array(0) {
}
        
    
Menu
-0.25%
Τζίρος: 136.14 εκατ.

Ποιο μοντέλο είναι η Ferrari της Πόπης Σεμερτζίδου που δέσμευσε η Αρχή για το Ξέπλυμα και πόσο κοστίζει

            
The Wiseman
The Wise Man

«No free lunch» για τον Ευτύχη, η ατάκα της Βρεττού και η «κρυφή» δράση του Χανδακά

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 21.05.2020
Η Κομισιόν «χτύπησε» τον Hercules, οι μηδενικές κρατήσεις του Αστέρα, η σύσταση Άδωνι και το μήνυμα Καραμούζη 
ΕΠΟΜΕΝΟ • 24.05.2020
H akazoo, η τύχη βουνό του Τζώρτζη της Folli και η κ. Βασιλική Λαζαράκου

Όπως λένε και στις αγορές, «free lunch» δεν υπάρχει!

Aegean: Κρατική στήριξη με όρους, όχι κρατικοποίηση

Η στήλη πληροφορείται ότι σχέδιο κρατικής στήριξης της Aegean υπάρχει, αλλά τα λεφτά δεν θα δοθούν χωρίς όρους διαφύλαξης των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου όπως θέλει η εταιρεία.

Μαθαίνω ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιδιώκει την αυστηρή κρατικοποίηση αλλά θα βάλει όρους, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις στήριξης με κρατικό χρήμα (π.χ. στις τράπεζες) και θα στηρίξει την εταιρεία και τους εργαζόμενους.

Το ποιο εργαλείο θα επιλεγεί θα προκύψει μετά από τις εξελισσόμενες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και με την εταιρεία. Θα είναι με CoCos, δηλαδή ομολογίες μετατρέψιμες σε μετοχές, με κάτι άλλο; Θα το μάθουμε σύντομα.

Πλησιάζει, λοιπόν, η ώρα που ο Ευτύχης πρέπει να αποφασίσει σοβαρά τι θα κάνει, διότι όπως λένε και στις αγορές δεν υπάρχει «free lunch»!

Βρεττού: Οι δυνατότητες των τραπεζών είναι πεπερασμένες!

Η ανώτερη Γενική Διευθύντρια Corporate και Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, Ελένη Βρεττού, είπε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, πρωτίστως ρεαλιστικό, όσον αφορά στην δυνατότητα των τραπεζών να χρηματοδοτούν πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

«Όταν μιλάμε για επενδυτικά σχέδια πολλών δισεκατομμυρίων, οι δυνατότητες των τραπεζών είναι πεπερασμένες λόγων και των εποπτικών κανόνων», είπε.

Η Ελένη έχει χρόνια εμπειρία στο investment και γνωρίζει σε βάθος την συγκεκριμένη αγορά καθώς έχει κλείσει επενδυτικά deals εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι οι τράπεζες με σημαντικό όγκο μη εξυπηρετούμενων δανείων και σταθερές καταθέσεις μπορούν να ανοίξουν τη στρόφιγγα μέχρι ενός σημείου.

Με πλούσιο βιογραφικό ο νέος πρόεδρος του Μητέρα

Το αφεντικό του CVC Capital -που αποτελεί τον μεγαλομέτοχο του Μαιευτηρίου Μητέρα- στην Ελλάδα, Δημήτρης Σπυρίδης, έψαξε και βρήκε έναν ικανότατο ιατρό για το τιμόνι του νοσοκομείου.

Ο λόγος για τον Στέφανο Χανδακά, μαιευτήρα-γυναικολόγο, ο οποίος έχει εργασθεί επί σειρά ετών στο Μητέρα και διαθέτει εταιρική μνήμη, βασικό προαπαιτούμενο για τον επικεφαλής μιας εταιρείας.

Ο νέος πρόεδρος του μεγαλύτερου ιδιωτικού νοσοκομείου με βάση τον αριθμό των κλινών (πάνω απο 500 κλίνες) , τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση μέσω της ΜΚΟ «Ομάδα Αιγαίου», από το 2007 έως και σήμερα, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας στα ακριτικά νησιά.

Το 2015 ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό HOPE GENESIS, που στόχο έχει να ανατρέψει το κλίμα υπογεννητικότητας της Ελλάδος, παρέχοντας δωρεάν τοκετούς και θεραπείες γονιμότητας σε κατοίκους των ακριτικών νησιωτικών και ηπειρώτικων περιοχών της Ελλάδας.

