• Έκπληξη από την Εθνική για τις εγκλήσεις και τι ακριβώς συμβαίνει με τον Κοντομηνά

    Καλύτερα φαίνεται να είναι ο τέως ισχυρός άνδρας του Alpha T

    image

    Τι θα κάνει η Εθνική Τράπεζα και ο Παύλος Μυλωνάς

    Λοιπόν τα νέα από την Εθνική Τράπεζα έχουν ως εξής: Συνεδρίασε χθες  25 Φεβρουαρίου 2020 το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας για να αξιολογήσει τα δεδομένα και να αποφανθεί για το εάν θα προχωρήσει ή όχι σε εγκλήσεις για διάφορες υποθέσεις που ασχολείται η δικαιοσύνη. Είτε έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις είτε όχι.

    Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να αναθέσει στην εταιρεία ορκωτών λογιστών Deloitte να συντάξει μια εμπεριστατωμένη έκθεση και να προτείνει για κάθε υπόθεση ξεχωριστά τι πρέπει να γίνει. Η Deloitte θα παρουσιάσει κάθε περίπτωση ξεχωριστά, θα αναλύσει τι έχει κάνει μέχρι τώρα η τράπεζα αλλά δεν θα προτείνει στο ΔΣ εάν θα πρέπει να προχωρήσει σε εγκλήσεις.

    Αυτό θα το αποφασίσει το  ΔΣ στις 12 ή 16 Μαρτίου 2020 και εκεί θα αποφασιστεί τα πάντα. Σημειώνεται ότι ο νόμος δίνει καταληκτική ημερομηνία έως τις 18 Μαρτίου 2020

    Σήμερα η έκθεση των δανειστών

    Σήμερα θα δημοσιοποιηθεί – όπως έχει προγραμματισθεί – η Έκθεση για την 5η μεταμνημονιακή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας (για να μην ξεχνιόμαστε ότι το μνημόνιο ζει ανάμεσά μας). Ο Χρήστος Σταϊκούρας πληροφορούμαι ότι είναι ήρεμος για το θέμα καθώς γνωρίζει ότι η Έκθεση θα είναι καλή και θετική.

    Εξάλλου, η αξιολόγηση δεν συνδέεται με εκταμίευση άρα δεν υπάρχει αγωνία. Θα δούμε πως θα μεταφραστεί και από το χρηματιστήριο, παρότι όπως βλέπετε κινείται σε άλλους δικούς του ρυθμούς.

    Κορωνοϊός: Έρχονται μέτρα για την οικονομία

    Όπως σας έλεγα και εχθές το θέμα του ιού δεν περνάει 100% από το χέρι μας. Η μόνη σωστή αντιμετώπιση είναι η ψυχραιμία. Βέβαια, στην οδό Νίκης και συγκεκριμένα στον 6ο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του Σταϊκούρα πληροφορούμαι ότι έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται μια σειρά από οικονομικά μέτρα, τα οποία θα ενεργοποιηθούν μόνο αν χρειασθεί… Διότι αρκετοί κλάδοι της ελληνικής επιχειρηματικότητας εξαρτώνται από τις εισαγωγές από την Κίνα. Οπότε, η πρόνοια δεν βλάπτει.

    Οι τραπεζίτες «μετακομίζουν» στους Δελφούς

    Η στήλη τους μέτρησε και τους έβγαλε 17! Ο λόγος για τα τραπεζικά στελέχη που θα συμμετάσχουν στο forum των Δελφών από τις 5 έως και τις 8 Μαρτίου. Θα είναι όλοι εκεί. Οι πέντε διευθύνοντες σύμβουλοι (Καραβίας, Μεγάλου, Ψάλτης, Μυλωνάς και Κυπαρίσσης), οι τρεις από τους τέσσερις προέδρους (Χαντζηνικολάου, Ράπανος, Ζανιάς) καθώς ο πρόεδρος της Εθνικής, Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, δεν είναι (ακόμη) στη λίστα, αναπληρωτές διευθύνοντες (Θεόδωρος Καλαντώνης, Κώστας Βασιλείου), ο Γεωργακόπουλος της Intrum Hellas και αρκετοί γενικοί διευθυντές (Ελένη Βρεττού, Φωτεινή Ιωάννου, Βασίλης Καραμούζης, Γιώργος Κορμάς, Μιχάλης Βλασταράκης).

    Σαφώς από το event δεν θα λείπει ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Μάρτιν Τζούρντα, ο οποίος δεν τα χάνει κάτι τέτοια…

    Οι αιτήσεις ξεκίνησαν, το zero risk και ο Ζαββός αγνοούνται!

