• Η Κομισιόν «χτύπησε» τον Hercules, οι μηδενικές κρατήσεις του Αστέρα, η σύσταση Άδωνι και το μήνυμα Καραμούζη 

    Η στήλη πληροφορείται ότι στο luxury ξενοδοχειακό συγκρότημα της Αθηναϊκής Ριβιέρας – όπως καταλάβατε αναφέρομαι στον Αστέρα Βουλιαγμένης – το βιβλίο των κρατήσεων έχει προς το παρόν λευκές σελίδες.

    the wise man
    image
    the wise man

    Στο Μαξίμου τα μεγάλα έργα

    Επί δεκαετίες τα οικονομικά κυρίως μέσα ενημέρωσης γράφουν για τις στρατηγικές επενδύσεις που βαλτώνουν στα συρτάρια υπουργών, λιμνάζουν στα γρανάζια της δικαιοσύνης και βρίσκουν τοίχο στους διαδρόμους της μίζας που ζητάει ο κάθε υπευθυνο-αρμόδιος. 

    Ο Κυριάκος αποφάσισε να πάρει την δουλειά στο γραφείο του και να αρχίσει να ξεκολλάει μία-μια τις υποθέσεις και να ξεσκονίζει τους φακέλους των δισεκατομμυρίων ευρώ επενδύσεων. 

    Η στήλη εύχεται να το καταφέρει καθώς κάτι τέτοιοι θα δώσει ώθηση στο ΑΕΠ. Και σας αποκαλύπτω ότι μόνο στο γραφείο ενός υψηλόβαθμου τραπεζικού στελέχους υπάρχουν φάκελοι με επενδυτικά πλάνα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ύψους 4 δις ευρώ. 

    Αλλά όπως λέει στην στήλη τα περισσότερα δεν μπορούν έως τώρα να προχωρήσουν καθώς το δημόσιο δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο, γεγονός που αποθαρρύνει τους επενδυτές. 

    Βασίλης Καραμούζης: Θα στηρίξουμε τους πελάτες μας

    Στην διαδικτυακή παρουσίαση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας προς τις επιχειρήσεις ο επικεφαλής εταιρικών χρηματοδοτήσεων Βασίλης Καραμούζης τόνισε ότι η τράπεζα θα στηρίξει με ρευστότητα της επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση. 

    Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Εθνικής είναι πρωτοποριακές για την κουλτούρα της αρχαιότερης ελληνικής τράπεζας, η πελατεία της οποίας ανήκει (και) στις μεγάλες ηλικιακές ομάδες και δεν έχει εξοικείωση με το digital banking. 

    Αστέρας: Μηδέν προς το παρόν κρατήσεις αλλά με DJ «μύθο»!

    Η στήλη πληροφορείται ότι στο luxury ξενοδοχειακό συγκρότημα της Αθηναϊκής Ριβιέρας – όπως καταλάβατε αναφέρομαι στον Αστέρα Βουλιαγμένης – το βιβλίο των κρατήσεων έχει προς το παρόν – το τονίζω αυτό – λευκές σελίδες με ελάχιστο, σχεδόν μηδενικό αριθμό κρατήσεων… 

    Είναι νωρίς ακόμη και μέχρι τις 15 Ιουνίου θα φανεί τι γίνεται. Βέβαια, ο Αστέρας φρόντισε να αποκτήσει DJ. Πληροφορούμαι ότι η διοίκηση του ιστορικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος έκλεισε συμβόλαιο με τον DJ «μύθο» Βασίλη Τσιλιχρήστο, με τις μουσικές του οποίου έχει παρτάρει το εγχώριο VIP κοινό και όχι μόνο, από το 1996 έως και στα τέλη της δεκαετίας του 2000. 

    Ξενοδοχεία: Να δούμε πόσα θα ανοίξουν…

    Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης όλα τα ξενοδοχεία. Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει και απασχολεί εδώ και εβδομάδες την αγορά είναι πόσα θα προτιμήσουν να μείνουν κλειστά προκειμένου να κάνουν «stop losses». 

    Πληροφορούμαι ότι σε ποσοστό 30% – οι απαισιόδοξοι λένε για παραπάνω – έχουν αποφασίσει να παραμείνουν κλειστά. Θα δούμε…

    Ο Άδωνις και οι τραπεζίτες

    Για μια ακόμη φορά ο Άδωνις έστειλε το μήνυμά του στα τραπεζικά στελέχη όσον αφορά την γρήγορη έγκριση των δανείων που φέρουν εγγυήσεις του δημοσίου. «Σέβομαι τις τράπεζες αλλά ενθαρρύνω τα τραπεζικά στελέχη να μην εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε αυτά τα χρηματοδοτικά προγράμματα». 

    Βέβαια, παραδέχθηκε εμμέσως ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα ζητούσε πολλά δικαιολογητικά και αποκάλυψε ότι τα μείωσε κατά 50%. Κι όλο αυτό το έργο θα παρακολουθείται από το Παρατηρητήριο Ρευστότητας. 

    Νέα έκθεση της Goldman Sachs

    Την κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών περιέλαβε αυτή τη φορά στην έκθεσή της η Goldman Sachs. Τα κέρδη των τραπεζών τίθενται υπό αμφισβήτηση για μια σειρά από λόγους. 

    Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε δημοσιοποιήσει  ανάλογο report της πριν μερικές εβδομάδες. 

    Η Κομισιόν, ο Ηρακλής και ο Ζαββός

    Την ώρα που ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός απαντούσε σε ερώτηση βουλευτή για τα πλεονεκτήματα του Ηρακλή, η Κομισιόν στην έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας ανέφερε ότι ο Hercules δέχεται επίθεση από την κρίση του κορονοϊού. 

    Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η κρίση κόβει την όρεξη των επενδυτών στις τιτλοποιήσεις και τις πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων διαχωρίζοντας την περίπτωση της Eurobank όπου η συναλλαγή έχει ολοκληρωθεί.