• Η αλήθεια για την ασυμφωνία COSMOTE-ΑΔΑΕ και ο Ντογιάκος, ποιοι εγκαταλείπουν τον Σταύρο Τάκη, το αντίο στην Καψή, οι ενεργειακοί καυγάδες νο 1821, το πάρτι του εφοπλιστή και δυο hot quiz

    Μιας και μιλάω για κατασκευαστικές εταιρείες μου ηλθε στο μυαλό το εξης, που άκουσα προ ημερών. Για ποιον κατασκευαστή λέγεται ότι  μιλάει με τα καλύτερα λόγια, ένα ισχυρό μέλος της κυβέρνησης;

    image

    Το αντίο στην Ντία Καψή

    Μια από τις πιο σημαντικές μορφές του ελληνικού τουρισμού η Ντία Καψή έφυγε από την ζωή στις 25 Δεκεμβρίου.

    Η Ντια Καψή-Βάρδα, μητέρα 3 κοριτσιών, της Αλεξίας Βάρδα -Διβάνη, της Μαρικέλλας και της Ειρήνης, ήταν ιδιοκτήτρια του ομίλου ΚΑΨΗΣ που είχε στην κατοχή του τα CAPSIS AGIA PELAGIA KAI CAPSIS RODOS.

    H Ντία Καψή ήταν μία από τις δύο θυγατέρες του Θάνου και της Μαρίκας Καψή, οι οποίοι ξεκινώντας από την Αίγυπτο στις αρχές της δεκαετίας του 1930, όπου και το πρώτο τους ξενοδοχείο, έκτισαν μία από τις πρώτες μεγάλες ελληνικές ξενοδοχειακές αυτοκρατορίες, τα Capsis Hotels.

    ΑΔΑΕ-Cosmote- Ντογιάκος: Τα 3 ερωτήματα και η αλήθεια 1

    Μπορεί, βάση νόμου, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να «εισβάλει» σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και να ξεκινήσει ελέγχους;

    Η νομική ομάδα της Cosmote ΟΤΕ 0,84% 14,34 , εμπόδισε την ΑΔΑΕ να πραγματοποιήσει ελέγχους;

    Θα προχωρήσει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, υπό τον Ισίδωρο Ντογιάκο, σε οριστική γνωμοδότηση έως τις 28 Δεκέμβριου που θα ξεκαθαρίζει το ζήτημα της ενημέρωσης για τις περιπτώσεις ενδεχόμενης παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας και για τις δικαιοδοσίες της ΑΔΑΕ;

    Αυτά είναι λίγα από τα ερωτήματα που απασχολούν εδώ και λίγες ημέρες τον νομικό κόσμο της χώρας.

    Για όσους δεν έχετε ενημερωθεί απλά να σας επαναλάβουμε ότι, όλα ξεκίνησαν προ περίπου 2 εβδομάδων όταν ομάδα της ΑΔΑΕ έκανε έφοδο στις εγκαταστάσεις της COSMOTE.

    Τότε δημοσιεύματα έκαναν λόγο για την προσπάθεια της επικεφαλής νομικού κ. Ειρήνης Νικολαΐδη να εμποδίσει την διεξαγωγή έρευνας της ΑΔΑΕ σχετικά με την παρακολούθηση ή μη των κκ. Κύρτσου και Τέλλογλου από μυστικές υπηρεσίες, επικαλούμενη λόγους «εθνικής ασφάλειας».

    Η επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών Ειρήνη Νικολαΐδη, λέγεται ότι τηλεφώνησε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και του ζήτησε του ελέγχου να προηγηθεί γνωμοδότηση σχετικά με το σύννομο της διαδικασίας.

    Όμως η ομάδα της ΑΔΑΕ εξήγησε στην κ. Νικολαΐδη, ότι δεν χρειάζεται καμμιά γνωμοδότηση και προχώρησε κανονικά τον έλεγχο.

    Η κ. Νικολαΐδη λέγεται ότι διεμήνυσε στην ομάδα της Ανεξάρτητης Αρχής ,ότι σε 2η επικοινωνία που είχε με τον κ. Ντογιάκο, ο εισαγγελέας της εξήγησε ότι κατά την προσωπική του άποψη η διαδικασία δεν είναι σύννομη.

    Όμως ο έλεγχος από την ανεξάρτητη αρχή ολοκληρώθηκε παρά τις διαφωνίες  της νομικού.

