• Η μαφιόζικη επίθεση κατά του CEO της ΕΤΑΔ, ποιοι έχουν νευριάσει με τον Βαγγέλη Τσάπα, τι ψάχνει η Βασιλική Λαζαράκου στον «Εl Professor», το unfair Δένδια και η επιστροφή του Κώστα Αχ.Καραμανλή

    Έχετε διαβάσει, ελπίζω, το συναρπαστικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Κόκκορη για τον «Ελ προφεσόρ», τον καθηγητή (στον τομέα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων) που αποφάσισε να μιμηθεί τον Sergio Marquina του Casa de Papel και να στήσει μια μικρή «πυραμίδα»

    image

    Οι  νευριασμένοι, το Darling, ο Τσάπας και το Hellenic Coin

    “Εάν κάποιος δει το διάγραμμα του κρυπτονομίσματος Hellenic Coin που δημιούργησε η ομάδα του Βαγγέλη Τσάπα τότε μπορεί να καταλάβει γιατί ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ιωνικός εξαφανίστηκε”,  όπως τουλάχιστον λέγεται στην αγορά.

    Εξαφανίστηκε, αλλά όπως πληροφορήθηκα κάποιοι τον ψάχνουν σε ένα Bar-restaurant που διατηρεί ο ίδιος εάν δεν κάνω λάθος στον Πειραιά.

    Μάλιστα λέγεται ότι 5 άτομα  επισκέφθηκαν το Bar “Darling” στον Πειραιά προ ολίγων ημέρων.

    Τα παιδιά  αυτά λέγεται ότι ήταν λίγο νευρικά και είπαν στους υπαλλήλους του Bar-restaurant μόλις τον δουν να επικοινωνήσει μαζί τους, γιατί υπάρχουν κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες.

    Αυτοί που τον ψάχνουν είναι 2-3 επιχειρηματίες, κάποιοι μπασκετμπολίστες και ένας εφοπλιστής.

    Ας δούμε όμως γιατί τα αφεντικά των 5 ατόμων που έψαχναν τον Βαγγέλη Τσάπα, θύμωσαν τόσο πολύ που ο πρόεδρος του Ιωνικού εξαφανίστηκε.

    Το Hellenic Coin διαπραγματεύεται σήμερα στα 0,32 ευρώ με ημερήσιο όγκο που δεν υπερβαίνει τα 20,000 ευρώ.

    Κάτι που σημαίνει ότι έχει πολύ μικρή συναλλακτική δραστηριότητα, σχεδόν ανύπαρκτη.

    Λοιπόν η μετεωρική άνοδος του Crypto ξεκίνησε στις αρχές του 2020 και από τα 0,002 ευρώ σκαρφάλωσε μέσα σε 5 μήνες στα 0,1 ευρώ.

    Στα τέλη του 2020 είχε φτάσει στα 0,4 ευρώ ενώ το καλοκαίρι του 2021 διαπραγματευόταν στα 3,8 ευρώ με μικρούς όμως όγκους συναλλαγών που κυμαίνονται μεταξύ 100,000 και 400,000 ευρώ.

    Από τον Ιούνιο του 2021 ξεκίνησε η κατακόρυφη  πτώση του Crypto με αποτέλεσμα σήμερα να διαπραγματεύεται στα 0,32 ευρώ.

    Τις τελευταίες 24 ώρες o όγκος συναλλαγών έχει φτάσει μόλις τα 20,000 ευρώ. Δηλαδή σχεδόν τίποτα!!!

    Το εντυπωσιακό είναι σύμφωνα με το www.coinmarketcap.com ότι η κυκλοφοριακή προσφορά του  HNC Coin δεν είναι διαθέσιμη.

    Δηλαδή είναι άγνωστο πόσα Cryptos κυκλοφορούν.

    Για όσους ξέρουν από Crypto το γεγονός ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί πόσα HNC Coins υπάρχουν διαθέσιμα, δεν είναι και τόσο καλό!!!

     

    Ήρθε η εβδομάδα της Moodys

    Ακριβώς πριν από 2 μήνες, στις 14 Σεπτεμβρίου, η Moody’s Analytics δημοσίευσε έκθεση με την οποία παρουσίαζε την Ελλάδα ως μία από τις 7 χώρες της Ευρωζώνης που ανακάμπτει πλήρως από την πανδημική κρίση, σε επίπεδο πραγματικού ΑΕΠ. Είχε μάλιστα τολμήσει να προβλέψει ότι η Ελληνική Οικονομία φέτος θα καταγράψει πρωτοφανείς ρυθμούς ανάπτυξης, 8,1%.

