• Οι εναλλακτικές της κυβέρνησης για Εθνική και Πειραιώς, το δάνειο του Καραμούζη, η μυστική αποστολή του Γάλλου της EGIS στην Αθήνα, το πάρτι της ENERGEAN και η διαμάχη του εφοπλιστή Προκοπίου για 300τμ

    Ελπίζω πάντως ο ευγενέστατος και γοητευτικός Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα κος Patrick Maisonnave (Πατρίκ Μεζονάβ) να μην μάθει από τον Wiseman για την επίσκεψη του στελέχους της EGIS GROUP, αν και αυτό καταλαβαίνω πως θα γίνει.

    image

    Ποιες εναλλακτικές μεθόδους εξετάζουν  για τη διάθεση των μετοχών του ΤΧΣ

    Γράφαμε τις προάλλες για το νέο μεγάλο project το οποίο αφορά στην λεγόμενη αποεπένδυση (sic) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Κυρίως δηλαδή για τη διάθεση των δύο μεγάλων μετοχικών πακέτων που διαθέτει σε Εθνική (40,39%) και Τράπεζα Πειραιώς (27%).

    Μεταφέραμε στο συγκεκριμένο σχόλιο την διαβεβαίωση του πρωθυπουργικού συμβούλου Αλέξη Πατέλη ότι θα υπάρξει ανταγωνιστική διαδικασία.

    Στην κυβέρνηση  λοιπόν εκτός από την διαδικασία του βιβλίου προσφορών (το λεγόμενο bookbinding) θεωρούν ότι υπάρχουν και άλλες  εναλλακτικές διαδικασίες  ισοδύναμου αποτελέσματος.

    Μία εξ αυτών  είναι και  η λεγόμενη unsolicited offer.

    Δηλαδή η διαδικασία κατά την οποία ένας επενδυτής μπορεί να κάνει μία δεσμευτική προσφορά δίνοντας κάποια τιμή που αυτός θεωρεί εύλογη, χωρίς προηγουμένως ο Μέτοχος να έχει βγάλει προς  πώληση το εκάστοτε πακέτο μετοχών.

    Στη συνέχεια μπορεί να ακολουθήσει μία σύντομη περίοδος και στη λήξη αυτής εάν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος επενδυτής μπορεί να καταθέσει μία άλλη προσφορά.

    Εμένα η διαδικασία αυτή μου θύμισε αυτό που είχε  κάνει ο Ellon Musk  με τις μετοχές της Τwitter, o οποίος έκανε μία προσφορά στα 54,30 δολάρια ανά μετοχή.

    Όμως  εδώ είναι Βαλκάνια και όχι Wall Street , έπειτα δεν πρέπει να μας ξεφεύγει ότι ο Μusk έκανε δημόσια πρόταση για την εξαγορά του 100% των μετοχών και όχι για ένα πακέτο όπως συμβαίνει εδώ με το ΤΧΣ.

    Άλλωστε,  για τις μετοχές που ρευστοποιεί το ΤΧΣ προβλέπεται  εξαίρεση από την υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης.

    Επιπλέον,  υπάρχει μία ακόμη ειδοποιός διαφορά: Και αυτή έγκειται  στη βούληση του ΤΧΣ να ρευστοποιήσει τις συμμετοχές του,  η οποία άλλωστε αποτυπώνεται στο Νόμο που διέπει τη λειτουργία του.

    Επομένως το ΤΧΣ ως  solicitor (δηλαδή δυνητικός πωλητής σε μία ελεύθερη μετάφραση) πώς είναι δυνατόν να εμπλακεί σε μία διαδικασία unsolicited ;

    Aρκετά  όμως σας προβλημάτισα για σήμερα.

    Ας κάνει άλλωστε και κάτι Rothschild, τόσα λεφτά θα πάρει για να εισηγηθεί εναλλακτικούς τρόπους αποεπένδυσης.

