• Η μπάλα στα πόδια Γεωργακόπουλου- Καλαντώνη, οι δύο όψεις των ξενοδόχων και η κοροϊδία της Galerie de Beaute

    Δεν σηκώνουν κεφάλι μαθαίνω στην Intrum Hellas – την εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Πειραιώς

    the wise man
    image
    the wise man

    Intrum Hellas: Ανέστειλε δόσεις σε 700 εκατ ευρώ δάνεια

    Δεν σηκώνουν κεφάλι μαθαίνω στην Intrum Hellas – την εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Πειραιώς και του σουηδικού ομίλου Intrum – όσον αφορά την ικανοποίηση αιτημάτων αναστολής δόσεων δανείων τόσο για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις.

    Πληροφορούμαι ότι ο επικεφαλής της εταιρείας Γιώργος Γεωργακόπουλος έδωσε νωρίς εντολή για την εξυπηρέτηση των αιτημάτων από τα φυσικά πρόσωπα και ήδη έχουν ανασταλεί για 3 μήνες οι δόσεις στεγαστικών, καταναλωτικών δανείων αλλά και μικρά εταιρικά δάνεια αυτοπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών συνολικής αξίας περίπου 700 εκατ ευρώ.

    Eurobank-FPS: Βροχή αιτημάτων για αναστολή

    Πριν προλάβει να κάτσει στην καρέκλα του εκτελεστικού προέδρου της Eurobank-FPS, της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ο Θοδωρής Καλαντώνης και ο διευθύνων σύμβουλος Τάσος Πανούσης έχουν σηκώσει τα μανίκια και προχωρούν σε μαζικές 3μηνες αναστολές στις δόσεις στεγαστικών, καταναλωτικών και μικρών επαγγελματικών δανείων.

    Πληροφορούμαι ότι η διοίκηση της Eurobank επεξεργάζεται στοχευμένο σχέδιο στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων-πελατών της με στόχο να τους βοηθήσει τον κάβο. Η τράπεζα έχει στηρίξει εδώ και χρόνια της υγιής επιχειρήσεις του τουρισμού κάτι που αποτελεί στρατηγική της απόφαση.

    Ξενοδόχοι: κάποιοι είναι μια ανάσα από την χρεοκοπία και κάποιοι ετοιμάζουν αρπαχτές

    Η έρευνα που έδωσε εχθές στην δημοσιότητα το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος δείχνει ότι η ξενοδόχοι – μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι – βρίσκονται σε απόγνωση και εκτιμούν ότι 2 στα 3 ξενοδοχεία θα χρεοκοπήσουν και θα χαθούν περισσότερες από 45.000 θέσεις εργασίας.

    Μαθαίνω ότι αρκετοί από τους μικρούς δεν θέλουν να προσφύγουν στον δανεισμό καθώς δεν έχουν πλέον λίπος και τη δυνατότητα να σηκώσουν κι άλλα τραπεζικά βάρη ακόμη κι αν αυτά θα φέρουν εγγυήσεις του δημοσίου.

    Όπως έλεγε στην στήλη έμπειρος τραπεζίτης αυτοί που θα προσφύγουν χωρίς μέτρο στα νέα δάνεια που θα δοθούν με κρατική εγγύηση είναι σίγουρα οι επαγγελματίες μπαταχτσήδες.

    Galerie de Beaute: Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

    Εντάξει, να δεχθώ ότι ο πελάτης του οποίου πουλάς τα προϊόντα μέσα από το δίκτυο των καταστημάτων σου αποφάσισε να εκμεταλλευθεί τα ήθη και τα έθιμα της νέας πραγματικότητας που έφερε σε όλους μας ο κορωνοϊός και λανσάρει μια καμπάνια, με έντονα στοιχεία πρόκλησης…

    Εσύ γιατί την υιοθετείς και εκ των υστέρων μετά το κράξιμο την αποσύρεις και την σχολιάζεις κιόλας αρνητικά.

    Ο λόγος για την εταιρεία Galerie de Beaute η οποία αφού υιοθέτησε την καμπάνια του  οίκου Yves Saint Laurent  με τον τίλο «Εντυπωσίασε τον courier», την απέσυρε με το εξής σχόλιο: «ζητούμε συγνώμη για το σλόγκαν – το οποίο ενδεχομένως να ήταν λίγο υπερβολικό».

    Και συνεχίζει: «Η Galerie de Beauté σε καμία περίπτωση δεν ασπάζεται τέτοιου είδους λογικές».  Τότε γιατί δεν το αποφασίσατε από την αρχή; Και συνεχίζει δίνοντας και μαθήματα ανώτερης ηθικής: «Σε καμία περίπτωση, δεν ασπαζόμαστε απόψεις στη λογική πως για παράδειγμα μία γυναίκα θα αναζητήσει την ομορφιά για να εντυπωσιάσει κανέναν, αλλά για την δική της ευεξία και ψυχολογία».

    Και καταλήγει: «Ουδέποτε σκοπός μας ήταν να προκαλέσουμε αρνητικές αντιδράσεις, ωστόσο ήταν αναπόφευκτο, και για το λόγο αυτό καλούμαστε να απολογηθούμε και να σας διαβεβαιώσουμε ότι στο μέλλον δε θα προκύψει καμία αντίστοιχη ενέργεια». Τα συμπεράσματα δικά σας!

    Η κ. Αχτσιόγλου αυτά τα γνωρίζει;

    Η στήλη άκουσε προσεκτικά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για τους χιλιάδες «κρυφούς» εργαζόμενους που απασχολούνται με περίεργο εργασιακό καθεστώς και δεν μπορούν να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ.

    Και τώρα ψάχνουν στην οδό Νίκης να βρουν άκρη να τους βάλουν στο πρόγραμμα στήριξης.

    Η πρώην υπουργός Εργασίας και καλλίπυγος Έφη που προασπίζεται – και μπράβο της τους εργαζόμενους – αυτό το γνώριζε όταν ήταν υπουργός Εργασίας; Διότι δεν έχει περάσει ούτε καν χρόνος από τότε;