    Στην συνέχεια η COSMOTE σε ανακοίνωση της διευκρίνισε ότι «σε καμμιά περίπτωση δεν παρεμποδίστηκε το έργο της Αρχής, ούτε αμφισβητήθηκε ο αρμοδιότητα της.

    ΑΔΑΕ-Cosmote- Ντογιάκος: Τα 3 ερωτήματα και η αλήθεια 2

    Όμως η αλήθεια για την υπόθεση είναι η εξής: Στην COSMOTE έφθασαν 2 ομάδες στελεχών της ΑΑΔΕ.

    Η μια ομάδα αμέσως επισκέφθηκε τους ειδικούς χώρους που βρίσκονται τα κομπιούτερ της εταιρείας, ώστε να κάνουν την δουλειά τους.

    Η δεύτερη ομάδα, σε άλλο όροφο, βρέθηκε με την κ. Νικολαΐδη.

    Καθ’ όλη την διάρκεια των συνομιλίων της κ. Νικολαΐδη με την 2η ομάδα, η 1η  ομάδα προχωρούσε απερίσπαστη στο έργο της και δεν ενημερώθηκε ούτε μια στιγμή για τις συζητήσεις μεταξύ  Νικολαΐδη –Ντογιάκου και Νικολαΐδη – 2ης ομάδας.

    Άρα όπως λένε πηγές, με γνώση των δεδομένων,  η 1η ομάδα δεν είχε ιδέα για το τι συνέβαινε στους άλλους ορόφους.

    Η κατάσταση είναι ρευστή, καθώς την προηγούμενη Τετάρτη έγινε γνωστό ότι επίκεινται αυτεπάγγελτοι έλεγχοι της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

    Σε κάθε περίπτωση άπαντες αναμένουν την οριστική γνωμοδότηση Ντογιάκου, η οποια λέγεται ότι θα γίνει έως τις 28 Δεκεμβρίου 2022.

    Ενδιαφέρον θα έχει να διαπιστώσουμε  ποιες παραμέτρους θα συνυπολογίσει ο κ. Ντογιάκος!

    Το ράλι της Ιντρακάτ

    Ράλι πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες η μετοχή της Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 1,61% 5,05, εν όψει της αποκοπής του δικαιώματος.

    Τελευταία ημέρα που η μετοχή θα διαπραγματεύεται με το δικαίωμα στην συμμετοχή της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ, θα είναι η 29η Δεκεμβρίου.

    Η μετοχή την Παρασκευή έκλεισε με κέρδη 6% στα 1,54 ευρώ.

    Με δεδομένο ότι η Αύξηση θα γίνει στα 1,17 ευρώ ανά μετοχή, η διαφορά μεταξύ της σημερινής τιμής και της τιμής της ΑΜΚ είναι 32% (Δεν έχει υπολογιστεί η τιμή του δικαιώματος).

    Το ράλι της ΑΤΤΙΚΑ Συμμετοχών

    Όλο και υψηλοτέρα επίπεδα καταγραφεί η μετοχή της ΑΤΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ. Ήδη η μετοχή βρίσκεται στα 2,05 ευρώ.

    Υψηλότερα κατά 100% από τα 1,02 ευρώ όπου βρισκόταν στις 13 Δεκεμβρίου.

    Δηλαδή, από την ημέρα όπου ανακοινώθηκε ότι η μητρική MIG θα μεταβιβάσει τις μετοχές της τελευταίας σημαντικής θυγατρικής της στη Strix Holdings, που διαχειρίζεται εξωτραπεζικές συμμετοχές της Τρ. Πειραιώς, ώστε να «σβήσει» το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της MIG.

    Η αγορά θεωρεί βέβαιο ότι η Strix θα υποχρεωθεί να υποβάλει δημόσια πρόταση για να αποσύρει την Attica Συμμετοχών από το ταμπλό και να αναζητήσει, στη συνέχεια τον επενδυτή που θα την αγοράσει.

    Με το κλείσιμο της Παρασκευής, η κεφαλαιοποίηση της Attica ξεπέρασε τα 442  εκατ. ευρώ, ενώ στις 13 Δεκεμβρίου ήταν μόλις 220,1 εκατ. ευρώ.

    Mike Vranos: Υπό διαχείριση 13 δισ. δολάρια

    Πολλά έχουν γραφτεί για την ομολογουμένως δύσκολη σχέση Ellington – Attica Bank.

    Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε πως η πορεία του αμερικανικού ομίλου δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με αυτή της «αμαρτωλής τράπεζας».

