• Η νίκη του Ανδρουλάκη, η μεγάλη στιγμή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ο Λιανός και τα Pandora Papers, το νέο πρόσωπο της LAMDA που εντυπωσίασε και ποιος Κρητικός έκαψε 100.000 στον Ρέμο

    Η ερευνητική δουλειά όμως της δημοσιογραφικής ομάδας των Pandora Papers φέρνει στην επιφάνεια τον πλούτο ορισμένων που στην Ελλάδα προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν ανάγκη κρατικής βοήθειας και στήριξης με τα χρήματα των φορολογουμένων.

    image

    Στο ΚΙΝΑΛ ψηφίζουν Αντί-Τσίπρα

    Oι πολιτικές παρακαταθήκες, τα ιδεολογικά σχήματα, οι παραταξιακές αρχές έχουν πάει πίσω.

    Η πολιτική έχει δώσει τη θέση της στον κομματικό τακτικισμό και την ανάγκη για επιβίωση.

    Οι 270.000 πολίτες που πήγαν στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ την περασμένη Κυριακή διάλεξαν τον αρχηγό με -μοναδικό ίσως κριτήριο- ποιος είναι αυτός που θα μπορέσει να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα.

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπερέχει σαφώς του Τσίπρα ως προς τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις προσλαμβάνουσες και τις διεθνείς επαφές.

    Ίσως είναι λιγότερο λαϊκιστής αλλά αυτό μένει να φανεί όταν θα έχει πάρει στα χέρια του το τιμόνι του κόμματος και θα διεκδικεί την επιστροφή του ΚΙΝΑΛ σε υψηλά διψήφια εκλογικά ποσοστά.

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει γυρίσει την χώρα τρεις φορές, σε ισάριθμες εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζει καλά τον κομματικό μηχανισμό πάνω στον οποίο στηρίζεται σήμερα το ΚΙΝΑΛ.

    Γνωρίζει καλά ότι μόνο αν καταφέρει την επιστροφή των παλιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις τάξεις του νέου κόμματος θα έχει πετύχει τον στόχο (τους).

     

    Η αστραπιαία κίνηση της ALPHA και η μεγάλη στιγμή για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    Η Alpha Bank με μια κίνηση αστραπή «σήκωσε» από τις αγορές 300 εκατ. ευρώ, για Τρίτη φορά φέτος, με επιτόκιο 3%.

    Με αυτή την κίνηση η ALPHA BANK φτιάχνει την κεφαλαιακή της διάρθρωση.

    Σε μια κορεσμένη και κουρασμένη από τις διαδοχικές κεφαλαιακές ενέσεις αγορά, ξεκινά σήμερα η Δημόσια Προσφορά του Ομολόγου των 300 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο στόχος της διοίκησης είναι να μην χρειαστεί να πληρώσει επιτόκιο μεγαλύτερο του 2,7%.

    Το «πράσινο» Ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του Γιώργου Περιστέρη, έχει μια ιδιαιτερότητα: Δεσμεύει τον ίδιο τον Όμιλο με ρήτρα αειφορίας και όχι απλά για τον χαρακτήρα των επενδύσεων στις οποίες θα διοχετεύσει τα κεφάλαια που θα αντλήσει όπως συμβαίνει με άλλα «πράσινα» ομόλογα.

    Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμμετέχει σήμερα στα σημαντικότερα έργα υποδομής της χώρας (Καζίνο στο Ελληνικό, Εγνατία Οδός, Αεροδρόμιο Καστελίου) και φυσικά στον νέο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 877 MW με καύσιμο το φυσικό αέριο (CCGT) στην Κομοτηνή.

    Η ρήτρα αειφορίας του ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προβλέπει πως ο Όμιλος δεσμεύεται να μειώσει κατά 25% την ένταση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το τέλος του 2025, στόχος που θα επιτευχθεί βασιζόμενος στην πρόβλεψη του Ομίλου για αύξηση της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος (σε παράκτια και υπεράκτια αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα και συστήματα αποθήκευσης) στα 3.000 MW μέχρι τη λήξη της διάρκειας του Ομολογιακού Δανείου…

     

    Ο Henry Holterman θύμωσε με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το δείχνει…

    Το δεύτερο εξώδικο που έστειλε η Reggeborgh προς όλα τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μέσα σε λίγες μέρες δείχνει ολοφάνερο εκνευρισμό.

    Ο Ολλανδός μεγαλοεπενδυτής Henry Holterman έχοντας επενδύσει περί τα 200 εκατ. Ευρώ στην Ελλάδα θεωρεί ότι πρέπει να τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης.

    Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ωστόσο αφού έλαβε μια απόφαση που λέει ότι θα δώσει στην Regeborgh την ευκαιρία να απολογηθεί για τις σχέσεις της με τον άλλο μεγαλομέτοχο Atlas B.V πρέπει να τηρήσει τις σωστές διαδικασίες.

