• Γιατί μένει στο Τουρισμού ο Χάρης Θεοχάρης, τα «γκάζια» Ψάλτη και γιατί ο Μυλωνάς είναι ικανοποιημένος με την Θεοφιλίδη και τον Καραμούζη

    Μένει ο Χάρης Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα παραμείνει στην θέση του και δεν θα το ανασχηματίσει ο Μητσοτάκης. Ο Χάρης έχει συγκεντρώσει το τελευταίο 3μηνο τις αντιδράσεις διαφόρων παραγόντων και παραγοντίσκων της τουριστικής βιομηχανίας… Αδίκως θα λέγαμε εμείς καθώς η κρίση του κορονοϊού πλήττει όλους και […]

    the wise man
    image
    the wise man

    Μένει ο Χάρης

    Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα παραμείνει στην θέση του και δεν θα το ανασχηματίσει ο Μητσοτάκης.

    Ο Χάρης έχει συγκεντρώσει το τελευταίο 3μηνο τις αντιδράσεις διαφόρων παραγόντων και παραγοντίσκων της τουριστικής βιομηχανίας… Αδίκως θα λέγαμε εμείς καθώς η κρίση του κορονοϊού πλήττει όλους και δεν οφείλεται σε πολιτικές και σκοπιμότητες.

    Όπως και να `χει ο Μητσοτάκης λέει η πηγή της στήλης στηρίζει τον Χάρη παρά τους πολλούς καλοθελητές που «θάβουν» τον Χάρη ακόμη και στις νερατζιές που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο της Ηρώδου Αττικού.

    Πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός;

    Πριν φύγει ο Κυριάκος για την Σύνοδο Κορυφής, οι μυημένοι στο πολιτικό ρεπορτάζ υποστήριζαν ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει ανά πάσα στιγμή μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, δηλαδή από σήμερα και μετά…

    Η στήλη έχει την εξής απορία: γιατί να γίνει τώρα ο ανασχηματισμός, την στιγμή που κυριαρχεί στην επικαιρότητα το θέμα με τα αίσχη που έγιναν στο Μάτι; Γιατί η κυβέρνηση να θέλει να αλλάξει την ατζέντα;

    Βέβαια, οι αποκαλύψεις για το τι έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ στο Μάτι είναι τόσο συντριπτικές που δύσκολα τις ξεχνά κάποιος νοήμων.

    Επιστρέφοντας στα του ανασχηματισμού ας έχουμε λοιπόν τις επόμενες ώρες/ημέρες το νου μας…

    Τράπεζες και ενέργεια  

    Οι τράπεζες οδήγησαν εχθές το χρηματιστήριο σε θετικό έδαφος μετά από αρκετό καιρό… Ο κλαδικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 3,95% συμπαρασύροντας τον Γενικό  Δείκτη σε άνοδο 1,82%.

    Ο ούριος άνεμος της χθεσινής ανόδου συνδέθηκε με τις διαρροές από την Σύνοδο ότι θα υπάρξει συμφωνία – ανεξάρτητα από τη δομή αυτής – κάτι που προεξοφλούσαν οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά και η αγορά ομολόγων.

    Στο ελληνικό χρηματιστήριο η ημέρα ήταν εξαιρετική καθώς εκτός από τις τράπεζες έτρεξαν και οι εταιρείες του ενεργειακού κλάδου. Για παράδειγμα η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,53% 11,36 , η Μοτορ Οιλ ΜΟΗ 2,79% 27,28 , τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,36% 8,28 και η ΤΕΝΕΡΓΑ ΤΕΝΕΡΓ -1,04% 18,11 .

    Την μεγαλύτερη άνοδο από τα σοβαρά χαρτιά σημείωσαν τα ΕΛΠΕ με  4,36% και η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ 2,00% 7,66 με 5,18%.

    Ο  Παύλος Μυλωνάς

    Μιας και μιλάμε για την Εθνική να σας τονίσω ότι το αφεντικό της ΕΤΕ  Παύλος Μυλωνάς είναι “σούπερ ” ικανοποιημένος με τις αποδόσεις των Χριστίνα Θεοφιλίδη και Βασίλη Καραμούζη.  Ικανοποιημένος καθώς όπως λέγεται στην αγορά η ΕΤΕ τα πήγε καλά και στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ και στα δυο ομολογιακά που εκδόθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Δηλαδή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της LAMDA.

    Σημειώνεται ότι το  τελευταίο δεκαπενθήμερο, μέσω τριών ομολογιακών εκδόσεων (Τιτάν, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -0,96% 16,44 και Lamda Development ΛΑΜΔΑ -1,56% 6,92 που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Ιουλίου) αντλήθηκαν από τις αγορές κεφάλαια 1,070 δις. ευρώ, με τα κεφάλαια, μάλιστα, που άντλησαν οι δύο τελευταίες εταιρείες να συνδέονται με μεγάλα αναπτυξιακά έργα για τη χώρα.

    Η Astra πήγε στα… άστρα τις αγορές/η αντίδραση της Κίνας

    Οι ανακοινώσεις από την ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία συνεργάζεται με την AstraZeneca, αναθάρρησαν τις αγορές και τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος χαρακτήρισε την πρόοδο για το εμβόλιο θετικό βήμα.

    Πριν προλάβουν οι Οξφορδιανοί να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους, αντέδρασαν οι Κινέζοι, οι οποίοι έδωσαν κι εκείνοι θετικά στοιχεία για την πορεία του δικού του εμβολίου. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι εν προκειμένω ο ανταγωνισμός είναι προς όφελος της ανθρωπότητας και όπως όλα δείχνουν η επιστημονική έρευνα τρέχει με… ταχύτητα φωτός.

    Τρέχει με φρενήρη ρυθμό η Alpha Bank

    Η στήλη πληροφορείται ότι η διοίκηση της Alpha Bank, υπό την επίβλεψη του CEO Βασίλη Ψάλτη, τρέχει γρήγορα την διαδικασία με τους υποψήφιους επενδυτές για το Galaxy και την Cepal.

    Μάλιστα, μαθαίνω ότι σύντομα θα υπάρξουν και νέα ως προς την περίμετρο των καλύτερων υποψηφίων… Παράλληλα, τρέχει και η οργάνωση της Cepal έτσι ώστε πριν ανοίξουν τα σχολεία τα deals να έχουν ολοκληρωθεί.

    Εν αναμονή της Fitch

    Την Παρασκευή ο ξένος οίκος αξιολόγησης Fitch θα «μιλήσει» για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Εχθές μας έδωσε μια γεύση αλλάζοντας την αρχική εκτίμησή της για την ύφεση, την οποία την βλέπει πλέον στο 8,6% από 8,1%.

    Πίκρα στα ξενοδοχεία της Αθήνας

    Κρατήσεις στο ναδίρ καταγράφουν όπως πληροφορείται η στήλη τα ξενοδοχεία της Αθήνας και αυτό κάνει τα μεγαθήρια της Πλατείας Συντάγματος να κλαίνε με μαύρο δάκρυ… Ολόκληρες πτέρυγες με δωμάτια είναι κλειστές, τα εστιατόρια δεν έχουν κρατήσεις και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνεται η ζημιά.

    Τα κεράσια του Σεμπάστιαν

    Ο Καγκελάριος της Αυστρίας έβγαλε εκτός εαυτού τον Ιταλό πρωθυπουργό ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια της Συνόδου… Βέβαια, δεν ιδρώνει το αυτί το Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος συνέχισε το βιολί του και ανέβαζε φωτό με την ομάδα του να τρώνε κεράσια… Ό,τι να `ναι!