    Από το 1994, ο ελληνικής καταγωγής ιδρυτής του Ellington (EMG), Mike Vranos και η ομάδα του έχουν κατορθώσει να χτίσουν έναν κολοσσό στη διαχείριση κεφαλαίων, ο οποίος έχει κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση, αλλά και την εμπιστοσύνη επενδυτών και ομίλων από όλο τον κόσμο.

    Σήμερα τα υπό διαχείριση κεφάλαιά του φτάνουν τα 13 δισ. δολάρια, με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η αλήθεια να λέγεται.

    Μπένι Στέινμετζ: Έκλεισαν τα μέτωπα

    Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Μπένι Στέινμετζ (Beny Steinmetz), έχει ακόμη έναν λόγο να είναι χαρούμενος, καθώς η Εισαγγελία του Τελ Αβίβ, έκλεισε οριστικά την ποινική έρευνα που είχε ξεκινήσει εναντίον του, πριν καν ξεκινήσει η δικαστική ακρόαση.

    Ο διάσημος ισραηλινός επιχειρηματίας έγινε γνωστός και στη χώρα μας, όταν πριν από περίπου έναν χρόνο «εγκλωβίστηκε» στην Ελλάδα, ύστερα από αίτημα έκδοσης των Ρουμανικών Αρχών.

    Το αίτημα είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το σκεπτικό πως η Ρουμανία παραβίασε το δικαίωμα του σε δίκαιη δίκη.

    Θετική έκβαση για τον ίδιο είχαν και άλλες διαμάχες, όπως αυτή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, όπου ήταν αντιμέτωπος την αγωγή-μαμούθ ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταθέσει -και εν τέλει απέσυρε- ο βραζιλιάνικος κολοσσός VALE.

    Σταύρος Τάκη:  Τον εγκαταλείπουν

    Ένας ένας εγκαταλείπουν την εταιρεία Σφακιανάκης και τον επικεφαλής της Σταύρο  Τάκη.

    Πρώτος ήταν ο Γιώργος Τανισκίδης της OPTIMA BANK, που παραιτήθηκε προ δυο μηνών από αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της Σφακιανάκης.

    Προ ημερών ο  Χρήστος Χαρπαντίδης (το αφεντικό της Παπαστράτος), παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ., που συνεχίζει με 8 μέλη.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Σφακιανάκης οφείλει στις τράπεζες Eurobank, Πειραιώς και Alpha Bank, περίπου 340 εκατ. ευρώ.

    Μάλιστα οι τράπεζες είτε τιτλοποίησαν τις απαιτήσεις από τα δάνεια του ομίλου (Cairo, Frontier) είτε βρίσκονται σε διαδικασία πώλησής τους (project Hermes).

    Ο Καραμούζης και ο Ιωάννου 

    Ο Βασίλης Καραμούζης της Εθνικής Τράπεζας, “έτρεξε” το δάνειο 59,97 εκατ. ευρώ που έλαβε η μητρική του ομίλου Donkey Hotels της οικογένειας Ιωάννου.

    Ένα σημαντικό κομμάτι του δανείου (47,17 εκατ.) κατευθύνθηκε για αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για χρηματοδότηση επενδύσεων και ανάγκες κεφαλαίου κίνησης.

    Η Donkey λειτούργησε, φέτος το καλοκαίρι, δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες στη Σαντορίνη, δυναμικότητας 121 δωματίων.

    Δαγούμας – Μάνος: Καυγάδες νο 1

    Σε γνωστή διεθνή ψηφιακή πλατφόρμα κυκλοφορεί η ταινία «Στα μαχαίρια Νο 2».

    Στην ελληνική ενεργειακή πραγματικότητα κυκλοφορεί η νέα μεγάλη κόντρα όπου ο πολυπράγμων Αθανάσιος (Θάνος για τους φίλους του) Δαγούμας Πρόεδρος της ΡΑΕ και  ο Αναστάσιος (Τάσος για τους φίλους του) Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται «Στα μαχαίρια Νο …1821, ίσως και παραπάνω» όπως χαριτολογούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Συγκεκριμένα η ΡΑΕ απαγόρευσε στον ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει στη χορήγηση όρων σύνδεσης στους «επιτυχόντες» της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για φωτοβολταϊκά στις κορεσμένες περιοχές της Πελοποννήσου και της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο.

    Η Ρυθμιστική Αρχή εξέτασε τις καταγγελίες που είχαν υποβληθεί από υποψήφιους επενδυτές οι οποίοι έκαναν λόγο για σοβαρά  και απαγορευτικά προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας ηλεκτρονικής υποδοχής των αιτήσεων και ζητούσαν να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να ληφθούν μέτρα για να μην εξετάσει ο ΔΕΔΔΗΕ τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν.