     

    Reds: Πού κάθεται η μπίλια για τους Ολλανδούς

    Το ποσοστό στο οποίο θα φτάσει η συμμετοχή των Ολλανδών στη Reds περιμένει σήμερα η αγορά, με τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ να βλέπουν εκτός βασικών μετόχων τόσο τον απερχόμενο πρόεδρο Χρήστο Παναγιωτόπουλο, όσο και τον εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το όνομά τους θα σβηστεί εντελώς από το μετοχολόγιο.

    Θυμίζουμε ότι μέχρι πρότινος Παναγιωτόπουλος και Διαμαντίδης είχαν ποσοστά περί του 10% και 7%.

    Ο σχεδιασμός των Ολλανδών πάντως είναι η επόμενη μέρα να βρει τον real estate βραχίονα του Ελλάκτωρα με περισσότερα αναπτυξιακά πλάνα και με μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία (παρότι η κεφαλαιοποίησή της ξεπερνά τα 140 εκατομμύρια).

    Η δημόσια πρόταση της Reggerborgh λήγει σήμερα και κύλησε ομαλά, παρόλο που το δ.σ. (όταν ακόμα αυτού προϊσταντο ο πρώην πρόεδρος Παναγιωτόπουλος) έκρινε, βάσει έκθεσης της Euroxx, ότι η τιμή της μετοχής της εταιρείας είναι μεγαλύτερη από τα 2,48 ευρώ που προσέφερε η Reggerborgh, συγκεκριμένα από 2,51 έως 2,85 ευρώ ανά μετοχή.

     

    To παράπονο του Ανδρέα Πάτση

    Mου μετέφεραν αρμοδίως ότι ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ Ανδρέας Πάτσης εκφράζει ένα παράπονο.

    Όχι τόσο για τις offshore που διέθετε στην Κύπρο, αυτές υπάρχουν και πώς να το παραγνωρίσεις, αλλά για εκείνο το δάνειο που είχε λάβει από την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 .

    Πρόκειται για εκείνα τα 4 εκατ. ευρώ με τα οποία αγόρασε το πακέτο των κόκκινων δανείων από την ίδια την Τράπεζα.

    Η αρνητική αντιμετώπιση που είχε από την κοινή γνώμη για αυτή την επενδυτική πρακτική ήταν μεροληπτική, τη στιγμή που άλλες τράπεζες δώσανε πολύ μεγαλύτερα δάνεια στους αγοραστές των δικών τους κόκκινων δανείων,  «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι».

    Δεν ξέρω αν έχει δίκιο αλλά σίγουρα αξίζει να το ψάξω λίγο το θέμα.

     

    Γιατί έπεσε χθες ο τζίρος στο ΧΑΑ

    Αυγουστιάτικο τζίρο (μόνον 43 εκατ.ευρω)  έκανε χθες το ΧΑ.

    Όπως μου μετέφερε φίλος Χρηματιστής η συνεδρίαση από το πρωί ήταν υποτονική.

    Αναζητώντας τις πιθανές αιτίες, οδηγήθηκε στο συνέδριο που διοργάνωσε η ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ 1,77% 5,18  για τα παράγωγα (ATHEX Derivatives & Stock Lending Forum.   2022  ) που είχε ξεκινήσει από το πρωί.

    Όπως απεδείχθη εκ των υστέρων το παρακολούθησαν όλοι οι σχεδόν οι ειδικοί διαπραγματευτές, οι οποίοι άφησαν τα τερματικά «έρημα».

    Αισθητή λοιπόν η απουσία των market makers οι οποίοι παρόλο που αρκετές φορές χτυπιούνται μεταξύ τους, είναι  οι μόνοι συνεπείς παίκτες του ΧΑΑ.

    Αφησαν τελικά το γάμο και πήγαν για ….παράγωγα.

     

    Υπουργείο Υποδομών βγάζει «κόκκινη κάρτα»  στην πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για τα κυμαινόμενα διόδια στην Αττική Οδό

    Άκυρο μαθαίνω ότι πρόκειται να ρίξει το Υπουργείο Υποδομών στην πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για τα κυμαινόμενα διόδια στην Αττική Οδό.

    Πρόκειται για το σχέδιο που είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτριος Πολίτης, με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής.

