• Η συντονισμένη υποτιμητική κερδοσκοπία στον Μυτιληναίο και ποιοι “κυνηγάνε” τον Αλέξανδρο Φουρλή

    Στην χθεσινή συνεδρίαση η θρασύτητα του υποτιμητικού κερδοσκόπου στην Μυτιληναίος “έπιασε” ταβάνι.

    the wise man
    image
    the wise man

    Οι business του Αλέξανδρου Φουρλή και γιατί τον κυνηγούν οι ομολογιούχοι

    Λοιπόν χθες το μεσημέρι τρώγοντας πρωινό στην βεράντα του ξενοδοχείου μου,  σκέφτηκα  αυτό που λέει συνεχώς ο Warren Buffett: “Στις business το υψηλό ρίσκο φέρνει και υψηλές αποδόσεις. Όμως όταν θέλεις πολύ υψηλή απόδοση πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να χάσεις και τα λεφτά σου. Η ζωή αυτά έχει”.

    Επίσης υπάρχει αλλη μια εκφραση που λένε πάλι οι αμερικανοί: It takes two to tango. 

    Προφανώς όλα τα παραπάνω δεν τα σκέφτηκαν κάποιοι όταν αποφάσισαν να δανείσουν τον Αλέξανδρο Φουρλή (της γνωστής οικογένειας) της SOUTH EAST EUROPE GAMING ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, (SEE GAMING) , όταν το 2018 εκδόθηκε ένα ομολογιακό δάνειο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ με κουπόνι 6%.

    Ο Αλέξανδρος Φουρλής είναι μέλος της οικογένειας των Φουρλή ( ΙΚΕΑ, Leroy Merlin κλπ.)  και λατρεύει τα άλογα.  Επίσης είναι ξάδελφος του Βασίλη Φουρλή και της Δάφνης Φουρλή.

    Η εταιρεία SEE GAMING AE,  έχει εκδώσει Κοινό Ομολογιακό Δάνειο μη μετατρέψιμο σε μετοχές διάρκειας πέντε (5) ετών με δικαίωμα παράτασης διάρκειας 12 μηνών και ημερομηνία έκδοσης 10/07/2018 και επιτόκιο 6,00% ετησίως.  Τα ομόλογα της εταιρείας  διαπραγματεύονται  με τιμή στο 30% της ονομαστικής τους αξίας στην Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (ΝΕΑ) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

    Όταν λοιπόν η SEE Gaming δεν πλήρωσε το κουπόνι του Ιουλίου του 2020 οι μέτοχοι και δικαίως, επαναστάτησαν.

    Έτσι σήμερα θα επιδιώξουν να υπάρξει απαρτία 70% στην γενική συνέλευση  της εταιρείας SEE Gaming -συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Αλέξανδρου Φουρλή-, προκειμένου να καταγγείλουν το συγκεκριμένο ομολογιακό δάνειο, το οποίο είναι εισηγμένο και διαπραγματεύεται στη Νέα Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

    Οι επενδυτές ομολογιούχοι έχουν χάσει τον ύπνο τους καθώς:

    1)Η εταιρεία δεν είχε καταβάλει το κουπόνι του Ιουλίου. Στην συνέλευση της 10ης Αυγούστου, η διοίκηση της SEE Gaming είχε δηλώσει πως το κουπόνι θα πληρωνόταν μέχρι την σημερινή επαναληπτική γενική συνέλευση, πράγμα όμως που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

    2)Η SEE Gaming δεν είχε εκδώσει τις ετήσιες λογιστικές καταστάσεις της για την οικονομική χρήση 2019, οι οποίες ούτε μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευθεί.

    3)Οι ομολογιούχοι ζητούσαν να ενημερωθούν για αν ο πρόεδρος και CEO κ. Αλέξανδρος Φουρλής είχε επιστρέψει στη SEE Gaming ποσό ύψους 1,47 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή είχε λάβει από την εταιρεία και θα το επέστρεφε έως το τέλος του 2019 (απαντήθηκε πως το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε επιστραφεί).

    4)Οι επενδυτές αγωνιούσαν για το μέλλον της SEE Gaming, καθώς πληροφορούνταν ανεπίσημα από κύκλους της αγοράς για δυσμενείς εξελίξεις και γνώριζαν ότι στις 30/6/2019 (τελευταίες δημοσιευθείσες λογιστικές καταστάσεις) τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά (-1,45 εκατ. ευρώ).

    Η SEE Gaming δραστηριοποιείται στην πρακτόρευση τυχερών παιχνιδιών μέσω VLTs σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και για τη ανάπτυξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας είχε αντλήσει μέσω κοινού ομολογιακού δανείου (διάρκεια 5+1 έτη, κουπόνι 6%) γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ.

    Στο πλαίσιο λοιπόν της γενικής συνέλευσης της 10ης Αυγούστου, η διοίκηση της εταιρείας απάντησε μεταξύ άλλων, ότι:

    α) Σήμερα, δεν λειτουργεί κανένα από τα έντεκα καταστήματα-πρακτορεία που λειτουργούσαν στις 30/6/2019.

