• Τα 10 «κόκκινα» hotels της αγοράς, το αίτημα της Fraport στις τράπεζες και οι κινήσεις του Σταθόπουλου της BC Partners

    Εν αναμονή των δηλώσεων Μητσοτάκη Από την Κρήτη μέχρι την Χαλκιδική και από το καφενείο μέχρι το luxury εστιατόριο θα είναι σήμερα όλοι συντονισμένοι αναμένοντας τις δηλώσεις Μητσοτάκη στις 18:00 για τα μέτρα στήριξης του τουρισμού και της εστίασης. To mononews.gr θα μεταδώσει live τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Ο ΦΠΑ στον καφέ, τα αναψυκτικά και […]

    the wise man
    image
    the wise man

    Εν αναμονή των δηλώσεων Μητσοτάκη

    Από την Κρήτη μέχρι την Χαλκιδική και από το καφενείο μέχρι το luxury εστιατόριο θα είναι σήμερα όλοι συντονισμένοι αναμένοντας τις δηλώσεις Μητσοτάκη στις 18:00 για τα μέτρα στήριξης του τουρισμού και της εστίασης. To mononews.gr θα μεταδώσει live τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

    Ο ΦΠΑ στον καφέ, τα αναψυκτικά και τα ροφήματα είναι ψηλά στην ατζέντα όπως και ο ΦΠΑ στις μεταφορές αλλά δεν αποκλείονται και εκπλήξεις…

    ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Δεν μπαίνουν για να απολύσουν

    Η δραματική μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων αλλά και ο εφιάλτης για δεύτερο κύμα του κορονοϊού το Φθινόπωρο κάνει πολλούς επιχειρηματίες να είναι «κουμπωμένοι» και εφόσον ξεσπάσει δεύτερο κύμα θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε απολύσεις.

    Αυτό έχουν διαπιστώσει οι τραπεζίτες και έτσι εξηγούν – σε μεγάλο βαθμό – το γεγονός ότι μόλις 1 στους 3 επιχειρηματίες δεν κάνει χρήση τόσο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ όσο και της τρίμηνης επιδότησης τόκων για τα προ covid-19 δάνεια που παρέχει το κράτος.

    Την πρόθεση αυτή έχει διαπιστώσει και η κυβέρνηση και γι` αυτό ο Σταϊκούρας δεν κρύβει τα λόγια του όταν αναφέρεται σε αύξηση της ανεργίας.

    Βέβαια, προσπαθούν να κρατήσουν όρθιους τους εργαζόμενους μέσω της επιδότησης της εργασίας από το πρόγραμμα SURE αλλά και πάλι η εκ περιτροπής εργασίας και η μερική απασχόληση εκτιμάται ότι θα «χτυπήσουν» κόκκινο από τον Σεπτέμβριο και μετά.

    Eurobank: 10 ξενοδόχοι είχαν πρόβλημα πριν τον covid-19

    Η Eurobank παρουσίασε μια σειρά από διευκολύνσεις ρευστότητας προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

    Τα δάνεια της τράπεζας στα ξενοδοχεία ανέρχονται σε 1,75 δις ευρώ. Όπως είπε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Κώστας Βασιλείου, το 77% είναι υγιείς ενώ το 23% είναι προβληματικό.

    Το 23% αντιστοιχεί σε 10 προβληματικά ξενοδοχειακά Groups, είπε ο αναπληρωτής CEO και ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημά τους δεν προέκυψε λόγω κορονοϊού αλλά από πριν.

    Από αυτά τα δάνεια οι 7-8 επιχειρήσεις τα έχουν ρυθμίσει και βρίσκονται υπό παρακολούθηση και οι 2-3 έχουν πάει το δρόμο της δικαιοσύνης.

    Η στήλη έχει αναφερθεί κατά καιρούς στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ξενοδόχων (στους 2-3 αναφέρομαι), οι οποίοι μεταξύ άλλων στέλνουν εξώδικα ακόμη και στους τραπεζοϋπαλλήλους των καταστημάτων…

    Και οι 10 δεν χρωστούν μόνο στην Eurobank αλλά σε όλο το τραπεζικό σύστημα. «Όνομα και μη χωριό», που λέει και ο θυμόσοφος λαός.

    Α και να μην το ξεχάσω: Καλές οι οικειότητες αλλά δεν αρμόζουν σε όλες τις περιστάσεις και καταστάσεις. “Παν μέτρον Άριστον»…

    Bad Bank: Τέλος στην φημολογία από τον Καραβία

    Τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένα έντονο παρασκηνιακό σούσουρο για το αν οι τραπεζίτες τάσσονται υπέρ ή όχι της πρότασης της Τράπεζας της Ελλάδος για την ίδρυση Bad Bank.

    Ο CEO της Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,67% 1,83 θέλησε να βάλει τέλος στο σούσουρο ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα αντίδρασης και πως χρειάζονται όλα τα εργαλεία.

    Η σειρά της Εθνικής

    Ψηφιακές υπηρεσίες για την στήριξη των επιχειρήσεων έχει ετοιμάσει η Εθνική Τράπεζα και σήμερα ο διευθύνων σύμβουλός της Παύλος Μυλωνάς θα τις επικοινωνήσει διαδικτυακά.

    Μαζί του μαθαίνω θα είναι και ο επικεφαλής των χρηματοδοτήσεων της τράπεζας Βασίλης Καραμούζης.

    Forthnet: Ενθουσιασμένοι στη Πειραιώς με την BC Partners

    Η πώληση της Forthnet έχει καταντήσει ανέκδοτο καθώς το εγχείρημα πάει τα τελευταία 2 χρόνια από αναβολή σε αναβολή και από ναυάγιο σε ναυάγιο.

    Η στήλη πληροφορείται ότι τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς που έχουν επιφορτισθεί την δουλειά έχουν ενθουσιαστεί με την ετοιμότητα και την σοβαρότητα της BC Partners καθώς η ομάδα του επικεφαλής της Νίκου Σταθόπουλου τρέχει την πρόταση που έχει καταθέσει και διευκολύνει τη συζήτηση με την τράπεζα.

    Μαθαίνω, λοιπόν, ότι το deal θα κλείσει πιθανότατα – με την Forthnet κανείς δεν παίρνει όρκο – την επόμενη εβδομάδα. Ίδωμεν…

    Ομόλογα-ΧΑ: Αντίθετοι δρόμοι

    Το recovery fund άνοιξε την όρεξη των επενδυτών στην αγορά ομολόγων και οδήγησε σε πτώση τις αποδόσεις στρώνοντας τον δρόμο για την νέα έκδοση 10ετούς ομολόγου που ετοιμάζει άμεσα – ίσως και την επόμενη εβδομάδα – ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

    Από την άλλη στο Χρηματιστήριο οι τράπεζες οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη σε πτώση 1,37% ενώ ο κλαδικός τους δείκτης περιορίσθηκε κατά 5,70%.

    Πιστωτική γραμμή στο ΔΑΑ από τις τράπεζες/αίτημα και από Fraport

    Πλην της Aegean Airlines ΑΡΑΙΓ 2,71% 11,77 οι τράπεζες όπως πληροφορείται η στήλη άνοιξαν πιστωτικές γραμμές και για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, το οποίο είδε τα έσοδά του από την αρχή της καραντίνας να μηδενίζονται και καίει κεφάλαιο.

    Πληροφορούμαι ότι πιστωτική γραμμή ζητάει και η Fraport!