• Σε ποιους rich & famous κόβει τις βόλτες με τα ελικόπτερα ο Χαρδαλιάς, το νέο «φλέρτ» Καραμούζη, η μετακόμιση στα κότερα και μια hot τραπεζική κόντρα με essence μηντιακής βοήθειας

    Εχθές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι θα απαγορευτούν οι πτήσεις με ιδιωτικά ελικόπτερα και αεροσκάφη προς τα νησιά.

    the wise man
    image
    the wise man

    Ο Μακρόν δείχνει τα δόντια του

    Πριν περίπου μία εβδομάδα οι ηγέτες 9 χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ αυτών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψαν μια κοινή επιστολή στην οποία παρέθεταν τα επιχειρήματά τους για την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου.

    Η ώρα έχει έρθει, ωστόσο η Γερμανία συνεχίζει το χαβά της… Οι συνθήκες όμως είναι πολύ δύσκολες και απαιτούν ριζικές λύσεις.

    Έτσι, εχθές και ενώ πλησιάζει η λήξη της χρονικής περιόδου που δόθηκε από τους ηγέτες στην Γερμανία με στόχο να σκεφθεί το ευρωομόλογο η Γαλλία διά των Financial Times έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα και ο Λε Μερ μας ανήγγειλε πως οι 9 χώρες ετοιμάζονται να φτιάξουν ένα Ταμείο διάρκειας 10 ετών, το οποίο θα εκδώσει  το ομόλογο.

    Focus στα κατεψυγμένα θαλασσινά κι όχι μόνο

    Το fund SMRemedium Cap του οποίου ηγείται το δίδυμο Νίκου Καραμούζη (φωτό στο τέλος του κειμένου)  και Κώστα Καραφωτάκη, το οποίο άντλησε 104,7 εκατ. ευρώ από ιδιώτες και εταιρείες με την συμμετοχή βέβαια ελληνικών τραπεζών αλλά και του Ιδρύματος Ωνάση, στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου ο Καραμούζης είναι μέλος, πληροφορούμαι ότι βρίσκεται σε ιδιαίτερα προχωρημένες συζητήσεις με εταιρεία – υπερχρεωμένη αλλά πολλά υποσχόμενη εφόσον υπάρχει ένα ικανό μάνατζμεντ – με μακρά παράδοση στα κατεψυγμένα θαλασσινά…

    Οι περισσότεροι έχουμε μεγαλώσει με τα προϊόντα της… Οι οφειλές της εταιρείας σε δάνεια, δημόσιο ξεπερνούν τα 60 εκατ ευρώ. Συζητήσεις γίνονται και με έτερη εταιρεία του κλάδου των τροφίμων… Προσεχώς, περισσότερα.

    Βόλτα στη Σαντορίνη και την Πάρο με το ελικόπτερο

    Εχθές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι θα απαγορευτούν οι πτήσεις με ιδιωτικά ελικόπτερα και αεροσκάφη προς τα νησιά.

    Η στήλη ρώτησε και έμαθε ότι τα τελευταία δύο Σαββατοκύριακα γίνεται πάρτι στους αιθέρες του Αιγαίου… με προορισμό την Πάρο και την Σαντορίνη.

    Όσοι οικονομικά ισχυροί και μαθαίνω ότι πρόκειται για επιχειρηματίες και εφοπλιστές -rich & famous- διαθέτουν ένα από αυτά τα μέσα μεταφοράς πάνε τριήμερο και τετραήμερο στο νησί και όποτε θέλουν πετάγονται στην Αθήνα! Και φυσικά χωρίς να στείλουν sms. Για να φθάσει να ασχοληθεί με αυτό η κυβέρνηση φαντασθείτε τι γίνεται…Ονόματα δεν θα σας πούμε στην παρούσα φάση αλλά σκεφτείτε λίγο ποιοι έχουν σπίτια στην Πάρο και στην Σαντορίνη;

    Μένουν στα σκάφη

    Πληροφορούμαι ότι ζωντάνεψαν οι μαρίνες της Αθηναϊκής Ριβιέρας καθώς σε αρκετά από τα αραγμένα σε αυτές σκάφη, οι ιδιοκτήτες τους ζουν πλέον τον τελευταίο μήνα μόνιμα.