    β) Δρομολογεί την εκπόνηση ενός νέου business plan, προκειμένου η εταιρεία να κινηθεί σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

    Όπως σας είπα και παραπάνω ο Αλέξανδρος Φουρλής (γιος του Ηλία Φουρλή), είναι στις Business της οικογένειας αλλα με μικρότερα ποσοστά απο τον Βασίλη και την μεγαλομέτοχο Δάφνη.

    Παλαιότερα ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας AUTOMATE A.E., Πρόεδρος Δ.Σ. της εταιρείας ΕΥΡΩΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Α.Ε., Αντιπρόεδρος Δ.Σ. των εταιρειών FOURLIS A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και μέλος του Δ.Σ. των εταιρειών FOURLIS TRADE Α.Ε.Β.Ε. και PRIME TELELECOM A.E.

    Αυτό, όμως, που τον διαφοροποιεί από τα ξαδέλφια του είναι η αδυναμία του στα άλογα και στους αγώνες ιππασίας. Μάλιστα, έχει διακριθεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και αγωνίζεται πάντα με τα ελληνικά χρώματα σε αυτό το όχι και τόσο δημοφιλές άθλημα για τη χώρα μας.

    Κάθε πρωί ξεκινά από το σπίτι του και πηγαίνει μέχρι τον Ιππικό Όμιλο Αμαρουσίου ώστε να δει από κοντά τα άλογα που διαθέτει.

    Τώρα τι να πω: Μήπως οι επενδυτές πρέπει να ποντάρουν στα άλογα του Φουρλή μπας και ρεφάρουν την ζημιά!!!

    Red alert:  Συντονισμένη υποτιμητική κερδοσκοπία στον Μυτιληναίο 

    “Καμπανάκια” έχουν χτυπήσει και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά πρωτίστως εσωτερικά στον ίδιο τον Μυτιληναίο από ένα κύμα υποτιμητικής κερδοσκοπίας που έχει εκδηλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην μετοχή του. Το  κακό παράγινε και νομίζουν ότι ο πρόεδρος κ. Βαγγέλης Μυτιληναίος που είναι βαθύς γνωστής της χρηματιστηριακής πιάτσας δε  ξέρει τι γίνεται στο χαρτί του.

    Στην χθεσινή συνεδρίαση η θρασύτητα του υποτιμητικού κερδοσκόπου στην Μυτιληναίος “έπιασε” ταβάνι. Η μετοχή του Μυτιληναίου ΜΥΤΙΛ -0,22% 35,76 σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης  έκανε 58,319 μετοχές με χαμηλή τιμή τα 7,775 ευρώ και υψηλή τα 7,85 ευρώ. Την ώρα των δημοπρασιών μπήκαν δυο εντολές  market πώλησης η μια 11.698 τεμάχια και η άλλη 1162 τεμάχια δηλαδή σύνολο 12.860 μετοχές.

    Δηλαδή στο call option κάποιος ήθελε να πουλήσει το 22,05% του ημερήσιου τζίρου. Ο υποτιμητής νομίζει ότι το αφεντικό δε ξέρει τι του γίνεται.

    Επειδή σταμάτησε μια ήμερα την Παρασκευή για να θολώσει τα νερά δεν σημαίνει ότι δεν τον παρακολουθούν.

    Για να ξέρετε σύμφωνα με πληροφορίες του Wise Man του είχαν ζητήσει τις όλες μετοχές του πωλητή σε πακέτο, άλλα δεν τις έδωσε.

    Αλλά όπως λέγεται το πακέτο αυτό βρίσκεται προς το τέλος του. Όπως διαρρέεται αρμοδίως όμως, οι αγοραστές έχουν υπομονή και βαθιές τσέπες.

    Υπάρχει φυσικά και η πιθανότητα να δουλεύει για αλλότρια συμφέροντα γιατί αυτή την στιγμή η μετοχή του ΜΥΤΙΛ είναι μακράν από τις πιο υποτιμημένες  στο ελληνικό χρηματιστήριο.

    Η  Citi δίνει τιμή στόχο τα 10 ευρώ χρησιμοποιώντας  μεσοσταθμικό κόστος κεφαλαίου (WACC) 10% . Επειδή  όμως τώρα η  απόδοση του  ελληνικού 10ετους ομολόγου είναι 1% αυτό δικαιολογεί ένα WAAC 7,5% και όχι  10% που χρησιμοποιεί η CITI.

    Η μετοχή  έχει επίσης μεγάλο free float.  Ο βασικός μέτοχος κατέχει το 26,5% της εταιρείας.  Για να ξέρετε στις  ΗΠΑ οι “καουμπόηδες”  βάζουν κάποιους να χτυπάνε την μετοχή στο κλείσιμο  για να πέσει και μετά έρχονται όταν είναι τόσο καλό και κάνουν πρόταση επιθετικής εξαγοράς.

    Με βάση την CITI ο Μυτιληναίος στα 9 ευρώ από τα 7,75 ευρώ που έκλεισε χθες,  θα παίζει με EV/EBIΤDA 2022e=3,93, P/E 2022e 7,22 και απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών 2022e=13,99%.

    Μακράν την καλύτερη του ελληνικού χρηματιστηρίου και από τις χαμηλότερες στον κόσμο. Αυτό είναι που την κάνει όπως λένε οι ειδικοί την  no1 εταιρεία κατάλληλη για επιθετική εξαγορά.

    Οι αριθμοδείκτες και το free float.