    Τις επόμενες ημέρες  αναμένεται να ληφθεί η σχετική απόφαση από τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, ενώ ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να είχε και ο Υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης.

    Όσον αφορά την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ, από τις πληροφορίες που έχω μέχρι στιγμής συγκεντρώσει, το σχέδιο του Δημήτρη Πολίτη προέβλεπε τη δημιουργία τεσσάρων ζωνών τιμολόγησης με μοναδικό κριτήριο τιμολόγησης τις ώρες αιχμής.

    Οι υποστηρικτές μάλιστα της πρότασης αυτής έσπευσαν να με διαβεβαιώσουν ότι η μέση τιμή του διόδου δε θα αυξανόταν και θα παρέμενε σταθερή στα 2,80 ευρώ, όπως είναι και σήμερα, ενώ δεν παρέλειψαν να μου πουν για την αποτυχημένη απόπειρα αύξησης της τιμής το καλοκαίρι του 2019.

    Μου τόνισαν, δε, την ανάγκη για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού χάους που δημιουργείται στον οδικό άξονα, ενώ υπερθεμάτισαν την ανάγκη για την κατασκευή των τριών επεκτάσεων που αναμένεται να δημοπρατήσει το Υπουργείο Υποδομών.

    Όλα τα παραπάνω, βέβαια, δεν είναι άσχετα  με τον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής Οδού που θα πρέπει να έχει τελειώσει σε δύο χρόνια από σήμερα.

    Μάλιστα το τίμημα της παραχώρησης, σύμφωνα με τα όσα διαδίδει το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισ. Ευρώ, ενώ στόχος είναι οι όροι της σύμβασης να είναι αρκετά καλύτεροι από αυτούς της προηγούμενης, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

     

    Τι γύρευε ο Νίκος  Καραμούζης στο Υπουργείο Οικονομικών

    Στο υπουργείο Οικονομικών εθεάθη χθες το απόγευμα ο Νίκος Καραμούζης (διαθέτει πολλούς τίτλους, αλλά είναι γνωστός στο Πανελλήνιο οπότε δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις).

    Απ’  ότι έμαθα ανέβηκε μέχρι τον πέμπτο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση.

    Έμαθα ότι αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι επενδύσεις και πιο συγκεκριμένα ο νέος αναπτυξιακός Νόμος ο οποίος βρίσκεται στα σκαριά.

    Άλλωστε πλέον ο τραπεζίτης είναι επικεφαλής του fund SMERC και έχει εξαγοράσει το συγκρότημα Patmos Aktis.

    To εν λόγω fund μάλιστα κατάφερε να εντάξει μία επένδυση 8 εκατ. ευρώ για την ξενοδοχειακή μονάδα στο Ταμείο Ανάκαμψης, η οποία θα χρηματοδοτηθεί με δάνειο 3,2 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ 1,85% 7,70.

     

    Η μυστική αποστολή του Γάλλου της EGIS στην Αθήνα και η πανάκριβη σουίτα

    Ο κ. Laurent Germain (Λωράν Ζερμαίν επί το ελληνικότερο) είναι μεν άγνωστος στην Ελλάδα, στο πλατύ κοινό τουλάχιστον, αλλά πολύ γνωστός στη συμμαχική μας Γαλλία.

    Είναι ο διευθύνων σύμβουλος στον πολυεθνικό γαλλικό όμιλο Egis Group που είναι πολύ «βαρύ όνομα» στον τομέα των υποδομών, κατασκευών και παραχωρήσεων.

    Σε σχέση με την Ελλάδα η θυγατρική EGIS PROJECTS αναδείχθηκε πέρυσι προτιμητέος επενδυτής για την Εγνατία  Οδό για 35 χρόνια.

    Εκεί όμως στην κοινοπραξία που κέρδισε, τον πρώτο λόγο έχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ , άρα το «αφεντικό» είναι ο Γιώργος Περιστέρης.

