• Η μυστική συνάντηση Πόλσον – Σαχίνη, η ποινική δίωξη στον Καματάκη της MLS, τα νέα ασφαλιστικά μέτρα στον Λογοθέτη, οι business του Γιάννη Ρουμπάτη με το ABUDHABI και τι κάνουν Σαρρηγεωργίου και Χανδακάς στα Άγραφα

    Δημοσιεύτηκε:

    Ποινική δίωξη εναντίον Καματάκη;

    H πληροφορία είναι της τελευταίας στιγμής.

    Χθες από το περιβάλλον του εφοπλιστή Δημήτρη Παπαδημητρίου έγινε γνωστό ότι το αφεντικό της MLS Γιάννης Καματάκης διώκεται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και καταδολίευση με βάση την μήνυση του ισχυρού εφοπλιστή.

    Η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή που δεν έχει οριστεί ακόμα.

    Ο εφοπλιστής κατηγορεί τον Καματάκη ότι μετά που εξαγόρασε το 3% της MLS αντί του ποσού των 1,550 εκατ. ευρώ ξεκίνησε η μεγάλη πτώση της μετοχής στο Ελληνικό χρηματιστήριο.

    Σήμερα η μετοχή της εταιρείας τελεί υπό αναστολή.

    Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2021 ο εφοπλιστής και για την ακρίβεια το Σάββατο 9 Ιουλίου, “μπουγέλωσε” τον Καματάκη σε εστιατόριο της Χαλκιδικής.

    «Μα τι κάνεις;» τόλμησε να ψελλίσει ο επιχειρηματίας για να λάβει την πληρωμένη απάντηση: «Με τα δικά μου τα λεφτά τρως και πίνεις, ό,τι θέλω κάνω.»

    Ο επιχειρηματίας Γιάννης Καματάκης της MLS άρχισε να φωνάζει και να λέει θα φέρω την αστυνομία, αλλά προφανώς μετά το σκέφτηκε καλά και δεν έκανε καμία απολύτως κίνηση.

    Να σημειωθεί ότι ο εφοπλιστής έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον του, δεσμεύοντας την προσωπική περιουσία του θεσσαλονικιού επιχειρηματία.

    H αστική αξίωση του Δημήτρη Παπαδημητρίου εναντίον του Γιάννη Καματάκη ανέρχεται στα 1,750 εκατ. ευρώ.

     

    H μυστική συνάντηση

    Το μέτοχο του 10% της ΕΥΔΑΠ και μεγαλομέτοχο της Τράπεζας Πειραιώς Τζον Πόλσον, φέρεται να συνάντησε στις ΗΠΑ ο επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ Χάρης Σαχίνης.

    H κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης ανέρχεται σήμερα στα 800 εκατ. ευρώ ενώ η τιμή της βρίσκεται στα 7,55 ευρώ,  με απόδοση 12,66% από τις αρχές Ιανουαρίου του 2021.

    Παλαιότερα ο Πόλσον είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΥΔΑΠ,  εν τούτοις μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο.

    Ο κ. Σαχίνης παρέμεινε στις ΗΠΑ για περίπου 10 ημέρες.

     

    Έτοιμο το DORY- O πιθανός νικητής

    Την Δευτέρα αναμένεται να αποφασίσει η Τράπεζα Πειραιώς σε ποιο fund θα περάσει το περίφημο ναυτιλιακό «πακέτο» Dory.

    Το DORY έχει «κληροδοτηθεί» στην Τράπεζα Πειραιώς από παλαιότερες απορροφήσεις τραπεζών.

    Ανάμεσα στα προς εκποίηση ναυτιλιακά δάνεια των 12 εταιρειών, συγκαταλέγονται σύμφωνα με πληροφορίες κι εκείνα του εφοπλιστή  Δημήτρη Κροντηρά.

    Όπως επίσης και εταιρειών συμφερόντων των Αγαπητού και Θεοδώρου.

    Το «Dory» είναι το δεύτερο πακέτο ναυτιλιακών δανείων που έχει βγάλει προς πώληση η Πειραιώς.

    Είχε προηγηθεί το project Nemo με ναυτιλιακά δάνεια αξίας 803 εκατ. ευρώ. Νικητής του διαγωνισμού ήταν τότε η Davidson Kempner με ένα τίμημα, που κατά πληροφορίες της αγοράς κινήθηκε στα επίπεδα του 40% της ονομαστικής αξίας των δανείων.