Η Κύπρος άνοιξε την πόρτα του ESM

Η Κύπρος, λοιπόν, αποφάσισε να ανοίξει πρώτη – θα δούμε πόσες ακόμη θα ακολουθήσουν – την πόρτα του Ενιαίου Μηχανισμού Στήριξης, ζητώντας 400 εκατ. ευρώ, τα οποία θα τα δαπανήσει με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας του νησιού.

Το ποσό είναι μικρό -ανάλογο και του ΑΕΠ της- ωστόσο τώρα θα έρθουν στην επιφάνεια οι όροι που θέτει ο ESM για την πιστωτική αυτή γραμμή… Θα ζητήσει μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα ή μέτρα λιτότητας… διότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H συνταγή Γκρίνμπεργκ για τον ΚΜ, που θα πάνε ΤΩΡΑ οι τράπεζες και LAMDA, οι αλλαγές στην Metlen, οι δικηγόροι και οι millionaires που χωρίζουν, οι νέες business της Δήμητρας Κούστα και της Άννας Βίσση και ποσo κάνει η Ferrari της Πόπης
Γιατί έκαναν ράλι τράπεζες και Aktor, το μεγάλο μυστικό της Intralot, o θρίαμβος Κούστα και δικηγόρων, τι λένε οι «σουπερμαρκετάδες» για το Holiday Inn, το ηθικό της Φραγγιά των Σπετσών, και η Βίσση, η ΕΛΠΙΔΑ και η D&A productions
Γιατί ο ΚΜ τα πάει καλά και μέσα, γιατί αρέσουν Πειραιώς και Alpha, η μυστική συνάντηση στο Holiday Inn και ο υπουργός, το deal της FAIS, το φάντασμα της Pharmaten και το Βατερλώ της ACAG
Η κούρσα των τραπεζών και του ΟΤΕ, τα κέφια της ΓΕΚ και της ΑΕΜ, ο θερμός Αύγουστος του Εξάρχου, ο Παπασταύρου, η Chevron και τα ΕΛΠΕ, ο απών Κικίλιας και τα 1.000 ΑΦΜ του ΟΠΕΚΕΠΕ
H σούζα της Optima, ποιος πουλάει ΕΛΠΕ και Ευρώπη, το εντυπωσιακό σενάριο για Metlen, τα 4 σπίτια του Τσίπρα, το mansion Τοπούζογλου στις Σπέτσες και ποιος αγόρασε βίλα στο Ελληνικό
Γιατί έχουν κέφια JUMBO, AEM και Intralot, το τσακάλι της αγοράς, το ράλι της Metlen, η dream team του Πιερ, το «γκελ» του Άδωνι, οι νέες business του Δέτση, και η ιστορία μιας ερώτησης για τον Greg
Τα χαμόγελα του Κυριάκου και τι θα λένε οι δημοσκοπήσεις, Πιέρ και Πετραλιάς οι νέοι αρχιτέκτονες, σε Intralot και ΕΛΠΕ η προσοχή, ο ΚΜ και η Credia, οι απαιτήσεις της νεαρής του shipowner και το πάρτι του Roussev
Πότε θα γίνουν εκλογές και ποιος θα ηγηθεί της ΝΔ, οι ανόητοι των μετοχών, η δύναμη της AKTOR και του Εξάρχου, η αξιοπιστία της ΑΕΜ, ο Λύκος και ο Πινόκιο, η ανασφαλής της Novo Nordisk και ο γύπας φαρμακοβιομήχανος
Γιατί ειναι happy στο ΜΜ με τον Πανάρα, oι άγριοι τραπεζίτες, η Metlen στον FTSE100, τι συμβαίνει στον ΑΔΜΗΕ, στον ΟΠΑΠ τα Λαχεία, η κίνηση Βαφειά, το ράλι της AKTΟR και τα 600 εκατ. του Πατέρα
Γιατί πούλησαν χθες οι Ελληνάρες, τα μυστήρια της ΓΕΚ, οι εκπλήξεις της ΑΚΤΩΡ, το γαλλικό μοντέλο ΚΜ και Πιέρ για τις οικογένειες, το παρασκήνιο της μονομαχίας Ιβάν – Τέλη, τι συμβαίνει με Μυλωνάκη, η γιαγιά με τα 900.000 ευρώ, κάτι ετοιμάζει ο Θανάσης Μαρτίνος