    Πέρυσι, τέτοιες μέρες, η Moody’s είχε αναβαθμίσει την πιστοληπτική αξιοπιστία της χώρας μας κατά μία βαθμίδα, στο Βa3.

    Την ερχόμενη Παρασκευή, η Moody’s θα «ξαναμιλήσει».

    Στο Υπουργείο Οικονομικών επικρατεί πυρετός. Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2022 είναι κορυφαίος στόχος για το επιτελείο του Χρήστου Σταϊκούρα. Ένα κρίσιμο, εντυπωσιακό και ελπιδοφόρο πρώτο βήμα είναι πολύ πιθανό να γίνει την Παρασκευή με τον επόμενο «χρησμό» της Moody’s.

     

    H μαφιόζικη επίθεση εναντίον του CEO της ΕΤΑΔ, Στέφανου Βλαστού

    Στο μοναστήρι όπου ζω τα τελευταία χρόνια, στη βραδινή προσευχή, οι μοναχοί μού έχουν πολλές φορές επισημάνει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) «ενοχλεί» γιατί λειτουργεί με διαφάνεια και δεν διστάζει να συγκρούεται με παγιωμένες καταστάσεις, προκειμένου να προασπιστεί το δημόσιο συμφέρον.

    Γι’ αυτό -μου είπαν- «Ο Στέφανος Βλαστός προκαλεί πολλές αντιδράσεις…».

    Την περασμένη εβδομάδα, κάποιοι «άγνωστοι» επιτέθηκαν με σιδηρολοστούς στο αυτοκίνητο και τον οδηγό του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Στέφανου Βλαστού, έξω από το σπίτι του, υπό το φως της μέρας, στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο Στ. Βλαστός, κατά σύμπτωση, είχε καθυστερήσει να κατέβη από το σπίτι του και προφανώς οι μπράβοι πίστεψαν ότι ο δύστυχος οδηγός του αυτοκινήτου, Βασίλης Σούλας, ήταν ο στόχος τους.

    Νόμιζαν ότι γι’ αυτόν πληρώθηκαν…

    Το θύμα της επίθεσης διακομίστηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαπιστώθηκαν πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

    Από τότε ο άτυχος οδηγός (ουδεμία σχέση με ασφάλεια, αστυνομία κλπ), πατέρας 3 παιδιών, δεν μπορεί να κοιμηθεί από τους πόνους και την αγωνία της οικογένειας του.

    Την ημέρα της επίθεσης, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΔ ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν, με εισήγηση του Στέφανου Βλαστού, κάποια «κρίσιμα» θέματα.

    Γι’ αυτό άλλωστε της υπόθεσης επιλήφθηκε αμέσως το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας.

    Η επίθεση πέτυχε τον στόχο της…

    Προσωρινά…

    Επίσης κάποιοι ψιθυρίζουν ένα όνομα: Yabanaki Beach!!!

     

    To unfair του Νίκου Δένδια…

    Ένας υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας επισκέπτεται προ ολίγων ημερών για δουλειά τη βρετανική πρωτεύουσα.

    Μετά την ολοκλήρωση των επίσημων συναντήσεων, λέει στην Υπουργό Εσωτερικών θεμάτων, με την οποία είχε ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση:

    • «Δεν έρχεσαι, αύριο το πρωί, από την πρεσβεία μας, να συναντήσεις και τον Υπουργό Εξωτερικών που συμπωματικά βρίσκεται κι αυτός στο Λονδίνο;».

    Την επόμενη μέρα το πρωί, η Βρετανίδα Υπουργός Εσωτερικών, έρχεται στην καθορισμένη ώρα στην πρεσβεία, συναντά και συζητά με πολύ κόσμο, όχι όμως και με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει ούτε 10’ της ώρας από τον πολύτιμο χρόνο του, για μια πολιτική έστω συζήτηση.

    Λες και δεν υπάρχουν θέματα προς διευθέτηση…

    Η Βρετανίδα έφυγε κάπως ενοχλημένη από την Ελληνική Πρεσβεία και το θέμα διέρρευσε από τους βρετανούς δημοσιογράφους που καλύπτουν το σχετικό ρεπορτάζ.