    Αν και η τράπεζα έχει δεχθεί τέσσερις μη δεσμευτικές προσφορές από τον περασμένο Ιούλιο, το πιθανότερο είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, το πακέτο των 600 εκατ ευρώ ναυτιλιακών δανείων να περάσει στην Davidson Kempner (D.K), η οποία απέκτησε και το πρώτο πακέτο ναυτιλιακών δανείων που έβγαλε προς πώληση η Τράπεζα Πειραιώς, το project Nemo.

    Ωστόσο μη δεσμευτικές προσφορές έχουν καταθέσει και οι FortressEntrust και Bank of America.

     

    Ποια είναι η εταιρεία Θεοδώρου

    H εταιρεία Θεοδώρου Α.Ε. ιδρύθηκε το 1908 στην Κύμη από τον Ιωάννη Αλεξ. Θεοδώρου.

    Το 1963 τα ηνία της εταιρίας αναλαμβάνει ο υιός Αλέξανδρος Ιωάν. Θεοδώρου, ενώ από το 1970 έως σήμερα συνεχίζουν την πορεία οι αδελφοί Ιωάννης & Χρήστος Αλεξ. Θεοδώρου.

    Μετά το 1970 η εταιρεία εγκατέλειψε το γενικό εμπόριο με σκοπό να αφιερωθεί στις εισαγωγές ξυλείας, στον κλάδο που δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα.

    Συνεχίζει με εισαγωγές ξυλείας από όλον τον κόσμο όπως Σκανδιναβία, Αμερική, Κίνα και πληθώρα άλλων χωρών.

    Η επιχείρηση έχει περάσει πλέον στα χέρια του 36χρονου Αλέξάνδρου Θεοδώρου.

    Η οικογένεια προ ετών είχε αγοράσει πλοία (DRY BULK) με δάνεια τα οποία προφανώς έμειναν απλήρωτα.

     

    Ο Λογοθέτης, τα ασφαλιστικά μέτρα και το νέο επιτελείο

    Το  Davidson Kempner (DK) εκτός από το ναυτιλιακό δάνειο NEMO εξαγόρασε προ ολίγων εβδομάδων και τα δάνεια του Γιώργου Λογοθέτη στην Τράπεζα Πειραιώς, αρχικής αξίας περίπου 420 εκατ. ευρώ.

    Πολλά απά τα πλοία που έχει στην ιδιοκτησία του ο Λογοθέτης είναι containersships.

    Τώρα που τα ναύλα των containersships έχουν εκτιναχθεί στα ύψη εκτιμάται ότι ο Λογοθέτης θα αποπληρώσει ταχύτατα τα χρέη του προς το DK.

    Σε αντίθετη περίπτωση τον περιμένουν νέα και πολλά δικαστήρια.

    Σε άλλες περιπτώσεις αντιδικίας το mononews.gr πληροφορείται ότι ο «χασοδικης» όπως αναφέρεται από τους ανταγωνιστές του Λογοθέτης,  θα παραλάβει σε λίγες ημέρες και νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για παλαιότερες υποθέσεις.

    Για αυτό τον λόγο αναζητεί από τώρα νομικό επιτελείο για να τον υπερασπιστεί καθώς λέγεται ότι ο παλιός του νομικός Ηλίας Τσινταβής έχει πέσει σε δυσμένεια, μετά τις δικαστικές εξελίξεις στην Κύπρο που έχασε παταγωδώς.

    Εξ ου και το 2ο παρατσούκλι που του έχουν κολλήσει, στον Λογοθέτη, οι εχθροί του.

    Εκτός από αλογόμυγας  τώρα τον φωνάζουν και «Χασοδίκη».

    NOT BAD!!!

     

    Ο Γερμανός , ο Κάτσος και ο Παπακωνσταντίνου

    Ο όμιλος συμμετοχών Olympia Group του Πάνου Γερμανού ήταν μεταξύ των αρχικών επενδυτών στο εγχείρημα του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου με τη «νέα» Ideal.

    Μετά τη διανομή των μετοχών του Virtus South European Fund στους μεριδιούχους του, η Olympia Group κατέχει πλέον το 5,23% της Ideal.

    Σύντομα αναμένονται ανάλογες ανακοινώσεις και για τη συμμετοχή του ισχυρού επιχειρηματία Βασίλη Κάτσου (VNK Capital).

    Ο όμιλος Δαυίδ και η πλευρά Βιτογιάννη (Astir Vitogiannis) έχουν τα υψηλότερα ποσοστά.

