• Τι Μπρουμίδης (VODAFONE) τι Μάνος (ΔΕΔΔΗΕ), το brain regain της ΑΧΙΑ, το μήνυμα Σύμπουρα (Tempo) και οι αθεόφοβες αδελφές Αθανασιάδη

    Εχθές για μια ακόμη φορά – παρόμοιο επεισόδιο παίχθηκε και πριν λίγες εβδομάδες και και και  – η εταιρεία που διοικεί από την θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου ο φίλτατος Χάρης (Μπρουμίδης) κατέρρευσε και δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας ξέμειναν από internet!

    the wise man
    image
    the wise man

    Όταν o Χάρης Μπρουμίδης της Vodafone “ζήλεψε” την δόξα του Τάσου Μάνου του ΔΕΔΔΗΕ

    Εντάξει, στον ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει γίνει όχι επένδυση στο δίκτυο αλλά ούτε μια αλλαγή καλωδίου επί μια δεκαετία και βάλε…Για αυτό άλλωστε στον χιονιά των προηγούμενων ημερών κατέρρευσαν τα πάντα.

    Μιλάμε για το ελληνικό δημόσιο που είναι μπάχαλο και όλοι μας το βρίζουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ.

    Γιατί, όμως, ότι συμβαίνει σε μια κρατικοδίαιτη εταιρεία του δημοσίου το συναντάμε και σε μια ιδιωτική εταιρεία και μάλιστα πολυεθνική;

    Ο λόγος για την Vodafone Ελλάδος που το μόνο που ξέρει να κάνει καλά η διοίκηση του Χάρη Μπρουμίδη είναι να παίρνει τα λεφτά του πελάτη-καταναλωτή χωρίς όμως να του τα ανταποδίδει σε υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες…

    Εχθές για μια ακόμη φορά – παρόμοιο επεισόδιο παίχθηκε και πριν λίγες εβδομάδες και και και  – η εταιρεία που διοικεί από την θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου ο φίλτατος Χάρης (Μπρουμίδης), δηλαδή η VODAFONE, κατέρρευσε και δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας ξέμειναν από internet!

    Κ. Μπρουμίδη της Vodafone, γιατί δεν κάνετε καμία επένδυση στο δίκτυο της εταιρείας;

    Το γνωρίζουν αυτό τα αφεντικά σας στην Βρετανία ή πρέπει να αρχίσουμε όλοι να στέλνουμε mails εκεί και να τους ενημερώνουμε ότι που και που ανάλογα την ημέρα, την ώρα, αν σηκώθηκε άνεμος, αν πέταξε κανένα περιστέρι οι πελάτες σας μένουν χωρίς τηλεπικοινωνίες, στην εποχή μάλιστα της ψηφιακής επανάστασης και της τηλεργασίας;

    Μετά λύπης μας σας λένε ότι η εταιρεία, έχει φθάσει στο σημείο να μοιάζει με τις εταιρείες-μπάχαλο του δημοσίου.

    Επενδύστε, λοιπόν, διότι αλλιώς οι πελάτες θα πετάξουν για άλλες κεραίες.

    Αυτές της Cosmote και της Wind που είναι και σοβαρές και δεν “βουλιάζουν” κάθε τόσο.

    Εσείς, αγαπητοί αναγνώστες, εμπιστεύεστε την VODAFONE για το 5G;

    Εθνική: μόλις τώρα πούλησε τα δάνεια Λαναρά

    Το τι σαπάκι έχει μείνει στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών δεν έχει προηγούμενο και μάλιστα τα δάνεια «ζόμπι» είναι τόσα πολλά – σε αριθμό αλλά και σε εκατομμύρια ευρώ – που φθάσαμε σήμερα να συζητάμε για αυτά και ακόμη να τρώνε κεφάλαια από το τραπεζικό σύστημα.

    Η στήλη κάνει αυτό το σχόλιο μετά τη διαπίστωση ότι στο χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων με την επωνυμία «ICON» που πούλησε στις αρχές Φεβρουαρίου η Εθνική στην Bain, βρίσκονταν και τα δάνεια που είχε πάρει ο αείμνηστος – απεβίωσε το 2011 – Θωμάς Λαναράς για τις δραστηριότητες του στην κλωστοϋφαντουργία.

    Ο δανεισμός των επιχειρήσεων του είχε φθάσει τα 200 εκατ. ευρώ και την μερίδα του Λέοντος την είχε η Εθνική Τράπεζα.

    Από το 2008-2009 οι επιχειρήσεις κατέρρευσαν μαζί και τα δάνεια και επί 10 χρόνια βρίσκονταν στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας.

    Υπάρχουν δεκάδες τέτοια παραδείγματα με δάνεια και έπρεπε να φθάσουμε στο 2021 για να αρχίσουν οι τράπεζες να τα σπρώχνουν…

    Για την ιστορία αναφέρω ότι το «ICON», που αποτελούνταν από 2.800 επιχειρηματικά δάνεια, πουλήθηκε έναντι τιμήματος 300 εκατ ευρώ.

    Στην Tempo η Επιθεώρηση Εργασίας

    Τα γραφεία της εταιρείας media shop Tempo (θυγατρική του ομίλου Παπαπολύζου) επισκέφθηκαν οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για να τσεκάρουν αν τηρούνται οι κανόνες στις εργασιακές σχέσεις, αν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αν τηρούνται οι δηλωμένες αναστολές κλπ κλπ.