    Η απόφαση πρέπει να καθαρογραφεί, να ελεγχθεί και μετά να κοινοποιηθεί στην διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει πρόβλημα με τη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αλλά με τον μεγαλομέτοχο της και την ενδεχόμενη μυστική συνεννόηση του με τον ΒελγοΟλλανδικό fund Atlas.

    Είναι προφανές ότι στο bras de fer των μετόχων του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ οι θεσμοί πρέπει να στέκονται μακριά και με αντικειμενικότητα.

    Όταν ο Μυτιληναίος, η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα περιμένουν μια βδομάδα για να καθαρογραφούν και να τους κοινοποιηθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι σαφές ότι το ίδιο χρονικό διάστημα πρέπει να περιμένουν και οι Ολλανδοί και οι Βέλγοι….

     

    Η Aluminco βγαίνει στην …επιφάνεια…

    Ο Αργύρης Καρράς είναι ένας νέος επιχειρηματίας που ανέλαβε την διοίκηση της Aluminco πριν από δυόμιση χρόνια.

    Η Aluminco είναι από τις καλύτερες ελληνικές εταιρείες στον σχεδιασμό και την παραγωγή αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.

    Αξίζει να επισημάνουμε ότι Διευθυντής Μarketing της εταιρείας είναι ο πασίγνωστος Σπύρος Γριβέας.

    Σήμερα για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος Πρόεδρος και CEO της Aluminco θα δώσει μια διαδικτυακή συνέντευξη για να εξηγήσει πως μια μικρή ελληνική εταιρεία έχει διεθνή παρουσία και μακροχρόνιες συνεργασίες σε περισσότερες από 60 χώρες, πωλήσεις της τάξης των 50 εκ. ευρώ και τα μισά έσοδα από εξαγωγές.

    Εγώ ως μοναχός του Αγίου Όρους επειδή επισκέπτομαι συχνά το Αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, θαυμάζων το tailor made σύστημα πρόσοψης του νέου τερματικού σταθμού. Αντίστοιχα -μαθαίνω- αρχιτεκτονικά συστήματα έχει εγκαταστήσει στις επεκτάσεις των 9 εκ των 14 τοπικών αεροδρομίων σε όλη την Ελλάδα, από την Fraport Greece.

    Τα  υπόλοιπα θα τα μάθετε αύριο…

     

    Η κυρία που ξεχώρισε χθες στην παρουσίαση της Lamda Development….

    Μια ακόμα μοναδική παρουσίαση, τη τέταρτη κατά σειρά, μας επιφύλαξε η Lamda Development ανοίγοντας-διαδικτυακά- τις πύλες του Commercial hub!

    Ότι πιο σύγχρονο θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ως εμπορικό, ψυχαγωγικό και επιχειρηματικό προορισμό, σχεδιάζεται στο Ελληνικό σε αυτό το πρωτοποριακό οικοσύστημα στο οποίο μας ξενάγησαν ο CEO της Lamda Οδυσσέας Αθανασίου και η Chief Development Officer Μελίνα Παίζη.

    Το Commercial hub θα εκτείνεται σε 185.000 τ.μ επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και πίσω από τον  υβριδικό σχεδιασμό του που θα συνδυάζει κλειστούς και ανοιχτούς χώρους βρίσκεται το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα το Χόνγκ Κόνγκ Aedas.

    H Lamda δεν σταματά να μας εκπλήσσει με το Ελληνικό!!

    Η νεαρή και ωραιοτάτη Μελίνα Παΐζη, πήρε το λόγο χθες μετά την σύντομη παρέμβαση του του Οδυσσέα Αθανασίου, στη χθεσινή εντυπωσιακή παρουσίαση της Lamda Development.

    H κυρία Μελίνα Παϊζη είναι η Διευθύντρια Ανάπτυξης Εμπορικών Κέντρων, Γραφείων, του Μητροπολιτικού Πάρκου και Δραστηριοτήτων Αναψυχής του ομίλου LAMDA Development για το έργο του Ελληνικού.

    Μπήκε στην οικογένεια της Lamda, την περίοδο του κορονοϊού, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει Mc Arthur Glen Group στις δύσκολες εποχές των lockdown.

    Ίσως και να βοήθησε κάπως στην μετακίνηση και η αδελφή της κυρία Ευγενία Παΐζη που εκτός από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lamda είναι και Επικεφαλής Επενδύσεων στη ΣΕΤΕ Γενεύης.

    Η Μελίνα Παϊζη που εντυπωσίασε χθες με τον ρυθμό και την ευκρίνεια των λόγων της, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος ΜBA από το Bocconi School of Management στο Μιλάνο.

    Μελίνα Παϊζη,
    Διευθύντρια Ανάπτυξης Εμπορικών Κέντρων, Γραφείων, του Μητροπολιτικού Πάρκου και Δραστηριοτήτων Αναψυχής του ομίλου LAMDA Development

     

    Η ψηφιοποίηση της χώρας, είναι η μεγάλη μπίζνα του αιώνα…

    Τα εκατομμύρια πέφτουν βροχή.