    Η ΡΑΕ, επέβαλλε στο ΔΕΔΔΗΕ να μην προχωρήσει στην έκδοση όρων σύνδεσης έως ότου διερευνηθεί η υπόθεση. Για το σκοπό αυτό μάλιστα η Αρχή θα αναθέσει σε εμπειρογνώμονα να πραγματοποιήσει έρευνα και να δώσει πόρισμα εντός δύο μηνών για τον τρόπο που λειτούργησε το ηλεκτρονικό σύστημα υποδοχής των αιτήσεων.

    Οι καταγγελίες υποψήφιων επενδυτών είναι πολλές και αφορούν διάφορες πλευρές της διαδικασίας.

    Αρχικά υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός υποψηφίων που δεν κατάφεραν να «περάσουν» αίτησή τους λόγω δυσλειτουργίας της πλατφόρμας, όπως υποστηρίζουν, και όχι λόγω δικής τους ευθύνης.

    Δαγούμας – Μάνος: Καυγάδες νο 2

    Υπάρχουν επίσης καταγγελίες (ειδικά στην Κρήτη) για μαζική υποβολή αιτήσεων από «ρομποτάκια», μέσα σε ελάχιστα λεπτά, με αποτέλεσμα να καλυφθεί ο διαθέσιμος ηλεκτρικός χώρος αμέσως.

    Υπάρχουν επίσης πολλές καταγγελίες από υποψήφιους των οποίων οι αιτήσεις έγιναν αποδεκτές αρχικά, αλλά στη συνέχεια πήραν αρνητική απάντηση από τον ΔΕΔΔΗΕ για διάφορους λόγους που περιγράφονται στις εκατοντάδες ενστάσεων που έχουν υποβληθεί.

    Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει εξετάσει το σύνολο των αιτήσεων που αρχικά είχαν γίνει αποδεκτές και έχει στείλει απορριπτική απάντηση σε όσους επενδυτές δεν είχαν πλήρη φάκελο. Τώρα θα έμπαινε στη διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί, ωστόσο προφανώς, μετά την απόφαση της ΡΑΕ, παγώνουν όλες οι διαδικασίες μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο.

    Ρωτήσαμε και στο ΥΠΕΚΑ τι θα γίνει και θεωρούν πολύ πιθανό  το ενδεχόμενο η όλη διαδικασία να ακυρωθεί, εάν αποδειχθεί ότι τα προβλήματα που θα έχει η συνέχισή της είναι μεγαλύτερα από εκείνα μιας πιθανής ακύρωσης.

    ELPEDISON: Οι οριστικές αποφάσεις

    Οι δύο βασικοί μέτοχοι θα πάρουν την τελική απόφαση  για την κατασκευή της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Θεσσαλονίκη της Elpedison.

    Ήδη  έχουν ολοκληρωθεί όλες οι  μελέτες και αδειοδοτήσεις και το έργο είναι έτοιμο να αρχίσει κατασκευαστικά.

    Ο  διευθύνων σύμβουλος του ενός εκ των δύο μετόχων (ο άλλος είναι η ιταλική Edison) της HELLENiQ Energy Ανδρέας Σιάμισιης, είπε χαρακτηριστικά πως «το θέμα αναμένεται να μελετηθεί με γνώμονα την διάρκεια ζωής της επένδυσης.

    Εάν κρίνουμε ότι το φυσικό αέριο θα έχει χρησιμότητα στην αγορά ενέργειας μόνο για την επόμενη πενταετία, η μονάδα δε θα γίνει.

    Εάν όμως η μονάδα θα έχει μια διάρκεια ζωής της τάξης των 25 ετών τότε θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση», ανέφερε ο κ. Σιάμισιης.

    Αλλά και στη γειτονική Ιταλία ο πρόεδρος του Ομίλου Marc Benayoun (που ασχολείται με όλα τα θέματα σε βάθος) φαίνεται να έχει την ίδια άποψη με τον έλληνα μάνατζερ.

    Η  νέα μονάδα προβλέπεται να έχει ισχύ 826MWκαι η κατασκευή της συνδέεται επιπλέον με το πρότζεκτ δημιουργίας νέου FSRU στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου και συγκεκριμένα σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τον προβλήτα 6 του Λιμένα της Θεσσαλονίκης, που προωθεί η Elpedison.