    Εκτός πάντως από αυτή τη σημαντική δουλειά, ο κ. Laurent Germain φαίνεται πώς έχει «οσμιστεί» και άλλες καλές ευκαιρίες στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό τον έπιασε …πρεμούρα και κινείται διακριτικά αλλά αρκετά δυναμικά στη χώρα μας αλλά και στην Κύπρο.

    Πρόσφατα έστειλε στενό συνεργάτη του στην Αθήνα.

    Ο στενός συνεργάτης αναζήτησε εταιρία προς εξαγορά στη χώρα μας.

    Μιλάμε για επιδιωκόμενη «μεγάλη εξαγορά» που θα ταράξει τα νερά εάν ευοδωθεί τελικά, αφού ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες όπως λένε.

    Κινήθηκε μάλιστα τόσο αθόρυβα που δεν ειδοποίησε ούτε καν τη γαλλική πρεσβεία ότι θα έλθει, κάτι που αποτελεί συνήθη πρακτική των μεγάλων Ομίλων, να ζητούν την αρωγή της Πρεσβείας τους σε ξένη χώρα.

    Αν δεν νοίκιαζε μάλιστα φανταχτερή και πανάκριβη σουίτα σε κεντρικότατο ξενοδοχείο της Πρωτεύουσας, ουδείς θα τον αντιλαμβανόταν.

    Δεν το ήξερε ο Γάλλος Πρέσβης 

    Ελπίζω πάντως ο ευγενέστατος και γοητευτικός Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα κος Patrick Maisonnave (Πατρίκ Μεζονάβ) να μην μάθει από τον Wiseman για την επίσκεψη του στελέχους της EGIS GROUP, αν και αυτό καταλαβαίνω πως θα γίνει.

    Άλλωστε ο ίδιος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έλεγαν στη δεξίωση, με αφορμή την εθνική γιορτή της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου, πως οι (ομολογουμένως άριστες, καλύτερες δεν μπορούν να γίνουν) σχέσεις Ελλάδος-Γαλλίας βασίζονται εν πολλοίς και στην αμφίδρομη πληροφόρηση.

    Πάντως, για να μην ζητάει ο κος Μεζονάβ εξηγήσεις, να σας πούμε πως ούτε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Έλληνας υπουργός, δηλαδή ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ούτε ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης είδαν το Γάλλο μάνατζερ-ειδικό απεσταλμένο.

    Όποιος αναρωτιέται «μα ποιος επίσημος τον είδε τέλος πάντων;» ας αναλογιστεί πως τα θέματα αυτά τα χειρίζεται (σχεδόν προσωπικά) ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, όπως άλλωστε τα «ελληνικά Rafale» τα οποία πέταξαν πάνω από το Παρίσι κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την εθνική γιορτή της 14ης Ιουλίου.

    Αυτό επειδή η Egis Group απασχολεί πάνω από 16.500 υπαλλήλους και έκανε πέρυσι τζίρο 1,2 δισ. ευρώ.

    Αξίζει συνεπώς να ασχολείται προσωπικά ο κος Πρόεδρος.

     

    ENERGEAN: Ράλι για την μετοχή της

    Σε πανηγυρικό κλίμα ξεκίνησε η πώληση αερίου σε πελάτες της Energean στο Ισραήλ.

    Την έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Karish της Energean στο Ισραήλ την προηγούμενη Τετάρτη ακολούθησε λίγες μέρες αργότερα και η έναρξη πωλήσεων προς τους πελάτες της εταιρείας στην χώρα, οι οποίοι είναι κυρίως ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί και βαριές βιομηχανικές μονάδες.

    Με αφορμή, μάλιστα, την έναρξη πωλήσεων προς τον μεγαλύτερο πελάτη της, την Edeltech, πραγματοποιήθηκε και μια εκδήλωση στο Τελ Αβίβ μέσα στο αναμενόμενο πανηγυρικό κλίμα.

    Η Edeltech έχει συμμετοχή σε πέντε ιδιωτικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, προς τους οποίους η συνολική προμήθεια φυσικού αερίου από την Energean θα είναι της τάξης των 30 δισεκ. κυβικών μέτρων αερίου συνολικά σε μια χρονική διάρκεια περίπου 15 ετών.

