• The Wiseman

    Γιατί έρχεται η ώρα του Παπαευαγγέλου και ποιο τραπεζικό στέλεχος έχει μισθό 500.000 ευρώ!!!

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Έρχεται η ώρα του Παπαευαγγέλου…

    Κι όχι μόνο… Κι αυτό διότι εμπλέκονται κι άλλα τραπεζικά στελέχη στο «σκάνδαλο» με τα POS. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, πρώην αντιπρόεδρος της Jumbo, είχε στήσει ένα εντυπωσιακό κόλπο στην αγορά ακινήτων με κορόιδα τους Κινέζους που ήθελαν να αποκτήσουν ένα σπίτι στην Ελλάδα και έπεσαν στα δίχτυα του. Η υπόθεμα πέρασε στη δικαιοσύνη και ορισμένα τραπεζικά στελέχη – στην Εθνική – είδαν την πόρτα της εξόδου. Η στήλη πληροφορείται ότι το Βούλευμα της δικαιοσύνης στρέφει εκ νέου την έρευνα στις τράπεζες, καθώς ο Παπαευαγγέλου είχε προσκομίσει ιδιωτικό συμφωνητικό με κολλέγιο της πρωτεύουσας, στο οποίο φερόταν να το εκπροσωπεί, και πως μέρος των χρημάτων που έδιναν οι Κινέζοι ήταν για την φοίτηση των παιδιών τους στο κολλέγιο…

    Η έρευνα έδειξε ότι δεν υπήρχαν οι φοιτητές και το κολλέγιο δεν γνώριζε τίποτα. Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει είναι: Οι τράπεζες δεν μπήκαν στον κόπο να τσεκάρουν το συμφωνητικό;

    Έτσι, απλά περνάει κάποιος και επειδή είναι ο αντιπρόεδρος μιας μεγάλης επιχείρησης, αφήνει ένα συμφωνητικό και όλα καλά; Μάλλον θα πέσουν κι άλλα κεφάλια! 

    Η δεύτερη αξιόποινη για τον Παπαευαγγέλου πράξη είναι ότι έχει βγάλει λεφτά στο εξωτερικό «σπάζοντας» τα capital controls μέσω εταιρείας η οποία ανήκει στις κόρες του… Το σκάνδαλο έχει πολλές ουρές και αξιοπρόσεκτες! 

    Ο μισθός του Πουλόπουλου 

    Προ ολίγων εβδομάδων ένα από τα κορυφαία τραπεζικά στελέχη της Τράπεζα Πειραιώς ο Γιώργος Πουλόπουλος (ήταν CFO) αποχώρησε από τον όμιλο. Η νέα του θέση είναι CFO στον στον Αντ1 κοντά στον ιδιοκτήτη του ομίλου Θοδωρή Κυριακού. Οι πληροφορίες λένε ότι ο μισθός του ανήλθε στα 500.000 ευρώ τον χρόνο. Καθόλου άσχημα για τον έμπειρο τέως τραπεζίτη… Πάντως από τους τέως Πειραιώτες την καλύτερη δουλειά λέγεται ότι την έχει βρει η τέως  Γενική Διευθύντρια της εταιρικής τραπεζικής Πόπη Λαζαρίδου. Εργάζεται για λογαριασμό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ήδη από το 2017.  Και μάλιστα διαμένει σε μια εκπληκτική κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, κοντά στις εκτάσεις που διεκδικεί ο Κέκρωπας. Not Bad.

    Οι τραπεζίτες έσωσαν τον Στέλιο

    Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, στέλεχος της JP Morgan, ο οποίος τρέχει το σχέδιο APS μείωσης των κόκκινων δανείων μέσω της τιτλοποίησης με κρατικές εγγυήσεις «σώθηκε» από τους τραπεζίτες. Η στήλη πληροφορείται ότι το σχέδιο είχε, τις τελευταίες εβδομάδες, κολλήσει διότι δεν έβγαινε η άσκηση με τέτοιο τρόπο ώστε να μην θεωρήσει η Κομισιόν την κρατική εγγύηση ως «κρατική στήριξη».

    Την λύση την έδωσαν οι CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, οι οποίοι είχαν μελετήσει την υπόθεση και είχαν έτοιμη την εναλλακτική. Εξ ου και πήγαν την Παρασκευή στον Ευκλείδη και θα ξαναπάνε μέσα στην εβδομάδα. 

    Ο κυρ Αλέκος (;) και το Grand Resort στο Λαγονήσι

    Ο γνωστός μεγαλοξενοδόχος Μαντωνανάκης, στον όμιλο του οποίου ανήκουν ξενοδοχεία-κοσμήματα όπως το Grand Resort του Λαγονησίου, πολυτελείς μονάδες στην Κρήτη, το πρώην Ξενία του Ναυπλίου κ.ά, κέρδισε την δικαστική υπόθεση αποζημίωσής της εταιρείας του από την ΕΤΑΔ (εταιρεία διαχείρισης ακινήτων δημοσίου) και θα πάρει περισσότερα από 90 εκατ. ευρώ.

    Ο όμιλος χρωστάει δάνεια και όσο καιρό εκκρεμούσε η υπόθεση της αποζημίωσης δεν ήταν συνεπής στην αποπληρωμή. Λογικό καθώς υπήρχε με τους τραπεζίτες standstill agreement δηλαδή συμφωνία αναστολής (διαβάστε εδώ τι σημαίνει standstill agreement).

    Το ντεσού της υπόθεσης είναι ότι, όπως μαθαίνω, οι τράπεζες στήριξαν τον όμιλο στο δικαστήριο προκειμένου να πάρουν – μέσω της αποπληρωμής των δανείων – τα λεφτά, ωστόσο φέρεται ότι στο μεσοδιάστημα είχε μεσολαβήσει για να τις ηρεμήσει ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κυρ Αλέκος Φλαμπουράρης. Αληθεύει; Γενικά, όμως, φαίνεται ότι οι μεγαλοξενοδόχοι έχουν παραδοσιακά μεγάλα πολιτικά στηρίγματα! 

    Πήραν το δάνειο με επιτόκιο 0,7%

    Στην υπόθεση της Attica Bank (δεν αναφέρομαι στον Πολάκη) για τα δάνεια που δόθηκαν σε εταιρείες, με αμελητέες εγγυήσεις υπάρχει μια μεγάλη επιχείρηση που πέρασε από το γκισέ και πήρε το δάνειο με 0,7%. Εντάξει, δεν κρατούσαν ούτε τα προσχήματα… Λεπτομέρειες από αύριο…

    Κουίζ: Για ψαγμένους…

    Την προηγούμενη εβδομάδα σας είπαμε για έναν μάνατζερ που μετά το deal, το οποίο του έφερε περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό του, βγήκε για ψώνια… Λοιπόν, το σκαρί το πήρε λίγο καιρό πριν πέσουν οι υπογραφές του deal και μάλιστα, ως γατόνι που είναι, βγάζει ήδη λεφτά από την επένδυση. 



    ΣΧΟΛΙΑ