• Η απόφαση του Μητσοτάκη για τους ανεμβολίαστους, που θέλει να είναι παρών ο Κ. Αχ. Καραμανλής, οι τσιριχτές φωνές της Σήλιας Κριθαριώτη στην Ράτκα και το νέο SWAN του Φώτη Μπόμπολα

    Ο Κώστας Καραμανλής -μετά την μικρή λόγω εμβολιασμού κορωνο-περιπέτεια – επέστρεψε στα καθήκοντα του και το δημοσιοποίησε στο Facebook μαζί με την θερμή προτροπή προς όλους να εμβολιαστούν και με την τρίτη δόση.

    image

    Κυβερνητικό αλαλούμ με τους μη εμβολιασμένους

    Στο Μοναστήρι, μου λένε ότι αποτελεί απόφαση του Πρωθυπουργού να εξαντλήσει τα περιθώρια επιείκειας, κατανόησης και πειθούς με τους ανεμβολίαστους.

    Καλώς ή κακώς αυτή είναι η άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Τα κυβερνητικά στελέχη όμως που καθημερινά συμμετέχουν στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ, πιέζονται από τους δημοσιογράφους και τους πάσης φύσεως «ειδικούς», προς την κατεύθυνση να ληφθούν νέα αυστηρότερα και σκληρότερα μέτρα εναντίον των ανεμβολίαστων.

    Επειδή όμως τέτοιου είδους μέτρα δεν εμπίπτουν στην «πρωθυπουργική κατεύθυνση», οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, «πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήσει με», διαψεύδουν μετά βδελυγμίας ότι ζήτησαν αυστηρότερα μέτρα.

    Φυσικά αποδίδουν στους δημοσιογράφους τη διαστρέβλωση των λεγομένων τους….

    Οικονόμου, Σκέρτσος, Βορίδης, Πλεύρης και άλλοι πολλοί, άλλα λένε στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά πάνελ και άλλα λένε μπροστά στον Πρωθυπουργό…

    Άτιμη δημοσιότητα….

     

    H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Ελλάκτωρ

    Ψυχανεμίζομαι ως σοφός γέρων που είμαι, ότι αρχίζουν να χτυπάνε καμπανάκια γύρω από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία υποτίθεται ότι εξετάζει το θέμα της μυστικής συμφωνίας Λεωνίδα Μπόμπολα με τον Χένρυ Χόλτερμαν της Reggeborgh.

    Είναι παράνομο ή επιτρέπεται να έχουν μυστικές συμφωνίες με δεσμεύσεις και ανταλλάγματα, μέτοχοι εισηγμένων εταιρειών;

    Αυτό είναι το ερώτημα και η Επιτροπή ετοιμάζονταν να δώσει την επίσημη απάντησή της εδώ και μερικές εβδομάδες.

    Επειδή βλέπω να καθυστερεί, κάτι μυρίζομαι αλλά επειδή είναι ειλικρινής γέρων, σας λέω ότι δεν είναι ευχάριστη μυρωδιά…

     

    Θεσσαλονίκη-Αθήνα δύο και τρεις φορές την εβδομάδα

    Ο Κώστας Καραμανλής -μετά την μικρή λόγω εμβολιασμού κορωνο-περιπέτεια – επέστρεψε στα καθήκοντα του και το δημοσιοποίησε στο Facebook μαζί με την θερμή προτροπή προς όλους να εμβολιαστούν και με την τρίτη δόση.

    Όλες αυτές τις μέρες που έμενε σπίτι του ρωτούσε πιεστικά και έδινε οδηγίες για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

    Οι μοναχοί της Θεσσαλονίκης βλέπουν τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αλλά και τους κ.κ. Κουρέτα και Ταχιάο της (CEO και Πρόεδρο της Attiko Metro), να ανεβοκατεβαίνουν τη διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη δύο και τρεις φορές την εβδομάδα,  για να εποπτεύουν την ομαλή -και ταχύτερη- εξέλιξη των εργασιών για το Μετρό Θεσσαλονίκης…

    Ο Κώστας Καραμανλής θέλει να είναι παρών, στα επίσημα εγκαίνια του Μετρό της συμπρωτεύουσας πολύ πριν τις επόμενες εκλογές…

     

    Η περιοδεία του Βασίλη Ψάλτη 

    Τριήμερη περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στους νομούς Καβάλας, Ξάνθης,  Δράμας και Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί από σήμερα η Διοίκηση της Alpha Bank.

    Επικεφαλής ο CEO B. Ψάλτης, συνοδευόμενος από τον Γεν. Διευθυντή Wholesale Γιάννη Εμίρη και τους επικεφαλής των διευθύνσεων Εμπορικής Τραπεζικής, Επιχειρηματικών Κέντρων και Δικτύου της Τράπεζας.

