• Οι δυσαρεστημένοι μέτοχοι της LAMDA, η διαμάχη Γερμανού- Καραφωτάκη, ο Servicer με την JAGUAR και οι φιλίες του Πολίτη με τον Μυλωνογιάννη

    Επειδή ο WISEMAN αναγνωρίζει ότι όσο η χώρα επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, τόσο θα υπάρχουν μεγάλες ειδήσεις από την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, αποφάσισε ότι και το Σάββατο πρέπει να γράφει,  για την πληρέστερη ενημέρωση σας.

    the wise man
    image
    the wise man

    Wise man και τα Σάββατα

    Επειδή ο WISEMAN αναγνωρίζει ότι όσο η χώρα επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, τόσο θα υπάρχουν μεγάλες ειδήσεις από την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, αποφάσισε ότι και το Σάββατο πρέπει να γράφει,  προκειμένου να ενημερώνεστε για τα παρασκήνια όσων συμβαίνουν στο προσκήνιο και κυρίως στο παρασκήνιο.

    Τους τελευταίους μήνες οι business  “τρέχουν” με απίστευτη ταχύτητα (άνοδος του χρηματιστηρίου, εξαγορές από το CVC, πώληση της Chipita στην Mondelez, αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων από ΤΡΑΠΕΖΑ Πειραιώς και Alpha Bank κλπ), εμφανή σημάδια ότι ήδη έχουμε μπει σε μια άλλη εποχή.

    Πάμε λοιπόν.

    Ο κ. Τίποτα

    Στις 5 Μαρτίου του 2021 το mononews.gr με ένα άρθρο παρέμβαση με τίτλο “είναι ο κύριος Τίποτα; ” αναφέρθηκε στην  θητεία του ως  χθες προέδρου του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Χρήστου Χάλαρη.

    Σχεδόν 83 ημέρες  μετά την δημοσίευση του άρθρου, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης καρατόμησε τον κ. Χάλαρη (επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του άρθρου του mononews.gr) και έβαλε στην θέση του τον οικονομολόγο Παναγιώτη Δουφεξή.

    Μου λένε ότι ο κ. Δουφεξής είναι σοβαρός και θα κάνει καλή δουλειά.

    Τα κουρασμένα παλληκάρια της Lamda

    Χρηματιστηριακή κόπωση δείχνει το ταμπλό  για την μετοχή της LAMDA ΛΑΜΔΑ 0,30% 6,75.

    Από την αρχή του χρόνου έχει σημειώσει αύξηση +2% ενώ ο γενικός δείκτης έχει κερδίσει +10%.

    Ακόμα και οι πιο φανατικοί έχουν απογοητευθεί από την συμπεριφορά της μετοχής η όποια δεν αντιδράει σε κανένα καλό νέο.

    “Άρα τσάμπα έχουμε επενδύσει τα λεφτά μας” λένε σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες, ακόμα και οι πιο φανατικοί επενδυτές.

    Χθες η μετοχή έκλεισε με απώλειες 1,23% στα 7,23 ευρώ.

    Η τιμή της μετοχής είναι εγκλωβισμένη σε ένα στενό range τιμών (μεταξύ 7,10 ευρώ  και 7,50 ευρώ) για 3 ολόκληρους μήνες.

    Και κάθε φορά που πάει να κινηθεί ανοδικά υπάρχουν σαφείς εντολές πωλήσεων από το εξωτερικό.

    Τώρα λοιπόν που ψηφίστηκε και η μεταβίβαση της έκτασης του Ελληνικού και ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του εμβληματικού έργου, μήπως ο καθόλα οξυδερκής κ. Οδυσσέας Αθανάσιου πρέπει να ασχοληθεί και με την ανανέωση της ομάδας που ασχολείται με την μετοχή.

    Μάλλον η ομάδα είναι κουρασμένη και θέλει φρέσκιες ιδέες.

    Μια εταιρεία όπως η LAMDA με 1,2 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση θέλει μια πιο ενισχυμένη ομάδα.

    Άλλωστε μέτοχος είναι και ο ίδιος ο Αθανασίου αφού έχει ρίξει καμιά 10αρια εκατ. ευρώ στην μετοχή της LAMDA DEVELOPMENT.

    Εκτός εάν κουράστηκε και ο ίδιος από το management…

    Ίσως είναι καλή ιδέα τελικά, η απόφαση της διοίκησης να προτείνει στην επικείμενη γενική συνέλευση της 23 Ιουνίου, την επαναγορά ιδίων μετοχών (Buy Back).

    Η Jaguar του CEO

    Χθες η στήλη WISEMAN έγραψε ένα παρασκήνιο για τις ΒΜW και τις Jaguar των επικεφαλής εταιρειών servicers.

    Επειδή πολλοί με ρωτάνε ποιος έχει JAGUAR σας ενημερώνω ότι είναι διευθύνων σύμβουλος σε μια από τις μεγαλύτερές εταιρείες.

    Και όπως μαθαίνω το staff αποτελείται από ωραία και δροσερά κορίτσια.

    Επειδή οι περισσότεροι είναι κακοπροαίρετοι εγώ διαφωνώ κάθετα με τις λογικές μην πάρεις Ferrari, Porsche η JAGUAR  γιατί θα σε βρίζουν.