    Η παραγωγή γίνεται από την Energean Power, την ιδιόκτητη πλωτή μονάδα παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης (FPSO), η οποία έχει δυναμικότητα 8 δισεκ. κυβικά μέτρα τον χρόνο.

    Το γεγονός ότι η Energean ξεκινά να έχει έσοδα από τη μεγαλύτερή της επένδυση σε συνδυασμό με την πρόσφατη ανακοίνωση της μερισματικής της πολιτικής, οδήγησαν την Τρίτη την μετοχή της σε ιστορικά υψηλά τόσο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου (πάνω από τις 15 λίρες) όσο και στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ (πάνω από τα 62 σέκελ).

     

    Ο Ωνάσης, το διάσημο σπίτι με το πιάνο της Κάλλας και η διαμάχη Προκοπίου- Αλεξίου ΑΕ για ένα οικόπεδο 300 τμ

    Λοιπόν σήμερα θα σας διηγηθώ μια πολύ ωραία ιστορία.

    Τα πρόσωπα πολλά και ενδιαφέροντα.

    Ξεκινάμε από τον Ωνάση, την Κάλλας, τον Δικτάτορα Παπαδόπουλο, τον Μανώλη  Κυπριανίδη (πρώην πρόεδρος της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ) και τον  εφοπλιστή  Γιώργο Προκοπίου.

    Ο Ωνάσης λοιπόν την δεκαετία του 1960-70 είχε ένα θεόρατο σπίτι στο Λαγονήσι στην περιοχή Τρεχαντήρια.

    Εκεί στέγαζε τον έρωτα του με τη Μαρία Κάλλας.

    Μάλιστα εκεί η Μαρία Κάλλας εγκατέστησε ένα πιάνο αντίκα με μια τεράστια ουρά.

    Το πιάνο υπάρχει ακόμα και σήμερα λένε όσοι έχουν επισκεφθεί το συγκεκριμένο σπίτι.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη είναι η ίδια βίλα που έμεινε για κάποιο διάστημα επι χούντας και ο δικτάτορας Γιώργος Παπαδόπουλος.

    Την ίδια εποχή με τον Ωνάση αγοράζει το δίπλα  (τεράστιο) οικόπεδο ο επιχειρηματίας Αλεξίου, και χτίζει κάμποσες μονοκατοικίες.

    Οι περισσότερες μονοκατοικίες της ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΕ σήμερα έχουν πλέον πουληθεί.

    Μεταξύ των δυο οικοπέδων (της βίλας του Ωνάση και του οικοπέδου της ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΕ) όμως υπάρχει ένα τρίτο, δημοσίου χαρακτήρα, οικόπεδο 300 τ.μ. που «βγαίνει» στο μικρό φυσικό λιμανάκι της περιοχής.

    Αλλά για αυτό το μικρό οικόπεδο,  που έχει γίνει μήλον της έριδος,  θα σας γράψω παρακάτω.

    Μετά που πέθανε ο Ωνάσης λοιπόν, το σπίτι πέρασε στην ιδιοκτησία της Λίτας Βοιβόδα- Λιβανού.

    Η Λιτα Βοιβόδα είχε παντρευτεί τον μεγιστάνα Γιώργο Λιβανό, αδελφό της Τίνας Λιβανού (της συζύγου του Ωνάση και μητέρα των παιδιών του).

    Η απόλυση Τρίτση 

    Το σπίτι αυτό ήταν η αφορμή να απολυθεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1984 ο Αντώνης Τρίτσης.

    Ο  τότε υπουργός Περιβάλλοντος απλά ήθελε να κατεδαφίσει την περίφραξη του σπιτιού που οδηγούσε στην θάλασσα.

    Όμως δεν είχε υπολογίσει την ιδιοκτήτρια του.

    Τελικά δεν κατεδαφίστηκε η περίφραξη και ο Τρίτσης λίγους μήνες μετά «απολύθηκε» από το ΠΕΧΩΔΕ.

    Απλά , δεν γνώριζε τις σχέσεις Βοιβόδα – Παπανδρέου.