    Κι αυτό το κάνουν, όπως μου μετέφερε υπάλληλος της μεγαλύτερης μαρίνας του παραλιακού μετώπου της πρωτεύουσας, διότι φοβούνται να μείνουν στην γειτονιά τους. Μάλιστα, αρκετοί έχουν μαζί τους και τις νταντάδες γιατί κάποιος πρέπει να προσέχει και τα παιδιά.

    Αποχωρεί ο CEO στον ΟΠΑΠ

    Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -1,81% 16,28 Damian Cope αποφάσισε να εργασθεί στον όμιλο Sazka και αποχωρεί τέλος Μαΐου που λήγει η θητεία του από την θέση του CEO.

    Στο μεταξύ η στήλη πληροφορείται ότι οι υποψήφιοι εκτός της εταιρείας αλλά και εντός κάνουν ουρά και η εταιρεία που πραγματοποιεί τις συνεντεύξεις δεν προλαβαίνει…

    Συνεχίζει την πρωτιά η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

    Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών – ελληνικών και ξένων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά – κατέκτησε και τον Μάρτιο η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ έφθασε το 18,23% επί του συνόλου των συναλλαγών, με την αθροιστική αξία των συναλλαγών των χρεογράφων να ανέρχεται στο ποσό των 654 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ήταν για το σύνολο του 2019 η πρώτη επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διατήρησε την πρώτη θέση τους δύο πρώτους μήνες του 2020.

    Στην κατάταξη του μηνός Μαρτίου 2020, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities, με μερίδιο 17,33% και στην τρίτη, η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 13,18%.

    ΕΒΕΘ: Δωρεά 300.000 ευρώ

    Μετά την απόφαση να δώσει γενναίο bonus στους εργαζομένους της εταιρείας τους, o Γιάννης Μασούτης ως επικεφαλής του ΕΒΕΘ αυτή την φορά δρομολογεί δωρεά ύψους 300.000 ευρώ στα τρία μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

    Πρόκειται για το ΑΧΕΠΑ, το Ιπποκράτειο και το Παπανικολάου. Όπως πληροφορούμαι, τα χρήματα θα δοθούν ισόποσα στα τρία νοσοκομεία, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες τους σε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό. Άλλη μια ουσιαστική κίνηση από τον βορειοελλαδίτη επιχειρηματία, η οποία στοχεύει στον πυρήνα του προβλήματος που βιώνει η χώρα μας.

    Υπενθυμίζεται πως η Μασούτης αποφάσισε να διανείμει το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της ως επιπρόσθετη παροχή στους 8.500 εργαζομένους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτή τη δύσκολη εποχή: ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία, σε αυτή την δοκιμασία.

    «Αποφασίσαμε σε αυτή τη δύσκολη χρονιά να μοιραστούμε το κέρδος γιατί βγαίνει με ιδιαίτερο κόπο», δήλωσε στο mononews.gr ο κ. Γιάννης Μασούτης.

    Κουίζ

    Ποιο μεγαλοστέλεχος τράπεζας όπου βρεθεί κι όπου σταθεί τα χώνει – με τον τρόπο του – στον νεαρό συγκάτοικό του (στο περιβάλλον εργασίας); Η κόντρα έχει και essence (εσάνς σημαίνει μυρωδιά,  για τους μη γαλλομαθείς) από media.

    Καθότι όπως έχω διαπιστώσει (επειδή αγοράζω εφημερίδες και Σάββατο και Κυριακή)  το χώσιμο έχει πάρει και δημόσιο (μηντιακό) χαρακτήρα.  Γιατί φυσικά το κάρφωμα  δεν είναι ωραίο εάν δεν έχει και την δημοσιότητά του.  Όποιος την ξέρει την δουλειά!!!

    Νίκος Καραμούζη, Πρόεδρος Grant Thornton, Ελλάδα Μέλος Δ.Σ. Ιδρύματος Ωνάση