array(0) {
}
        
    
Menu
-1.69%
Τζίρος: 282.69 εκατ.
            
The Wiseman
The Wise Man

«No free lunch» για τον Ευτύχη, η ατάκα της Βρεττού και η «κρυφή» δράση του Χανδακά

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 21.05.2020
Η Κομισιόν «χτύπησε» τον Hercules, οι μηδενικές κρατήσεις του Αστέρα, η σύσταση Άδωνι και το μήνυμα Καραμούζη 
ΕΠΟΜΕΝΟ • 24.05.2020
H akazoo, η τύχη βουνό του Τζώρτζη της Folli και η κ. Βασιλική Λαζαράκου

Όπως λένε και στις αγορές, «free lunch» δεν υπάρχει!

Aegean: Κρατική στήριξη με όρους, όχι κρατικοποίηση

Η στήλη πληροφορείται ότι σχέδιο κρατικής στήριξης της Aegean υπάρχει, αλλά τα λεφτά δεν θα δοθούν χωρίς όρους διαφύλαξης των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου όπως θέλει η εταιρεία.

Μαθαίνω ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιδιώκει την αυστηρή κρατικοποίηση αλλά θα βάλει όρους, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις στήριξης με κρατικό χρήμα (π.χ. στις τράπεζες) και θα στηρίξει την εταιρεία και τους εργαζόμενους.

Το ποιο εργαλείο θα επιλεγεί θα προκύψει μετά από τις εξελισσόμενες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και με την εταιρεία. Θα είναι με CoCos, δηλαδή ομολογίες μετατρέψιμες σε μετοχές, με κάτι άλλο; Θα το μάθουμε σύντομα.

Πλησιάζει, λοιπόν, η ώρα που ο Ευτύχης πρέπει να αποφασίσει σοβαρά τι θα κάνει, διότι όπως λένε και στις αγορές δεν υπάρχει «free lunch»!

Βρεττού: Οι δυνατότητες των τραπεζών είναι πεπερασμένες!

Η ανώτερη Γενική Διευθύντρια Corporate και Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, Ελένη Βρεττού, είπε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, πρωτίστως ρεαλιστικό, όσον αφορά στην δυνατότητα των τραπεζών να χρηματοδοτούν πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

«Όταν μιλάμε για επενδυτικά σχέδια πολλών δισεκατομμυρίων, οι δυνατότητες των τραπεζών είναι πεπερασμένες λόγων και των εποπτικών κανόνων», είπε.

Η Ελένη έχει χρόνια εμπειρία στο investment και γνωρίζει σε βάθος την συγκεκριμένη αγορά καθώς έχει κλείσει επενδυτικά deals εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι οι τράπεζες με σημαντικό όγκο μη εξυπηρετούμενων δανείων και σταθερές καταθέσεις μπορούν να ανοίξουν τη στρόφιγγα μέχρι ενός σημείου.

Με πλούσιο βιογραφικό ο νέος πρόεδρος του Μητέρα

Το αφεντικό του CVC Capital -που αποτελεί τον μεγαλομέτοχο του Μαιευτηρίου Μητέρα- στην Ελλάδα, Δημήτρης Σπυρίδης, έψαξε και βρήκε έναν ικανότατο ιατρό για το τιμόνι του νοσοκομείου.

Ο λόγος για τον Στέφανο Χανδακά, μαιευτήρα-γυναικολόγο, ο οποίος έχει εργασθεί επί σειρά ετών στο Μητέρα και διαθέτει εταιρική μνήμη, βασικό προαπαιτούμενο για τον επικεφαλής μιας εταιρείας.

Ο νέος πρόεδρος του μεγαλύτερου ιδιωτικού νοσοκομείου με βάση τον αριθμό των κλινών (πάνω απο 500 κλίνες) , τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση μέσω της ΜΚΟ «Ομάδα Αιγαίου», από το 2007 έως και σήμερα, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας στα ακριτικά νησιά.

Το 2015 ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό HOPE GENESIS, που στόχο έχει να ανατρέψει το κλίμα υπογεννητικότητας της Ελλάδος, παρέχοντας δωρεάν τοκετούς και θεραπείες γονιμότητας σε κατοίκους των ακριτικών νησιωτικών και ηπειρώτικων περιοχών της Ελλάδας.