    Η Eurobank έκανε το βήμα και αιτήθηκε την ένταξή στον «Ηρακλή». Μέχρι εδώ μια χαρά, καθώς η τράπεζα ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα με στόχο να τελειώνει με την τιτλοποίηση των 7,5 δισ. ευρώ του Cairo.

    Κι ενώ οι τράπεζες κινούνται, ο μέχρι πρότινος λαλίστατος υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το σχέδιο Ηρακλής, Γιώργος Ζαββός, αγνοείται… και δεν μας ενημερώνει τι γίνεται με το πολυπόθητο zero risk που περιμένει η αγορά προκειμένου να προχωρήσουν αναίμακτα οι τιτλοποιήσεις. Στο Μαξίμου θέλω να πιστεύω ότι παρακολουθούν το «καυτό» ζήτημα αλλά και το έργο του υφυπουργού…

    Γιατί ο ΟΛΠ απασχολεί λίγες γυναίκες;

    Μπορεί ο ΟΛΠ  ως εργοδότης να έχει την υποχρέωση (άρθρο11 β του ΓΚΠ) να τηρεί την αρχή της ισότητας στις εργασιακές σχέσεις σε όλες τις εκφάνσεις της, περιλαμβανομένης της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, όμως την 31/12/2019 από τους 998 εργαζόμενοι της ΟΛΠ μόλις  144 (14,40%) ήταν γυναίκες και 854 (85,60%) άνδρες.

    Η διαφορά συμμετοχής των δύο φύλων στην στελέχωση της εταιρείας οφείλεται, όπως εξηγεί η διοίκηση, κυρίως στα χαρακτηριστικά εργασίας των κυριοτέρων εργασιών (λιμενεργατικό προσωπικό, χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων, οδηγοί βαρέως τύπου οχημάτων κλπ), επισημαίνει η ΟΛΠ.

    Επίσης ξεκαθαρίζει, για τον φόβο των Ιουδαίων, ότι στις ανακοινώσεις πρόσληψης προσωπικού κατά το έτος 2019 επί των οποίων εκδηλώθηκε ενδιαφέρον πρόσληψης δεν υπήρχαν κριτήρια αποκλεισμού βάσει φύλου. Πάντως και στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας υπερτερούν κατά πολύ οι άνδρες.

    Από τους 156 υπηρετούντες σε θέσεις ευθύνης διαφόρων βαθμίδων της ιεραρχίας της εταιρείας (προϊστάμενοι, αναπληρωτές προϊσταμένων, επίκουροι προϊσταμένων, επικεφαλής τομέων, επιβλέποντες, διαχειριστές, επόπτες), οι 111 (71,2 %) ήταν άνδρες και 45 (28,8%) γυναίκες.

    Η συμμετοχή των γυναικών επί του συνόλου των θέσεων προϊσταμένων, αναπληρωτών προϊσταμένων, επίκουρων προϊσταμένων ανέρχεται στο 39,2%.

    Στα… χέρια της κόρης του ο Κοντομηνάς

    Ο πρόεδρος, όπως τον αποκαλούν εδώ και χρόνια στην αγορά, Δημήτρης Κοντομηνάς βγήκε από το νοσοκομείο και ζει πλέον – όχι στο παλάτι του – αλλά σε διαμέρισμα δίπλα στην κόρη του, Μαρία, η οποία θέλει να τον έχει κοντά της προκειμένου να παρακολουθεί στενά την φροντίδα που του παρέχει, όπως πληροφορούμαι, ομάδα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

    Το θετικό είναι ότι παρά την επιβάρυνση της υγείας του ο πρόεδρος δεν είναι κλινήρης. Αντιθέτως κάνει προσπάθειες να δυναμώσει και συμμετέχει στις ολιγόλεπτες συζητήσεις με τους συνομιλητές του. Παρά το γεγονός ότι έχει αδυνατίσει πολύ εν τούτοις προσπαθεί και περπατάει μόνος του κάποιες στιγμές μέσα στη ημέρα.

    Ποιες εταιρείες δουλεύουν τους ασφαλισμένους; 

    Μου λένε ότι υπάρχουν στην αγορά δυο ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες κάνουν περίεργα κόλπα με τους ασφαλισμένους. Δηλαδή στην αγωνία τους οι ασφαλιστές  να γράψουν ασφάλιστρα και να ανεβάζουν τζίρους δεν λένε όλη την αλήθεια στις εταιρείες τους για την πραγματική κατάσταση του ασφαλισμένου.

    Απλά ο ασφαλισμένος θα ανακαλύψει την παγίδα την περίοδο που θα χρειαστεί να νοσηλευτεί. Η μία εκ των εταιρειών είναι ελληνική και η άλλη πολυεθνική. Μάλιστα στην πολυεθνική αυτή εταιρεία εργάζεται κυρία ιδιαίτερα ικανή και καπάτσα που της αρέσει η Μύκονος.