    Στην συνέχεια το σπίτι πουλήθηκε στον επιχειρηματία Μανώλη Κυπριανίδη μη εκτελεστικού προέδρου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.

    Ο Μανώλης Κυπριανίδης στην Αθήνα της δεκαετίας του ’80 είναι ένας περιζήτητος γαµπρός, κοσµοπολίτης, µε καλές σπουδές στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και µε μια  αδιόρατη παλιοµοδίτικη -αγγλικής καταγωγής- φινέτσα που συγκινούσε τις γυναίκες.

    Κάποια στιγμή βρέθηκε στη ζωή της Μαρίνας Φλέγγα ιδιοκτήτριας της Κεράνης και, το κυριότερο, έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του δικού της κόσμου.

    Το ζευγάρι απέκτησε και δυο παιδιά.

    Μετά που χώρισε την Κεράνη-Φλέγγα ο Κυπριανιδης , αφού εν τω μεταξύ είχε βγάλει πολλά λεφτά από χρηματιστηριακά παιχνίδια (ΚΕΡΑΝΗΣ,ΑΕΜΕΤ κλπ.),  αγόρασε αυτό το σπίτι.

    Το επίπλωσε με πανάκριβα κομμάτια αξίας πολλών εκατομμυρίων δραχμών.

    Μάλιστα είχε κατασκευάσει και ένα δωμάτιο πολέμου.

    Κάθε πρωί ο Κυπριανίδης ύψωνε την δικιά του σημαία με το δικό του οικόσημο και κάθε απόγευμα γινόταν η υποστολή της.

    Οι υπηρέτες του φορούσαν απαραιτήτως στολές με παράσημα.

     

    Οι παρανομίες Κυπριανίδη

    Εκείνη λοιπόν την εποχή ο Κυπριανίδης κάνει μια παρανομία.

    Περιφράσει ένα οικόπεδο 300 τ.μ. μέτρων που ανήκε στο δημόσιο, με το δικό του κτήμα.

    Το γεγονός αυτό πυροδότησε ένταση μεταξύ του Κυπριανίδη και των ιδιοκτητών των σπιτιών του διπλανού οικοπέδου που ανήκε στην ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΕ.

    Στην ουσία «έφαγε» το δημόσιο οικόπεδο και το ενοποίησε με το δικό του κτήμα.

    Παρά τα δικαστήρια και τις καταδικαστικές αποφάσεις ο Κυπριανίδης ποτέ δεν  έβγαλε τους φράκτες, από το δημόσιο οικόπεδο.

    Το 2017 ο Κυπριανιδης δολοφονήθηκε στην Ελβετία με τα δημοσιεύματα της εποχής να κάνουν λόγιο για δηλητηρίαση.

    Στην συνέχεια οι κληρονόμοι του Κυπριανιδη μετά από πολυετείς διαπραγματεύσεις,  ήλθαν σε συνεννοήσεις με την διπλανή ιδιοκτησία και πράγματι είχε βρεθεί ένα modus Vivendi για να αφαιρεθεί ο φράκτης από το δημόσιο κτίσμα.

    Όμως εν τω μεταξύ το σπίτι πουλήθηκε ξανά, χωρίς όμως εν τω μεταξύ να έχει αφαιρεθεί η περίφραξη.

    Η διαμάχη Προκοπίου- Αλεξίου ΑΕ

    Φημολογείται ότι πουλήθηκε προ ολίγων μηνών στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου ο οποίος είναι φανατικός συλλέκτης ακινήτων.

    Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αγοράσει επιπλέον 4 θηριώδη σπίτια σε απόσταση αναπνοής από την συγκεκριμένη βίλα.

    Στο σπίτι αυτό λέγεται ότι μένει για κάποιες ημέρες το καλοκαίρι η κόρη του Ιωάννα.

    Τώρα λοιπόν οι δικηγόροι των δυο πλευρών προσπαθούν να βγάλουν άκρη και πάλι μέσω των δικαστηρίων….

    Και όλα αυτά για 300 τ.μ. γης!!!!

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.