Η Κύπρος άνοιξε την πόρτα του ESM

Η Κύπρος, λοιπόν, αποφάσισε να ανοίξει πρώτη – θα δούμε πόσες ακόμη θα ακολουθήσουν – την πόρτα του Ενιαίου Μηχανισμού Στήριξης, ζητώντας 400 εκατ. ευρώ, τα οποία θα τα δαπανήσει με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας του νησιού.

Το ποσό είναι μικρό -ανάλογο και του ΑΕΠ της- ωστόσο τώρα θα έρθουν στην επιφάνεια οι όροι που θέτει ο ESM για την πιστωτική αυτή γραμμή… Θα ζητήσει μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα ή μέτρα λιτότητας… διότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το story της 3E και ο οδοστρωτήρας ΑΚΤΟR, το beef Βακάκη – Citi, η ΑΜΚ του ΑΔΜΗΕ, ποιοι φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Παναγόπουλου, ο Κίκιζας στο My Story, ένα δικαστικό quiz και η κυρία, το εφοπλιστικό χαστούκι και τα Loro Piana
Ο «Κινέζος» κατάσκοπος, ο επιδραστικός Βουρλιώτης, το σοκ που έπαθε ο Παναγόπουλος, τι θα πει ο ΚΜ με τον Σουλτάνο και ο «πόλεμος» με τον πρόεδρο Νίκο
H επίθεση των αγοραστών στις τράπεζες, τα κέφια σε Optima και 3Ε, η 27χρονη «διάδοχος» του Βακάκη, η νέα super manager του ΔΕΣΦΑ, τι αγοράζει ο Πιστιόλης και ένα hot quiz με το εφοπλιστικό χαστούκι στις χιονισμένες Άλπεις
Τα θωρηκτά ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Μotor Oil, o χορός της Optima και το +400% του Τανισκίδη, η παιδική χαρά του Τόλη, οι business του Σταφυλοπάτη, ο πρόεδρος των καπνών, ο συνταξιούχος και η κουμπαριά, και ένα hot quiz με την παρέα του εφοπλιστή στις Άλπεις
Το παιχνίδι των big boys στις τράπεζες, η κομψή πιρουέτα της Alpha Βank, το ομολογιακό 250 εκατ. από Μαρινάκη, η «απογείωση» του VV, οι billionaires Olayan και η Ελλάδα, η Cartier βλέπει Ελληνικό κι ένα hot quiz με δημοσιογράφο και το ρετιρέ των 7,5 εκατ.
Τι συμβαίνει με 3Ε και RealCons, το Βατερλό και τα χάπια του Βακάκη, το placement της ΕΥΔΑΠ και o άμπαλος Σαχίνης, το deal των ΕΑΣ, οι σίγουροι του ανασχηματισμού, η ξεκούραση του Παπασταύρου, το κάλεσμα του Τσουκαρίδη και το πάρτι του Τρύφωνος
Η μεγάλη μάχη long-short στη Metlen, το ράλι σε ΔΕΗ – ΟΠΑΠ, η δίωξη για απάτη στην Μάρμαρα Παυλίδης, τι θα κάνουν Παπασταύρου – Εξάρχου στον Λευκό Οίκο, ο Παπανικολάου στην Ακτή Βουλιαγμένης, με ποιους τα είπε ο Greg, ο Άδωνις στο My Story και το dinner Τσάκου – Σήλιας στο Hôtel Costes
Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
To bull market των τραπεζών, τι συμβαίνει με ΟΠΑΠ – ΟΤΕ, ο Βακάκης, το παλτό JUMBO και οι βόλτες με τα mega yachts, το big deal του Προκοπίου, όλη η αλήθεια για το Θριάσιο 1 και την Κιμπερλι, η Όλγα και το παρασκήνιο της Α’ Αθήνας
Talk of the town η λίστα mononews100, τι είπαν ΚΜ και Όλγα, ποιοι αγοράζουν Βιοχάλκο, Cener, Aegean, το ράλι σε Eurobank – Alpha, το δίλημμα του Μυλωνά, οι περίεργες προμήθειες του Δ. Αθηναίων, τα ψώνια Λαιμού, Μαρτίνου, Ιγγλέση, Τσάκου, τα μηνύματα της Κίμπερλι σε υπουργό, και η άγνοια της κόκκινης Άννας