    Άρα το συζήτησε…

     

    Ποιοι γνώριζαν τον El Professor και τι ψάχνει τώρα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

    Έχετε διαβάσει, ελπίζω, το συναρπαστικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Κόκκορη για τον «Ελ προφεσόρ», τον κύριο καθηγητή (στον τομέα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων) που αποφάσισε να μιμηθεί τον άλλο «προφεσόρ», τον Sergio Marquina του Casa de Papel και να στήσει μια μικρή «πυραμίδα» 25 εκατ. ευρώ, «επενδύοντας σε ομόλογα Ρουμανίας» και όχι μόνον.

    Στην Αθήνα, κυκλοφορούσε με μια φτωχική Jaguar ενώ την Posche την χρησιμοποιούσε για τις βραδινές εξόδους και τα σαββατοκύριακα.

    Η υπόθεση αυτή προφανώς έχει κινητοποιήσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και τις ελληνικές χρηματιστηριακές αρχές που συστηματικά πλέον «ξεσκονίζουν τους κωδικούς» του κυρίου Π.Δ. και των 2 συνεργατών του στις ελληνικές ΑΕΠΕΥ.

    Από τις χρηματιστηριακές του συναλλαγές θα εντοπιστούν και οι «καλοί του φίλοι» που του έδειχναν -ή έλεγαν ότι του έδειχναν- «τυφλή εμπιστοσύνη», γιατί μόνον αυτός είχε βρει τον τρόπο του εύκολου κέρδους.

    Τελικά ο περιβόητος Bernard Lawrence Madoff  ( ο Αμερικανός διαχειριστής κεφαλαίων που άφησε μια τρύπα  στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα 50 δισ. δολάρια) μπορεί να μας άφησε χρόνους από τον περασμένο Απρίλιο, άφησε όμως πίσω του για παρακαταθήκη τις μεθόδους του…

     

    Ο Κώστας Καραμανλής, ο πράσινος δακτύλιος και οι ταχυφορτιστές…

    Ο «πράσινος δακτύλιος» που επιβλήθηκε στην πρωτεύουσα έχει αποδώσει τα αναμενόμενο, γύρω και έξω όμως από το κέντρο της Αθήνας το κυκλοφοριακό συνεχίζει να ταλαιπωρεί και να ρυπαίνει.

    Μία από τις πρώτες προτεραιότητες του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στη μετά τον κορονοϊό ανάληψη των καθηκόντων του αυτή την εβδομάδα, είναι ο πλήρης επαναπρογραμματισμός των φαναριών κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα.

    Επόμενη κίνηση, ο σχεδιασμός νέων ελκυστικότερων κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ταυτόχρονα όμως μ’ ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εγκατάστασης φορτιστών σε όλη τη χώρα αλλά και ειδικότερα στην Αθήνα.

    Μέσα στους επόμενους 6 μήνες, θα έχει ολοκληρωθεί το μητρώο φορτιστών και μαζί μ’ αυτό μια εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα που θα δείχνει στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων, τη διαθεσιμότητα των φορτιστών σε όλη την Ελλάδα…

     

    H νέα στρατηγική του Γιώργου Περιστέρη

    Οι συνθήκες στην ελληνική αγορά χρήματος και κεφαλαίου έχουν αλλάξει θεαματικά και προς το καλύτερο, σε σύγκριση με το 2018 όταν είχε εκδώσει το Ομόλογο ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Είδατε ότι μόλις τελείωσε αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, αμέσως «στριμώχτηκαν» 800 εκατ. ευρώ επενδυτικών κεφαλαίων για να δανείσουν την ΕΛΒΑΛ με 2,245%.

    Ο Γιώργος Περιστέρης στις 22 Νοεμβρίου συγκαλεί Γενική Συνέλευση ομολογιούχων για να τους εξηγήσει, μαζί με τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις του Ομίλου, ότι πρέπει να αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού, να μειωθεί το Ειδικό Αποθεματικό και φυσικά να αναχρηματοδοτηθεί με χαμηλότερο επιτόκιο το Ομόλογο του 2018 (τότε είχε τιμολογηθεί με 2,75%).

    Πρώτος στόχος είναι να εξοικονομηθούν πόροι για τη διανομή μερίσματος στους μετόχους.

    Σε κάθε περίπτωση κάθε κίνηση του Γιώργου Περιστέρη ανοίγει τον δρόμο για τους υπόλοιπους μεγάλους του ελληνικού επιχειρείν και γι’ αυτό η 22α Νοεμβρίου είναι μια ενδιαφέρουσα μέρα…

     

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.