• H  δράση του Χρόνη Γριβέα, η θερμή σχέση ΕΤΕπ-Στάσση και ένα κουΐζ για έναν τέως manager και ιδιοκτήτη μιας Bentley και ενός Range Rover

    Το ωραίο είναι ότι ο ιδιοκτήτης της Bentley και του Range κατηγορείται ότι τα προηγούμενα χρόνια που ήταν επικεφαλής μεγάλου ομίλου στην Ελλάδα έβγαλε εις βάρος του Ελληνοαμερικανού αφεντικού του άνω των 30 εκατ.

    the wise man
    image
    the wise man

    Ο Γριβέας κάνει παιχνίδι

    Ο Πολυχρόνης (Χρόνης) για τους φίλους και συνεργάτες του Γριβέας είναι ο άνθρωπος του Μάριο Κοντομέρκος στην Ελλάδα.

    Ο Χρόνης που από τον Αστέρα βρέθηκε στο ΕΛΤΑ και έχει πολύ καλές σχέσεις με την αγορά, με πολιτικούς, με επιχειρηματίες πληροφορούμαι ότι έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας – από την θέση του MGE Greece Representative – τις συζητήσεις με τις τράπεζες για τη δανειοδότηση του έργου.

    Μάλιστα, αυτός κάνει και τα τηλέφωνα στα ανώτερα και ανώτατα τραπεζικά στελέχη…

    Το επόμενο βήμα είναι στις συναντήσεις να φέρει και τον Μάριο.

    Εχθές, ο Χρόνης συμμετείχε και στην τηλεδιάσκεψη με τον Μητσοτάκη, ο οποίος αφού τόνισε στους δύο εταίρους Γιώργο Περιστέρη και Μάριο Κοντομέρκος ότι η πολιτεία «καθάρισε» το έργο τους σημείωσε με νόημα ότι πλέον η «μπάλα είναι σε εσάς»!

    Τι επιδιώκει ο ΠΘ στην Σύνοδο

    Κι επειδή όσο υπάρχει το διπλό σκηνικό πανδημίας και Τουρκίας τόσο οι επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες θα παίζουν άμυνα η προσοχή όλων στρέφεται στην σημερινή Σύνοδο Κορυφής και στις επιδιώξεις της Αθήνας.

    Οι διαρροές αργά εχθές το βράδυ από την Καγκελαρία ήταν αρνητικές για τις ελληνικές θέσεις καθώς οι Γερμανοί ξορκίζουν τις κυρώσεις προς την Τουρκία.

    Το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει τις προθέσεις των Γερμανών και η στήλη πληροφορείται ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – ενδεχομένως σε κοινή γραμμή με τον πρόεδρο της Κύπρου – θα επιδιώξει (θα το πάει μέχρι τέλους, λένε οι συνεργάτες του) να υπάρξουν γραπτά συμπεράσματα που θα αναφέρονται στην Τουρκία.

    Βέβαια, αυτή την φορά πρέπει τα συμπεράσματα μετά τις ενέργειες του Ερντογάν να είναι ένα ίσως και δύο κλικ παραπάνω σε σχέση με το κείμενο της προηγούμενης Συνόδου.

    Ετοιμαστείτε για θρίλερ…

    Τράπεζες Ι:  Έξαλλοι οι τραπεζίτες

    Η στήλη σας ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το θέμα με το αν είναι συνταγματικός ή όχι ο νόμος για την ασυλία των τραπεζικών στελεχών θα πάει στον Άρειο Πάγο. Και ναι λοιπόν πήγε!

    Καλείται λοιπόν το ανώτατο δικαστικό όργανο να αποφασίσει αν οι εργαζόμενοι από τον υπάλληλο μίας τράπεζας μέχρι τον CEO μπορούν να προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις δανείων και νέες χορηγήσεις χωρίς να φοβούνται ότι σε λίγους μήνες θα κατηγορηθούν και θα σύρονται επί χρόνια στα δικαστήρια…

    Το ζήτημα έχει προκαλέσει εκνευρισμό τα υψηλά κλιμάκια των τραπεζών και δικαίως καθώς έτσι δεν θα ξεκολλήσουμε ποτέ.

    Τράπεζες ΙΙ: Μήπως να δώσουν παραπάνω ρευστότητα;

    Με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΚΤ οι ελληνικές τράπεζες έχουν πάρει 39 δις ευρώ φθηνή ρευστότητα από το ευρωσύστημα, εκ των οποίων τα 26,6 δις ευρώ από τον Μάρτιο.

    Το μεγαλύτερο μέρος κάποιες (όχι όλες) το διακρατούν, παρά την έντονη ανάγκη της αγοράς για ρευστότητα και χρηματοδότηση.