    Μαθαίνω ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Σύμπουρας παρείχε στους ελεγκτές πλήρη ενημέρωση και όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

    Μάλιστα, στο μήνυμά του μετά το πέρας του ελέγχου ο CEO επεσήμανε ότι οι ελεγκτές ήταν επαγγελματίες, καταρτισμένοι και έκαναν εξαιρετικά την δουλειά τους.

    Το brain regain των Λινάτσα & Αχιλεούδη

    Η στήλη πληροφορείται ότι η Axia Vantures, η οποία βλέπει τις δουλειές της να αποκτούν φρενήρεις ρυθμούς από τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι τα κόκκινα δάνεια, ενίσχυσε το στελεχιακό της δυναμικό με 2 νέες προσλήψεις.

    Και θα μου πείτε κι εμάς τι μας νοιάζει;

    Κι όμως οι προσλήψεις αποτελούν το πρώτο δείγμα γραφής των κινήτρων που πέρασε η κυβέρνηση στην Βουλή πρόσφατα για όσους managers, στελέχη, θέλουν να εργαστούν στην Ελλάδα.

    Για επτά χρόνια θα πληρώνουν το 50% του φόρου.

    Δεν το λες και λίγο.

    Λοιπόν, οι δαιμόνιοι επικεφαλής της Axia Γιώργος Λινάτσας και Αντώνης Αχιλλεούδης ενέταξαν στο δυναμικό της εταιρείας 2 Έλληνες που εργάζονταν στο Λονδίνο και, όπως μαθαίνω, αμείβονταν εκεί με παχυλούς μισθούς.

    Το μέτρο αυτό βοηθάει τις ελληνικές εταιρείες να φέρουν δυνατά στελέχη απο το εξωτερικό που συνήθως είναι ακριβοπληρωμένα.

    Εξάλλου, η Axia προσφέρεται για δυναμικά και σύγχρονα στελέχη.

    Ναυτεμπορική: Δεν έχουν το Θεό τους οι κυρίες της Μυκόνου

    Το σήριαλ της Ναυτεμπορικής δεν έχει τέλος και όσο πάει γίνεται καλύτερο.

    Οι αδερφές Αθανασιάδη και «επιτυχημένες» εκδότριες – έριξαν την εφημερίδα και το site με φόρα όμως στα βράχια – κάνουν ότι περνά από το χέρι τους να μην χάσουν το ξεπεσμένο μαγαζάκι τους.

    Σήμερα, λοιπόν, θα στραφούν και εναντίον – της Eurobank έτσι κι αλλιώς – των εργαζομένων!

    Ναι, καλά διαβάσατε.

    Σας λέω δεν έχουν το Θεό τους καθώς για τα δικά τους κακώς κείμενα, για την επί σειρά ετών διοίκηση της πλάκας και για τις δικές τους πολυτέλειες, θα την πέσουν τώρα και στους εργαζόμενους!

    Η τελευταία τους πράξη ντροπής δηλαδή τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των εργαζομένων θα παιχθεί στις 11.30 στην Ευελπίδων με στόχο να μην διενεργηθεί ο πλειστηριασμός που ο ειδικός εκκαθαριστής έχει ορίσει για τις 23 Μαρτίου αξιοποιώντας την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία επιτρέπει να προχωρούν κανονικά – παρά την απαγόρευση λόγω COVID – οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης για τις εταιρείες που τελούν υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

    Όσο για τις σχέσεις τους με το δάνειο που πήραν από την Eurobank δεν χρειάζονται πολλά λόγια αρκεί ο διάλογος με τον τραπεζίτη που τους τηλεφώνησε πριν περίπου 2-3 χρόνια για να δει τι θα κάνουν με το δάνειο, αν θα το ρυθμίσουν κλπ.

    Λέει, λοιπόν, ο τραπεζίτης στο τηλέφωνο: «Ελάτε να μιλήσουμε να δούμε τι θα γίνει».

    Απαντά η μία εκ των κυριών: «Α, δεν μπορώ τώρα είμαι στην Μύκονο».

    Τα συμπεράσματα δικά σας…

    H Ελληνίδα Κάμαλα Χάρις

    Μιλώντας χθες με Έλληνα εκδότη μου έκανε λόγο για την Ελληνίδα Κάμαλα Χάρις.

    Η Ελληνίδα είναι συνεργάτης γνωστού επιχειρηματία η οποία για να κλείσει ένα ραντεβού, κάνει πολλούς πολλούς μήνες.  Ούτε  η Κάμαλα Χάρις να ήταν,  μου λέει ο εκδότης….

    Λιτό και προσιτό στυλ από τη Δόμνα Μιχαηλίδου 

    Ιδιαίτερα προσεκτική σε ό,τι αφορά στις στυλιστικές και ενδυματολογικές της επιλογές είναι πλέον η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

    Η κ. Μιχαηλίδου δείχνει να έχει αφήσει πίσω της το glamorous στυλ που είχε υιοθετήσει κατά το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της και πλέον έχει προσαρμοστεί στο κλίμα που επιβάλλουν η τοποθεσία και οι συνθήκες της εκάστοτε επίσκεψης.

    Άνθρωποι που την συνάντησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων επισκέψεών της σε δημόσιες δομές πρόνοιας είτε ηλικιωμένων είτε παιδιών δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για μια προσιτή και λιτή στην εμφάνισή της υφυπουργό χωρίς υπερβολές πολυτέλειας.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.  Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.