array(0) {
}
        
    
Menu
1.06%
Τζίρος: 261.41 εκατ.

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων για την απόρριψη 56 φορτίων μπάζων χωρίς άδεια

            
The Wiseman
the wise man

Η Κομισιόν «χτύπησε» τον Hercules, οι μηδενικές κρατήσεις του Αστέρα, η σύσταση Άδωνι και το μήνυμα Καραμούζη 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 20.05.2020
Τα 10 «κόκκινα» hotels της αγοράς, το αίτημα της Fraport στις τράπεζες και οι κινήσεις του Σταθόπουλου της BC Partners
ΕΠΟΜΕΝΟ • 22.05.2020
«No free lunch» για τον Ευτύχη, η ατάκα της Βρεττού και η «κρυφή» δράση του Χανδακά

Στο Μαξίμου τα μεγάλα έργα

Επί δεκαετίες τα οικονομικά κυρίως μέσα ενημέρωσης γράφουν για τις στρατηγικές επενδύσεις που βαλτώνουν στα συρτάρια υπουργών, λιμνάζουν στα γρανάζια της δικαιοσύνης και βρίσκουν τοίχο στους διαδρόμους της μίζας που ζητάει ο κάθε υπευθυνο-αρμόδιος. 

Ο Κυριάκος αποφάσισε να πάρει την δουλειά στο γραφείο του και να αρχίσει να ξεκολλάει μία-μια τις υποθέσεις και να ξεσκονίζει τους φακέλους των δισεκατομμυρίων ευρώ επενδύσεων. 

Η στήλη εύχεται να το καταφέρει καθώς κάτι τέτοιοι θα δώσει ώθηση στο ΑΕΠ. Και σας αποκαλύπτω ότι μόνο στο γραφείο ενός υψηλόβαθμου τραπεζικού στελέχους υπάρχουν φάκελοι με επενδυτικά πλάνα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ύψους 4 δις ευρώ. 

Αλλά όπως λέει στην στήλη τα περισσότερα δεν μπορούν έως τώρα να προχωρήσουν καθώς το δημόσιο δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο, γεγονός που αποθαρρύνει τους επενδυτές. 

Βασίλης Καραμούζης: Θα στηρίξουμε τους πελάτες μας

Στην διαδικτυακή παρουσίαση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας προς τις επιχειρήσεις ο επικεφαλής εταιρικών χρηματοδοτήσεων Βασίλης Καραμούζης τόνισε ότι η τράπεζα θα στηρίξει με ρευστότητα της επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση. 

Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Εθνικής είναι πρωτοποριακές για την κουλτούρα της αρχαιότερης ελληνικής τράπεζας, η πελατεία της οποίας ανήκει (και) στις μεγάλες ηλικιακές ομάδες και δεν έχει εξοικείωση με το digital banking. 

Αστέρας: Μηδέν προς το παρόν κρατήσεις αλλά με DJ «μύθο»!

Η στήλη πληροφορείται ότι στο luxury ξενοδοχειακό συγκρότημα της Αθηναϊκής Ριβιέρας – όπως καταλάβατε αναφέρομαι στον Αστέρα Βουλιαγμένης – το βιβλίο των κρατήσεων έχει προς το παρόν – το τονίζω αυτό – λευκές σελίδες με ελάχιστο, σχεδόν μηδενικό αριθμό κρατήσεων… 

Είναι νωρίς ακόμη και μέχρι τις 15 Ιουνίου θα φανεί τι γίνεται. Βέβαια, ο Αστέρας φρόντισε να αποκτήσει DJ. Πληροφορούμαι ότι η διοίκηση του ιστορικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος έκλεισε συμβόλαιο με τον DJ «μύθο» Βασίλη Τσιλιχρήστο, με τις μουσικές του οποίου έχει παρτάρει το εγχώριο VIP κοινό και όχι μόνο, από το 1996 έως και στα τέλη της δεκαετίας του 2000. 

Ξενοδοχεία: Να δούμε πόσα θα ανοίξουν…

Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης όλα τα ξενοδοχεία. Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει και απασχολεί εδώ και εβδομάδες την αγορά είναι πόσα θα προτιμήσουν να μείνουν κλειστά προκειμένου να κάνουν «stop losses». 

Πληροφορούμαι ότι σε ποσοστό 30% – οι απαισιόδοξοι λένε για παραπάνω – έχουν αποφασίσει να παραμείνουν κλειστά. Θα δούμε…

Ο Άδωνις και οι τραπεζίτες

Για μια ακόμη φορά ο Άδωνις έστειλε το μήνυμά του στα τραπεζικά στελέχη όσον αφορά την γρήγορη έγκριση των δανείων που φέρουν εγγυήσεις του δημοσίου. «Σέβομαι τις τράπεζες αλλά ενθαρρύνω τα τραπεζικά στελέχη να μην εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε αυτά τα χρηματοδοτικά προγράμματα». 