    Όπως λένε οι γνωρίζοντες το FSRU είναι βιώσιμο από μόνο του ως επένδυση, ωστόσο με τη λειτουργία της νέας μονάδας θα λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.

    Η νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σηματοδοτεί την απόφαση της εταιρείας να παίξει κεντρικό ρόλο στην μεταβατική ενεργειακά εποχή με στελέχη της να εκτιμούν πως το φυσικό αέριο και ο άνθρακας, μετά και τον πόλεμο στην Ουκρανία θα συνεχίσουν να είναι τα κυρίαρχα καύσιμα για τη λειτουργία των μονάδων βάσης.

    «Θεσσαλονίκη FSRU»: Το 2023 η άδεια

    Σε ότι αφορά το νέο τερματικό LNG της HELLENiQ Energy που ονομάζεται ‘Θεσσαλονίκη FSRU’, υπενθυμίζεται ότι αρχές Οκτωβρίου, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εξέδωσε την άδεια ανεξάρτητου συστήματος φυσικού αερίου, ξεκινώντας έτσι η φάση ωρίμανσης του έργου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αδειοδοτική διαδικασία προχωράει κανονικά, με την έκδοση της περιβαλλοντικής άδειας να αναμένεται τα τέλη του 2023. O   στόχος της εταιρείας είναι ο νέος τερματικός σταθμός να τεθεί σε λειτουργία το 2026.

    Δημήτρης Παπαδημητρίου: Το πάρτι

    Ένας χρυσός άνεμος φύσηξε την παραμονή των Χριστουγέννων προς την περιοχή της Κάντζας.

    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο εφοπλιστής Δημήτρης Παπαδημητρίου,  διοργάνωσε το καθιερωμένο πάρτι του στην περιοχή αυτή της Αττικής.

    Ο εφοπλιστής, το μυστικό του οποίου είναι οι φιλανθρωπίες που κάνει, διαχειρίζεται πάνω από 20 πλοία.

    Οι νέες business των νομικών

    Προ ημερών ανακοινώθηκε η μετατροπή της Intracom Holdings ΙΝΤΚΑ 2,02% 3,54 σε αμιγώς επενδυτική εταιρεία.

    Τα κεφάλαια της νέας εταιρείας θα ανέλθουν (μετρητά+ακίνητα) σε 500 εκατ. ευρώ.

    Σύμβουλος της οικογένειας Κόκκαλη ήταν η νομική φίρμα Papapolitis & Papapolitis.

    Ομάδα της P&P αποτελείτο από τον επικεφαλής Νικόλα Παπαπολίτη και τους Εύη Τσίλου, Παναγιώτη Παπαγεωργίου, Άννα Παυλάκη, Αντωνία Ρούντου, Ερνα Κρητικού και Κωνσταντίνα Τσουρούνη.

    Επιπρόσθετα το γραφείο Λαμπαδάριος Law Firm εκπροσώπησε την Πειραιώς που ήταν επικεφαλής τράπεζα, για το χρηματοδοτικό project του Flyover στην Θεσσαλονίκη.

    Το έργο θα υλοποιηθεί από τις εταιρίες ΑΒΑΞ και Μυτιληναίος…

    Η ομάδα της Λαμπαδάριος αποτελείτο από τους Γιάννη Κουρνιώτη, Κωνσταντίνα Σιωζου, Προκόπη Δημητριάδη, Κωνσταντίνο Λαμπαδάριο και Θεόδωρο Παπαδάτο…

    Κουΐζ 1

    Μιας και μιλάω για κατασκευαστικές εταιρείες μου ηλθε στο μυαλό το εξης, που άκουσα προ ημερών.

    Για ποιον κατασκευαστή λέγεται ότι  μιλάει με τα καλύτερα λόγια, ένα ισχυρό μέλος της κυβέρνησης;

    Οι ανταγωνιστές του κατασκευαστή λένε μάλιστα, ότι το μέλος της κυβέρνησης, το δείχνει και εμπράκτως!!!

     

    Κουΐζ 2

    Ως γνωστόν το υπουργικό συμβούλιο αποτελείται από 19 άτομα. Όμως συνήθως είναι 18μελές.

    Ποιος είναι ο υπουργός που απουσιάζει μονίμως;

    Και ο πρόεδρος Κυριάκος δεν φαίνεται να  νοιάζεται και τόσο πολύ.

    Τώρα εάν είναι από αδιαφορία δεν το ξέρω….

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.