    Η Διοίκηση της ΑΒ επισκέπτεται την Βόρεια Ελλάδα, μια περιοχή με ισχυρές προοπτικές και εξωστρέφεια, στον πρώτο κύκλο επισκέψεων μετά την παρουσίαση της προόδου του Προγράμματος Μετασχηματισμού της Τράπεζας, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται η παροχή σύγχρονων, γρήγορων και προσωποποιημένων υπηρεσιών και προϊόντων σε πελάτες – επιχειρήσεις και ιδιώτες.

    Κατά τη διάρκεια της 3ήμερης περιοδείας που θα καταλήξει στην Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις που εδρεύουν  στους 4 νομούς με αντικείμενο και τις προοπτικές που ανοίγονται εξαιτίας των πόρων την  του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Επίσης, θα υπάρξει κύκλος συναντήσεων με τα στελέχη και το προσωπικό της Τράπεζας στην Συμπρωτεύουσα.

     

    Η Hard Rock στην αναμονή, οι ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν…

    Οι τεχνικές λεπτομέρειες έχουν διευθετηθεί. Οι οικονομικές διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν. Η επίσημη ανακοίνωση είναι πλέον θέμα χρόνου. Κυρίως συγκυρίας.

    Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα ανακοινώσει τη συμφωνία με την Hard Rock για την κατασκευή του έργου του Καζίνο στο Ελληνικό. Τα ποσοστά των δύο εταίρων στην κοινοπραξία αναμένεται πιθανότατα να διαμορφωθούν ως εξής: 49% η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και 51% Hard Rock.

     

     

    Φώτης Μπόμπολας αγόρασε νέο ιστιοπλοϊκό

    Απαλλαγμένος από τα άγχη του παρελθόντος ο Φώτης Μπόμπολας αρμενίζει τις θάλασσες με το νέο του απόκτημα ένα καταπληκτικό ιστιοπλοϊκό SWAN αξίας 5 εκατ. Ευρώ.

    Πρόκειται για ένα σκαρί που απευθύνεται σε φανατικούς της θάλασσας και πρέπει κάποιος να έχει διανύσει πολλά μίλια για να καταφέρει να το κουμαντάρει.

    ΤΑ SWAN δεν έχουν τις πολυτέλειες που έχει για παράδειγμα ένα FERRETI.

    Τον Αύγουστο του 2017 ο Φώτης Μπόμπολας είχε «υποχρεωθεί» να πουλήσει τον «κύκνο του» SWAN, 25 μέτρων, έναντι μόλις 1,5 εκατ. Ευρώ γιατί -όπως έλεγε τότε- έπρεπε να πληρώσει τους εργαζομένους του ΕΘΝΟΥΣ και της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ.

    Φυσικά οι εργαζόμενοι δεν είδαν το χρώμα του χρήματος, αλλά ο κ. Μπόμπολας βρήκε τώρα τον χρόνο να ασχοληθεί με τον αγαπημένο του σπορ…

    Αλήθεια η αδελφή του πήρε τελικά το μερίδιο που της ανήκει από τα 50 εκατ. Ευρώ που εισέπραξε ο κ. Μπόμπολας από την STOIXIMAN;

     

    Αύριο – μεθαύριο ξεκαθαρίζει η κατάσταση στην Attica Bank

    «Les jeux sont faits» ή αν προτιμάτε στην διάλεκτο του Harvard Business School, «chips are down» στην Attica Bank.

    Αύριο ολοκληρώνεται ο κύκλος των παρουσιάσεων των υποψήφιων επενδυτών προς τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, προς τα μέλη Δ.Σ. του ΕΦΚΑ και όλων των υπολοίπων.

    Την Πέμπτη η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως.

    Η Attica Bank θα ανακεφαλαιοποιηθεί με 240 εκατ. ευρώ.

    Το ποσοστό συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα σ’ αυτό το ποσό, θα καθορίσει το μέλλον της τράπεζας.

    Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει εξαντλήσει τα περιθώρια υπομονής και ανοχής στα παιχνίδια των παλαιών μετόχων.

    Ήρθε η ώρα της αλήθειας και των «θεσμών»….

     

    Η τσιριχτή φωνή της Σήλιας Κριθαριώτη

    Παρασκευή βράδυ στη Ράτκα.

    Η οδός Χάριτος covid-free, με πιστοποιητικά εμβολιασμού και ταυτότητες. Tραπεζάκια έξω.

    Νύχτα Νοεμβρίου με την ψευδαίσθηση καλοκαιριού.

    Όσοι αντέχουν τη δροσιά ή βρίσκονται κοντά σε σόμπα, μοιάζουν να απολαμβάνουν το ψάρι ημέρας στον ατμό, το φιλέτο στην πέτρα και το sushi, με το άψογο service του ιστορικού πλέον εστιατορίου που όμοιο του δεν υπάρχει στην Αθήνα.

