• Τι έλεγαν Κικίλιας-Γιάννης Βαρδινογιάννης, οι business του Παύλου της Τζίνας, ο υφυπουργός που διασκεδάζει στο Mayor και ένα κουίζ για μυημένους

    Η πράσινη ανάπτυξη του Γιώργου Περιστέρη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της ΤΕΝΕΡΓΑ

    image

    Ένας ακόμη Βαρδινογιάννης στα χρηματοπιστωτικά

    Η στήλη όσο ψάχνει για το προφίλ της εταιρείας Ypsilon που εξαγόρασε την θυγατρική Asset Management της Attica Bank τόσο ανακαλύπτει ενδιαφέρουσες πτυχές… Το Ypsilon Group ανήκει μετοχικά στον Παύλο Βαρδινογιάννη, γόνο της γνωστής οικογένειας και πρώην σύζυγο της Τζίνας (Αλοιμόνου). Ο Παύλος διατηρεί επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η οικογένεια επιχειρεί εδώ και χρόνια στα χρηματοπιστωτικά, ο Παύλος δεν το είχε επιχειρήσει. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα και έκανε το βήμα μετά το deal με το δίδυμο Μητρόπουλου-Πανταλάκη.

    Κρίσιμη εβδομάδα για την Τράπεζα Πειραιώς

    Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για την Τράπεζα Πειραιώς καθώς μου λένε ότι όλα είναι έτοιμα για την έκδοση TIER II, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Μεγάλο στοίχημα θα είναι το επιτόκιο.

    Για καφέ στο Pit στο Κολωνάκι

    Η στήλη «έπιασε» το Σάββατο το μεσημέρι ένα ενδιαφέρον δίδυμο να πίνει καφέ στο γνωστό Espresso Ristorante Bar Pit στην οδό Μηλιώνη στο Κολωνάκι. Και για να μην σας ταλαιπωρώ το τετ α τετ ήταν μεταξύ του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Μην βιάζεστε δεν ήταν ο Τζίγγερ, αλλά ο εξάδελφος καραβοκύρης, της ΑΝΕΚ. Λέμε τώρα διότι τα δάνεια της εταιρείας πουλήθηκαν σε τρίτο από την Εθνική Τράπεζα.

    Τα νυχτοπερπατήματα του Κεφαλογιάννη

    Μένοντας για λίγο στα κυβερνητικά στελέχη, μου μετέφεραν ότι ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, διασκέδασε την προηγούμενη Τρίτη στο Mayor της Πλατείας Κολωνακίου υπό τις μελωδίες του Χάρη Γαλανού. Ο υφυπουργός ήταν κεφάτος και όπως φαίνεται έχει αλλάξει σελίδα μετά τον χωρισμό του με την, επίσης υφυπουργό, Δόμνα.

    Το ταλέντο του Γιώργου Περιστέρη να βρίσκει ισχυρούς ξένους συμμάχους

    Η επένδυση της ΓΕΚ Τέρνα στο αεροδρόμιο στο Καστέλλι της Κρήτης αποδεικνύει ότι ο ελληνικός κατασκευαστικός όμιλος, που βρίσκει συνεταίρους από την Ινδία μέχρι του Ινδιάνους της Αμερικής, έχει ηγετική θέση σε όλα τα μεγάλα επενδυτικά έργα των επόμενων ετών. Από την ενέργεια, τα αεροδρόμια, το Καζίνο στο Ελληνικό μέχρι την δυναμική παρουσία στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

    Ο Γιώργος Περιστέρης ξέρει να παίζει μπάλα και έχει αναχθεί στον επιχειρηματία που όλες οι τράπεζες θα ήθελαν να δανείσουν. Όσο για τα εγκαίνια του έργου στην Κρήτη πληροφορούμαι ότι οι άνθρωποι της Τέρνα ήταν πανευτυχείς με την παρουσία του Κυριάκου, αλλά και του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κ. Αχ. Καραμανλή. Μην ξεχνάμε ακόμα την δωρεά της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,48% 16,50 στη 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά. Το ποσό ήταν 3,5 εκατ. ευρώ. 

    Ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της ΤΕΝΕΡΓΑ δίδει μεγάλη σημασία στην πράσινη ανάπτυξη. Το πρωτοπόρο πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από την ΤΕΝΕΡΓΑ θα καταστήσει την 115 ΠΜ στα Χανιά, πλήρως ενεργειακά αυτόνομη, δείχνοντας τον δρόμο που θα ακολουθήσει το ευρύτερο δημόσιο και έχει να κάνει με το περιβάλλον.

    Τα βάσανα του χρηματιστηρίου

    Οι τραπεζικές μετοχές βούτηξαν την Παρασκευή κατά 3,64%, με το report της Goldman Sachs για τα προβλήματα του κλάδου να δίνει την χαριστική βολή. Η χρηματιστηριακή εβδομάδα που ξεκινά ίσως ισορροπήσει την κατάσταση με δεδομένο ότι οι τιμές είναι πιεσμένες άρα αποτελούν ευκαιρία για τοποθετήσεις στα χαμηλά. Ίδωμεν…

    9 Μαρτίου οι μη δεσμευτικές για το Galaxy

    Ούτε ανάσα δεν προλαβαίνουν να πάρουν στην Alpha Bank. Μετά την πραγματικά εντυπωσιακή έκδοση του ομολόγου, τα κεφάλια εκ νέου μέσα προκειμένου να μην χαθεί, όπως μου λένε, ούτε μια ημέρα στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο Βασίλης Ψάλτης για την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης του Galaxy.

    Έτσι, οι επαφές με τους υποψήφιους επενδυτές θα πυκνώσουν έως στις 9 Μαρτίου που θα κληθούν να καταθέσουν τις μη δεσμευτικές προσφορές. Στόχος μέχρι τον Ιούνιο να έχουν κλείσει όλα: πώληση Galaxy, νέας Cepal και μεταφορά των 800 υπαλλήλων.

    Το CVC θέλει, η Εθνική θέλει;

    Με τον αέρα του καλύτερου κατεβαίνουν, όπως πληροφορείται η στήλη, οι επιτελείς του CVC στον διαγωνισμό για την εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Το τίμημα που δίνουν κινείται λίγο πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ, άντε με την διαπραγμάτευση μετά την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών να φθάσει το 600, ίσως λίγο περισσότερο… Το ερώτημα βέβαια είναι ποια απόφαση θα πάρει ο Παύλος Μυλωνάς, έτσι ώστε να μην κατηγορηθεί ότι ξεπουλάει το διαμάντι…

    Κουίζ για μυημένους

    Ποιο στέλεχος (υψηλόβαθμο αλλά χωρίς πολλές-πολλές ευθύνες) τράπεζας προσπαθεί να παρεμβαίνει στο έργο της διοίκησης και τσιτώνει λίγο τα νεύρα του άξιου και, ομολογουμένως, ήρεμου CEO;