• H συμφωνία Βαρδινογιάννη-Στάσση, ένα juicy παρασκήνιο για την Forthnet και τα μυστήρια για ένα από τα καλύτερα (κορονο) εστιατόρια της Αθήνας

    Το hot resto στα Βόρεια Προάστια και το κάλεσμα του καθηγητή

    the wise man
    image
    the wise man

    ΔΕΠΑ Εμπορίας Ι: Η συμμαχία Βαρδινογιάννη-Στάσση

    Η Motor Oil συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη διεκδικεί το 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας υπέβαλε από κοινού με την ΔΕΗ – που διοικεί ο Γιώργος Στάσσης – εκδήλωση ενδιαφέροντος.

    Η οικογένεια έχει αποφασίσει να μπει δυναμικά στους κλάδους που προσφέρουν συνέργειες στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και η ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι ένας από αυτούς.

    Όσο για την ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48 φαίνεται ότι το επιχειρηματικό business plan της, το οποίο δεν ανακοινώθηκε όπως είχε προγραμματιστεί να γίνει αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο λόγω κορονοϊού, κρύβει όπως πληροφορούμαι πολλές ευχάριστες για τους επενδυτές εκπλήξεις.

    Η στήλη παρακολουθεί εδώ και καιρό τις κινήσεις του CEO Γ. Στάσση και παρατηρεί ότι κινείται θετικά. Ίδωμεν…

    ΔΕΠΑ Εμπορίας ΙΙ: Ο Μυτιληναίος, ο Περιστέρης και οι Καταριανοί

    Εκδήλωση ενδιαφέροντος υπήρξε και από την εταιρεία Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00, του ισχυρού επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου όπως και από τον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,48% 16,50 του δαιμόνιου επιχειρηματία Γιώργου Περιστέρη.

    Από το κάδρο τελικά δεν λείπει και το κράτος του Κατάρ, το οποίο μέσω της εταιρείας που ελέγχει, της Power Globe, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του. Την εταιρεία Power Globe, την τρέχει από την θέση του επικεφαλής ο Έλληνας manager Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος.

    Κλείνοντας για την ΔΕΠΑ Εμπορίας η στήλη αναφέρει ότι εμφανίσθηκαν 9 ενδιαφερόμενοι και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούν να καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές. Το ΤΑΙΠΕΔ τρέχει – δεδομένων των συνθηκών – τη διαδικασία όσο μπορεί και γίνεται.

    Στήριξη στην Υγεία από την Eurobank

    Η Eurobank στο πλαίσιο της στήριξης του συστήματος Υγείας προχωρά στην αγορά υλικών άμεσης προτεραιότητας όπως: μόνιτορ ζωτικών λειτουργιών ΜΕΘ, ειδικές κλίνες ΜΕΘ, αντλίες έγχυσης ορού/φαρμάκων, ειδικές πιστοποιημένες στολές και μάσκες FPP2 ιατρών και νοσηλευτών.

    Πήρε τα πάνω του ο χρυσός

    Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα το κραχ να έγινε και κυριολεκτικά πραγματικότητα καθώς παρατηρήθηκε ξεπούλημα και στο χρυσό με αποτέλεσμα να πέσει η τιμή του, ευτυχώς από προχθές το ασφαλές καταφύγιο των επενδυτών πήρε πάλι την ανιούσα.

    Εχθές, σημείωσε ράλι με άνοδο πάνω από 4%.

    Δεν σηκώνεται η Wall

    Παρά την απόφαση της FED να ανοίξει το QE απεριόριστα και την στήριξη των αμερικανικών επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων με πακέτο 300 δις δολαρίων, η Wall Street δεν λέει να συνέλθει και να κινηθεί σε θετικό έδαφος.

    Έρχεται νέο πακέτο μέτρων

    Η ρήτρα διαφυγής ενεργοποιήθηκε στην Ευρώπη και πλέον οι εθνικές κυβερνήσεις μπορούν και επισήμως να κάνουν ό,τι χρειασθεί για να στηρίξουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας έχει έτοιμη τη νέα δέσμη μέτρων, την έγραψε και την κοστολογούσε όλο το Σαββατοκύριακο και το draft βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού. Σύντονα θα υπάρξουν εξελίξεις…

    Οι ακτοπλοϊκές ζητούν αποζημίωση

    Αίτημα αποζημίωσης έχουν στείλει στον Σταϊκούρα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, οι οποίες έχουν δει τον τζίρο τους να μηδενίζει…

    Ο Χαράλαμπος με φόρμα στο σούπερ μάρκετ…

    Τον θυμάστε τον Χαράλαμπο; Καλέ στον Γκότση αναφέρομαι. Στον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο οποίος χειρίσθηκε τόσο, μα τόσο καλά το σκάνδαλο της Folli Follie…

    Λοιπόν, η στήλη συνέλαβε τον Χαράλαμπο σε σούπερ μάρκετ – σε γνωστό κόμβο της βόρειας Αθήνας – την Κυριακή το μεσημέρι. Ο Χαράλαμπος έκανε τα ψώνια του, ντυμένος με αθλητικό στυλ σαν άλλος 20ρης!

    Τα δάνεια της Forthnet και η… επαναφορά (;) Μαρινάκη

    Πληροφορούμαι ότι το παρασκήνιο στην υπόθεση της Forthnet έχει πάρει φωτιά. Και αναφέρομαι στο μέτωπο των τραπεζών.

    Μου λένε, λοιπόν, ότι οι πιστώτριες τράπεζες – πλην Alpha – θέλουν να αγοράσουν το μερίδιο των δανείων της Forthnet που έχει η Alpha Bank προκειμένου το πράγμα να πάει παρακάτω…

    Αν το καταφέρουν δεν αποκλείεται όπως πληροφορούμαι να επανέλθει η συζήτηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Κοντός ψαλμός αλληλούια!

    Το hot resto στα Βόρεια Προάστια και το κάλεσμα του καθηγητή

    Λοιπόν, στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας υπάρχει εδώ και χρόνια ένα εξαιρετικό εστιατόριο με γαλλική κουζίνα . Το resto φημίζεται για το steak tartare.  Όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε ότι είναι τέλειο.

    Ε λοιπόν,  σε αυτό το εστιατόριο έγινε προ ολίγων εβδομάδων ένα μεγάλο κάλεσμα από καθηγητή πανεπιστημίου, με αφορμή την εορτή της συζύγού του.  Εκείνο το βράδυ όμως, έγινε  του …κορονοιού.

    Κάποιοι υποστηρίζουν, ότι την συγκεκριμένη βραδιά “κόλλησαν” αρκετοί καλεσμένοι τον ιό.  Μάλιστα δεν είναι λίγοι που κατηγορούν τον  ηλικιωμένο σερβιτόρο, ότι ήταν ο φορέας του ιού.  Υπάρχει δε και ένα ηχητικό sms που έχει κάνει “τον γύρο” των κινητών όλης της Αθήνας. Το ηχητικό ξεκινάει με την φράση “λοιπόν boys έχω ένα νέο…”.

    Το ηχητικό αυτό sms αναφέρει επίσης , ότι όσοι πήγαν στο ίδιο resto όλες τις ημέρες πριν το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση, κόλλησαν τον κορονοιο.

    Τώρα εάν ισχύει η δεν ισχύει η κατηγορία περί του σερβιτόρου , θα σας γελάσω. Εμένα πάντως μου φαίνεται υπερβολικό…