• First Top Stories

    Έτοιμη να ανακοινώσει το ευρωψηφοδέλτιο η ΝΔ: Όλα τα ονόματα

    • NewsRoom
    mitsotakis μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Εντός των επομένων ημερών αναμένεται η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πραγματοποιεί τις τελευταίες επαφές. Στόχος είναι το ψηφοδέλτιο για το Ευρωκοινοβούλιο να στελεχωθεί από πρόσωπα με πολιτική εμπειρία, επαγγελματικό κύρος, να αντιπροσωπεύουν κοινωνικές ομάδες και να προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας και όχι μόνο από την Αθήνα.

    Επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές έχει τεθεί ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida, υποψήφιος θα είναι o καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Παύλος Ελευθεριάδης. Πρόσφατα ήταν δικηγόρος σε δύο δίκες που έχουν σχέση με τις συνταγματικές διαδικασίες για το Βrexit, πρώτα εκπροσωπώντας την οργάνωση Best for Britain και πιο πρόσφατα εκπροσωπώντας Βρετανούς πολίτες που ζούν στην ΕΕ. Από το 2008 έως το 2012 ήταν στο Συμβούλιο της Βρετανικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων JUSTICE. 

    Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στο ευρωψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνεται ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς, ο οποίος έχει υπηρετήσει σε κρίσιμα πόστα της ελληνικής διπλωματίας. Ο κ. Μαλλιάς ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι το 2014, από το οποίο αποχώρησε πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Από το Ποτάμι προέρχεται και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Παύλος Ελευθεριάδης.

    Υποψήφιοι θα είναι εκ νέου οι νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης.

    Μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο θα διεκδικήσει οι βουλευτές Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και η Κατερίνα Μάρκου.Επίσης, βέβαιη θεωρείται και η υποψηφιότητα του Γιώργου Κρεμλή, στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1981. Υποψήφια ευρωβουλευτής θα είναι και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, όπως και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος είναι ο Θανάσης Νέζης που φτιάχνει τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λίγο πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ: «Μάχη» για μια θέση στη Β’ Αθηνών



    ΣΧΟΛΙΑ