Βέβαια, παραδέχθηκε εμμέσως ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα ζητούσε πολλά δικαιολογητικά και αποκάλυψε ότι τα μείωσε κατά 50%. Κι όλο αυτό το έργο θα παρακολουθείται από το Παρατηρητήριο Ρευστότητας. 

Νέα έκθεση της Goldman Sachs

Την κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών περιέλαβε αυτή τη φορά στην έκθεσή της η Goldman Sachs. Τα κέρδη των τραπεζών τίθενται υπό αμφισβήτηση για μια σειρά από λόγους. 

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε δημοσιοποιήσει  ανάλογο report της πριν μερικές εβδομάδες. 

Η Κομισιόν, ο Ηρακλής και ο Ζαββός

Την ώρα που ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός απαντούσε σε ερώτηση βουλευτή για τα πλεονεκτήματα του Ηρακλή, η Κομισιόν στην έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας ανέφερε ότι ο Hercules δέχεται επίθεση από την κρίση του κορονοϊού. 

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η κρίση κόβει την όρεξη των επενδυτών στις τιτλοποιήσεις και τις πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων διαχωρίζοντας την περίπτωση της Eurobank όπου η συναλλαγή έχει ολοκληρωθεί. 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Buffett και οι μετοχές φούσκες, το νέο story του ΟΤΕ και ο Νεμπής, γιατί έκανε ράλι η Fourlis, η μάχη της Ζέιν, η δωρεά του Μαρτίνου, ο γάμος της χρονιάς και ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης στο My Story
Τo ράλι της Coca Cola, η ανατροπή της Cener, το τεράστιο play Motor Oil – Optima bank, η Λαγκάρντ και ο Στουρνάρας, τι συμβαίνει με τον Μαρακάκη της τράπεζας Χανίων, το νέο deal του Στάσση (που ξεπέρασε τον Μυλωνά), και ποιοι πήγαν στο κάλεσμα της Κλέλιας
Το ράλι της Metlen και η Bofa, τι συμβαίνει στη ΒΙΟ, το Βατερλό του αναλυτή της Autonomous για την Alpha, η τιμή των Αttica Stores, ο Νεμπής και ο Μασκ, οι ανατροπές από τα γκάλοπ, και μια hot ιστορία με τον Έλληνα PR-ίστα, τις Τουρκάλες και τις πλαστές επιταγές
Το σπριντ του ΑΔΜΗΕ, γιατί φέρνει ξένους η Bofa στην Metlen, το «παλτό» του Τόλη Βακάκη, οι κινήσεις Αγγελικούση, Βαφειά, Γεωργιόπουλου, ο ανασχηματισμός και γιατί είναι happy ο Πιέρρ
Το come back της Intralot, ο Ισπανός σαμποτέρ της Πειραιώς, η εμπιστοσύνη στον Αθανασίου, το ράλι ΑΔΜΗΕ – Ιντεάλ, η πειρατική λογική της Μιχάλη της ΝΝ, ο ανασχηματισμός του Μαρινάκη κι ένα hot πάρτι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Γιατί πέφτουν οι τράπεζες, οι ξεχωριστές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Allwyn, το mega deal Βαρδινογιάννη-Στάσση, η κερδοσκοπία της Φιλίππα και το «χαστούκι», ο χρυσός μισθός της Δαμανάκη, η Banco Safra πάει Ρηγίλλης, το κάλεσμα των Coustas και η εξομολόγηση της Βίσση και η Ιωάννα Λαλαούνη στο My Story
Η λάμψη ΕΛΠΕ και MOH, ο ισπανικός χρησμός για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τα γενέθλια του Προκοπίου, όλοι οι εφοπλιστές στον Καραβία, η Αποστολάκη, οι ασφαλιστικές και η κερδοσκοπία, ο «βρυκόλακας» των ταυτοτήτων και οι μυστικές συζητήσεις επιχειρηματιών για τις εκλογές
O αιφνιδιασμός σε Motor Oil και ΕΥΔΑΠ, ποιος αγοράζει Metlen, ο εφοπλιστής που πούλησε διαμέρισμα για ένα πλοίο, το μανιφέστο της Αγγελικούση και τα hot καλέσματα του shipping
Το παρασκήνιο της Intracom και η ντρίμπλα Κόκκαλη, οι πρωτοβουλίες του Καραβία, οι Βαρδινογιάννηδες και η Yalco, το πόρισμα – βόμβα για τις φυλακές, τα νέα ψώνια Πιστιόλη και VV, τα hot πάρτι shipowners και τραπεζιτών και ένας εφοπλιστικός γάμος
Η κυριαρχία ΔΕΗ και Στάσση, η αγωνία του Περιστέρη της ΓΕΚ, τα ραντεβού του ΑΔΜΗΕ στο Λονδίνο, η λίστα Mononews Shipping 20, οι big business με τις ταυτότητες, ο Δένδιας και το κρίσιμο 25% του «Θόλου», το μυστικό δείπνο Τσίπρα σε mansion της Παλλήνης και ο Σπύρος Πολλάλης (Κολλέγιο Αθηνών) στο My Story