    Οι εταιρείες που πραγματικά μπορούν να κάνουν τη δουλειά λίγες και τα διαθέσιμα μηχανήματα ακόμη λιγότερα. Η ψηφιοποίηση των αρχείων του Κτηματολογίου θα κοστίσει τουλάχιστον 180 εκατ. Ευρώ.

    Η ψηφιοποίηση των αρχείων των Υποθηκοφυλακείων τουλάχιστον 300 εκατ. Ευρώ.

    Τα Νοσοκομεία πρέπει να βρουν 700 εκατ. Ευρώ.

    Η Δικαιοσύνη άλλα τόσα. Οι Πολεοδομίες τουλάχιστον 160 εκατ. Ευρώ. Για να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των αρχείων των Υποθηκοφυλακείων πρέπει να εργάζονται 150 μηχανήματα Scanners, 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, επί 3 ολόκληρα χρόνια.

    Ο χώρος αυτός του κλάδου της Πληροφορικής θα μονοπωλήσει τη ζωή μας για τα πολλά επόμενα χρόνια….

     

    Τα Pandora Papers αποκαλύπτουν τους πλούσιους αυτής της χώρας…

    Δεν είναι παράνομο να έχεις τα λεφτά σου λογαριασμούς του εξωτερικού και τις δραστηριότητες στου σε εξωχώριες εταιρείες.

    Η ερευνητική δουλειά όμως της δημοσιογραφικής ομάδας των Pandora Papers φέρνει στην επιφάνεια τον πλούτο ορισμένων που στην Ελλάδα προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν ανάγκη κρατικής βοήθειας και στήριξης με τα χρήματα των φορολογουμένων. Αυτό είναι παράνομο, ανήθικο και τιμωρητέο.

    Το όνομα του Ηλία Λιανού που τον γνωρίσαμε ως μεγαλομέτοχο της Proton Bank (προτού καταρρεύσει και πωληθεί στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη) και σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευαστικής «Αρχιρόδον» που έχει μεταφέρει την έδρα της στην Ολλανδία, ξεχωρίζει.

    Ο πασίγνωστος Ευριπίδης Δοντάς, μεγαλομέτοχος της κλωστοϋφαντουργίας «Επίλεκτος» μαθαίνουμε ότι επεκτείνεται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

    Ο Ευάγγελος Χαρατσής, συνιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της χρηματιστηριακής Beta ΑΧΕΠΕΥ ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι πλούσιος και ιδιαίτερα δραστήριος.

    Αντιθέτως ο Κώστας Πηλαδάκης, πρώην ιδιοκτήτης εισηγμένων επιχειρήσεων (Vivere κλπ), των καζίνων Ρίου και Ξάνθης και της ΠΑΕ Λάρισα όλο και κάπου θα χρωστάει στο Δημόσιο…

     

    Ο Ρέμος, ο Κρητικός και τα 100.000 ευρώ

    Αντώνης Ρέμος η Αντώνης Πασχαλίδης, σύμφωνα με τα Pandora Papers.

    Διαλέξτε  όνομα αν και είναι το ίδιο πρόσωπο.

    Το κανονικό όνομα του Ρέμου είναι Πασχαλίδης.

    Φυσικά τώρα με την αποκάλυψη του ονόματος του στα Pandora Papers είναι δεδομένο ότι θα τον καλέσουν από το ΚΕΦΟΜΕΠ για προσωπική του υπόθεση.

    Επειδή η κλήση θα αργήσει, μέχρι τότε, μπορεί να τραγουδάει  στο κέντρο διασκέδασης στην ΙΕΡΑ ΟΔΟ.

    Λοιπόν εξαιτίας των Pandora Papers, μου διηγηθήκαν το εξής ωραίο περιστατικό:

    Το προηγούμενο Σάββατο βράδυ,  πρώτο τραπέζι πίστα.

    Σε μια παρέα στο γνωστό κέντρο ΝΟΧ ένας σχετικά άγνωστος τύπος, όλο το βράδυ πετάει λουλούδια, στον αγαπημένο του ΡΕΜΟ.

    Παραδίπλα καθόταν γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από την ταχύτητα που έφευγαν τα λουλούδια προς τον δημοφιλή αοιδό.

    Κάποια στιγμή ο Ρέμος είπε, «μπράβο Κρητικέ, άιντε Κρητικέ» και αλλά τέτοια ωραία.

    Τώρα είναι πράγματι στην καταγωγή Κρητικός η το όνομα του είναι Κρητικός δεν κατάφερα να μάθω.

    Οφείλω να ομολογήσω ότι κάπου πάει το μυαλό μου αλλά υπάρχουν και τα GDPR!!!

    Ο φίλος μου επιχειρηματίας υπολόγισε ότι ο λογαριασμός στο διπλανό τραπέζι ξεπέρασε τα 100.000 ευρώ…

    Άιντε Ρέμο και τα μακαρόνια να είναι από τον Κρητικό!!!!

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.