    Η στήλη έχει τονίσει ότι τάσσεται υπέρ της χρηματοδότησης των βιώσιμων επιχειρήσεων, που δεν καταγράφουν αιωνίως ζημιές και να τηρηθούν τα τραπεζικά κριτήρια.

    Ωστόσο η πανδημία δημιουργεί προβλήματα σε αρκετές επιχειρήσεις που θα τα δούμε σε λίγους μήνες…

    Αυτές αξίζουν στήριξης. Ας βρεθεί λοιπόν μια ισορροπία διότι δεν είναι σωστό από το ένα άκρο να πηγαίνουμε στο άλλο. Εκτός κι αν η κρίση μας άφησε με λίγες κανονικές επιχειρήσεις…

    Η ΕΤΕπ βασικός partner της ΔΕΗ

    Η σχέση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με τη ΔΕΗ ΔΕΗ -0,18% 10,91 χρόνο με το χρόνο γίνονται πιο ισχυρές.

    Ενόψει της νέας επενδυτικής στρατηγικής της ΔΕΗ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Γιώργος Στάσσης έκλεισε την συμφωνία χρηματοδότησης της επιχείρησης με 330 εκατ. ευρώ.

    Μαθαίνω ότι οι όροι είναι ελκυστικοί και πως οι επικεφαλής της ΕΤΕπ είναι ενθουσιασμένοι με τα σχέδια του Έλληνα manager.

    Χρηματιστήριο: Δεν ξεμπερδεύουμε εύκολα

    Για μια ακόμη φορά το Χρηματιστήριο της Αθήνας γνώρισε στιγμές απόγνωσης. Όχι βαριάς κατρακύλας αλλά απαξίωσης.

    Το σφυροκόπημα της ελληνοτουρκικής έντασης σε συνδυασμό με τις ισοπεδωτικές συνέπειες που έχει στην οικονομία και τον επιχειρηματικό ιστό της χώρας η πανδημία δεν αφήνουν περιθώρια ανόδου κυρίως δεν αφήνουν να μπει στην χρηματιστηριακή αγορά «φρέσκο» ξένο χρήμα.  Ξεχώρισαν μόνο οι πράσινες μετοχές…

    Το χρηματιστήριο είναι ρηχό και όσο υπάρχει αβεβαιότητα δεν μπορεί να προσελκύσει κάποιο ξένο σοβαρό ως προς το επενδυτικό του ορίζοντα θεσμικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο. Πιστεύαμε ότι το 2020 θα άλλαζε το μείγμα της ποιότητας των επενδυτών στο ΧΑ.

    Δυστυχώς η πανδημία αλλά και το γεωπολιτικό θέμα δεν αφήνουν περιθώρια όσο δεν επιλύονται», έλεγε στην στήλη έμπειρος στέλεχος της χρηματιστηριακής αγοράς.

    Κουΐζ με Bentley και Range Rover

    Παρακάτω θα δείτε σε φωτογραφίες δυο υπερπολυτελή αυτοκίνητα. Μια Bentley και ένα Range Rover συνολικής αξίας 350.000 έως 400.000 ευρώ.

    Τα αυτοκίνητα αυτά ανήκουν σε ένα τέως μεγαλοmanager ο οποίος διώχθηκε κακήν κακώς από το τέως αφεντικό του.

    Και δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι η Bentley και το Range αυτοκίνητα του ανήκουν καθώς ο  ιδιοκτήτης τους το έχει παραδεχτεί με έγγραφη δήλωση του σε Κυπριακό δικαστήριο.

    Το ωραίο είναι ότι ο ιδιοκτήτης της Bentley και του Range κατηγορείται ότι τα προηγούμενα χρόνια που ήταν επικεφαλής μεγάλου ομίλου στην Ελλάδα έβγαλε εις βάρος του Ελληνοαμερικανού αφεντικού κάποια εκατομμύρια.

    Κάποιοι τα υπολογίζουν σε 30 εκατ. ευρώ.  Εν αγνοία φυσικά του μεγάλου αφεντικού.

    Η τουλάχιστον έτσι λέγεται.

    Όποιος βρει σε ποιον ανήκουν οι Bentley και το Range κερδίζει για δώρο… ένα έργο ΑΠΕ που τώρα είναι και τις μόδας!!!

    Α και να μην το ξεχάσω.

    Ο manager αυτός στο παρελθόν είχε δώσει, κατά το δοκούν,  1.000.000 ευρώ σε media για να … προστατεύσει το τέως αφεντικό του.

    Μάλιστα ένα από αυτά τα media, αυτοί που ξέρουν λένε ότι είχε πάρει, με τιμολόγιο, 400.000 ευρώ!!! Not bad…

    H Βentley ιδιοκτησίας τέως manager μεγάλου ομίλου στην Ελλάδα
    Το Range Rover ιδιοκτησίας τέως manager μεγάλου ομίλου στην Ελλάδα