Group αγόρασε το 100% της θυγατρικής της τράπεζας Attica Wealth Management.

    Η στήλη αναζήτησε το προφίλ και την οικονομική θέση της Ypsilon αλλά το site της μας ενημερώνει ότι σύντομα θα μάθουμε περισσότερα. Η εταιρεία σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην φτωχή ιστοσελίδα της εδρεύει σε Αθήνα και Νέα Υόρκη ενώ έχει παρουσία στο Λουξεμβούργο και το Βερολίνο. Επικεφαλής των γραφείων της Αθήνας και της Νέας Υόρκης είναι ο Γιώργος Κουκουζέλης.