    Οι δικηγορίνες – αστέρια

    Επτά Ελληνίδες δικηγορίνες και μια βρετανίδα νομικός που μένει και εργάζεται στην Αθήνα, περιλαμβάνονται στην περίφημη λίστα IFLR1000 2021, που βαθμολογεί εταιρείες χρηματοοικονομικού δικαίου στον κόσμο.

    Ο οδηγός περιλαμβάνει 750 γυναίκες ηγέτες σε παγκόσμιο επίπεδο στον χώρο της νομικής.

    Πρόκειται για τις Ιωάννα Αντωνοπούλου (Κυριακίδης –Γεωργόπουλος) , Αθανασία Τσενέ (Bernitsas Law), Χριστίνα Φαιτάκη  (Karatzas & Partners), Κατερίνα Καρατζά (Karatzas & Partners), Κάτια Πρωτόπαπα (Κουταλίδης), Κατερίνα Χριστοδούλου (Your Legal Partners) , Χριστίνα Παπανικολοπούλου (Ζεπος & Γιαννόπουλος)

    Η λίστα ολοκληρώνεται με την βρετανίδα Virginia Murray (Watson Farley & Williams), που εργάζεται στην Αθήνα από το 1998.

    Η μεγάλη κόντρα Γερμανού-Καραφωτάκη

    Eπειδή αναφερόμαστε σε δικηγόρους θα ήθελα να μάθω ποιοι είναι οι νομικοί δύο αντιμαχόμενων πλευρών: του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού (PUBLIC-Γερμανός) στην διαμάχη του με το πρώην στέλεχος του ομίλου του, Κώστα Καραφωτάκη.

    Τα λεφτά είναι πολλά και ο νομικός αγώνας πολυμέτωπος.

    Ο Καραφωτάκης για περισσότερα από 22 χρόνια ήταν κοντά στον Γερμανό και μάλιστα είχε φτάσει ως την θέση του αντιπροέδρου στον όμιλο Olympia.

    Αιφνιδιαστικά όμως αποχώρησε από την αντιπροεδρία του Ομίλου, τον Μάρτιο του 2019.

    Τώρα ο Καραφωτάκης ηγείται μαζί με τον Νίκο Καραμούζη, του fund SMRemedium Capital, το οποίο ήδη έχει σηκώσει κεφάλαια (AUM) 104,7 εκατ. ευρώ από ιδιώτες και εταιρείες.

    Ο Πολίτης και η Μύκονος

    Όσοι ξέρουν τον Δημήτρη Πολίτη τον νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν ότι είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, ευγενής και ξέρει πολύ καλά την δουλειά.

    Άλλωστε εργαζόταν για πολλά χρόνια στην Credit Suisse, στην Ελβετία.

    Η σύζυγος του Χαρά Βαρδακάρη εργαζόταν, παλαιότερα, στην τράπεζα Πειραιώς.

    Η μεγάλη αγάπη του Δημήτρη Πολίτη είναι η Μύκονος που πηγαίνει κάθε χρόνο.

    Επίσης είναι σχεδόν 25-30 χρόνια φίλος του δικηγόρου και Προέδρου της Ελλάκτωρ,  Γιώργου Μυλωνογιάννη.

    Το χειμερινό σαλέ της κ. Καίτης

    Στις 30 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το «σφυρί» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για το «χειμερινό σαλέ» της οικογένειας Κουτσολιούτσου στο Πήλιο.

    Ο αρχικός πλειστηριασμός είχε οριστεί για τις 24 Φεβρουαρίου, αλλά λόγω της γενικής αναστολής που επιβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας, πήρε αναβολή. Με τα σημερινά δεδομένα και καθώς αναμένεται ότι από τις 14 Μαΐου θα «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί τουλάχιστον για κάποιες κατηγορίες ακινήτων, η ιδιοκτησία της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου «θα εκτεθεί σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό με ηλεκτρονικά μέσα την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 και από ώρα 10.00 έως 14.00»…

    Η αναγκαστική κατάσχεση έγινε έναν χρόνο πριν, στις 30 Ιουνίου 2020 για λογαριασμό της Intrum Hellas και για χρέος ύψους 450.000 ευρώ.

    Πρόκειται για μια διώροφη κατοικία που αγοράστηκε το 1978, στο όνομα της Αικατερίνης Αραπίδη «του Kορνήλιου και της Mάρθας, σύζυγος του Δημήτρη Kουτσολιούτσου», όπως αναγράφεται στην έκθεση του πλειστηριασμού.

    Η ιδιοκτησία περιλαμβάνει ένα οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων στη θέση «Ζαφειρέικα» ή «Πιτσέικα» της Ζαγοράς Πηλίου, στο οποίο υπάρχουν πέντε ανεξάρτητοι κτιριακοί όγκοι και ειδικότερα διώροφο κτίσμα, εμβαδού περίπου 230 τ.μ, καθώς και τρία ακόμα μικρότερα κτίσματα εμβαδού 40 τ.μ., 35 τ.μ. και 25 τ.μ., τα οποία προφανώς αποτελούν ξενώνες.

    Αυτά βγαίνουν σε πλειστηριασμό με πρώτη τιμή προσφοράς 504.500 ευρώ.

    Στον ίδιο πλειστηριασμό περιλαμβάνεται και όμορο οικόπεδο 3 στρεμμάτων με καστανιές, που βγαίνει με πρώτη τιμή προσφοράς 75.000 ευρώ.

    Έτσι, το αρχικό συνολικό τίμημα διαμορφώνεται σε 579.500 ευρώ.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.