    Πριν προλάβει να τελειώσει το wasabi, έχεις ήδη καινούργιο στο τραπέζι σου. Μαζί με οτιδήποτε άλλο χρειαστείς.

    Εκτός από …ωτασπίδες.

    Τι γίνεται όμως όταν επιλέξεις να καθίσεις μέσα, για να έχεις τη θαλπωρή της παλιάς Ράτκας και να νιώσεις λίγο πιο …cosy με την παρέα σου;

    Εμφανίζεται ξαφνικά στο μεγάλο τραπέζι εντός, με μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τους υπόλοιπους που έχουν ήδη βρει τις θέσεις τους κι έχουν ξεκινήσει να πίνουν κάτι, το πιο… …θορυβώδες (loud στην κυριολεξία) ζευγάρι της βραδιάς.

    Είναι η Σήλια Κριθαριώτη με τον σύζυγο της Νίκο Τσάκο.

    Κατάφεραν, εκτός συναγωνισμού, να ακούγονται για το υπόλοιπο της βραδιάς, να γελούν, να φωνάζουν, να διασκεδάζουν, εις βάρος μάλλον όλων των υπολοίπων θαμώνων, που απορημένοι κοιτούσαν -ακόμη κι όσοι ήταν με γυρισμένη πλάτη-, σε ποια κυρία ανήκε αυτή η εκνευριστικά, τσιριχτή φωνή σε άλλα επίπεδα και το επιτηδευμένο γέλιο, που σίγουρα μοιάζει παράταιρο με την εποχή.

    Όλοι περνάμε ωραία, όλοι μας θέλουμε να περνάμε ωραία, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχει κανείς την όρεξη να μας ακούει να ουρλιάζουμε και να φερόμαστε σαν κακομαθημένα παιδιά που έχουν καλέσει φίλους στο σπίτι και παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια μέχρι το πρωί, σε υψηλά ντεσιμπέλ.

    Συμπέρασμα… Την επόμενη φορά που σνομπάρετε την σόμπα εκτός, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

    Γιατί μέσα μπορεί να έχει τσιρίδες και ενοχλητικούς θορύβους…

     

    Όταν το OPEN καθυστέρησε μήνες να πληρώσει

    Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, από την προβολή του «ελληνικού» Project Runway στην ελληνική τηλεόραση και το Οpen. Με την Ευαγγελία Αραβανή (που είναι αλήθεια χαμένο αυτό το κορίτσι;) να ονειρεύεται ότι θα γίνει Ηeidi Klum στη θέση της Heidi Klum.

    Προσεγμένη παραγωγή, φιλόδοξη σίγουρα, με σκηνικά-υπερπαραγωγή, καλοδιαλεγμένους παίκτες, κριτές από τον χώρο της μόδας που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε reality/talent show και η Mαργαρίτα Πριφτάκη, νικήτρια της πρώτης και τελευταίας σεζόν, ενός project που στην Αμερική, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία και τη Γαλλία, έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία.

    Σχεδιαστές μόδας που θέλουν να δείξουν το ταλέντο τους καλούνται σε εβδομαδιαία βάση να ακολουθήσουν ένα πρόσταγμα και να υπηρετήσουν ένα συγκεκριμένο concept.

    Την ίδια στιγμή, δεν επιστρέφουν σπίτι τους, αλλά μετά από ώρες γυρισμάτων και εργασίας σε πατρόν και ραπτομηχανές, μοιράζονται ένα σπίτι με τους συμπαίκτες τους, χωρίς κινητά και επαφή με τον κόσμο έξω.

    Κάτι σαν καραντίνα πριν από την καραντίνα.

    Ένα project για γερά νεύρα.

    Ποιος όμως θα το φανταζόταν, ότι το έπαθλο που αντιστοιχούσε στο χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, θα αργούσε τελικά να δοθεί στη νικήτρια του Project Runway από τους υπεύθυνους του οικονομικού τμήματος του τηλεοπτικού σταθμού. Μιλάμε για καθυστέρηση πληρωμής  για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τη μία αναβολή να διαδέχεται την άλλη…

    Η νικήτρια βρέθηκε με μια επαγγελματική ραπτομηχανή, είδε ρούχο της στο εξώφυλλο γυναικείου περιοδικού.  Συνεργάστηκε με ελληνική βιοτεχνία για μια capsule συλλογή. Λεφτά όμως δεν είδε.

    Και οι 16 νέοι σχεδιαστές μπήκαν στο παιχνίδι για το χρηματικό έπαθλο. Απογοητεύτηκαν.

    Πώς λέμε Open Beyond; Καμία σχέση.

     

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.