• O επιχειρηματίας που αναρρώνει και κάνει χιούμορ, ο δραστήριος Στάσσης της ΔΕΗ και τα αντανακλαστικά της ΕΥΔΑΠ

    Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έχει επιδείξει τους τελευταίους μήνες εξαιρετικά αντανακλαστικά

    the wise man
    image
    the wise man

    Με ειδική άδεια από σήμερα η έξοδος από το σπίτι

    Τελικά, δεν συμμορφωθήκαμε και ήρθε η απαγόρευση κυκλοφορίας. Το mononews.gr εδώ και κάποιες ημέρες έχει πάρει θέση υπέρ του περιορισμού κατ’ οίκον, διότι μόνο έτσι θα καταφέρουμε ως κοινωνία και Πολιτεία να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού.

    Λοιπόν, από σήμερα με ένα χαρτί στο χέρι θα μας δίνουν άδεια εφόσον χρειάζεται να πάμε στην εργασία μας.

    Η στήλη σας δίνει την εξής συμβουλή: αν πάτε στο σούπερ μάρκετ, στο φαρμακείο να κρατάτε την απόδειξη διότι στην περίπτωση που σας σταματήσει η αστυνομία θα σας τη ζητήσει. Μαθαίνω ότι έτσι γίνεται για παράδειγμα στην Ισπανία. Οπότε, το νου σας.

    Τράπεζες: Από σήμερα το 70% θα εργάζεται από το σπίτι

    Μου έλεγε ένας από τους τραπεζίτες ότι η τηλεργασία ξεκίνησε πριν 15 ημέρες για το 50% των εργαζομένων στις κεντρικές διοικητικές υπηρεσίες, την Παρασκευή είχε φθάσει το 60%-65% και από σήμερα το 70% θα εργάζεται από το σπίτι.

    Όταν τον ρώτησα ποιοι από τα στελέχη είναι στο γραφείο μου απάντησε: «Όλοι οι CEOs και εκ περιτροπής οι αναπληρωτές»! Ωστόσο, μου εξομολογήθηκε ότι οι υποστράτηγοι πάνε στο γραφείο τους καθώς στον πόλεμο η ηγεσία πρέπει να είναι στο πεδίο της μάχης.

    Στη μάχη και η Εθνική

    Με στόχο την στήριξη του συστήματος υγείας, η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας ΕΤΕ 0,28% 7,07, υπό τον Παύλο Μυλωνά,  θα  χορηγήσει στο σύστημα ΥΓΕΙΑΣ 11 σύγχρονους αναπνευστήρες. Μαθαίνω ότι σύντομα θα ακολουθήσουν με αντίστοιχες ενέργειες και όσες τράπεζες δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει μια δωρεά.

    Ο μάνατζερ που δρα και σκέπτεται

    Η στήλη μαθαίνει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΔΕΗ 1,56% 11,10, Γιώργος Στάσσης, περνάει όλη την ημέρα στο γραφεία, μιλάει – είπαμε μέσω υπολογιστή – με το Μέγαρο Μαξίμου, τον Κωστή Χατζηδάκη αλλά και με τους επενδυτές, κυρίως όσους βρίσκονται στο Λονδίνο. Διότι στην ΔΕΗ παρά τις αναταράξεις του κορονοϊού, λαμβάνουν μέτρα διευκόλυνσης της πελατείας.

    Πόσω μάλλον της πελατείας που έχασε την δουλειά της ή είναι σε αναστολή εργασίας.

    Για όλα αυτά ο Στάσσης έδρασε άμεσα, σχεδίασε διευκολύνσεις και την ίδια στιγμή έφερε την ανταποδοτικότητα της ΔΕΗ στην κοινωνία μέσα από την δωρεά των 5 εκατ. ευρώ προς το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού.

    Στο ίδιο ύφος και η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ

    Με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης ύδρευσης Χάρη Σαχίνη, η ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ 1,62% 5,63 προτείνει μια σειρά από διευκολύνσεις στους πληγέντες από τον κορονοϊό πελάτες της. Ο Χάρης Σαχίνης αποφάσισε να προστατεύσει και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση και έλαβε μια σειρά από μέτρα ενώ το κοινό μπορεί με ένα τηλεφώνημα να μάθει λεπτομέρειες για την εξυπηρέτησή του.

    Η διοίκηση της εταιρείας έχει επιδείξει τους τελευταίους μήνες εξαιρετικά αντανακλαστικά και πριν ξεσπάσει η κρίση του κορονοϊού, όταν τον Νοέμβριο η μετοχή κατάφερε να μπει στον δείκτη FTSE25 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

    Κορονοϊός αλλά και business as usual στην Eurobank

    Πιστή στο χρονοδιάγραμμα μετασχηματισμού της τράπεζας, η διοίκηση της Eurobank προχώρησε στην απόσχιση της τράπεζας καθώς πήρε το πράσινο φως από το υπουργείο Ανάπτυξης.

    Μετά από αυτό η τράπεζα, που έκλεισε το deal με την doValue, πριν εμφανιστεί ο κορονοϊός προχωρά κανονικά το σχέδιο διάσπασης ενώ ετοιμάζει μια σειρά από διευκολύνσεις στους πελάτες της που επλήγησαν εισοδηματικά – είτε εταιρείες είτε φυσικά πρόσωπα – από την κρίση του κορονοϊού.

    Ο επιχειρηματίας

    Τώρα όσον αφορά επιχειρηματία, ο οποίος νόσησε με τον Covid-19, να σας πω ότι η πορεία της αποθεραπείας του βαίνει ομαλά. Μιλάει με τους φίλους του, κάνει χιούμορ και λογικά σε λίγες ημέρες θα εξέλθει της οικίας του.

    Σοβαρή, έγκυρη και ταχύτατη ενημέρωση

    683.317 μοναδικοί χρήστες (το 14,6% του ενεργού πληθυσμού της Ελλάδας) επέλεξαν, την εβδομάδα από την Κυριακή 15 Μαρτίου  έως το Σάββατο 21 Μαρτίου, το mononews.gr, για να ενημερωθούν για όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία όπως αυτά καταγράφονται από την Google Analytics.

    Μάλιστα το 52% των χρηστών ενημερώθηκαν αφού κλίκαρε απευθείας στο mononews.gr και το υπόλοιπο 48% μέσω social media και Google.

    Ένα από τα περισσότερο διαβασμένα θέματά μας  ήταν του Δημήτρη Κόκκορη με τίτλο:  Χρυσές λίρες – ιστορική ανατροπή: Στο… 32,5% το spread των τιμών της ΤτΕ, κάνοντας «απαγορευτικές» τις αγορές. Τι ισχύει για την ΠειραιώςTo κείμενο διαβάστηκε από περίπου 50.000 αναγνώστες.

    Σημειώνεται ότι από τη 1η Μαρτίου έως τις 21 Μαρτίου το mononews.gr διάβασαν  1.420.535 μοναδικοί χρήστες ή περίπου το 28,4% του ενεργού πληθυσμού της χώρας. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της εβδομάδας Κυριακή 15 Μαρτίου  έως το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020:

    Μοναδικοί χρήστες: 683.317, Νέοι χρήστες: 388.149

    Απευθείας αναγνώστες: 52%, Social Media & Google: 48%

    Από κινητό: 78%, από υπολογιστή: 14%, από tablet: 8%

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