    Σημαντικό πακέτο μετοχών έχει και ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου.

     

    Ο Ρουμπάτης, τα ακίνητα και το λάδι

    Ο επιχειρηματίας και παλαιός δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης από το 2015 ως το 2019 ήταν επικεφαλής της ΕΥΠ.

    Όταν έφυγε από την ΕΥΠ, με την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας το καλοκαίρι του 2019, ξεκίνησε τις δικές του business με την βοήθεια κεφαλαίων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Σήμερα ο επιχειρηματίας Ρουμπάτης είναι πρόεδρος της εταιρείας DRUZY Mονοπρόσωπη ΑΕ, με κεφάλαια 20,6 εκατ. ευρώ.

    Διευθύνουσα σύμβουλος στην ίδια εταιρεία είναι η σύζυγός του, επίσης δημοσιογράφος,  Μαρία Σάββα που υπογράφει και τον ισολογισμό του 2019.

    Η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της  ένα εκπληκτικό ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας.

    Το κτήριο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη -απέναντι από την Ακρόπολη -που παλαιότερα ανήκε στον επιχειρηματία και μεγαλοεπενδυτή του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Γιάννη Τζιβέλη.

    Το ακίνητο αγοράστηκε αντί του ποσού των 6,5 εκατ. ευρώ (η αντικειμενική του αξία ήταν 7.306.578,59 εκατ. ευρώ).

    Η αγοραπωλησία της DRUZY έγινε από τον Γιάννη Τζιβέλη και την εταιρεία του MITICA Properties στις 29 Αυγούστου του 2019.

    H DRUZY φέρεται να ανήκει στον Σεΐχη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Τahnoon Bin Zayed al Nahyan.

    Μέλος του ΔΣ της DRUZY ΑΕ εκτός από τον Γιάννη Ρουμπάτη και την Μαρία Σάββα είναι και η κυρία Sofia Lasky,  η οποία είναι επίσης μέλος ΔΣ πολλών μεγάλων εταιρειών στο ABU DHABI μεταξύ αυτών του International Holdings Co.

    Η Lasky είναι μέλος εκ των πλουσιότερων οικογενειών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

    Ο Σεΐχης είναι (μεταξύ άλλων) Πρόεδρος του Royal Group UAE, ενός ομίλου 60 εταιριών με 75 δισ. υπό διαχείριση.

    Είναι επίσης γιος του ιδρυτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

    Η DRUZY λοιπόν λέγεται ότι εκτός από ακίνητα έχει αρχίσει και αγοράζει ελαιώνες σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα μεταξύ αυτών  στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

    Προφανώς οι αγορές αυτές θα συνεχίσουν.

    Υπό τις κατευθύνσεις του Ρουμπάτη.

    SOFIA LASKY
    Sofia Lasky, μέλος ΔΣ DRUZY και πολλών μεγάλων εταιρειών στο ABU DHABI μεταξύ αυτών του International Holdings Co.

     

    Σαρρηγεωργίου και Χανδακάς στα ορεινά Άγραφα

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα δημιουργίας 10 βρεφονηπιακών σταθμών από την HOPEgenesis,  με την υποστήριξη της Eurolife FFH, σε ακριτικές νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδος.

    Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα με στόχο την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδος.

    Μετά την παράδοση του πρώτου βρεφονηπιακού σταθμού στην Πάτμο,  αυτό το Σαββατοκύριακο, o  πρόεδρος και ιδρυτής της HOPEgenesis Στέφανος Χανδακάς, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurolife FFH Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, θα εγκαινιάσουν τον δεύτερο βρεφονηπιακό σταθμό του προγράμματος στα ορεινά Άγραφα.

    Θα ακολουθήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί στους Λειψούς και στον Καστελόριζο ενώ μέχρι το 2023  το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την δημιουργία παιδικών  σταθμών στην  Ανάφη, Κουφονήσια, Νίσυρος, Τήλος, Χάλκη και Κάσο!

    Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για τέτοιες δράσεις από την HOPEgenesis  αλλά και την Eurolife που δίνουν το παράδειγμα μεγάλων επενδύσεων, η δράση φτάνει σε 7ψηφια ποσά, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αλλά και  υγιούς συνεργασίας  ιδιωτικού τομέα , δημόσιου τομέα και κοινωνίας των πολιτών.

    O βρεφονηπιακός σταθμός στα ορεινά Άγραφα

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.